reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

My czekamy do lata i zaczniemy odzwyczajać Bartka wogole od pieluch i żeby nauczył sie korzystać z nocnika:-)Ale czy sie uda to sie okaze w praniu
A twoja Gaja już siedzi?Zaczyna raczkować?

reklama
My czekamy do lata i zaczniemy odzwyczajać Bartka wogole od pieluch i żeby nauczył sie korzystać z nocnika:-)Ale czy sie uda to sie okaze w praniu
A twoja Gaja już siedzi?Zaczyna raczkować?
Moja kokoszka jak posadzisz to siedzi ale żeby sama usiąść to nie bardzo:)A o raczkowaniu zapomnij:)Coś tam próbuje ale nie bardzo jej wychodzi;)
Teraz jak skończymy pokój remontować to rozłożę jej puzle piankowe, więc może coś bardziej podłapie;)Ja Gaję chcę uczyć korzystać z nocnika jak samodzielnie usiądzie;)bo teraz czasami tez da nura do przodu:)Więc wolę nie ryzykować;)

Mój Bartuś jeszcze nie czai że jak sie napina to robi kupke.Za to od jakiegoś czasu daje mi znak że zrobil.Np.zrobi i zaczyna zdejmować spodnie czasem nawet wyciąga sobie pieluche z szuflady pod łóżeczkiem:-)Oczywiście że wszystko jest po fakcie ale ja sie ciesze że już zaczyna rozumiec że jak zrobi kupke trzeba zmienić pampersa:-)
A za siusiami to w życiu bym nie zdążyła:-D
ale przyjdzie czas i pora jedno łapie szybciej a drugie trochę wolniej:-)
mój Bartek mial 7 miesięcy jak sam usiadl a raczkował jak miał 6 wszystko szybko jakoś mu idzie.

Witajcie o mamo ja dzisiaj pierwsza:)
Ale u mnie mrożno:)Z Gajką już super;)
A ja spadam na.....
images

Ostatnia edycja:
Lidka słodkich masz chłopaków :-)

Witam. A co tu takie pustki :szok: u mnie coś się mroźno zrobiło :tak: M na służbie, Kuba lata z kredkami a ja piję herbatkę :tak: zaraz trzeba iść posprzątać co nie co :sorry2: ale mam lenia :-D spokojnej soboty życzę ;-)

Hej hej hej, wraca choc na chwilkę cora marnotrawna, hehe

Młoda isę już obudziła, ale P śpi, więc wpadłam jeszcze tu, nadrobiłam zaległości( 3 big strony oststnie ) i wracam z cytatami

Lidus fajne chłopaki, ale szafka zasznurkowana przypomniałą mi stare zabawne czasy w pętanie, hehe.

Pieluszki Dada premium dziś kupiłam i są super miękkie i cienkie takie jak pampersa.a cena to 28zł my używamy 4 to jest ich 54 sztuk ale mniejszy rozmiar to jest ich oczywiście więcej.Warto spróbowac dla mojego synka sa dobre:-)
od prawie zawsze używamy dada i jesli polecacie zaraz po wypłącie polece je kupic. Pamki sa tylko na noc, bo spi jak zabita, zwłaszcza jak na 5.30 do przedszkola jeździ
Malinus podczytałam wasz sposób, w prawdze ja już tak robiłą jak ja odpampersowywałam nocnie, al esię rozchorowała, pampki wróciły i zapomniałąm wrócić do wysadzania, hehe. No to teraz zacznę znowu...

mojego M policja zatrzymała :sorry: dobrze że tylko dlatego że jechał na światłach postojowych i się o nic więcej nie czepiali :tak: bo na rejestracji mamy datę z grudnia tamtego roku :laugh2: więc obeszło się bez mandatu :tak:
ale fuksik, bardzo sie cieszę, bo mogli ładnie dosolić.

Witaj Linka!

A ja wczoraj wyczytalam ze Dominik ma "uwage" z angielskiego a brzmi ona tak
"ze wzgledu na to ze Dominika cwiczenia cyt;"leniu****a sie i spia na kanapie" :) prosze o uzupelnienie cwiczenia 1 na stronie 29:tak:
Pozdrawiam
Pani XX:tak::-D:-D:-D:-D
No jak to przeczytalam to myslalam ze spadne z krzesla:szok::-DCo to moje dziecko wymysla w tej szkole:szok::-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

MALINUS
U nas jest troszke inaczej,bo jest podzielone na full czesci w tym edukacja polonistyczna;w zakresie umiejetnosci spolecznych,czytania,pisania i wiedzy o jezyku,malych form teatralnych,edukacja muzyczna,edukacja plastyczna,edukacja przyrodnicza,edukacja matematyczna,zajecia komputerowe,zajecia techniczne,wychowanie fizyczne i edukacja zdrowotna,jezyk angielski i religia:tak::tak::tak:
łooo matko, ale wydziwiają. Za moich czasów ( hihihihiiihihihihihihiihihi) było prościej:-D

Dziś jestem prawie odcięta od kompa bo moje dziecko się nudzi i cały dzień gra w Cliforda:angry::sorry:
I znowu moje genialne pomysły odbiły się na mnie:sorry: Specjalnie pokazałam Martynce że na komputerze można też grać bo chciałam podstępem nakłonić mężowego do kupna laptopa. Myślałam że jak mu dziecko nie pozwoli siedzieć na tym swoim allegro to się w końcu złamie. Tym czasem jak tatuś wraca to córeczka grzecznie idzie do biurka kolorować i nawet nie piśnie że by pograć chciała. A jak ja zasiadam to jest tylko "oj mamo ja chcę pograć":confused2::-(
pozostaje ustalić zasady kto ile i kiedy siedzi przy komppie, inaczej nie ogarniesz:-)

Dowikluś to moja Julka ma inną ocenę tzn też to wszystko wyszczególnione i znajomość części ciała przyrody otoczenia angielskiego informatyki norm społecznych czytania pisania itd itp tylko wszystko jest w formie tabeli i oceniane a-czyli opanowała w formie wzorowej b- opanowała w formie dobrej c- materiał nie opanowany w całości :tak::tak::tak::tak::tak: a zachowanie jest rozbite na relacje w szkole z rówieśnikami relacje z personelem ,zachownie na lekcji,słownictwo,empatia,zaangażowanie w życie szkoły,postawa jako uczeń przyjaciel człowiek
A dziewczynki w biedronce (ulubionym sklepie wszystkich mamusiek :-D:-D:-D:-D) są świetne rajstopki dla dzieci disneya i tablice motywacyjne do naklejania naklejek za wykonane zadania itd:tak::tak::tak::tak:
jezusicku, to juz wszedzie tak rozpisują???
Kurcze, a byłam przedwczoraj w bezdomce mojej kochanej i nie widziałam, dziś już nie dam rady, a dopośmierdziąłku to już pusto pewnie bezie. U nas takei zeczy too migiem znikają...

Aleksia gratuluje fajnej pracy, wydawać nieswoje pieniążki to i ja bym chciała :)

piknie słoneczko wali do mieszkanka :tak:
poezja, normalnie poezja. Becia u Was taka gwara, czy tak specjalnie ? Była w Żarach pare razy na woodstocku, ale nie zauważyłam, moze za bardzo podekscytowana byłąm ( nie mylić z pijana czy naćpana, hehe )
Musż eto zapamiętać, super!!!

Pati sto całusów dla dzieciaczków!!! Oczywiście spóźnione i to sporo, ale tak to ze mną juz bywa, hehe. Jak ten czas leci, Boże słodki, dopiero co czekałysmy na wieści ze szpitala...

Dziewczyny dziś się ważyłam i jest masakra wogóle nie mogę przytyć.Do tego obliczyłam sobie dziś wskaźnik bmi i nie jest za dobrze:-(
Chudzinki moje kochane, powiele zdanie moich przedmówczyń-skoro jesteście zdrowe, wyniki krwi nie wskazują na anomalie to tylko isę cieszyć. Z każdym dziesięcioleciem kobieci eprzychodzi jakiś kilogram na stałę, więc przynajmneij będie gdzie go upchnąc. A co my szczupłe grubaski mamy powiedzieć, hehe? Trzymajcie sie cieplutko.

Witajcie środowo mamuski:-) życzę Wam miłego dnia:-) :-):-):-) mam nadzieję ze dziś po powrocie będę w stanie zajrzeć do Was o normalnej porze:-):-):-) buziaki:-)
wstajesz tak jak ja , o 4? współczuję nam obie, hehe

:rofl2::rofl2: a ja muszę nieskromnie powiedzieć że jestem mega mega dumna z mojej córci:tak::tak::tak:ma same A czyli 5 i dwie B czyli 4 zachowanie z wszystkich dziedzin wzorowe i pocwała pisemna dla rodziców za wzorową postawę zaangażowanie wrażliwość i ogromne serce Julki:tak::tak::tak::tak: tak więc pękam z dumy:tak::tak::tak: musimy tylko pracować nad stroną manualną :tak::tak::tak:i starannym pisaniem czyli jedno wynika z drugiego :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
no no mamuśka, masz z czego rosnąć pod chmurki. Brawo dla Julci, ulubienicy mojej, hehe

ale udało nam się w smyku kupić a że była ostatnia para to z 45 przecenione na 15 zł :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
ty masz nosa i szczęście do fajch akupów, chyb azacznę u Ciebie kochana zamówienia robić

Lena współczuję przejść z lekarzami, chorej małej , oby szybko minęło...

A młoda nasza chora, pisałam już? Dzień babci i bal przebierańców na szczęści ezaliczyła, ale w tym tyg w środe jak ja odebraliśy z przedszkola, to masakra, oczy szkliste, ciepłą jakać, usta napuchnięte, nos obtarty od smarkania, policzki podraznione od mokrych chusteczek, chrypa, ze ledwo ją słychac, kaszel, katar gigant, nic nie zjadła , no to do przchodni zaraz, ale nasza pediatra skoczyła dyżur, wiec do innj. Z ociąganiem ale ją przyjęła. Chciała antybiotyki zapisać, ale odmówiłam, i na syropkach ogromna poprawa była już w czwartek wieczorem. Tak wielka, ze dziecko poszło spać koło północy-tyle energii miała niespożytkowanej, hehe.
W czwartek i piątek moja mama się nią zajmowała, Piciu jezdził po nią przed praca i odwoził po pracy. W poniedziałek P ma wone za nadgodziny, wiec luz, a we wtorek się zobaczy, któreś pewnie bedzie musiało zrezygnowac z pracy...

A tak ogóleni to oki, wydatki i pustki w portwelu jak u większości-wiadomo, jeszcze na dodatek mało nam sie chłodnica w aucie nei spaliła, bo wycieka płym, trzeba było kupić, i tzreba bedzie do mechanika uderzyć:baffled::baffled::baffled:, apteka, i jeszcze na dodatek mój poszedł sobei wczoraj z kolegami z pracy na pifko. mIało być krótko i grzecznie a jak sie teraz doliczyłam posżło 80zł.
jak wstanei to go zabiję.
Z tego czy innego powody wsadza mnei niebawem za kratki:cool2:

EDIT:
o Lena, czytam że młoda już lepiej-fantastycznie!

Witam i ja z ranca
Dzieciaki juz mi buszuja po chacie,wiec trzeba bylo wstac :tak::tak::tak:Jakos jestem niedospana ale nie ma tragedii;-)Planuje na dzisiaj jakis spacerek bo zapowiadali piekne slonce i +1:tak::tak::tak:
POki co to tego slonca nie widac ale amm nadzieje ze sie pojawi:tak::tak::tak:
Dziadkowie sa mega zadowoleni po wczorajszych wystepach dziewczynek:tak::tak::tak:Panie Je oczywiscie wychwalały:tak::tak::tak:W prezencie dziadkowie dostali drzewka szczescia:tak::tak::tak:

LIDUS
Fajnych masz tych chlopakow:tak::tak::tak:NO slodziaki sa:-):tak:

BEATKO
Fajnie ze @ Cie dopadla;-):-)

LUNKA
Zdrowka dla malej:tak::tak::tak:

Witam sie
ja dziś szaleje bo przed jutrzjszymi urodzinkami mam sporo roboty wic wpadam bo mam trochę czasu.moi rodzice poszli na zakupy Bartek śpi m w pracy a ja myśle za co tu się wziąść:confused:
Do tego mam troche zły humor wszystko nie jest tak jak powinno byc!ja już sie do tego przyzwyczaiłam że u nas normalnie tak jak sobie zaplanuje to raczej nigdy nie jest ale czasem mam tegio dość.Jutro imprezka zacznie sie o 15 taki obiadzik podam sałatke potem ciasto tort kawa herbata i styka:-)
Od mojego m z rodziny nikogo nie będzie bo mieszkają 300km od nas więc już przepraszali że nie dadzą rady a szkoda jednak rozumiem.Do tego ode mnie z rodziny też zaprosiłam tylko najbliższych ale coś słyszałam że i tak wszyscy nie przyjda.
w sumie najważniejszy jest i tak Bartuś:-)
Do tego mamy troche problemow finansowych ach szkoda gadac jak nie urok to...

Miłej sobotki

Luna zdrówka dla córci

Luna dobrze że się jej poprawiło :-) a jak tak o sobie napisałam :-D
Aguska tak to już jest jak się coś zaplanuje :sorry2:

Ja zasiadam do Was z kawką, a raczej z mlekiem z kawą :-) a tu nikogo nie ma :szok: Kubek poszedł spać więc mam wolne :tak: jakaś nie najedzona chodzę od wczoraj :sorry2: zaraz sobie chyba obiadek podgrzeję i zjem :tak: chociaż chodzi za mną pizza albo coś innego wielkiego na wynos :-) jakiś idiota muzykę głośno puszcza :no: oj jak ja jestem na to uczulona :crazy: jakbym tak pizgła przez łeb głośnikiem :no: idę coś zjeść i posiedzieć póki mogę :tak:

reklama
czesc mamuski!!
witam w sobotę.za oknem śliczne słoneczko i -2*na termometrze.:-)
ja już mam wszystko zrobione,od rana bylam na pelnych obrotach,sprzątanie,pranie,prasowanie dobrze ze obiad miałam z wczoraj to nie musiałam spedzać czasu przy garach.
teraz raczki małe spią,krystian na dworze a m pojechał na zakupy.
ja uciekam umyć sobie głowę i biorę sie za robienie sernika na zimno bo moi panowie sobie zażyczyli.:sorry2:

miłego weekendu zyczę:-)

beatka-i jak sie jezdzi nowym autkiem???

aguśka-bo tak to jest że jak sie wali to wszystko na raz.:-:)no:
trzymaj się.

lunka- dużo zdrówka dla wikusi:tak:

a co tu takie pustki:confused::confused::confused::confused::szok:

Do góry