reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Chrząszczyk ja bardzo lubię sprzątać, w sumie to mnie relaksuje nawet. A już najbardziej lubię sprzątać jak jestem wściekła, wtedy od razu mi przechodzi jak się wyładuje na bałaganie ;) po trzecim porodzie wróciłam do domu po 6 dniach i o 22 podłogi myłam jeszcze bo się swieżo przeprowadziliśmy i były brudne i mnie kłuły w oczy :laugh2:
po 3 porodzie dodam po 3 cc wrocilam na 4 dobe i mimo ze byl to 25 grudzien wlaczylam pralke i roziweszalam pranie i tez podloge umylam coprawda mopem wiec sie nie schylalam- a potem ryczalam z bolu ( dodam ze Maz z dwojka Starszych w tym momencie wyskoczyl do tescio na obiad ) gdy wrocil to tak mi nagadal ze hoho

reklama
po 3 porodzie dodam po 3 cc wrocilam na 4 dobe i mimo ze byl to 25 grudzien wlaczylam pralke i roziweszalam pranie i tez podloge umylam coprawda mopem wiec sie nie schylalam- a potem ryczalam z bolu ( dodam ze Maz z dwojka Starszych w tym momencie wyskoczyl do tescio na obiad ) gdy wrocil to tak mi nagadal ze hoho
Prania, rozwieszania i prasowania tez sobie nie odmowie...moje ulubione zajecie[emoji4]

Hello Girls
Mam młyn w pracy, wykorzystuję, że Dzieci wyjechały na wakacje i stsram się ponadrabiac. Pod koniec czerwca jadą ze mną nad morze.
Ile Ci czasu zostało tego nie wiem. U każdej z nas to różnie...wiec jak to mowia kuj żelazo dopóki jest gorace[emoji38]miłej pracy...tylko nie popadnij w pracoholizm[emoji6]

U mnie trudna decyzja. Miałam problemy w ostatniej ciąży, a jeszcze później konieczna była resekcja szyjki. Na bank musialabym leżeć prawie całą ciążę (czyli długa przerwa w pracy i...),a niestety i tak jest duże prawdopodobieństwo, ze skończyłoby się przedwcześnie.

Prania, rozwieszania i prasowania tez sobie nie odmowie...moje ulubione zajecie[emoji4]
Prać i rozwieszac też lubię, ale całą reszte zdecydowanie nie

Odnośnie AZS współczuje, sama walczę u młodszych. Alergie to wstrętne dziadostwo.
miłego dnia Dziewczyny

O ja Cię :surprised: Człowiek robot

Dziewczyny jak to jest. Konczy mi sie umowa a jestem na macierzynskim przedłuzonym. Kto bedzie mi wyplacal dalej macierzyńki gdzie mam isc? i czy przysługuje mi ekwiwalent za urlop niewykorzystany bo podczas ciazy bylam na zl i teraz macierzynski?

Dziewczyny jak to jest. Konczy mi sie umowa a jestem na macierzynskim przedłuzonym. Kto bedzie mi wyplacal dalej macierzyńki gdzie mam isc? i czy przysługuje mi ekwiwalent za urlop niewykorzystany bo podczas ciazy bylam na zl i teraz macierzynski?

Nie jestem w stanie odpowiedzieć na pierwsze pytanie :dry: Ale jeśli chodzi o drugie to wydaję mi się, że ekwiwalent Ci się należy skoro poszłaś na zwolnienie i w późniejszym czasie nie wykorzystałaś urlopu.

reklama
Jak tam leci?!
U mnie ok, starsze weszły w okres względnego spokoju, to moje najmłodsze dokazuje ;) Ma bardzo ciężki czas, czasem wychodzę z siebie ale powtarzam sobie, że to minie, trzeba przeczekać.

Do góry