reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam i ja
Mlode wlasnie wstaly wiec zaraz szykujemy zarełko:tak::tak::tak:Pogoda do bani bo od samego rana pada i wieje a do tego jest zimno:no::no::no:Nic mi sie nie chce oczywiscie:no:Mam nadzieje ze kurier dojedzie z tymi wyrkami dzisiaj:tak::tak::tak:Wczoraj przyszla do Dominika kartka urodzinowa od tescia a w srodku funciaki:tak::tak::tak:Ale mlody sie ucieszyl:tak::tak::tak:Dzisiaj po szkole musimy kupic jakies cukiery na jutro do szkoly i wypadaloby zamowic torta i ciacha bo w sobote beda goscie:tak::tak::tak:

ANABUBKA
Fajnie ze wypad sie udal:tak::tak::tak:
Kazdej z nas przydaloby sie cos takiego raz na jakis czas:tak::tak::tak:

PATI
Fajny psiutek:tak::tak::tak:A dzieciaczki oczywsicie slodziaczki:tak::tak::tak:Niki jak Tobie urosla:szok::szok:Jak zobaczylam ze stoi przy wyrku to zwatpilam a pozniej spojrzalam na suwaczek ze ma juz 10 miechow:szok::szok::szok:

MH
Zdrowka dla Helenki:tak:

reklama
Witam i ja :)

Wczoraj odpadlam o 19:30:szok::szok::szok:
W sobote mielismy gosci a w niedziele rano moj maz zrobil mi niespodzianke:-D
Napuscil wody do wanny wziol mnie w pizamie i wrzucil:szok::-D:-D:-D
Laura zaczela plakac bo myslala ze tat zrobil mi krzywde:szok: patrzala na mnie i pytala dlaczego mam w wodzie pizamke:szok::-D:-D Szybko sciagnelam i bylo po placzu.Oczyuwiscie wytlumaczylam jej ze to zarty:-D
I tak wspolnie wyladowalismy w wannie.
Popoludniu pojechalismy z Agnieszka, Emily i Davidem do Dusseldorfu na golonke z grilla:-p:-p:-p
Jak wrocilismy bylam taka padnieta ze szok:szok: Zasiadlam do kompa i wytrzymalam do 19:30 Laura z tatusiem zasneli o 18:-D:-D:-D

Patrysia Sewo jak spowaznial na buzce a Nika to cala Ty:tak:
Kerna daj znac co mowila rehabilitantka no i czy sie udalo na ten turnus dostac
Dowikla juz widze te buzie usmiechnieta. U nas tez sie cukierki kupowalo :tak:
MH zdrowka zycze

Witam po weekendzie :-)

Moja Helena strasznie kaszle :/ wrrr... kiedy te moje dzieci pozdrowieja :baffled:
Zdrówka dla Was .:tak:

no to trzymma kciuki oby udalo ci sie wcisnac na ten turnus i by m przyjechal :tak:

fajnie ze spotkanie sie udalo :tak::-D

witam pobudka dzis o 5, ubrac sie i na dwor, potem po 7 i znow na dwor,
mala w nocy wstala po 3 i juz spala potem z nami:-D
dodam zdjecia gdzie mamy nasza 'fige' :-D:tak:
niki sie jej boi, a sewek za nia przepada, gonia sie jak glipki, a chce niki przyswoic do pieska, sewek od malego byl uczony z psem, natomiast niki juz rzadziej...nie wiem co zrobic zeby ja przekonac :baffled:
napewno bede musiala dac im troche czasu :tak:
Zobacz załącznik 302596Zobacz załącznik 302598Zobacz załącznik 302599Zobacz załącznik 302600Zobacz załącznik 302601
Fajny psiak.
Patrysia nic na siłę.
Powinnaś ograniczyć psiakowi dostęp do małej i dać jej czas.
Na pewno nie można pozwolić ,by dziecko uciekało przed psem ,a pies ,żeby je ganiał.
Wtedy obydwoje się nakręcają.
Najlepszy byłby kojec dla psa .Takie szczeble jak w łózeczku i tak odgrodzić go od dzieci.
Będą miały wtedy kontakt z psiną przez szczeble ,ale jednocześnie będą bezpieczne.
Ja wypuszczać do zabawy z dzieckiem to tylko po ścisłą kontrolą twoją czy męża.
Pamiętaj ,żeby nie zostawiać dzieci samych z psem.

Ostatnio znajoma napisała jako żart ,że pies się mocno zdziwił ,jak jej synek powiedział oko i włożył palec psu w odbyt. :szok::szok::szok::szok:
Dla niej to było śmieszne ,dla mnie okrutne. :baffled::baffled::baffled::baffled:
A potem pisze,że co ona zrobić ,bo pies zaczał warczeć na jej synka ....
To jej napisałam,że jedynym rozwiązaniem jest ich odizolować lub oddać psa.
Obraziła się na mnie.Mówi się trudno...:sorry2::sorry2::sorry2:
A tu fajny filmik ,o czym mówię.

YouTube - A teraz policzymy ząbki ...

http://www.youtube.com/watch?v=-C92zmMot8w&feature=mfu_in_order&list=UL

Tu odizolowane dziecko,ale właśnie tak można odizolować psa.
niestety nadal sie nie odzywamy a m dzi o 6 wyjechał w delegacje :sorry2:
jesli mysli ze pogodzi sie ze mna przez smsa to sie grrrruuuuuuuuubo myli:dry:
na odchodne na spiącego tylko mu pa powiediałam:dry:

super spotkanie kurcze chyba zaraz zaczn nasze dziopy z ogolniaka zwoływac:-D:-D
oj dawno my sie nie widzieli:sorry2::tak:

zdrówka dla małej
a u nas zaczął się smarkaty okres:sorry2:
mała ma katar młody tez i ja tez a mnie jeszcze do tego gardło boli :sorry2:
mam nadzieje ze nic powazniejszego sie z tego nie wywiąże:no:

witojcie
my wlasnia ogladamy z mlodym na 1 dzwoneczka:tak:
fajna bajka:-p:-)
zdrówka dla Was.

Witam i ja
Mlode wlasnie wstaly wiec zaraz szykujemy zarełko:tak::tak::tak:Pogoda do bani bo od samego rana pada i wieje a do tego jest zimno:no::no::no:Nic mi sie nie chce oczywiscie:no:Mam nadzieje ze kurier dojedzie z tymi wyrkami dzisiaj:tak::tak::tak:Wczoraj przyszla do Dominika kartka urodzinowa od tescia a w srodku funciaki:tak::tak::tak:Ale mlody sie ucieszyl:tak::tak::tak:Dzisiaj po szkole musimy kupic jakies cukiery na jutro do szkoly i wypadaloby zamowic torta i ciacha bo w sobote beda goscie:tak::tak::tak:

ANABUBKA
Fajnie ze wypad sie udal:tak::tak::tak:
Kazdej z nas przydaloby sie cos takiego raz na jakis czas:tak::tak::tak:

PATI
Fajny psiutek:tak::tak::tak:A dzieciaczki oczywsicie slodziaczki:tak::tak::tak:Niki jak Tobie urosla:szok::szok:Jak zobaczylam ze stoi przy wyrku to zwatpilam a pozniej spojrzalam na suwaczek ze ma juz 10 miechow:szok::szok::szok:

MH
Zdrowka dla Helenki:tak:
Fajny taki prezent od dziadka.:tak::-)
I żeby te łózka już doszły.:tak:

Witam i ja :)

Wczoraj odpadlam o 19:30:szok::szok::szok:
W sobote mielismy gosci a w niedziele rano moj maz zrobil mi niespodzianke:-D
Napuscil wody do wanny wziol mnie w pizamie i wrzucil:szok::-D:-D:-D
Laura zaczela plakac bo myslala ze tat zrobil mi krzywde:szok: patrzala na mnie i pytala dlaczego mam w wodzie pizamke:szok::-D:-D Szybko sciagnelam i bylo po placzu.Oczyuwiscie wytlumaczylam jej ze to zarty:-D
I tak wspolnie wyladowalismy w wannie.
Popoludniu pojechalismy z Agnieszka, Emily i Davidem do Dusseldorfu na golonke z grilla:-p:-p:-p
Jak wrocilismy bylam taka padnieta ze szok:szok: Zasiadlam do kompa i wytrzymalam do 19:30 Laura z tatusiem zasneli o 18:-D:-D:-D

Patrysia Sewo jak spowaznial na buzce a Nika to cala Ty:tak:
Kerna daj znac co mowila rehabilitantka no i czy sie udalo na ten turnus dostac
Dowikla juz widze te buzie usmiechnieta. U nas tez sie cukierki kupowalo :tak:
MH zdrowka zycze

:-D:-D:-D fajną niespodziankę Ci zrobił.:-D:-D:-D

I tyle poczytałam.

pozdrawiam .
miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Witam. Od razu przepraszam za moją nieobecność ale to przez M :no: sobie wymyślił że wgra nowy system i tym sposobem skasował wszystkie sterowniki itd :crazy: i dopiero wczoraj odzyskałam neta :tak: spróbuję trochę nadrobić ale to może później bo zaraz obiad muszę iść zrobić :tak: mam zimno w domu jak cholera :wściekła/y: odpowietrzanie nic nie dało i nie da bo się dzisiaj dowiedziałam że kaloryfer w dużym pokoju zacznie dopiero grzać jak będzie minus na dworze bo są jakieś czujniki na bloku i to one decydują kiedy będzie ciepły kaloryfer w dużym pokoju :wściekła/y: jestem wściekła jak cholera bo teraz będę musiała kupić jakiś grzejnik elektryczny :no: dobra uciekam zajrzę później :tak:

Witam
my po spacerze, zakupkachi maluchy śpią.
Pati ale Niki jest duuuuuża:szok::szok::szok: Przecież dopiero w ciąży byłaś:szok: A podobna do Ciebie jak dwie krople:tak::tak::tak:
natali zdrówka
Anabubka fajne spotkanko:-) Zawsze to cos innego a pizzy cholernie zazdroszczę:-p
MH zdrówka dla Helenki
Dowikla prezent super, no i czekamy na kuriera:sorry2:
no i u nas tyle w sumie..będziemy się nudzić bo pogoda taka sobie, a ja jakos bez nastroju.

ale spokoj chlupa ogarnieta male brzdace spia obiadek zaraztrza sie wziasc dzis mini pulpeciki;-) i tak sie zastanawiam czy z ziemniakmi makaronem czy kaszą:happy2:
a teraz czekam na ryż z jabłuszkiem:tak:
mmmmmmniami:-D

a no i bym zapomniała jakbym zniknęła na kilka dni mnie nie szukajcie
system mi pada i musze nowy wgrac:sorry2:
cholera:dry:
zaraz sie zabiere za zgrywanie zdjęć bo to najważniejsze:tak:

Ja też stawiam na kasze :-p

Kurzcze, mnie tez chyba cos bierze :baffled:

A tu troszke prawd, zyciowych :-D:-D:-D;-)

ONA:
1. myśli "au!";
2. wkłada palec do buzi, aby krew nie kapała na dywan;
...3. drugą ręką sięga po plaster,
4. przykleja;
5. idzie dalej;)

ON:
1. wrzeszczy "k...!";
2. odsuwa rękę jak najdalej, bo nie może znieść widoku krwi;
3. woła o pomoc;
4. (w tym czasie tworzy się na dywanie plama krwi);
5. musi usiąść, bo nagle dziwnie się poczuł (w tym czasie nadchodzi pomoc, czyli ONA);
6. łamiącym się głosem wyjaśnia, że o mało nie stracił ręki;
7. odmawia przyklejenia plastra, bo "na taka ranę jest stanowczo za mały";
8. potajemnie sprawdza w Encyklopedii Zdrowia, ile krwi może stracić dorosły człowiek, a mimo to przeżyć (w tym czasie ONA leci do apteki po większy plaster);
9. z mężną miną znosi naklejanie plastra;
10. prosi o duży krwisty kotlet na kolację, aby przyśpieszyć tworzenie się czerwonych ciałek krwi;
11. ostrożnie kładzie nogi na stoliku (w tym czasie ONA smaży kotlety);
12. stwierdza, że przydało by się kilka piw, aby uśmierzyć ból;
13. odkleja plaster, by zobaczyć, czy rana jeszcze krwawi (w tym czasie ONA jedzie na stację benzynową po piwo);
14. tak długo kombinuje przy plastrze, że znowu zaczyna lecieć krew;
15. zarzuca jej, że nie umie opatrzyć rany;
16. wzdycha i jęczy, kiedy ona odkleja stary i nakleja nowy plaster;
17. stwierdza, że dziś wieczorem muszą zrezygnować z tenisa, ale za to całkiem przypadkiem w TV leci mecz Pucharu Europy w piłce nożnej (w tym czasie ONA trze plamę na dywanie);
18. w nocy kilka razy wstaje do łazienki, aby sprawdzić, czy nie tworzy się wokół rany zakażenie;
19. z tego powodu następnego dnia jest zmęczony i rozdrażniony;
20. zwalnia się z pracy dwie godziny wcześniej do lekarza, aby potwierdzić, że nie wdało się zakażenie;
21. w pracy kradnie potajemnie temblak z apteczki w pokoju sanitarnym;
22. prosi miłą koleżankę o zabandażowanie i napawa się jej współczuciem;
23. podniesiony na duchu idzie wieczorem z kolegami do knajpy ...

reklama
Witam się po raz 2 ;-)

Maja ma ostatnio problemy ze snem od 2 dni spala tylko kilka godzin:dry: Ja kaszląca i pociągająca nosem więc siedzimy w domu...

beata współczuję zimna w domu. U mnie ostatnio przez kilka dni nie było grzania i efekt już widać. Mam nadzieję, że mała się nie przeziębi po jutro mamy mieć szczepienie.

Do góry