reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Chrząszczyk a ile Twój syn ma lat? Bo te spojrzenia to zazwyczaj dotyczą jeszcze dzieci a z tego co pamiętam to twój syn już dorosły? Bo wiesz on już to robi bo sam chce, nie zmusisz dorosłego a dziecko musisz " zmuszać" do opieki nad młodszym rodzeństwem bo przecież się nie postawi :sorry: ludzie są zawsze najmądrzejsi, ja już teraz nauczyłam się ich olewać ale było ciężko bo jestem tym typem co się wszystkim przejmuje niestety..

Halszka to szybko dowiedziałaś się o ciąży bliźniaczej, myślałam że to później widać :-p:-p

reklama
Chrząszczyk a ile Twój syn ma lat? Bo te spojrzenia to zazwyczaj dotyczą jeszcze dzieci a z tego co pamiętam to twój syn już dorosły? Bo wiesz on już to robi bo sam chce, nie zmusisz dorosłego a dziecko musisz " zmuszać" do opieki nad młodszym rodzeństwem bo przecież się nie postawi :sorry: ludzie są zawsze najmądrzejsi, ja już teraz nauczyłam się ich olewać ale było ciężko bo jestem tym typem co się wszystkim przejmuje niestety..

Halszka to szybko dowiedziałaś się o ciąży bliźniaczej, myślałam że to później widać :-p:-p
Nie no dorosły to on chciałby byc[emoji38] jeden ma 13, a drugi 6. Kiedy 6 latek był mały to ten miał raptem 8-9 lat jak latał ze swoją uczynnoscia. Dziś 6 latek tez się udziela przy małym braciszku.

Mój 9latek przy młodszym rodzeństwie stał się bardzo odpowiedzialny. Oczywiście sam jest jeszcze dzieckiem i wielokrotnie łobuzuje ale już mu się włączają "automaty" jak u dorosłego ;) nie tylko w kwestii młodszego rodzeństwa ale też w innych.

U nas dziewczynki też mocno wydoroślały jak młodsza przyszła na świat. Ale mi się to bardzo podoba i podoba mi się to jak mocno są ze sobą wszystkie trzy związane:)). Zresztą może to też troszkę u nas inaczej wyglądało bo Łucja i Julka nigdy nie były jedynaczkami i łatwo przyszliśmy na system 2+3 [emoji39].
Za to nie do końca wiem jak to będzie wyglądało z Zosią bo to ona jest tą bardziej zazdrosną i zaborczą [emoji848]

Cześć :-D Nieśmiało chciałabym do wątku dołączyć. Już marcu będę mamą 2+3.
Obecnie mam dwie córki, bliźniaczki Aurore i Lucrezie.

Co ja mogę powiedzieć na temat swoich szkrabów? :surprised:
Edward jest najstarszy i nieco bardziej poważniejszy niż młodszy George, który jest całkiem nie złym ziółkiem. Chociaż jak zejdą się obydwoje to ni jeden, ni drugi cicho nie siedzi. Edward krótko był jedynakiem i nawet tego nie pamięta, ale widziałam jak stara się opiekować Jerzym. Wciąż to robi; jak jesteśmy przed pasami to bierze jego rękę, jak jest brudny po zjedzonym posiłku to go wyciera :D
Natomiast George na wieść o tym, że będzie straszym bratem; wziął sytuację całkiem poważnie.
Pierwsze co zrobili jak pierwszy raz zobaczyli Elizabeth to pocałowali ją w czoło. Nawet złożyli jej obietnicę, że z nimi zawsze będzie bezpieczna i zawsze będą trzymać się razem :-) :) To było serio słodkie. Natomiast, jeśli chodzi o Elizabeth to zdaję mi się, że podoba jej się towarzystwo młodszych braci. Zawsze się śmieje jak ich widzi.

@Giustina Witaj w wątku! Moje gratulacje Też jestem marcówką.

Cześć :-D Nieśmiało chciałabym do wątku dołączyć. Już marcu będę mamą 2+3.
Obecnie mam dwie córki, bliźniaczki Aurore i Lucrezie.
Witaj [emoji6] ile twoje dziewczyny mają lat?
Co ja mogę powiedzieć na temat swoich szkrabów? :surprised:
Edward jest najstarszy i nieco bardziej poważniejszy niż młodszy George, który jest całkiem nie złym ziółkiem. Chociaż jak zejdą się obydwoje to ni jeden, ni drugi cicho nie siedzi. Edward krótko był jedynakiem i nawet tego nie pamięta, ale widziałam jak stara się opiekować Jerzym. Wciąż to robi; jak jesteśmy przed pasami to bierze jego rękę, jak jest brudny po zjedzonym posiłku to go wyciera :D
Natomiast George na wieść o tym, że będzie straszym bratem; wziął sytuację całkiem poważnie.
Pierwsze co zrobili jak pierwszy raz zobaczyli Elizabeth to pocałowali ją w czoło. Nawet złożyli jej obietnicę, że z nimi zawsze będzie bezpieczna i zawsze będą trzymać się razem :-) :) To było serio słodkie. Natomiast, jeśli chodzi o Elizabeth to zdaję mi się, że podoba jej się towarzystwo młodszych braci. Zawsze się śmieje jak ich widzi.

@Giustina Witaj w wątku! Moje gratulacje Też jestem marcówką.
Imiona waszych dzieciaków są świetne [emoji173]. Dzięki twojej Elżbietce sama się zastanawiam czy może jak będzie córcia to też tak byśmy dali na imię [emoji6]

reklama
Do góry