reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Witajcie, to i może ja dołączę... co prawda mam tylko dwójkę dzieci, ale jeśli doliczyć do tego Męża :-D i psa, to chyba się dla mnie miejsce znajdzie...

reklama
Witam się bardzo wieczorową porą!!!

Dziękuję za miłe powitanie!!!

poziomki zdrówka dla twojej córeczki,oby uraz szybko się zagoił!
annaoj z tymi moimi marzeniami to jest tak,że albo jestem za stara albo za mało pieniążków mam.Niestety po 40 u mnie ciężko zrealizować część moich marzeń.
Marta24 ja wcześniej dość często udzielałam się na forum zwierzenia,no i czasami samej udawało mi się popełnić jakiś temat:tak:.I może dlatego gdzieś napatoczyłam się na twoje oczy.

Rzeczywiście sporo piszecie,produkcja na pełen etat,normalnie 300% normy:laugh2:,kiedy ja się wdrożę,hmm to chyba niewykonalne.

Co do moich porodów wszystkie bardzo miło wspominam,4 razy rodziłam sn i dwa razy cc.Jestem też mamusią Anielskiej Dzieciny i siostrą Aniołka.

Chętnie odpowiem na każde pytanie.

Dobrej nocy!!!:-)

Hej, wpadam szybko z rana przywitać się i kawkę wypić:):cool2:

Pogoda piękna i oby taka pozostała na zawsze:) Dziś do pracy musiałam iść na nogach, bo nadal nie mam samochodu ! Mój T też swój sprzedał i te z handlu też poszły, w jeden tydzień 4 auta .. no i ja teraz dla zdrowia spacerki albo rower ! 30 minutowy spacer o 6:00 normalnie marzenie każdego spiocha!

annaoj rozmawiałam wczoraj z mężem, pomysł z Pania do sprzątania bardzo mu się spodobał, więc zaczynamy poszukiwania, jakbyś słyszała coś od kogoś w moich okolicach daj znać:) ile to już dziś masz 5?

Marta78 oj tam oj tam rocznik jak rocznik, ciesz się, że już tyle mogłaś przeżyć :)

Iwona a gdzie w IRL mieszkasz, ja mam tam siostre :)

mamartusia mój jak rodziałam pierwsze dziecko, po 16h usiadła na łóżku i mówi: "wyglądasz jak moja mama jak umierała, mogę Ci jakoś ulżyć ?" po tym tekście musiał wyjść z sali darłam sie jak opętana i można powiedzieć, że mi ulżył haha chwilowo nie czułam bólu ;) ale i tak zakończyło się na CC

szóstkowa mama co to znaczy Anielskiej Dzieciny i siostrą Aniołka? ja nie dokońca rozumiem :happy2:

poziomki 3mam kciuki za Jage, ogólnie to jestem w niej zakochana i proszęo wiecej sweet foci ;) a TY jak się czujesz? dochodzisz do siebie? ciekawe jak zareaguje rodzeństwo :) daj znać jak już będziesz w domciu :)

luna też tak uważam, zjednoczyć część wielodzietnych haha to jest mój cel :) jeszcze tylko zjazdy rodzinne pozostało zorganizować:d

doris, pysia witam :)

anulaa jak remont żyjesz ??

Madii młoda dalej na obozie ?? u mnie własnie jest moja 15 letnia kuzynka .. ehh to był piękny wiek :D

do później :)

Witam się i ja z rana :-)
Dziękuje za miłe przyjecie
Julia rzeczywiście jest takim naszym małym szczęściem ale mój mąż chciałby jeszcze jedną dzidzię.

Marta24..... pewnie że się znamy.....już od 2010 roku. :-)
Poziomki....Ty wszystkie dzieci rodziłaś SN ????? Bliźniaczki też??? Zazwyczaj przecież przy bliźniakach CC robią. Gratulacje jeszcze raz i czekamy na zdjęcie Jagi.

Szostkowa Mama....widzę, że Ty tez masz starsze dzieci w.wieku podobnym do moich starszych. A jak jeszcze masz marzenie urodzić dzidzie to tak jak piszą dziewczyny. Do dzieła! Teraz niektóre kobiety po czterdziestce decydują sie na pierwsze dziecko dopiero.

Udało mi się złapać neta w telefonie :-). Pogoda piękna i jak pomyśle że już w niedziele muszę wracać, a w poniedziałek do pracy to mi słabo sie robi.
Przepraszam ze nie odpisuje wszystkim oraz za literówki ale pisze z telefonu.

Ostatnia edycja:
Hej

WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMY!
Jeden dzien nie bylo czlowieka i ile nadrabiania :eek: :-)

pozomki dobrze ze to nic powaznego i dawaj znac czy dzis wkoncu do domku wracacie :-)
Doris i jak dzieciaki starsze zareagowaly na najmlodsza kruszyne? :-) miedzy mna a dwojgiem moich braci jest 12 i 14 lat roznicy jak dla mnie nie dobra taka roznica bo ja zawsze jestem tą mala dziewczynka i tak mnie traktują.. :/
szostkowa mama ja ciebie tez juz gdzies widzialam ;-) witaj :)
Stefea szalejesz :p tak rano spacer :eek: ja o 7:30 ledwo z łózka wstaje... nie wyobrazam sobie co bedzie od wrzesnia... :szok:

My powoli zakupy dla córy robimy, zeszyty, bloki itd juz wczoraj kupilismy z listy wiekszosc... zostaly ksiazki i w sumie najdrozsze rzeczy... :eek: ta 1 klasa mnie wykonczy... do tego ex zalega mi z kasą... :no: brak slow.....:angry:
Dzis pochmurno jest ale fajnie bo juz upalów mialam dosyc! w weekend ma byc najgorzej u nas oczywiscie.... :/
nic mi sie nie chce dzis... help :-D

Witam z rańca...
dzięki za miłe przybycie... :-) pewnie niejedną z nas widziałyście na różnych innych wątkach... ja byłam trochę na 4.5.6 latkach, ale nikt tam nie pisał, anna oj kce przeszła tutaj, Majka1 chyba założyła tamten i też przestała przychodzić... na multimamach też coraz mniejszy ruch, a tu ciągle ktoś nowy... ja mam w roku szkolnym trochę czasu, jak mam popołudniowe zajęcia, więc sobie chociaż zerknę...

Poziomki, gratuluję narodzin córci... obojczykiem nie musisz się stresować aż tak bardzo... tak, jak pisałaś, to się często zdarza, ja miałam też złąmany obojczyk przy porodzie, a było to 30 lat temu i nie miałam gipsu, nic się z tym nie stało, nie ma śladów, bólu na zmianę pogody :-D wsio będzie OKi ;-)

Liza, moja idzie do zerówki i też muszę właśnie listę wydrukować i ruszać... już książki i plecaczek mam, no i kilka innych gadżetów, a moja córcia będzie do zerówki w szkole chodzić, tam, gdzie ja pracuję, więc mam fajnie :tak: a cieszy się Haneczka???

Stefa, szóstkowa mama, doris, reszta mamuś (muszę się ników nauczyć :-D) witam...

a dziś nam szafę w sypiali zakładają...:-) a M akurat nie ma, bo na Węgry z koncertami pojechał, i teściowa jest

pysia 25 witamy :-)

szóstkowa mamo - widzę, że ty też z lubuskiego :-) Napisz coś więcej, co rozumiesz pod pojęciem Anielska Dziecina, bo też niezbyt rozumiem. A jak masz tyle miłości, żeby wychować kolejne maleństwo, to brać się do dzieła.

stefaa - podziwiam Cię za ten poranny spacer, ja bym nie dała rady, aczkolwiek punkt ósma codziennie rano ćwiczę. Co do tekstu podczas porodu, to Twój mąż przebił nawet mojego :-)

doris - a ty byś nie chciała mieć jeszcze jednej dzidzi? Bo ja jestem z trzecią w ciąży i już marzy mi się następne ;-)

Liza - rzeczywiście upały to nic ciekawego, jeśli są na dłuższą metę.... Współczuję niepłacenia kasy przez ex. Niestety moja koleżanka też tak ma, a w dodatku tatuś widuje się z dziećmi (dwójką) zaledwie raz w miesiącu. Moim zdaniem troszkę za mało.

A ja dziewczyny dziś wstałam coś nie w humorze. Wczoraj zastanowiła mnie jedna rzecz: czy myślałyście kiedyś o urodzeniu dzieci w kategorii np. urodzić dziecko, czy może kupić nowy samochód? Dziwne, bo nigdy nie myślałam w takich kategoriach... Bo mi się wydaje, że jeśli ktokolwiek zacznie analizować, czy mnie na to dziecko stać, to tak naprawdę nigdy nie będzie właściwy moment.
Poranne uściski dla Was

to witam się i ja poranną porą póki dwójka jeszcze śpi i nie lata koło nogi ;)
luna3 no ja właśnie też się z tego cieszę, że trafiłam na dobry personel i że mogłam się nacieszyć rodzeniem maleństwa i przebywaniem z nim, a czuć winna że jestem w ciąży i rodzę. Choć w sumie to sam poród w szpitalu miałam tylko jeden :p Syn do szpitala nie dotarł :p urodził się w karetce :) :p ps.dobrze że Mąż po karetke zadzwonił, a nie upierał się przy jechaniu własnym autem bo byśmy nie dotarli :p Synek był mały i pomimo moich starań "przytrzymania" go- wyskoczył sam w połowie drogi :p -a do szpitala mamy ok.40minut samochodem :p

I pozwolę sobie powitać kolejne nowe mamy :)
Stefaa i ja również podziwiam spacery tak wcześnie :p mi o 7cieżko się zwlec, zwłaszcza że dzieciaki jeszcze śpią, ale wole sobie zawsze z rana wszystko przed nimi przygotować i spokojnie kawke wypić i na kompie chwilke posiedziec :p ja przerwy w zawożeniu dzieciaków nie mam, bo Synek do przedszkola chodzi :) wakacji ma tydzien pod koniec sierpnia, wiec jezdzimy dalej :p
a w Irlandii mieszkamy w Longford dokładniej :) to taki niby środek Irlandii. A Siostra długo już? bardziej na stałe czy chce wracać do Pl? .. dobrze mieć taką Panią do sprzątania :) u Nas Ja nią jestem :p hehe :p muszę przyznać że jak ostatnio zaczęłam się mniej stresować bałaganem i tym że coś jest jeszcze do zrobienia to jakoś czyściejszy ten dom :p ale tak na serio, jakoś mniej zestresowana więcej w domu robię niż jak chodziłam sprzątałam i ciągle myślałam, że jeszcze to i tamto i siamto- nie mam idalnego porządku- co to to nie :p tzn. porządek jak porządek, bo czystko to staram sie mieć, bo najmłodsza raczkuje wszędzie łapki wsadzi, ale przy takich dzieciach to by można było ciągle coś robić :p ja sprzątam jeden pokój, oni jak tornado jakieś przebiegną przez dwa następne i już jest co robić :p
Doris:-) fajnie jest mieć Męża który chce jeszcze jedną Dzidzie :) mój już przy trójce "ma dość" :p i ostatnio stwierdził, że gdybyśmy teraz "wpadli" bo dla niego byłaby to wpadka :p to on chyba by się załamał :p liczę że kiedyś mu się odmieni :p a jak nie to chyba trzeba będzie go przed faktem dokonanym już postawić to wtedy narzekał nie będzie :p -Ja zawsze chciałam mieć minimum 4, po ostatniej ciąży i porodzie byłam przekonana że to już koniec, ale teraz mała ma 14miesięcy a mnie ostatnio dopadły myśli o kolejnej ciąży :p choć na razie to jeszcze mało realne :p i czasem myślę że może lepiej później, bo można się tymi nacieszyć :p i kolejne wakacje mieć "spokojniejsze" bez noworodka na rękach- tylko nie wiem już czy naprawdę tak myślę, czy tylko myśli o kolejnym dziecku próbuje sobie z głowy wybić :p
i widzę że dożo tutaj Mam których pociechy zaczynają pierwszą klasę lub zerówkę, więc będę mogła porównać z Irlandzkim :p bo dużo słyszę, ale każdy ma inne zdanie i mówi co innego :p moja Córcia we wrześniu 6lat, po wakacjach idzie do Senior Infants- skończyła teraz Junior- takie 2klasy przed pierwsza klasa- czyli teraz jest tak jak w Polsce zerówka, niedługo też ruszam z książkami i resztą i mundurki u nas jeszcze :) ciekawa też jestem porównania cenowego- ile w Polsce kosztuje wyprawka dla takiego malucha jakby ktoś się mogł podzielić to będę wdzięczna.

Się rozpisałam. Przepraszam :p
na szczęście dla Was:p uciekam zawieźć Synka do przedszkola zaraz :p
więc miłego dnia dla Wszystkich mam :) i ladnej pogody, bo u Nas leje od rana :p

reklama
Iwona bo to tak jest, im bardziej się stresujesz, tym mniej masz czasu na posprzątanie (czy jakoś tak ....)
Fajnie jest mieć taką trójeczkę. Ja już nie mogę się doczekać, a to dopiero początek ciąży....

Do góry