reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

No rzeczywiście rozpisane jesteście :) kilka godzin nieobecności i już jest co czytać :p
Ja jak zaszłam w pierwszą ciążę byłam przerażona tym że tak mało wizyt u lekarzy jest w Irlandii, tak mało USG robią, pojechałam do Polski i tam urodziłam, niestety sam poród wspominam strasznie, ale nie zebym była zdania że w Polsce gorzej czy coś, po prostu mieszkałam w Polsce w małej miejscowości, szpital, personel i podejście do rodzącej było okropne, więc niestety wspomnień dobrych nie mam, za to stąd tak :) jeśli chodzi o sam poród już :) ale jestem zdania że i w Polsce i w Irlandii czy gdziekolwiek indziej można trafić i tak i tak.
i dzieciaki się domagają mamy, więc z rozpisywania koniec :p

reklama
Dopytalam pediatry dokladnie o ten obojczyk czy mozna cos zrobic np chowac raczke pod bodziaka itp. Powiedziala ze jest to pekniecie (wiec nie zlamanie) tzw zielonej galazki tzn okostna jest w caloaci a pekniexie w srodku. Poniewaz Jagoda macha ta raczka i nie widac roznicy pomiedzy lewa(chora) a prawa i nie placze to znaczy ze nie ma przemieszczen i innych takich strasznyc rzeczy. Powiedziala tez ze teraz nie stosuje sie zadnych usztywnien ani nawet nie chowa sie raczki pod koszulke szczegolnie w takim przypadku jak Jaga:)

Powiem Wam ze od takich maluchow mozna sie uzaleznic;))

I kolejne mamy super!

Annaoj spokojna ale niecierpliwa i nawet smokiem na chwile jej oszukac nie mozna:) Rozdarta jest jak pozostala 4 ;)

Marta bede w Birmingham:)

Anek GRATUJE! a u cory byly jakies uszkodzenia nerwow?

Iwona ja mam spawdzony szpital i lekarzy w Wawie dlatego wolalam zostac bo bylam spokojna:)

Annaoj taka waga to nie waga;) polowa od razu odpadnie a reszta niedlugo po tym:)

Stefa Bo mamuski wielodzietne boja sie ujawniac albo mysla ze innych nie ma:)

Doris fajnie tak na oslode malucha miec:)

Ostatnia edycja:
hej wieczornie, no wątek sie rozkręca, jest coczytac i o czym pisać

witaj Iwonka,marta,anek, mama szostkowa (juz cie gdzies na forum widzialam), witaj kochana doris(my sie znamy z innego forum)

poziomki to czyli będzie dobrze skoro lekarze mowią ze jest dobrze, super!!!
mamy pierwszaków damy sobie rade!!!! chyba my bardziej sie denerwujemy od nich:-D

ja sie dzis pierwszy raz od dlugiegoooo czasu czulam rewelacyjnie i zrobilam mnostwoooooorzeczy, fajnie sie tak dobrze czuc:)

lece usypiać moje bąki

O Jezuuuusie ruch tu dzisiaj jak na targu !!!;-) Super!!! :tak: Proszę ile mamuś siedziało sobie w ukryciu i w końcu postanowiło się ujawnić :tak: Witam wszystkie mamy:tak:

Marta 78 trzymam kciuki za staranka &&&&&&& i niestety zgadzam się z tobą, że w dzisiejszym świecie jedynaków dwójka dzieci to już patologia a od trójki wzwyż to już jedna wieeelka melina, tak sporo osób uważa, ale co tam niech sobie inni myślą co chcą my tu mamy swój świat, jak się okazuje wcale niemały:tak::-) Czy 78 przy twoim nicku to twój rocznik?:-)

Poziomki może szafka nie jest konieczna ale przynajmniej jakiś ostry kant, w który trzeba przywalić jego głową i wtedy światopogląd małża zmienia się o 180 stopni :tak:;-) Mówię ci rewelacja ;-):-D

annaoj 13,5 toż to rewelacyjna waga jak na końcówkę ciąży:tak: A kiedy się będziesz objadać słodyczami jak nie w ciąży ;-) Zawsze można zwalić na zachcianki ;-):-D

Stefaa pomysł z założeniem tego wątku był rewelacyjny jak widać:tak::tak::tak:

AnekM mój młody też ciągle na mnie wisi i w związku z tym zdarza mi się pisać głupoty ;-) bo chce wszystko od razu, szybko napisać ale co tam myślę, że za takie przewinienia dziewczyny z wątku mnie nie wyrzucą więc i ty staraj się pisać jak najczęściej :tak::-)

Doris dorosłe dzieciaczki i taka pociecha na koniec:tak: Super :tak:

Iwona no niestety polska rzeczywistość- małe miejscowości rządzą się swoimi prawami :zawstydzona/y: chociaż ja też nie jestem z dużego miasta i moją trójkę rodziłam " u siebie" i w życiu nie zdecydowałabym się na inny szpital:-)

Ostatnia edycja:
Powiem Wam ze od takich maluchow mozna sie uzaleznic;))
wiem właśnie i już się boję;-):-)
powiedziałam do męża że jak tylko kiedykolwiek wspomnę jeszcze o dziecku to ma mi przypominać moje aktualne samopoczucie bo teraz już mówię nigdy więcej ale pewnie szybciej o tym zapomnę niż ustawa przewiduje...

Poziomki Birmingham daleko ja ze stolycy;-)

Marta24 znasz płeć trzeciego egzmeplarza?

luna tak przy nicku to mój rocznik...niestety;-)

happymama hehehe ja tak mówiłam po drugim porodzie zeby mi przypominał że mówiłam że żadnych dzieci więcej i co przeszło mi a mężu też zapomniał że się zarzekałam:-D

się rozpisałam i wszystko mi się skasowało :crazy: wrr...
poziomki wiec dobrze ze to nie złamanie szybciej pewnie wrócicie do domu i szybciej malutka dojdzie do siebie.
Dobrze mieć szpital w którym ufa się lekarzom :) ja może gdybym nie miała porównania to bym i nie narzekała, ale różnica jest ogromna... i zgadzam sie ze od takich maluchow mozna sie uzaleznic, moja najmlodsza ma 14miesiecy i juz zaczynam tesknic za tym ze nie jest takim maluszkiem jak na poczatku :p
luna3 ojj tak polska rzeczywistosc, ale jak sama piszesz ty bys nie zmienila szpitala a tez nie duza miejscowosc wiec chyba nie bylo tak zle :p jak już napisałam może gdybym nie miała porównania to bym może tak nie pisała, ale takie jest moje doświadczenie...
happymama82 ja tak samo mówiłam podczas ostatniej ciąży, Córcia ma 14miesięcy a ja już dawno o tym zapomniałam :p

Przepraszam nie pamietam ktora z Was ale pytala mnie o to czy M juz do nas jedzie. Niestety na razie nie moze przyjechac ale mysle ze to tylko kwestia czasu:)

Ja na porodowce mowilam do siostry ze ja juz nie chce wiecej jak to ma tak bolec XD (zapomnialam juz jak to jest) .... i co znowu juz bolu noe pamietam :p

Jejku rzeczywiście ruch jak na targu. Witam nowe mamusie :-)
Poziomki - ty mówisz o bólu przy porodzie, a mi się przypomniało, jak mój mąż będąc ze mną przy pierwszym porodzie, powiedział podczas bólów partych "Kochanie, przy drugim i trzecim dziecku będzie lepiej". Myślałam, że go wtedy na miejscu zabije.... ;-)

reklama
wiem właśnie i już się boję;-):-)
powiedziałam do męża że jak tylko kiedykolwiek wspomnę jeszcze o dziecku to ma mi przypominać moje aktualne samopoczucie bo teraz już mówię nigdy więcej ale pewnie szybciej o tym zapomnę niż ustawa przewiduje...

No tak to już chyba jest, że zarzekamy się, że już nigdy a potem pamięta się tylko te dobre rzeczy i marzy o następnej kruszynce:tak:

luna tak przy nicku to mój rocznik...niestety;-)

Marta jakie niestety!!! To jeden z najlepszych roczników!!;-):tak: Wiem co mówię:tak:

luna3 ojj tak polska rzeczywistosc, ale jak sama piszesz ty bys nie zmienila szpitala a tez nie duza miejscowosc wiec chyba nie bylo tak zle :p jak już napisałam może gdybym nie miała porównania to bym może tak nie pisała, ale takie jest moje doświadczenie...

No ja właśnie mam same dobre wspomnienia dlatego nie zamieniłabym tego szpitala na żaden inny ale też porównania nie miałam więc kto wie może gdzie indziej jest jeszcze lepiej ;-) Najważniejsze, że i tobie w końcu udało się trafić na fachowy personel :tak:

Poziomki - ty mówisz o bólu przy porodzie, a mi się przypomniało, jak mój mąż będąc ze mną przy pierwszym porodzie, powiedział podczas bólów partych "Kochanie, przy drugim i trzecim dziecku będzie lepiej". Myślałam, że go wtedy na miejscu zabije.... ;-)

Za takie teksty to i tak długo go utrzymałaś przy życiu ;-):-D

Poziomki no to oby szybciutko małżowinka do was dotarła i nacieszyła swe oczy małą Jagodzianką ;-):tak:

Ja miałam dzisiaj dzień meeeega lenia :zawstydzona/y: W domu wygląda jak w oborze, kuchnie trzeba odgruzować żeby zjeść śniadanie ale co tam- będę się martwić rano ;-) a teraz uciekam spać :-)

Do góry