reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

kurde coś mi się cytaty nie pozaznaczały i znów zapomnę co mam pisac:wściekła/y:

luna , ta bramke możesz chyba zgiąć zanim wsuniesz pod materac , i wsuwasz już zgiętą:tak:
ja nie mam i nie miałam te bramki i mała mi nie spada...

dziewczyny napiszcie coś o tej diecie dukanowej , o tych fazach , szukałam kiedyś w necie żeby wyczytać na czym polega faza 1 2 i 3 ale nie mogłam znaleźć... tylko info na temat nowych książek z przeposami dukana:sorry2:

justa ja mam 167 i ważę 55-60 (ale to przed ciążą:-D) tak na codzień , coć teraz mam tylko od zajścia 3 kg na plusie:tak:

as co do artykułu myślę że jest lekko przesadzony.,..
a bizuteria ładna, choc ja to lubię dużo miec i grubo takich właśńe dupereli:-p a ta taka skromniejsza ale śliczna:tak:

reklama
ViKamciaG -ten artykuł nie jest przesadzony ,ale naprawdę bardzo delikatnie napisany.;-)
To taki wierzchołek góry lodowej.
Mam przykład przebiałczonego dziecka we własnym domu i z tym artykułem zgadzam się w 100% .

Wiadomo każdy organizm jest inny i cieszymy się ,że nam nic nie jest ,ale czy nam nic nie będzie za 30 lat ?
Tego już nikt nie wie :no:.
U nas w Polsce bardzo dużo wzrosło spożycie produktów mlecznych i równie o tyle samo wzrosła próchnica zębów i alergie .
Może tu właśnie szukać przyczyny? :-p
Tak naprawdę to człowiek przecież nie jest mięsożercą ,więc takich ogromnych ilości białka spożywać nie musi do prawidłowego funkcjonowania i dopóki nie spożywaliśmy tak dużych ilości białka zwierzęcego to nie było tyle zachorowań na tzw: choroby cywilizacyjne (alergie,astma ,nowotwory).

Dieta PP w oryginale prawie zupełnie wyklucza białko z diety człowieka w tej formie i ludzie jedzący wg pięciu przemian mają się świetnie .Wolno jeść jajka i masło ,bo masło to nie białko)
Tryskają energią ,są pelni życia wewnętrznego (nie są zmęczeni) ,a dzieciaki na tej diecie nie wiedzą co to alergia .
Więc coś musi być na rzeczy w tej kwestii.:sorry2::sorry2:
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz dużo podobnych artykułów o tej tematyce bardziej konkretnie napisanych.:dry::dry:
ps.
Kubuś mój kiedyś był bezmleczny,bezjajeczny i bezglutenowy i o dziwo przeżył i ma się świetnie.:tak::-):-)

MH zdrówka dla Was.
Justa jak chcesz to zrobię Ci taki zestawik jakiś na specjalne zamówienie.:tak:;-):-):-)
Dla mnie to raczej forma zabawy ,a nie zarobku ,więc będzie pewnie po kosztach.:tak::-):-)

Lunka niezła jazda z tą karą za ściąganie. :szok::szok::szok::szok:

Ja młodych jak spali na narożniku zastawiałam po prostu krzesłami i też było oki.:tak::-):-)
Lunka a jaki ty masz konkretnie ten tapczanik?;-)

Dzięki za pochwalenie biżuterii .
Prawdę mówiąc to mam mało jeszcze materiałów do tej zabawy ,bo to Klaudia robiła zakupy w empiku ,więc muszę się zadowolić na razie tym co przywiozła .;-):-):-)
Ważne ,że coś można i z tego wykombinować.
Te które się odchudzają -to dawać te kg tym co potrzebują.:tak::-):-)
Ja jestem pierwsza w kolejce .
Potrzebuję parę kg zwłaszcza w klatce ,żeby mi doszło. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Bułeczki mnie zainspirowały i może je zrobię?
Na pewno jednak nie dziś ,bo na zebranie do młodej do szkoły muszę jechać.:baffled::baffled:

hej mamuski!!!
witam sie w srode.za oknem slicznie sloneczko świeci na termometrze 0* super pogoda na spacer.;-)ja wlaśnie zjadłam obiad i teraz nie moge sie ruszyc.:zawstydzona/y:krystian juz po balu, był przebrany za szeryfa.szczesliwy i zadowolony wrócil do domu.:-)
jutro świeto, ciesze sie z tego powodu bo nie bede musiała wstawac rano i odwozic krystka do szkoły.
wszystko mam juz w domu zrobione,tylko mnie czeka prasowanie ale cholernie mi sie nie:no: chce.:zawstydzona/y:

mamuski mam do was pytanie i moze wy mi poradziecie co mam robic bo ja juz sama nie wiem...........:confused::confused::confused:
chodzi o to ze mój krystian od tygodnia wstaje w nocy i przychodzi do nas do pokoju.musze wstac i go odprowadzic ale za nic w swiecie sam juz nie zasnie tylko musze z nim spac.nie wiem co mu sie stało????mówi ze sie mu nic nie sni i sam nie wie dla czego przychodzi do nas.już mu tłumacze na rózne sposoby,rozmawiam z nim ale to nic nie daje.
juz nie wem co robic?????

justa-kochana podziwiam Cie i to strasznie.
jestes wielka!!!!!:tak::tak::tak:

mh-oby dziewczynki jak najszybciej Ci wyzdrowiały.

as-super biżuteria
masz talent.

Ostatnia edycja:
Justys to my obie takie wysokie do nieba hahahaha

ależ jestem dziś mało myslaca...
:-D:-D:-D cóż się dziwować, z takim wzrostem to o chmury zawadzamy. :-p:-D:-D:-D

Justa ,luna ja także wysoka jestem że ho ho całe 158cm:-DDo tego jestem chuda i wyglądam jak dziecko :-D
Nooo to sama wiesz ile trzeba ważyć przy niskim wzroście , by nie wyglądać jak bałwanek.:tak:;-):-) A , że wyglądasz jak dziecko to wielki +. :tak::-D;-)

Ależ to dzisejsze słoneczko dało mi powera :-D:-D:-D:-D
Oj taaaak! Aż usnęłam po obiedzie obok Amelki. :-p

Justa tak, tak zapał do ćwiczeń mam taki jak ty albo i jeszcze większy ;-);-):-D:-D
:-D:-D:-D:-D

dziewczyny napiszcie coś o tej diecie dukanowej , o tych fazach , szukałam kiedyś w necie żeby wyczytać na czym polega faza 1 2 i 3 ale nie mogłam znaleźć... tylko info na temat nowych książek z przeposami dukana:sorry2:

justa ja mam 167 i ważę 55-60 (ale to przed ciążą:-D) tak na codzień , coć teraz mam tylko od zajścia 3 kg na plusie:tak:
Oto kilka linków do poczytania:
- Dieta proteinowa (protal)
- Dieta proteinowa (protal)
- Dieta proteinowa (Dukana) - kompendium wiedzy

Justa jak chcesz to zrobię Ci taki zestawik jakiś na specjalne zamówienie.:tak:;-):-):-)
Tak, tak, tak ! Chcę! Czekam na propozycje .:tak::-)

No to co ? Już mamy długi weekend? :rolleyes2: Juuppii!:-):-) Ależ się cieszę.:tak:

mamuski mam do was pytanie i moze wy mi poradziecie co mam robic bo ja juz sama nie wiem...........:confused::confused::confused:
chodzi o to ze mój krystian od tygodnia wstaje w nocy i przychodzi do nas do pokoju.musze wstac i go odprowadzic ale za nic w swiecie sam juz nie zasnie tylko musze z nim spac.nie wiem co mu sie stało????mówi ze sie mu nic nie sni i sam nie wie dla czego przychodzi do nas.już mu tłumacze na rózne sposoby,rozmawiam z nim ale to nic nie daje.
Wiesz , mimo iż mówi, że się nie boi to chyba jednak ma jakieś lęki nocne. A danie misia czy zostawienie włączonej lampki nie pomaga?Przed snem wycisz go- żadnych wściekanek , czegoś co by go pobudziło. A może ma jakieś problemy w pszedszkolu, które nocą przeżywa?

justa-kochana podziwiam Cie i to strasznie.
jestes wielka!!!!!:tak::tak::tak:
Dzięki, ale to żaden wyczyn. A to , że jestem jeszcze wielka to wiem ,wiem... hehe.

Ostatnia edycja:
Gwiazdy moje kochane ja jak po zapałki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ale bez bicia przyznaje utonęłam w blogu Justynki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: kochana jest świetny i przepadłam w tym kochana chyba będe Dukała narazie czytam :-D:-D:-D:-D:-D:-D
As biżuteria boska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kochana masz talent:tak::tak: proponuje ci na allegro poszukać produktów do produkcji biżuterii podobno najtaniej i super wybór :tak::tak::tak: no kochana a ja si,e potem będe do ciebie pięknie uśmiechała:-D:-D
Wszystkim chorowitkom duuuuużżżżżżooooo zdrowia :tak::tak::tak:
A Asiu kocham Piaska a piosenka świetna :tak::tak::tak:miłego dnia dla ciebie również :tak::tak::tak:
Kurcze wiem że coś od którejś chciałam a teraz nie wiem co i od której :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i pewnie mi się przypomni jak będe w pracy i będę bluzgać pod nosem :cool2::cool2::cool2:
Dobra spadam czytać :zawstydzona/y: JUSTYŚ DZIĘKUJĘ KOCHANA :****

ViKamcia napisz w google dieta dukana, albo dieta proteinowa i wyskoczy czy pełno stron a tam już dowiesz się więcej
jak wpisywałam to właśńie pokazywały mi się tylko stronki z przepisami , albo fora gdzie dziewczyny opisywały juz że przechodza na inne fazy , ale co jakiej fazie to nie..

widze justa mi dała linki dzięki kochana.. musze się zagłęboć , bo mężowi diete dukana zrobię może do wakacji mi schudnie:-D

hej mamuski!!!

może zapalaj mu lampke na noc..
albo nie wiem.. połóz jakiegos żołnierzyka i powiedz że on bedzie go w nocy pilnował....
nie umiem doradzić , ale może coś z tego by pomogło...

As no tak ale ja przez to rozumiem że jak mleko szkodliwe (w tym artykule) na taką miarę , i że jekgo pochodne też , to ani śmietany m, ani jogurtów, ani kefirów.. serów??
to co my mamy jeśc?? mieso i sałatki

Ja dziś ogórkowa mam na obiadek:-)
Justa no ja wiem że przy naszym wzroście każdy kilogram jest widoczny:-)a w ciązy przytyłam 18 kg to chodziłam jak pingwin hehe
Lidka no ja ci nie doradzę bo mój synuś jeszcze mały i nie mam takich przeżyć ale tak jak dziewczyny piszą o tej lampce warto spróbować.No i także wydaje mi sie że małemu coś się śni złego

reklama
Witam

no i przezyłam z tym naszym ksiedzem przelecial kase wzial obrazki zostawil i kupe sniegu zostawił po sobie heeeeee buty mial takie ze sniegu nie miara nanosil :-D:-D:-D
no ale obeszlo sie bez niemiłych komentarzy :-):-):-)jak to maksiu powiedział ze nie było zle:-D:-D:-D:-D:-D

Lenka spi teraz a makisu na sniegu wariuje , a od rana tak wieje ze szok .....jak pojechałam po dzieci do szkoły ledwo sie przebiłam przez zaspy i spoznilam sie po niego 15 min bo w zaspie utknal jakis gosciu i nawet traktorem go nie mogli udrzec a moje dziecko stalo i plakalo bo jakies gnojki z trzecij klasy go bili jak sie wkurzyłam normalnie pytam go ktory zeby mi go pokazal no ale gówniarz wystraszyl sie i uciekł do szkoły ale akurat dyrektor szedł i miał pecha powiedziałam co zaszło i dyrektor powiedzial ze zostanie mu nagana wpisana choc nie chcial sie przyznac ale byly inne dzieci i potwierdzily wesje maksia a i na monitoringu sprawdza to i wezwa rodzićów tego chłopaka do szkoły mysli ze starszy to moze bic młodszego :no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry