reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Mamunia a ile ma najmłodsze dziecko? U mnie też tak falami idzie, ostatnie pół roku królował najmłodszy, teraz jest super odmiana o 360 stopni;) za to teraz czas na środkowa hehe daje popalić ostatnio. W październiku będzie miała 3 lata ;)

reklama
W sierpniu skończy 5 lat. śmiejemy się z mężem, że to spóźniony bunt 3 latka haha właśnie. U nas starszy syn miał bunt ksiażkowy 3 latka, potem przeszło, znowu koło 8-9 lat lekko wojował, teraz spokojnie weszlismy w wiek nastoletni. Zapewne do czasu dojrzewania. Córka środkowa za to żadnych buntow nie miała, czasem sie obrazić poważnie potrafiła. Wybuch nastąpi (może nie) jak hormony o sobie dają znać. Lat ma 10.
W kazdym razoe prym wiedzie najmłodszy. Chyba najgorzej nam idzie ale nie poddaje sie ani ja ani maż.

Pytanie do mam córek 10+.
Macie już objawy dojrzewania Waszych dziewcząt? U mojej córki już się zaczęło. Piersi, owłosienie i ma wydzielinę.

Ostatnia edycja:
W sierpniu skończy 5 lat. śmiejemy się z mężem, że to spóźniony bunt 3 latka haha właśnie. U nas starszy syn miał bunt ksiażkowy 3 latka, potem przeszło, znowu koło 8-9 lat lekko wojował, teraz spokojnie weszlismy w wiek nastoletni. Zapewne do czasu dojrzewania. Córka środkowa za to żadnych buntow nie miała, czasem sie obrazić poważnie potrafiła. Wybuch nastąpi (może nie) jak hormony o sobie dają znać. Lat ma 10.
W kazdym razoe prym wiedzie najmłodszy. Chyba najgorzej nam idzie ale nie poddaje sie ani ja ani maż.

Macie już objawy dojrzewania Waszych dziewcząt? U mojej córki już się zaczęło. Piersi, owłosienie i ma wydzielinę.

Jeśli chodzi o mojego 5 latka, to od narodzin Elżbietki stał się wzorowym bratem, gdyż teraz to on wiedzie tu prym. Zawsze ma oko na młodszego Jerzego i Elżbietę.

Jeśli chodzi dojrzewanie dziewczynek to się nie wypowiem, gdyż jestem na fazie bardzo początkującej z tą płcią; a to znaczy 4 miesiące.

Wiesz co moja córa jest juz dużo starsza. Nie pamiętam tego okresu aż tak dokładnie. Pierwsza miesiaczke miała w wieku 13 lat. Niby dziewczynki przechodzą ten czas podobne jak u ch matek. W naszym przypadku tak było. Syn jest teraz w okresie dojrzewania. Ma 13 lat. Owłosienie rzuciło mu się już w tamtym roku w wieku 12 lat.. Dziewczynki dojrzewają szybciej niż chłopcy wiec raczej u Twojej corki ten okres przyszedl czasowo tak jak powinien.[emoji6]

Ja też miałam 13 lat ja pierwszą miesiączkę dostałam. Zdaje mi się, że też w takim czasie wszystko mi zaczeło rosnąć gdzie trzeba.
Ile Twoja córka ma lat?

Syn mój ma 11 lat.

Dzięki za odpowiedź.

@Halszka_00 bardzo piękne Wasze dzieci maja imiona. Nie mieszkacie w pl? Skąd pomysł, tradycja?

Nie wiem czy są tu mamy takich dziewczynek w tym wieku.

Dziękuję bardzo @mamunia86 . Mieszkamy w UK i tu też urodziły się nasze szkraby. Jeśli chodzi o naszego pierworodnego to ma pierwsze imię po tatusiu; Edward Henry Stanisław. Urodził się na kilka dni przed urodzinami męża i jak okazało się w urodziny jednego z angielskich królów; Edwarda IV. Później urodził się Jerzy (George Edmund Jan). Imię podobało się nam już wcześniej, a że okazało się, iż drugie dziecko to także chłopiec to postanowiliśmy nazwać to Jerzym. No i nasza ostatnia, najmniejsza gwiazdeczka - Elżbieta (Elizabeth Grace Natalie). Muszę przyznać, że w tym przypadku pierwsze imię jest baaardzo trafione moim zdaniem na znaczenie.
Sama mam na imię Elżbieta. Moja mama mi je nadała, gdyż urodziłam się 11 lutego, w rocznicę urodzin Królowej Elżbiety z Yorku (11 luty 1466), aby było ciekawej owa Elżbieta była córką Edwarda IV. W każdym razie moja córka także urodziła się 11 lutego, a ponieważ nasz ostatni spacer w dwupaku odbył się do bram Buckingham Palace, gdzie także przebywa Królowa Elżbieta :laugh2: To postanowiliśmy z mężem nadać jej imię Elżbieta. Taka długa historia.

reklama
Do góry