reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Stefa no ale to obcy ludzie i poniekąd poziomki ich nawet nie poznała tak czy siak ja bym swojej nie pozwoliła będziesz miec 18 będziesz brać odpowiedzialność za siebie a jak narazie jestes pod moja opieka zreszta taki wyjazd nie zając nie ucieknie [emoji23]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
mama290 nie mówię, że ma z obcymi ludźmi jechać :) Jak już wcześniej pisałam, warto ich wcześniej poznać, żeby podjąć decyzję na tak. Wiem z doświadczenia, że zakazy typu do 18 masz w domu siedzieć, nie wróżą nic dobrego! Nie w dobie dzisiejszych czasów, lepiej wiedzieć od dziecka jakie ma zamiary, niż od sąsiadów co przypadkiem odkryją ich skrywane tajemnice :)

Ja miałam zakazów więcej niż przyzwoleń, skutkowało to jedynie brakiem zaufania do rodziców i ich oszukiwaniem. Noc u koleżanki, to była upojna noc z koleżanką w gronie kolegów na wypasionej imprezie. Myślę, że trzeba na to znaleźć złoty środek :)

Same byłyśmy młode [ w sumie to nie tak dawno] więc wiemy jak jest :D

Myśle ze nasza młodość to co innego narkotyki to były narkotyki a nie jakieś gowna z internetu czy alko teraz to prawdę powiedziawszy to współczuje bo do klubu bez dowodu nie wejdą przynajmniej tu w uk alkohol czy faje tez bez nie kupią lipę maja moja ma dopiero 11 lat a nuz kombinuje i mysli ze matka głupia sie nie orientuje [emoji23]jedno jest pewne wole 100 bobasów niż jednego nastolatka bunty i tylko bunty [emoji23]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

weźcie mnie nie straszcie :D ja poki co takie fajne bobasy (max. 6 lat) mam w domu... dojrzewania się panicznie boję :D szczególnie w tych czasach :(

Każde czasy mają swoje plusy i minusy. Za moich czasów w dużej mierze górował alkohol, wszyscy się upijali, jedni fajnie się bawili, inni widzieli białe myszki i włączał się im agresor. Do dziś pamiętam te bijatyki, ustawki itd, aż dziwne, że wszyscy żyją, bo to była rzeź! Narkotyki były zawsze, chociaż teraz to faktycznie nawet i to jest podrobione i naszprycowane nie wiadomo czym! Ale w czasach mojej młodości, ten kto nie miał dostępu do narkotyków, jeśli tylko chciał znalazł alternatywę w antydepresantach często znajdujących się w apteczkach rodziców...

Mam 16 letnie kuzynki w Anglii, dowód to nie problem, a dostęp do używek w cale nie taki utrudniony. Nie strasząc oczywiście :)
Ogólnie myślę, że z dziećmi trzeba rozmawiać i nawiązać taką więź, żeby nie bały się nam mówić o swoich słabościach, a my rodzice, nie możemy pozostać w tyle z wiedzą, musimy być czujni, ale nie nachalni !

Tak samo temat seksu, według mnie w edukację seksualna w warunkach domowych powinno się już wprowadzić dziecko przed pójściem do szkoły, bo potem cudowne koleżanki i cudowni koledzy popsują nam nasze plany!

Tyle moich mądrości hehe :)

Teraz jak się pytam gdzie jest Doris??

Stefa ona ma sporo luzu ale tym razem coś mi mówi nie i moja intuicja baaaardzo rzadko mnie zawodzi.
Drugiego takiego szaleńca jak ja ze świeczka szukać wiec już chyba nic mnie nie zaszokuje [emoji23] cud ze coś ze mnie wyrosło (tak sadze)[emoji23][emoji23][emoji23]

Nie łudzę sie tez ze zamiast do koleżanki sie nudzić pójdą na imprezę. Ustalone mamy ze wychodzi i wraca jutro o konkretnej godzinie , tel zawsze włączony. Jak zawala to tel zaaresztowany a to gorsze niz przykucie do kaloryfera.

Jestem typem bardziej matki niz przyjaciółki. Moja matka była bardziej przyjaciółka i z perspektywy czasy żałuje ze nie było inaczej.

U nas sex i pochodzenie dzieci nie jest tajemnica. Gabi już wie jak, która płeć jest zbudowana. Jak rodzą sie dzieci wie bo widziała poród kotki. Musiałam jej tylko wyjaśnić ze ludzie nie jedzą łożyska[emoji23][emoji23][emoji23]

Mama ja tez wole bobasy no sa łatwiejsze w obdludze[emoji23][emoji23][emoji23]

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

reklama
Do góry