reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Hej Ciotki:)
Dziekujemy za wszystkie mile i cieple slowa:***

Jagodzianka ma zlamany lewy obojczyk,takie zlamania sie zdazaja u duzych dzieci. Mogla sie tez niewlasciwie wpasowac w kanal rodny a poza tym rodzila sie bardzo szybko. Takich zlaman sie nie gipsuje bo gips mogl by zle wplynac na rozwoj dziecka.Pediatra mowila ze w ciagu 10 dni powinno byc juz dobrze. Dzis nie robili badan bo mala ma dopiero dobe i tak by nas do domu nie puscili ale jak jutro wyjda dobre to smigamy do domciu:D

Annaoj fajny plecak:) to juz 6?

Luna "pocycac" hahahahaha :D

Stefa ja mam sposob! Nie prasuje, chyba ze musze:) Obijasz die w pracy babolu:))

To uczucie bycia w klatce bierze sie z tego ze wszystkie sprawy bierzemy sobie same na barki i nie dociazamy partnera bo przeciez "sama sobie poradze"... I tu jest nasz blad bo same siebie nie traktujemy na rowni z nimi i folgujemy panom jak dzieciom. Z drugiej strony pozwolic o siebie zadbac i nie martwic sie to dla.wspolczesnej kobiety oznaka slabosci...

Ale wrzaski z porodowki dochodza :p

Ostatnia edycja:
reklama
Stefea jak chodziłam do pracy, to była w tym czasie. Później starałam sobie dzień organizować jakoś wyjściowo, teraz nie ma szans, więc jestem. Staram się, żeby dzieciaków nie było, bo sama wiem, że wtedy nie sprząta sie najlepiej.

Poziomki
biedna Jaga, oby szybko się zrosło. A jak Ty się czujesz? Czyli najprawdopodobniej jutro w domku już będziesz?

Annaoj podobno takie rzeczy zrastaja sie super:)
Mam nadzieje ze jutro sie uda:)

Rozmawialysmy kiedys o bolu obkurczania si macicy i powiem Wam ze czasami mam takie nieprzyjemne uczucie(wlasciwie tylko podczas karmienia) ale nie na tyle zeby brac proszki przeciwbolowe:)

Dzień dobry Drogie Panie!
Czy i ja mogłabym się dołączyć?

Jestem 40 letnią mamą 6 dzieci,mam 2 córki i 4 synków.Rozpiętość wiekowa dość duża,bo najstarsze dziecię ma prawie 20 lat a najmłodsze ma 3 latka.
Czasami po cichu marzy mi się jeszcze jedno dzieciątko.
Nie nadrobię Was i tego co od początku napisałyście,ale postaram się bywać tu regularnie.

szóstkowa mamo- witaj i jak najbardziej dołączaj do nas!

poziomki- biedna Jagunia :( ale strasznie ci zazdroszczę że masz już ją przy sobie:tak: wracajcie szybko do domku!

te upaly mnie wykończą, to było do przewidzenia, w każdej mojej ciąży było upalne i słoneczne lato...hehe;-)

Witam, moge dolaczyc i Ja?
Jestem 27letnia mama trojki lobuziakow :-)
szukalam forum gdzie moglabym od czasu do czasu z kims pogadac, popisac wlasnie o bzdetach, o dzieciach i nie dzieciach ... mieszkam w Irlandii... ciezko tu o przyjaciol, znajomych z ktorymi mozna byloby sie spotkac i pogadac bez obawy ze pozniej obrobi ci z kazdym innym napotkanym Polakiem :no:
takze jestem mama trojki maluchow, prawie 6letniej Corci, prawie 3letniego Synka i 14miesiecznej Corci nr2 :-)
i bedzie mi bardzo milo i przyjemnie porozmawiac z kims kto ma podobne dowiadczenia :-)
wszyskiego co sie tu wzdarzylo zapewne nie zdarze nadrobic :-p ale chcialabym bywac regularnie.
i zdarzlam wyczytac ze jest na swiecie kolejne malenstwo, wiec gratulacje dla rodzicow, i zdrowka dla Malenstwa i Mamy zycze :-)

Happy czyzbys miala recepte na ladne lato ;)

Pocieszajace jest to ze Jaga nie ma uszkodzonych nerwow i bardzo silny uscisk w raczce:)

Witam mowe mamy :) az 2 na raz super!!
W kupie razniej:)

witam nowe mamy,

ja dziś nie w humorze. mojego męża bym dziś na strzępy rozerwala tak mi na nerwy dziala. :dry:

Poziomki - jezu jak ja ci zazdroszczę!! "tylko przy karmieniu coś tam odczuwasz..":szok:
ja po trzeciej ciąży jak karmiłam to, przysięgam z ręką na sercu, bez przesadzania - ból był gorszy jak przy porodzie - jakby mi całą macicę wyrywało.

super że już jutro do domu wyjdziecie. :tak:
mąż już bilet na samolot zarezerwował?

gotuje barszcz i mam mielone wiec moze pulpety w sosie koperkowo smietanowym z jakimi ogorkami. a ja sobie zrobie szpinak z pomidorami

O matko-bosko, marta aleś mi smaku narobiła. normalnie mało się nie poryczałam. - ach te hormony :dry:
ale jak ja bym chciała żeby mi ktoś tak ugotował obiadek i gotowy podał na stół.

Powiem wam że ja normalnie gotuję, ale prawie nie jem. A jak już jem to i tak mi nie smakuje tak bardzo - własnie przez to że wcześniej sama stoję nad tymi garnkami i gotuję.
Jednak jak ktoś ugotuje i poda gotowe to zupełnie inaczej dla mnie smakuje.

Ostatnia edycja:
Stefaa gdybyś przypadkiem znalazła jednak coś na prasowanie to wrzuć linka, błagam!! ;-):-D

Poziomki no kurcze bidulka nie dość, że się tyle nasiedziała u ciebie w brzucholu ;-) to jeszcze tak ją ten świat powitał :no: Mam nadzieję, że to nie grozi jakimiś komplikacjami na przyszłość? Trzymam kciuki za wasze jutrzejsze wyjście &&&&& a ty zbieraj siły :tak:

szóstkowa mama witamy!!! Już myślałam, że naszej poziomki nikt nie przebije a tu proszę jeszcze większa gromadka;-) Super!!! Tylko pogratulować takiej ferajny :tak:

happymama a twoje maleństwo kiedy powinno się pojawić na świecie?

Iwona witamy, witamy :tak: Od dawna już tam mieszkacie? Wpadaj na pogaduchy często :tak:

mamartusia to zupełnie tak jak ja!:szok: Stoję nad tymi garami kroję,mieszam, próbuję i potem to już patrzeć na to jedzenie nie mogę a jak czasem mojego małża najdzie na przygotowanie obiadu to wcinam jak szalona:-D

U nas małżeńska sielanka wróciła ;-) Gdybym wiedział, że wystarczy mojego małża walnąć porządnie w łeb żeby się nawrócił już dawno bym tą metodę stosowała :szok:;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam szóstkowamama i Iwona, zapraszam do pisania:-)
Szóstkowamama jak Ci się marzy to trzeba zrealizować:-)
Iwona od dawna w Irlandii?

Poziomki od mojej kuzynki syn też miał złamany i szybko się zrosło.

Do góry