reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

witam Mamusie!
pisałam wczesniej ale znikelam bo ogrom obowoazkow przytlacza. ja mam 3 kochanych Urwisków: 11 lat, 6 lat i 5 miesiecy. Podziwiam mamusie z wieksza gromadka i zazdroszcze choc chyba na kolejne sie bym juz nie zdecydowala. czasami wydaje mi sie ze nie nadazam juz teraz.
My walczymy u Malenstwa z AZS och jak mi Jej szkoda a u 6 latka z alergiami i wlasnie dzis wycisnelam sok z pokrzywy ponoc dobry w tych kwestiach. u Nas tez upaly ale wole to niz zimno.

reklama
Cześć dziewczyny

Czy się przyda czy nie, papier warto zawsze w ręku mieć :-D

Ja nie pomogę, bo takich problemów nie miałam o_O Myślę, że spacery na mrozie i spanie w super gorącym pomieszczeniu moich dzieciaków zachartował, ale rzeczywiście myślę ,że morze to doskonały pomysł.

To powodzenia! My już to mamy za sobą :-D
Halszka mieszkasz w Polsce?

witam Mamusie!
pisałam wczesniej ale znikelam bo ogrom obowoazkow przytlacza. ja mam 3 kochanych Urwisków: 11 lat, 6 lat i 5 miesiecy. Podziwiam mamusie z wieksza gromadka i zazdroszcze choc chyba na kolejne sie bym juz nie zdecydowala. czasami wydaje mi sie ze nie nadazam juz teraz.
My walczymy u Malenstwa z AZS och jak mi Jej szkoda a u 6 latka z alergiami i wlasnie dzis wycisnelam sok z pokrzywy ponoc dobry w tych kwestiach. u Nas tez upaly ale wole to niz zimno.
Moi synowie sa w podobnym wieku co Twoje dzieci . Mój syn ma 13 lat, drugi tak jak u Ciebie 6 i najmłodszy 4 miesiące.[emoji4]

witam Mamusie!
Mój najstarszy syn również ma AZS zresztą zdiagnozowane kiedy miał 3 miesiące. Już szmat czasu borykamy się z tym problemem. Dzieci ponoć wyrastają z tego ustrojstwa do 3-4 roku życia w jego przypadku niestety tak się nie stało. O soku z pokrzywy nie słyszałam.
Co do ogarnięcia gromady to u nas bułka z masłem. Między nimi taka różnica wieku, najstarszy jest samodzielny i sredniakowi pomożem kiedy w danym momencie jestem zajęta, bo np ogarniam najmniejszego naszego wyskrobka[emoji38]

Mój najstarszy syn również ma AZS zresztą zdiagnozowane kiedy miał 3 miesiące. Już szmat czasu borykamy się z tym problemem. Dzieci ponoć wyrastają z tego ustrojstwa do 3-4 roku życia w jego przypadku niestety tak się nie stało. O soku z pokrzywy nie słyszałam.
Co do ogarnięcia gromady to u nas bułka z masłem. Między nimi taka różnica wieku, najstarszy jest samodzielny i sredniakowi pomożem kiedy w danym momencie jestem zajęta, bo np ogarniam najmniejszego naszego wyskrobka[emoji38]
mi moja najsarsza tez duzo pomaga ale klopot chyba tkwi we mnie bo nie porafie odpoczywac i nawet gdy wszyscy spia to ja jeszcze to i tamto. np: odkurzam cala chate prawie codziennie, gdyz nie znosze nawet najmniejszego smietka na podlodze

Na codzień emolienty po kąpieli emolium albo cetaphil. Piore w Jeelp albo Bialym Jelwniu w plynie. Kapiel bialy jelen w plynie na AZS. Zmiany zapalne smarujemy Elidel, Protopic. Jeśli nie są rozległe, nie duże to advantan. Jeśli są juz paskudne to antybiotyk przez 3-5 dni Belogent i po nim przechodzimy na Protopic.

reklama
Do góry