reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam dziewczyny.

Najpierw zacznę ku przestrodze, któe ściągaja z serwerów typu torrenty. Dostałam wezwanie do zapłaty 800zł za śc iągnięcie gry. Szczerze nie pamiętam czy sciagałam, bo to chłam, ale ...
Takich wezwań ma być wysłąne kilkadziecsiąt tysięcy.
Nie wolno sciagac gier i programów któe nie zostały opublikowane( np za darmo do gazety dorzucone ) a muzyke wolno mieć na dysku do 24h.
Jak zauważyła wczesniej koleżanka M jesli ściągacie z serwera, którym automatycznie przesyłąci eplik dalej ustawcie n azero wysyłąnia. Wiem, jak nie wysyłasz to nei ściągasz, ale wojna przeciw piratom internetowym została ostro wypowiedziana, wiec uwazajcie!

U nas zacmienia widac nie było, pochmurno i szaro, ale na TVN widac było fantastycznie:biggrin2:

A ja odnalazłam fajny artykuł i stwierdzam,że każda mama powinna się z nim zapoznać ,choć zgadzać się z nim nie musi.;-);-)
Warto jednak wiedzieć co w trawie piszczy...
http://www.noni.com.pl/pacjent_nalogi3.html
as jak tylko uporządkuję mysli bo póki co móżdżę nad listami do kancelarii adwokackiej.

As jak zobaczyłam Twoje mega cudne aniołki po prostu wedziaąłm, ze weźmiesz isę za bizuterie, i super. Wysżło ci ciekawie, a bedzie jeszcze lepiej. Masz wyobraznie, juz widze jakie cuda zaczniesz tworzyc!

Malinka z mikołajka się naśmiałam!!!
A za praca zacznę chodzić tak fest już jak tylko zjednym problemem się uporam. No i musż enajpierw ta prace skonczyc...

Aleksia 7zł...no tak, na patyczki do uszu może i starczy...
Skoro nie odbiera ( bo jak czytałam nie rozmawiacie) to wyslij sms. Moze sam nie zauważył co wysłał. No nie wiem...

a ja mam tydzien wolnego!!!

Edit:

a maiałąm jeszcze o cos zapytac. dziewczyny pamietam, ze któraś kupowała taką ala bramkęczy cus ( chyab Anka) do łóżka, zeby dziecko nie spadało> sprawdza isę to? warto? a moze jużn ie kożystacie i chciałybyście odpsrzedac? Nie mogę znaleźć na allegro takich małych zgrabnych tylko wielkie i drewniane albo dream tubes-drogie.

Ostatnia edycja:
reklama
As biżuteria super Ci wyszła :-) ja też się nad tym zastanawiałam żeby zacząć robić i sprzedawać ale jakoś weny na razie nie mam :sorry2:
Luna ja mojemu M to mówiłam bo on z torrentów co chwilę coś ściąga a on ma to gdzieś :no: więc jak dostanie do zapłaty to będzie od rodziców brać :wściekła/y: mów do słupa a słup jak dupa :wściekła/y:
Dziewuszki to te kilogramy co zrzucicie proszę do mnie :-D

Witam. M właśnie poszedł Kubka spać kłaść :tak: ja mam obiad do połowy zrobiony, czyli tylko zupka na razie :tak: jakiegoś lenia mam :-p i nie mam pomysłu na obiad dalej :sorry2: chyba pierogi z mięsem wyciągnę żeby je zjeść do końca :-) dzisiaj się wezmę za ciasteczka :tak: pierwszy raz będę robić i mam nadzieję że mi wyjdą :tak: a chodzi za mną od kilku dni szarlotka królewska i chyba sobie na niedzielę zrobię :-) może jakiś kilogram przybędzie :-D

Lunka, moje dzieci be barierki chowane :-p Aniki od wiosny spi w łóżczku bez barierek :-p

A u mie była policja, szukaja mojego sasiada :baffled: starszy pan, mam nadzieje, ze nic mu sie nie stało :no::no:

Justa, ile ty masz wzrostu, że chcesz 55kg ważyć :confused:
aż całe 160 cm.:sorry2:

Justa no nie jestem gruba, tylko jakoś oponka mi się na brzuchu powiększyła a chcę zgubić jakieś 5-6kg :tak::tak: i nawet jak w niedzielę dukana szlak trafi to od poniedziałku znowu do niego wrócę :tak::tak::tak:
a ptasie mleczko całkiem smaczne się wydaje i mam zamiar dzisiaj zrobić :tak::tak::tak:
5-6 kg. dużo , nie dużo. A ćwiczenia by nie pomogły ? Ale pewnie masz do nich taki zapał jak ja.:-p

Dukan? tak sie zastanawiałam :baffled: jak pracowałam w leklerku na kasie zrzuciłam 10 kg nie wiadomo kiedy a teraz po zmianie pracy nie zamierzam sie odchudzac mimo ze 6 kg wrócilo a to dlatego ze fizycznie cięzko pracuję i musze zjesć bo mnie ssie i naie mam siły do pracy :-D:-D:-D
wszystkim chorowitkom zdrowka życzę
I dla wszystkich z dedykacją MIŁEGO DNIA :-) PIOSENKA wprawiajaca mnie dobry nastój wczoraj nawet podspiewywałam w pracy az szef oczy szeroko otwierał:-D:-D:-D:-D
YouTube - Andrzej Piaseczny ŚNIADANIE DO ŁÓŻKA
Jak pracowałam , to chodziłam jak cień.:tak::-D Czasu nie miałam , by zjeść co kolwiek . Człowiek zabiegany, nie mający czasu nawet w ucho sie podrapać.A teraz siedząc w domu... nadrobiłam to z nadmiarem.:baffled: Dlatego : JAAAA CHCĘĘ DO PRACYYYY!
Fajna nutka.:tak: MIŁEGO DNIA I DLA CIEBIE JOASIU!:-)

dziewczyny którym nie wyslalam zaproszenia na nk to bardzo Was proszę wyślijcie mi Wy:-) ale jestem skroma co?;-) nie, ale chciałabym wysłać i nie bardzo jeszcze wiem jak się która dokładnie nazywa:-) bo na bb kojarze ale na nk to nieee ;-);-);-)
ja to ta z takim samym awartem :-p;-):-)

Witam dziewczyny.

Najpierw zacznę ku przestrodze, któe ściągaja z serwerów typu torrenty. Dostałam wezwanie do zapłaty 800zł za śc iągnięcie gry. Szczerze nie pamiętam czy sciagałam, bo to chłam, ale ...
Takich wezwań ma być wysłąne kilkadziecsiąt tysięcy.
Nie wolno sciagac gier i programów któe nie zostały opublikowane( np za darmo do gazety dorzucone ) a muzyke wolno mieć na dysku do 24h.
Jak zauważyła wczesniej koleżanka M jesli ściągacie z serwera, którym automatycznie przesyłąci eplik dalej ustawcie n azero wysyłąnia. Wiem, jak nie wysyłasz to nei ściągasz, ale wojna przeciw piratom internetowym została ostro wypowiedziana, wiec uwazajcie!

Dzięki za ostrzeżenie!

Witajcie ponownie:-) Anaconda :-) witaj w klubie:-) tylko ja po przeczytaniu całości i zapoznaniu się z tym wszystkim nie wiem czy poradzę sobie z ta dieta:-) czy wytrwan:-) o co chodzi z tymi bułeczkami dukana? Jakie to są jakieś grahamki? Czy cus:-)

Aleksia bułeczkę dukanową robiłam wczoraj tylko tą z mikrofali, jest naprawdę bardzo smaczna :tak::tak::tak: a robi się ją z otrąb, jajka i mleka, spróbuj naprawdę warto :tak::tak:

Albo np taką :
Bułeczki
1 kostka twarogu 250g
3 jajka
6 czubatych łyżek otrąb owsianych
3 czubate łyżki otrąb pszennych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
przyprawy jakie kto lubi ja daję suszony czosnek i cebulkę, można dać zioła prowansalskie, bazylię.
Twaróg zmiksować dodać resztę produktów zmiksować. Piec na papierze do pieczenia 30 minut w temp 180 stopni.

Moja rada : po zrobieniu ciasta odstawić na pół godzinki wtedy otręby wciągną wilgoć z jajek i twarogu i ciasto będzie gęściejsze łatwiej będzie uformowaća bułeczki i nie będą takie płaskie.

Kacper wrócił ze szkoły, wracam więc do obowiązków.

Iwcik książka na pocztę wysłana, resztę masz na PW. Miłej lektury.:tak:;-):-D

Załączniki

• bułki pinki.jpg
    bułki pinki.jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 53
Lunka, moje dzieci be barierki chowane :-p Aniki od wiosny spi w łóżczku bez barierek :-p

A u mie była policja, szukaja mojego sasiada :baffled: starszy pan, mam nadzieje, ze nic mu sie nie stało :no::no:
No widzisz a moja co noc ostatnio przychodzi do nas i zastanawiałąm sie czemu. To mi dziś w końcu na spiku powedziałą
-czemu nie śpisz w łóżeczki swoim?
_ bo znów spadłam...
Nie chcesz odsprzedac? czy trzymasz na kiedyś?
A czego policja chciała od niego? zaginął?

Justys to my obie takie wysokie do nieba hahahaha

Ostatnia edycja:
Ponoc rozmawiał wczoraj z bratem i umówił się z nim na 10, ale niema go w domu, ani nie odbiera telefonów, mam nadzieje, że brat panikę zasiał...

A barierki nie mam i nie miałam :-p To jest barierka dedykowana do łóżeczek moich panienieK: VIKARE BARIERKA OCHRONNA DO ŁÓŻECZKA - IKEA - (1388958694) - Aukcje internetowe Allegro

Może tobie tez będzie pasowała? Nie wiem jakie macie łóżko dla małej.

Ps, ja mam takie wyrka dla dziewczynek: http://allegro.pl/lozko-ikea-vikare-i1393797277.html

cześć wam ja coś ostatnio nie mam siły wstać tylko moje dziecko mnie mobilizuje:-)

As fajna ta biżuteria:-)
Justa luna ja także wysoka jestem że ho ho całe 158cm:-DDo tego jestem chuda i wyglądam jak dziecko :-D
Mój aniołek śpi więc mam czas na kawkę:-)
Miłego dnia pózniej się odezwe:-)

o kurcze, to co ja pokręciłą? hehe
takie nie pasuje, nei mam do czego zainstalowac, młoda ma tapczanik wysuwany i chodziło mi o cos takiego wsuwane pod materac, tylko mniejsze, bo to jest długie
TOMY BRAMKA BARIERKA OCHRONNA DO ŁÓŻKA 0/19B (1388716475) - Aukcje internetowe Allegro
i mogłoby byc jeszcze prostrze, tzn bez skaładania, bo jak wsunę pod deskę z materacem to i tak już nie zegnę tego.
ależ jestem dziś mało myslaca...

o taka małą, tylko bez kólek i innych dupereli, kuźwa, chyba sama zrobię
http://dino.sklep.pl/nowy/barierka-ochronna-do-lozka-rozowa-deltim-by-lindam-p-3762.html

Ostatnia edycja:
No jieszcze ja sklerotyczk rzypomniałam sobie:

Lidka pytała się o moje dziewcznki, po lekarzu, ok poprzeziebiane, aleniema tragedii :tak: No ale na przedszkole szlaban, w piatek albo poniedziałek kontrola.

Anaconda, Dowikla ma chłopa w domu, dlatego sie żadko pokazuje :-D

Luka Dowikla ma takie barierki to ci coś może powie :tak:

Ależ to dzisejsze słoneczko dało mi powera :-D:-D:-D:-D

Luna, a nie możesz jej jakimś krzesłem albo fotelem na noc zastawiać ??

Ostatnia edycja:
reklama
Luna takie barierki wkładane pod materac tylko firmy chicco mają we Włoszech w hotelach i wiem że się super sprawdzają więc ja polecam :tak::tak:
MH twoje nadal chore? Jejku dużo zdrówka dla nich :tak::tak::tak:
Justa tak, tak zapał do ćwiczeń mam taki jak ty albo i jeszcze większy ;-);-):-D:-D
a bułeczki zaraz zrobię z twojego przepisu, teraz czekam aż mi ptasie mleczko stężeje :tak::tak:

Do góry