reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Hej melduję się
miałam mieć wczoraj zdjęte szwy ale jeszcze za duży krwiak i rozwarcie szczęki na 2 palce hihi więc do następnego piątku
wczoraj roboczy samochód m odmówił współpracy i najeździłam się że hoho aż mnie wszystko bolało

a u mnie podobnie ja u Doroty :tak:ogródek, malowanie płotków, koszenie trawy itd tylko zielsko dzielę bo odchwaścić te moje hektary to po prostu masakra :dry:
ale teraz trochę popadało więc coś w ogródku posieję
dokupiliśmy znowu kurek (wczoraj je goniłam wieczorem bo nie trafiły do kurnika :laugh2:) i mam już 56 sztuk, jak im się tyłki rozkręcą to będzie extra :tak:

Poziomki trudny orzech do zgryzienia, bardzo jestem ciekawa jaka będzie reakcja Gośki.
Moja ma dwanaście lat i jak rok temu pojechała z koleżanki mamą na pierwsze urodziny w nowym miejscu, to miałam taką myśl, że kurcze puściłam ją z obcymi do obcych :huh: a co dopiero taki wyjazd, też bym się nie zgodziła

A ja używam zmywarki 1-2 razy dziennie [emoji23][emoji23] marna ze mnie pani domu bo te wszystkie obowiązki sa poprostu nudne i robie bo muszę [emoji12]
moja też raz dziennie to obowiązkowo, nie wyobrażam sobie życia bez tego sprzętu, była kiedyś taka reklam co dzieci z tatą a matka przy zlewie i dzieci jej laurki podsuwały że tęsknią za nią :tak:ja się czułam dokładnie tak samo a teraz luz blus a siedzę a naczynia się myją :tak: no i jaka oszczędność wody
Jestem typem bardziej matki niz przyjaciółki. Moja matka była bardziej przyjaciółka i z perspektywy czasy żałuje ze nie było inaczej.

U nas sex i pochodzenie dzieci nie jest tajemnica. Gabi już wie jak, która płeć jest zbudowana. Jak rodzą sie dzieci wie bo widziała poród kotki. Musiałam jej tylko wyjaśnić ze ludzie nie jedzą łożyska[emoji23][emoji23][emoji23]

Mama ja tez wole bobasy no sa łatwiejsze w obdludze[emoji23][emoji23][emoji23]

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati
ja też jestem typem matki matki, wydaje mi się że to lepsze :tak:
Poziomki moje dzieci uświadomiły się w wieku około 5 i 2 lata jak obejrzały bajkę "Krecik i narodziny króliczków" Dawid wręcz pokochał tą bajkę a mi płakać się chciało ze śmiechu jak patrzyłam z jakim zafascynowaniem i przejęciem oglądał i przeżywał że króliczkę boli :laugh2: i wtedy Majka zapytała czy ona też się tak urodziła, powiedziałam że tak tylko nie w lesie i dłużej to trwało :laugh2:
Link do: Krecik - odcinek 39 - Krecik i narodziny - Kreskowki.TV

popłakałam się jak przeczytałam o łożysku :laugh2::laugh2:
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png

Dorota a co się dzieje z Oli? Moja Majka miała usuwany migdał bo był duży i zaczął uciskać na coś że zaczęła gorzej słyszeć. Brrr na samo wspomnienie bo ona bardzo źle wybudzała się z narkozy, musiała leżeć żeby krwotoku nie dostać a szalała, że dwie pielęgniarki pomagały mi ją trzymać, trwało to kilka minut ale dla mnie jak wieczność

annaoj szkoda że tak wyszło, z długo będzie sam w pokoju? może sami się zamienią?
jak daleko i jak często będziesz musiała jeździć tą fizykoterapię?

doris to baterie naładowałaś? no właśnie czemu cc?

synek zrobił mi kawę to spadam z nim posiedzieć

Ostatnia edycja:
reklama
Dorota rozwalałam Dwie kuchnie kaflowe i kawałek pieca. MASAKRA!!
Jestem 19+3 dzidzia tupie już od 16tc

Ania spore macie już stadko!! Wrzuć kiedyś fotkę :)
Pamietam ta reklamę, śle taka prawda ze na sprzątaniu spędza sie pół zycia[emoji24]

O tym odcinku krążą legendy:)
Gabi myślała ze kotka kociaka zjada, jyz łzy miała w oczach[emoji33][emoji23]

Doris fajnie znać datę:)

Dwa kotki już oddane,jutro jeszcze jeden pojedzie.

Idziemy na 14:00 do koleżanki na kawkę :)

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

Poziomki mnie jutro czeka to rozwalanie wrrrr, super ze dzidzia tupie ;-)

Aniu sporo kur masz, ja tylko 6, 4 planuje dokupić ;-). Oli ma wiecznie w uszach ropę, ale non stop i to od dłuższego czas i badania slychu źle wychodzą, stad drenaż uszu, no i migdał do wycięcia.

Ja dziś jednak pakowalam do worków trawę z koszenia, przygotowanie worków bo w poniedziałek u nas śmieci, u mnie segregacja, i dokanczalam tapetowanie oli pokoju.

Ostatnia edycja:
Oj rozpisałyście się o koszeniu trawy, a u nas wczoraj męzu skosił nasze trawiska. No i od razu lepiej wygląda. Ale za to w warzywniaku ryjówka zaczęła mi podkopu pod grządkami robić - dziś nalatałam się w mieście po ogrodowych sklepach za odstraszaczem takim z solarem - fakt 55zł kosztował, ale chyba działa. W kilka minut po załączeniu go ryjówka narobiła sporo tuneli, bo chyba dźwięk zaczął jej przeszkadzać, ale byłam niedawno zobaczyć i jest cicho - oby sobie gdzieś indziej poszła. Zawsze jakiś szkodnik.

poziomki mnie kompletnie nie chodzi o to, żebyś ją puszczała, bo każdy wie co ma robić i swoje dziecko zna. Chodziło mi bardziej o to, że jak będę znała rodziców chłopaka/dziewczyny moich dzieci na tyle, że im zaufam to będzie dla mnie lepsza alternatywa wspólnego wyjazdu, niż ich samotne wojaże :)

Ja też jestem matką, a niżeli przyjaciółką. Ale staram się być matką wyrozumiała i pamiętającą jak to było x lat temu. Wbrew pozorom, aż tak dużo się nie zmienia, tylko do niektórych rzeczy dorastają nam szybciej i mają większy dostęp! Jak to annaoj napisała, stać z boku i czuwać, ale nie wypominać "a nie mówiłam". Do słuchania rad rodziców trzeba dojrzeć i na pewno nie będzie to wiek nastolatków.

Doris noo pięknie, tak nas bez wiadomości pozostawić, że wyjeżdżasz :) Ja już swój scenariusz miałam w głowie ułożony :p

Ania prawdziwa farmerwomen z Ciebie :) może kurierem będziesz mi jajka podsyłać. Już zamawiam 15 tygodniowo!!

Witam z kawką
opuchlizna i siniak z dnia na dzień coraz mniejsze i nawet owal twarzy już się pokazuje, gryzę już całkiem dobrze tylko rozwarcie bez zmian i muszę sobie palcem pomagać :oo2: wczoraj wjechaliśmy do ikei na jedzonko i na takie małe kawałeczki sobie podzieliłam że Marcela mi z talerza podjadała :laugh2: bo ona miała większe kawałki od moich

Majka jutro jedzie na trzydniowy plener malarski :tak: szkoda że tak się pogoda zepsuła :-( :( dzisiaj wielkie pakowanie

Dorota ja chcę sprzedawać jajka, dlatego tak kupujemy, sąsiadka ma około 120 szt. i chwali sobie a M co róż w pracy pytają czy by mogli kupić, a teściowa też powiedziała, że chętnie od nas weźmie bo ona też sprzedaje, nie zarabia na tym tylko kupuje od tzn, Pana Jajko (tak go moje dzieciaki nazwały i się przyjęło :laugh2:) i sprzedaje koleżanką i często jej brakuje. Spróbujemy a jak nie wyjdzie to cóż jak przyjedziecie będą zajęcia typu ugotuj rosół zaczynając od złapania kury :-p;-) ;) ot taki żart mi się nasunął :-p
ech bidulka a ogólnie jaj ona się czuje? jeździsz z nią jeszcze na te zastrzyki?
a jak Alana oczy? i dawno nie byłam więc nie wiem jak z ich zasypianiem? lepiej? no i czy formalności w sądzie już masz za sobą?

stefaa nie ma sprawy gołębia będę wysyłać bo ich też już mamy 17 :oo2:mnożą się jak króliki brrr
Jak dla mnie to dość sporo się zmieniło, szczególnie pomysłowość i możliwości, no i więcej zagrożeń, ja za dzieciaka pół pokoju wynosiłam i siedziałam z koleżankami pod blokiem na kocu i się bawiłyśmy i nic nie ginęło, i nikt nas nie zaczepiał itd w podchody bawiliśmy się do nocy i nawet nikomu do głowy nie przyszedł pomysł, że gdzieś bez nerki leżymy :oo2: choć śmiać mi się chce jak Majka przynosi ze szkoły dowcipy, śmieszne historyjki i zabawy typu: przyłóż sobie rękę do twarzy i jak masz dłoń mniejszą znaczy że jesteś chora, a ona wtedy uderza w rękę :laugh2: bo to wszystko ja znam z czasów podstawówki :tak:
moje koleżanki, bo ja to cykor byłam, popijały apap piwem żeby odlot mieć a teraz? moja siostra pracuje w Monarze i miesiąc temu trafił do nich na odwyk chłopiec lat 14, od dwóch lat brał dopalacze, wątroba zniszczona tak, że do końca życia na lekach będzie a i tak może dziękować że żyje.
Nie że ja jestem jakąś przewrażliwioną mamuśką kwoką, o nie nie ale staram się z moimi luźno bez skrępowania rozmawiać i odpowiadać na pytania, ostatnio tłumaczyłam Dawidowi na co jest Erekton, bo w radiu puścili reklamę i on nie zrozumiał, a w TV tyle tego pokazują że po dopalaczach ktoś zmarł itd że mam nadzieję będą o tym pamiętać, no co nadzieję trzeba mieć :-p;-) ;)

wesołamamusia też sobie takie coś sprawię, właśnie solarne bo wiem od użytkowników że działa :tak: a o trawie to nic nie mów tydzień temu była koszona, trochę popadało i znowu nadaje się do koszenia :dry:

poziomki
ja jak pierwszy raz zobaczyła ten odcinek to w szoku byłam ale potem stwierdziłam że luz nie ma co panikować :tak: dzieci i tak widzą wszytko inaczej niż dorośli
rozmawiałaś już z Gośką?
a czy Twoja mama już się wyprowadziła od Ciebie? bo ja bardzo do tyłu jestem :zawstydzona/y:

Aniu no u nas jajka to tylko dla nas to 10 wystarczy. W tym miesiącu kupujemy jeszcze gęsi, kaczki jeszcze są w planie i to myślę jeszcze w maju kupić, następnie świnie wietnamskie ze 2 i Jeszcze koze chce ;-), kot zaraz Będzie rodzic, także zwierzyniec się u mnie zapowiada a ja się cieszę ;-).
Oli ok w szkole bardzo dobrze się czuje, ale jest niedobra i zachowanie obniżone wrrr.
Z zasypianiem już jest ok, musi być lampka cała noc i kołysanki jak zasypia ale później już śpi ładnie. Teraz od 2 tygodni ma swój pokój jest bardzo zadowolona i śpi w nim sama i super śpi ;-),.
Do kliniki jeździ z nią M coś 3 miesiące, zastrzyki dostaje codziennie, teraz czeka ją ten drenaż I migdał.
Ali narazie nie musimy mieć 3 operacji na oczy, we wrześniu mamy okuliste ale u nas w Częstochowie.
Lili ok tylko problem ze stopami od urodzenia, rehabilitacja zaś na nowo.

hello
Robiliśmy wczoraj imprezę, fajnie było, tylko dzisiaj jakaś mega niedospana jestem.

Ivi a wiesz już kiedy usg połówkowe, co by się dowiedzieć kto w brzuszku mieszka?
Wesołamamusia jakaś paranoja z tym sądem. Do TV się nadaje.
Dorota Mavit to szpital, prywatny ale mają podpisaną umowe z NFZ. U nas dren się trzymał 6 miesięcy i wypadł, jakoś miesiąc później lekarz wyciągnął drugi. Pomogło połowicznie. Jest teraz dużo lepiej, ale w miedzy czasie przeszliśmy perforacje błony bębenkowej (po konsultacji z alergologiem odstawiliśmy leki i niestety taka była konsekwencja)

Poziomki o której we wtorek?
Doris to już lada chwila. Ale zleciało.
Ania to inwentarz Ci rośnie;)

uciekam
miłego

reklama
U mnie akcja moja kotka właśnie urodziła 3 kotki ;-), ona nigdy nie śpi u mnie na łóżku, dziś pchala się więc jej pozwoliłam, jak zasypialam to ona dziwne dźwięki, ja panika, obudziłam m, pierwsze u mnie w pokoju urodziła, jak pierwsze urodziła to z nim wyskoczyła na górę łóżka piętrowego gdzie spał Alan i tam urodziła drugie, my przenieslismy alanka na inne łóżko i wtedy urodziła trzecie. Pierwsze jest najbardziej podobne do niej biało czarne a dwa czarne.
1463355536320.jpg
1463355559873.jpg
1463355575721.jpg
1463355611949.jpg
1463355626283.jpg
1463355638369.jpg
1463355644946.jpg
1463355650934.jpg

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1463355536320.jpg
    1463355536320.jpg