reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Mamunia a ile ma najmłodsze dziecko? U mnie też tak falami idzie, ostatnie pół roku królował najmłodszy, teraz jest super odmiana o 360 stopni;) za to teraz czas na środkowa hehe daje popalić ostatnio. W październiku będzie miała 3 lata ;)

reklama
W sierpniu skończy 5 lat. śmiejemy się z mężem, że to spóźniony bunt 3 latka haha właśnie. U nas starszy syn miał bunt ksiażkowy 3 latka, potem przeszło, znowu koło 8-9 lat lekko wojował, teraz spokojnie weszlismy w wiek nastoletni. Zapewne do czasu dojrzewania. Córka środkowa za to żadnych buntow nie miała, czasem sie obrazić poważnie potrafiła. Wybuch nastąpi (może nie) jak hormony o sobie dają znać. Lat ma 10.
W kazdym razoe prym wiedzie najmłodszy. Chyba najgorzej nam idzie ale nie poddaje sie ani ja ani maż.

Pytanie do mam córek 10+.
Macie już objawy dojrzewania Waszych dziewcząt? U mojej córki już się zaczęło. Piersi, owłosienie i ma wydzielinę.

Ostatnia edycja:
W sierpniu skończy 5 lat. śmiejemy się z mężem, że to spóźniony bunt 3 latka haha właśnie. U nas starszy syn miał bunt ksiażkowy 3 latka, potem przeszło, znowu koło 8-9 lat lekko wojował, teraz spokojnie weszlismy w wiek nastoletni. Zapewne do czasu dojrzewania. Córka środkowa za to żadnych buntow nie miała, czasem sie obrazić poważnie potrafiła. Wybuch nastąpi (może nie) jak hormony o sobie dają znać. Lat ma 10.
W kazdym razoe prym wiedzie najmłodszy. Chyba najgorzej nam idzie ale nie poddaje sie ani ja ani maż.

Macie już objawy dojrzewania Waszych dziewcząt? U mojej córki już się zaczęło. Piersi, owłosienie i ma wydzielinę.

Jeśli chodzi o mojego 5 latka, to od narodzin Elżbietki stał się wzorowym bratem, gdyż teraz to on wiedzie tu prym. Zawsze ma oko na młodszego Jerzego i Elżbietę.

Jeśli chodzi dojrzewanie dziewczynek to się nie wypowiem, gdyż jestem na fazie bardzo początkującej z tą płcią; a to znaczy 4 miesiące.

Wiesz co moja córa jest juz dużo starsza. Nie pamiętam tego okresu aż tak dokładnie. Pierwsza miesiaczke miała w wieku 13 lat. Niby dziewczynki przechodzą ten czas podobne jak u ch matek. W naszym przypadku tak było. Syn jest teraz w okresie dojrzewania. Ma 13 lat. Owłosienie rzuciło mu się już w tamtym roku w wieku 12 lat.. Dziewczynki dojrzewają szybciej niż chłopcy wiec raczej u Twojej corki ten okres przyszedl czasowo tak jak powinien.[emoji6]

Ja też miałam 13 lat ja pierwszą miesiączkę dostałam. Zdaje mi się, że też w takim czasie wszystko mi zaczeło rosnąć gdzie trzeba.
Ile Twoja córka ma lat?

Syn mój ma 11 lat.

Dzięki za odpowiedź.

@Halszka_00 bardzo piękne Wasze dzieci maja imiona. Nie mieszkacie w pl? Skąd pomysł, tradycja?

Nie wiem czy są tu mamy takich dziewczynek w tym wieku.

Dziękuję bardzo @mamunia86 . Mieszkamy w UK i tu też urodziły się nasze szkraby. Jeśli chodzi o naszego pierworodnego to ma pierwsze imię po tatusiu; Edward Henry Stanisław. Urodził się na kilka dni przed urodzinami męża i jak okazało się w urodziny jednego z angielskich królów; Edwarda IV. Później urodził się Jerzy (George Edmund Jan). Imię podobało się nam już wcześniej, a że okazało się, iż drugie dziecko to także chłopiec to postanowiliśmy nazwać to Jerzym. No i nasza ostatnia, najmniejsza gwiazdeczka - Elżbieta (Elizabeth Grace Natalie). Muszę przyznać, że w tym przypadku pierwsze imię jest baaardzo trafione moim zdaniem na znaczenie.
Sama mam na imię Elżbieta. Moja mama mi je nadała, gdyż urodziłam się 11 lutego, w rocznicę urodzin Królowej Elżbiety z Yorku (11 luty 1466), aby było ciekawej owa Elżbieta była córką Edwarda IV. W każdym razie moja córka także urodziła się 11 lutego, a ponieważ nasz ostatni spacer w dwupaku odbył się do bram Buckingham Palace, gdzie także przebywa Królowa Elżbieta :laugh2: To postanowiliśmy z mężem nadać jej imię Elżbieta. Taka długa historia.

reklama
Do góry