reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Doris - ja tak miałam w ostatniej ciąży, aż się obawiałam rozejścia spojenia łonowego :/ polecam siedzenie na piłce.. i wytrzymać..

Poziomki - wg mnie bardzo słuszna decyzja, ale uważaj na ginów - bo generalnie będą wciskali tabsy pewnie.. chociaż lepiej regularnie zażywać tabletki niż doraźnie tabletkę "po' jak to podobno teraz popularne wśród młodzieży :/

reklama
Lenka ja tez bym wolała zeby nie brała hormonów ale niestety nie moge polegać na tym ze ona zastosuje sie do npr-u :/
Wkładki miedzianej jej nie założę.
Te dziewczyny takie mądre a maja ledwo skończone 20 lat i niektóre juz 2 dzieci. Ale to uroki polskiej mentalności która za granica dosc mocno daje o sobie znac. ;)

Doris jak tam?

Ja zaczęłam plamić dzis znowu :/

Poziomki, to do lekarza jak plamisz. I nie przeciążaj się, leż i odpoczywaj a do dzieci zaangażuj Mamę
Poziomki, Ivi, lenka - DZIĘKUJĘ!
U mnie bez zmian, tzn raz lepiej, raz gorzej, zadzwonię jutro do gina i zobaczę co powie.

Doris przechodzilam przez to w ostatniej ciazy. Od okolo 17tc nie moglam chodzic i do konca bylo juz tylko gorzej. U mnie miesnie dna macicy juz slabo trzymaly i byl straszny ucisk na pachwiny i spojenie. Teraz o dziwo nie mam tego ale Jak duzo chodze to troche ciagnie.

poziomki mozesz skontrolowac to plamienie?

Ja mam krwiaka i powiedział mi lekarz ze moge jeszcze z niego plamić żebym sie nie przestraszyła. To jest maleńkie brązowe plamienie. Nie bede jechała teraz bo spędzę tam tylko pare godzin i sie umęcze. Wole poleżeć przed Tv na kanapie. Jeżeli cos sie pogorszy to wtedy zareaguje ale nic mnie nie boli itd.

Doris jak sie położysz to posłuż pod pupę poduszkę wtedy odciazysz trochę miednice. Pomaga tez pozycja na czworaka z wypięta pupa z oparciem na przedramieniu, tak odpoczywa miednica i krzyż

cześć Dziewczyny

Na rajdzie było super, świetnie się bawiłam, pomimo tego, że samochód mi trochę nawalał. To chyba tak, żebym nie miała wątpliwości czy dobrze zrobiłam z zakupem nowego ;-) ;)
Uczę się różnych rzeczy do pracy, zaczynam mieć jakieś stany lękowe z tym związane:baffled:, pewnie za dużo o tym myślę. Poza tym B jest teraz 2 tygodnie na kursie i mam wrażenie, że 3/4 dnia spędzam w samochodzie:baffled: Oby szynko zleciało.
Happymama piękne zdjęcie, ślicznie wyglądasz
Słodka owsianka zeszło uczulenie?
Ivi gratuluję niespodzianki.
Poziomki uważam, że bardzo dobrze robisz. Lepiej zapobiegać niż później być zaskoczonym. A myślę, że to już ten wiek. Oczywiście chcielibyśmy, żeby nasze dzieci później, ale jeśli skleroza nas nie dopadła powinnyśmy pamiętać jak to było:-p

miłego dnia życzę
wracam do moich ustaw, bo za niedługo do [przedszkola muszę jechać

Hej dziewczny !

matko jak mi tu było trudno dotrzeć! od dwóch tygodni zamierzam napisać, wejde poczytam i czasu brakuje.
Widzę bardzo dużo nowych twarzy- kurka kiedy ja się nauczę Was rozróżniać, od razu Was przepraszam za pomyłki, ja jestem właśnie z tych ze słabą pamięcią ;)

Ogólnie u mnie jakby bez zmian, nadal jestem na bezrobociu, ale ciągle się coś dzieje. Organizowałam spotkanie charytatywne blogujących mam, nie posiadałyśmy żadnych funduszy, więc poszukiwania sponsorów pochłaniało każdą wolną chwilę ;) ale udało się, jestem taka dumna, że aż skrzydeł dostałam :) Piszę cały czas i w końcu czuję, że robię to co lubię, no prawie, teraz takich żywych ludzi mi brakuje ;)
Złożyłam wniosek o dotacje do UP, trzymajcie kciuki, bo jak się uda to będę mega spełniona i na otwarcie każda dostanie zaproszenie :D:D Obiecuję hihihi

Brzuszkowe zazdroszczę Wam troszkę, zaczynam sobie coraz bardziej uświadamiać jak to cudownie być mamą- chyba wkroczyłam w ten wiek- i coraz cześciej myśli krążą w okół brzucha, tylko jedno ale, ja strasznie boję się porodu i mdłości! bleee

Na spotkanie przyjechała moja koleżanka w 14 tc, dostała strasznego krwotoku i leży w szpitalu w moim mieście, nie zna tu nikogo, o mieście nawet nie wiedziała, że istnieje. Mija już 18 dni, a ona nadal, ma przodujące łożysko, krwiaka i ogólnie straszliwie boją się odklejenia, dziś usłyszała, że prawdopodobnie będzie tak do końca ciąży. Załamka! Cieszcie się zatem swoimi ciażowymi brzukszami bez przeszkód, odpoczywajcie i uważajcie na siebie. Niestety jej lekarz zbagatelizował sprawę i nie powiedział, czym może to grozić, że podróż samochodem może zaszkodzić. Chociaż przejechała raptem 140 km ..

Nie wiem czy się chwaliłam nową odsłoną bloga, więc pochwalę sie teraz www.swiatwedlugdna.pl. ruszył wczoraj cykl wywiadów z mamami, które dostały kopa, po ujrzeniu dwóch kresek.. ale powiem Wam, że pojawi się też coś dotyczącego wielodzietności, no wchodzę tutaj i nie dowierzam, jak wiele jest cudownych wielodzietnych nie patologicznych osób, aż chce się rodzić. Rząd powinien nam płacić podwójnie, za samo podejscie do życia i promocję macierzyństwa.

annaoj wszystkie Twoje rajdy śledzę, z nutką zazdrości, zawsze chciałam tego spróbować:D
poziomki a co z Twoim handmade , dawno nic nowego nie widziałam
so happy cudowne zdjęcia !

reszta moc buziaków!!!!

Hej kobietki
Wszystkiego najlepszego w nasze święto

Doris i jak lepiej się czujesz

Anna oj ale wciągnęło cie to błoto

SO happy zdjęcia cudne, ale masz fajnych chłopaków , Tu też super wyglądasz

Stefa no jesteś w końcu

Doris i co dzwoniłaś da gin? Jak się dziś czujesz? Nam nadzieję że lepiej?

Poziomki ja cię popieram, odpoczywasz? Podziwiam cie za spokój ja bym zaraz na Ip jechała ale ja to panikara.

U mnie dzidziuś ma serduszko, uff ci za ulga i szczęście. Jestem na etapie szukania dobrego Gina( Doris dzięki) bo trafiam na konowalow.
U mnie mdłości raz bardziej, raz mniej i wszystko nadmiernie czuję wrrr ale cieszę się każdym objawem bo wtedy jakoś spokojniejsza jestem ;-)

U mnie Alan chory

reklama
Do góry