reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

kurde coś mi się cytaty nie pozaznaczały i znów zapomnę co mam pisac:wściekła/y:

luna , ta bramke możesz chyba zgiąć zanim wsuniesz pod materac , i wsuwasz już zgiętą:tak:
ja nie mam i nie miałam te bramki i mała mi nie spada...

dziewczyny napiszcie coś o tej diecie dukanowej , o tych fazach , szukałam kiedyś w necie żeby wyczytać na czym polega faza 1 2 i 3 ale nie mogłam znaleźć... tylko info na temat nowych książek z przeposami dukana:sorry2:

justa ja mam 167 i ważę 55-60 (ale to przed ciążą:-D) tak na codzień , coć teraz mam tylko od zajścia 3 kg na plusie:tak:

as co do artykułu myślę że jest lekko przesadzony.,..
a bizuteria ładna, choc ja to lubię dużo miec i grubo takich właśńe dupereli:-p a ta taka skromniejsza ale śliczna:tak:

reklama
ViKamciaG -ten artykuł nie jest przesadzony ,ale naprawdę bardzo delikatnie napisany.;-)
To taki wierzchołek góry lodowej.
Mam przykład przebiałczonego dziecka we własnym domu i z tym artykułem zgadzam się w 100% .

Wiadomo każdy organizm jest inny i cieszymy się ,że nam nic nie jest ,ale czy nam nic nie będzie za 30 lat ?
Tego już nikt nie wie :no:.
U nas w Polsce bardzo dużo wzrosło spożycie produktów mlecznych i równie o tyle samo wzrosła próchnica zębów i alergie .
Może tu właśnie szukać przyczyny? :-p
Tak naprawdę to człowiek przecież nie jest mięsożercą ,więc takich ogromnych ilości białka spożywać nie musi do prawidłowego funkcjonowania i dopóki nie spożywaliśmy tak dużych ilości białka zwierzęcego to nie było tyle zachorowań na tzw: choroby cywilizacyjne (alergie,astma ,nowotwory).

Dieta PP w oryginale prawie zupełnie wyklucza białko z diety człowieka w tej formie i ludzie jedzący wg pięciu przemian mają się świetnie .Wolno jeść jajka i masło ,bo masło to nie białko)
Tryskają energią ,są pelni życia wewnętrznego (nie są zmęczeni) ,a dzieciaki na tej diecie nie wiedzą co to alergia .
Więc coś musi być na rzeczy w tej kwestii.:sorry2::sorry2:
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz dużo podobnych artykułów o tej tematyce bardziej konkretnie napisanych.:dry::dry:
ps.
Kubuś mój kiedyś był bezmleczny,bezjajeczny i bezglutenowy i o dziwo przeżył i ma się świetnie.:tak::-):-)

MH zdrówka dla Was.
Justa jak chcesz to zrobię Ci taki zestawik jakiś na specjalne zamówienie.:tak:;-):-):-)
Dla mnie to raczej forma zabawy ,a nie zarobku ,więc będzie pewnie po kosztach.:tak::-):-)

Lunka niezła jazda z tą karą za ściąganie. :szok::szok::szok::szok:

Ja młodych jak spali na narożniku zastawiałam po prostu krzesłami i też było oki.:tak::-):-)
Lunka a jaki ty masz konkretnie ten tapczanik?;-)

Dzięki za pochwalenie biżuterii .
Prawdę mówiąc to mam mało jeszcze materiałów do tej zabawy ,bo to Klaudia robiła zakupy w empiku ,więc muszę się zadowolić na razie tym co przywiozła .;-):-):-)
Ważne ,że coś można i z tego wykombinować.
Te które się odchudzają -to dawać te kg tym co potrzebują.:tak::-):-)
Ja jestem pierwsza w kolejce .
Potrzebuję parę kg zwłaszcza w klatce ,żeby mi doszło. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Bułeczki mnie zainspirowały i może je zrobię?
Na pewno jednak nie dziś ,bo na zebranie do młodej do szkoły muszę jechać.:baffled::baffled:

hej mamuski!!!
witam sie w srode.za oknem slicznie sloneczko świeci na termometrze 0* super pogoda na spacer.;-)ja wlaśnie zjadłam obiad i teraz nie moge sie ruszyc.:zawstydzona/y:krystian juz po balu, był przebrany za szeryfa.szczesliwy i zadowolony wrócil do domu.:-)
jutro świeto, ciesze sie z tego powodu bo nie bede musiała wstawac rano i odwozic krystka do szkoły.
wszystko mam juz w domu zrobione,tylko mnie czeka prasowanie ale cholernie mi sie nie:no: chce.:zawstydzona/y:

mamuski mam do was pytanie i moze wy mi poradziecie co mam robic bo ja juz sama nie wiem...........:confused::confused::confused:
chodzi o to ze mój krystian od tygodnia wstaje w nocy i przychodzi do nas do pokoju.musze wstac i go odprowadzic ale za nic w swiecie sam juz nie zasnie tylko musze z nim spac.nie wiem co mu sie stało????mówi ze sie mu nic nie sni i sam nie wie dla czego przychodzi do nas.już mu tłumacze na rózne sposoby,rozmawiam z nim ale to nic nie daje.
juz nie wem co robic?????

justa-kochana podziwiam Cie i to strasznie.
jestes wielka!!!!!:tak::tak::tak:

mh-oby dziewczynki jak najszybciej Ci wyzdrowiały.

as-super biżuteria
masz talent.

Ostatnia edycja:
Justys to my obie takie wysokie do nieba hahahaha

ależ jestem dziś mało myslaca...
:-D:-D:-D cóż się dziwować, z takim wzrostem to o chmury zawadzamy. :-p:-D:-D:-D

Justa ,luna ja także wysoka jestem że ho ho całe 158cm:-DDo tego jestem chuda i wyglądam jak dziecko :-D
Nooo to sama wiesz ile trzeba ważyć przy niskim wzroście , by nie wyglądać jak bałwanek.:tak:;-):-) A , że wyglądasz jak dziecko to wielki +. :tak::-D;-)

Ależ to dzisejsze słoneczko dało mi powera :-D:-D:-D:-D
Oj taaaak! Aż usnęłam po obiedzie obok Amelki. :-p

Justa tak, tak zapał do ćwiczeń mam taki jak ty albo i jeszcze większy ;-);-):-D:-D
:-D:-D:-D:-D

dziewczyny napiszcie coś o tej diecie dukanowej , o tych fazach , szukałam kiedyś w necie żeby wyczytać na czym polega faza 1 2 i 3 ale nie mogłam znaleźć... tylko info na temat nowych książek z przeposami dukana:sorry2:

justa ja mam 167 i ważę 55-60 (ale to przed ciążą:-D) tak na codzień , coć teraz mam tylko od zajścia 3 kg na plusie:tak:
Oto kilka linków do poczytania:
- Dieta proteinowa (protal)
- Dieta proteinowa (protal)
- Dieta proteinowa (Dukana) - kompendium wiedzy

Justa jak chcesz to zrobię Ci taki zestawik jakiś na specjalne zamówienie.:tak:;-):-):-)
Tak, tak, tak ! Chcę! Czekam na propozycje .:tak::-)

No to co ? Już mamy długi weekend? :rolleyes2: Juuppii!:-):-) Ależ się cieszę.:tak:

mamuski mam do was pytanie i moze wy mi poradziecie co mam robic bo ja juz sama nie wiem...........:confused::confused::confused:
chodzi o to ze mój krystian od tygodnia wstaje w nocy i przychodzi do nas do pokoju.musze wstac i go odprowadzic ale za nic w swiecie sam juz nie zasnie tylko musze z nim spac.nie wiem co mu sie stało????mówi ze sie mu nic nie sni i sam nie wie dla czego przychodzi do nas.już mu tłumacze na rózne sposoby,rozmawiam z nim ale to nic nie daje.
Wiesz , mimo iż mówi, że się nie boi to chyba jednak ma jakieś lęki nocne. A danie misia czy zostawienie włączonej lampki nie pomaga?Przed snem wycisz go- żadnych wściekanek , czegoś co by go pobudziło. A może ma jakieś problemy w pszedszkolu, które nocą przeżywa?

justa-kochana podziwiam Cie i to strasznie.
jestes wielka!!!!!:tak::tak::tak:
Dzięki, ale to żaden wyczyn. A to , że jestem jeszcze wielka to wiem ,wiem... hehe.

Ostatnia edycja:
Gwiazdy moje kochane ja jak po zapałki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ale bez bicia przyznaje utonęłam w blogu Justynki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: kochana jest świetny i przepadłam w tym kochana chyba będe Dukała narazie czytam :-D:-D:-D:-D:-D:-D
As biżuteria boska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kochana masz talent:tak::tak: proponuje ci na allegro poszukać produktów do produkcji biżuterii podobno najtaniej i super wybór :tak::tak::tak: no kochana a ja si,e potem będe do ciebie pięknie uśmiechała:-D:-D
Wszystkim chorowitkom duuuuużżżżżżooooo zdrowia :tak::tak::tak:
A Asiu kocham Piaska a piosenka świetna :tak::tak::tak:miłego dnia dla ciebie również :tak::tak::tak:
Kurcze wiem że coś od którejś chciałam a teraz nie wiem co i od której :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i pewnie mi się przypomni jak będe w pracy i będę bluzgać pod nosem :cool2::cool2::cool2:
Dobra spadam czytać :zawstydzona/y: JUSTYŚ DZIĘKUJĘ KOCHANA :****

ViKamcia napisz w google dieta dukana, albo dieta proteinowa i wyskoczy czy pełno stron a tam już dowiesz się więcej
jak wpisywałam to właśńie pokazywały mi się tylko stronki z przepisami , albo fora gdzie dziewczyny opisywały juz że przechodza na inne fazy , ale co jakiej fazie to nie..

widze justa mi dała linki dzięki kochana.. musze się zagłęboć , bo mężowi diete dukana zrobię może do wakacji mi schudnie:-D

hej mamuski!!!

może zapalaj mu lampke na noc..
albo nie wiem.. połóz jakiegos żołnierzyka i powiedz że on bedzie go w nocy pilnował....
nie umiem doradzić , ale może coś z tego by pomogło...

As no tak ale ja przez to rozumiem że jak mleko szkodliwe (w tym artykule) na taką miarę , i że jekgo pochodne też , to ani śmietany m, ani jogurtów, ani kefirów.. serów??
to co my mamy jeśc?? mieso i sałatki

Ja dziś ogórkowa mam na obiadek:-)
Justa no ja wiem że przy naszym wzroście każdy kilogram jest widoczny:-)a w ciązy przytyłam 18 kg to chodziłam jak pingwin hehe
Lidka no ja ci nie doradzę bo mój synuś jeszcze mały i nie mam takich przeżyć ale tak jak dziewczyny piszą o tej lampce warto spróbować.No i także wydaje mi sie że małemu coś się śni złego

reklama
Witam

no i przezyłam z tym naszym ksiedzem przelecial kase wzial obrazki zostawil i kupe sniegu zostawił po sobie heeeeee buty mial takie ze sniegu nie miara nanosil :-D:-D:-D
no ale obeszlo sie bez niemiłych komentarzy :-):-):-)jak to maksiu powiedział ze nie było zle:-D:-D:-D:-D:-D

Lenka spi teraz a makisu na sniegu wariuje , a od rana tak wieje ze szok .....jak pojechałam po dzieci do szkoły ledwo sie przebiłam przez zaspy i spoznilam sie po niego 15 min bo w zaspie utknal jakis gosciu i nawet traktorem go nie mogli udrzec a moje dziecko stalo i plakalo bo jakies gnojki z trzecij klasy go bili jak sie wkurzyłam normalnie pytam go ktory zeby mi go pokazal no ale gówniarz wystraszyl sie i uciekł do szkoły ale akurat dyrektor szedł i miał pecha powiedziałam co zaszło i dyrektor powiedzial ze zostanie mu nagana wpisana choc nie chcial sie przyznac ale byly inne dzieci i potwierdzily wesje maksia a i na monitoringu sprawdza to i wezwa rodzićów tego chłopaka do szkoły mysli ze starszy to moze bic młodszego :no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry