reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej mamuski!!!!
witam poniedziałkowo.ja dopiero teraz bo okna myłam po tym remoncie i nie mogłam sie ich do czyscic:no:.ale już sa lsniące i czysciutkie.:tak:
ja tak jak pisałam w sobote byłam na weselu i było fajnie;-).pobawilismy sie do 5 nad ranem a o godz.7-30 już byłam na nogach.:szok::szok:cała niedziele przeplatałam sie po domu,obiadek zrobiłam,pranie nastawiłam a byłam tak padnieta ze cieżko było sie ze mna porozumiec:baffled:.wieczorem jak dzieci spac poszły to ja zaraz padłam i nawet nie wiem kiedy zasnełam.
a dzis dzien od rana pracowity,trzeba było dom ogarnac po weekendzie,okna pomyc,wkoło domu posprzatac,poprasowac ciuchy dobrze ze obiad z wczoraj miałam to nie musiałam przy garach stac.teraz pije kawe i czekam na majke,m sie z dziecmi bawi a krystian koloruje.

poczytałam co tam u was ale z moją pamiecia to kiepsko:-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:......

natalineczka-sliczny awatarek.

as-trzymam kciuki za wizyte.mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.:tak:

mh-dobrze ze helenka juz sie lepiej czuje.

lunka-:-D:-D:-D:-D:-Dsmiałam strasznie z tekstu twojej wikusi.
artystka mała.;-)

kamcia-kochana,odpoczywaj jak najwiecej i uważaj na siebie.

a tu kilka fotek z wesela.....

CIMG1324.jpg

CIMG1331.jpg

CIMG1337.jpg

CIMG1353.jpg

CIMG1357.jpg

reklama
Wiki, 3 dziecko, wow... mam nadzieje, ze mnie cos takiego nie najdzie :-D Ale raczej mało prawdopodobne :-D:-D:-D

No my po lekarzu, helenki gardło znacznie lepiej ale i tak do przedszkola pójdzie dopiero w poniedziałek :baffled: Helna może za to chodzić na spacerki w słoneczne i bezwietrzne dni :-D ciekawa jestem czy się jakiś znajdzie :baffled::-D Z Niki na kontrolę idę w środę, zobaczymy co z tego będzie...
Dobrze ze Helenka już lepiej
As zobaczysz będzie dobrze :tak:
MH ja Ci mogę gary zmyć bo jakoś tak dzisiaj mam ochotę :-D a zakupki ładne :-)
Wiki ja to bym chciała teraz drugie ale jak na razie też nie ma warunków :sorry2: może za rok dwa :tak:

No ja już po zakupkach :tak: znalazłam w końcu Kubie super ogrodniczki na polarze za 30zł :tak: jeszcze na lumpki się pochodzi i będzie dobrze :-) M znalazłam super szalik za uwaga 10zł :-D jeszcze Kubie tylko buty na zimę i jakiś komplet kurtka i spodnie i będzie koniec zakupów na zimę :tak: teraz do sklepu muszę skoczyć po jakieś picie bo mi język do dupy ucieka :-D
Ciekawe jak by ten język wyglądał jak do dupy ucieka :/ :-)
hej mamuski!!!!
witam poniedziałkowo.ja dopiero teraz bo okna myłam po tym remoncie i nie mogłam sie ich do czyscic:no:.ale już sa lsniące i czysciutkie.:tak:
ja tak jak pisałam w sobote byłam na weselu i było fajnie;-).pobawilismy sie do 5 nad ranem a o godz.7-30 już byłam na nogach.:szok::szok:cała niedziele przeplatałam sie po domu,obiadek zrobiłam,pranie nastawiłam a byłam tak padnieta ze cieżko było sie ze mna porozumiec:baffled:.wieczorem jak dzieci spac poszły to ja zaraz padłam i nawet nie wiem kiedy zasnełam.
a dzis dzien od rana pracowity,trzeba było dom ogarnac po weekendzie,okna pomyc,wkoło domu posprzatac,poprasowac ciuchy dobrze ze obiad z wczoraj miałam to nie musiałam przy garach stac.teraz pije kawe i czekam na majke,m sie z dziecmi bawi a krystian koloruje.

poczytałam co tam u was ale z moją pamiecia to kiepsko:-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:......

artystka mała.;-)

Zobacz załącznik 293036

Zobacz załącznik 293037

Zobacz załącznik 293038

Zobacz załącznik 293040

Zobacz załącznik 293043
Ślicznie wyglądałaś widac ze wesele sie udało

Witam,

dzisaj byłam z dziewczynami u teściowej na imieninach :-) zostawiłam jej dziewczyny rano na 2 godzinki a sama skoczyłam na zakupki :-) nawiedziłam H&M, no a skoro zgubiłam 2 deko to nie obeszło sie bez zakupów :-p

Jutro, ze \Helenką idę na kontrole, mam nadzieję, ze już będzie wszytsko ok :tak: pozwolenie na wychodzenie z domu, amy, więc jestem dobrej mysli :-)

Pozdrowionka :tak:
a juz chcialam napisac ze nie wkleilas fotek
dokonczylam posty i niespodzianka zdjecia sa!!!
Hej. My po roczku. Wczoraj wieczorem wybraliśmy się z A i kolezanka i jej juz za 2 tyg męzem na disco:rofl: super było, przynajmniej sie troche odchamilismy;-)

dzis znow caly dzien moja rodzinka siedziała.. ale juz na szczescie poszli...

jestem tak zmeczona, ze ne poczytam, prelecialam posty ale nie bylam w stanie sie skupić:eek:

Maks marudny cholernie, nie wiem.. spać nie chce.. nic nie chce:baffled:
super ze sie oderwaliscie od codziennosci
Nie ma jak dobry wypad od czasu do czasu
Zadowolona z przentow dla Maksia?
Witajcie cos wam pokaże :-)
ja tez tak potrafie:-D:-D:-D
Aleście się rozpisały w ten weekend!!!!!!!!!!! Juz myślałam, ze nie zdążę do lekarza:-D:-D:-D:-D:-D
Każdy korzysta z ostatnich promyków. my w końcu byliśmy w lesie-alez było fajnie, jaka ja kocham las,mmmmmmm

No i witam. Niedziela spacerowa i wychodna, ale to juz wiecie.
Dzi s widze pięnie słonko świeci ale biało wszędzie ze szok, jakby śńiegiem popruszył, hehe.
Natali-nowy awatarek? Ladniusi:tak:

MH daj znac co tam na kontroli powiedzieli. Ja dziś mam zamiar wepchnąć się do lekarza z tymi moimi płucami i nie moge sie dodzwonić. Czekam aż mała wstanie i polece osobiście do rejestracji. Niech mi da skierowanie na przeswietlenie, bo zaczął się 7 tydzień jak choruję a piąty jak tak kaszlę i nic lepiej.
A przy okazji zakupy szybkie zrobię. Wczoraj weszliśy do Biedronki i przy kasie aż mnie zatkało-wielkie G w wózku a prawie stówa pykła. No ale pampki znów kupiliśmy, to już 30 zł. Jednak na zime będę jej zakłądać, bo moment i znów się zaziębi.
Wczoraj rozmawialiśy z P, że złożymy łóżeczko i młoda będzie spała na kanapie a na wiosnę weźmiemy cos na raty ( znaczy cały pokój ) a ta, ze ona chce w swoim małym spać:baffled:. Ale teraz tak myśłę, ze i tak ja przeniesiemy, bo na te scianie ten grzyb wyszedł oststnio, wiec nie może przy niej spać. a juz doszłam od czego to badziewie pojawiła się ni z te go z owego. Zawsze miałam lenia i nie zamykałam zaworu po praniu od wody, a od 2 tygodni, może 3 jak założył nowy, bo tamten zakamieniał zamykam. No a 2 tyg temu tesciowa odsuwała szafkę i nic nie było i teraz nagle jest? Ja mówię, ze z tym zaworem jest cos nei teges i musi puszczać w ścianie wodę. powoli nasiąka i pleśń wychodzi. W łazience nei wyjdzie bo cała w kaflach, wiec wyłązi w pokoiku-akurat jest ten zawór za ta szafką-dziwne nie? Piciu od razu powiedział, ze to nie to, al ejak sie zastanowił to przyznał mi rację. Tylko co z tym dalej robić? Kuć kafle? Nie zamykać zaworu? To w końcu puści zawór w pralce i zaleje . No nie iwem. Ale chcę młoda na inną scianę przenieść, tam tylko stoliczek postawić i niech oddycha wolna ściana:happy2:.

Alem naskrobała-ktoś to przeczyta?hehehehehe

Tez tak Was kiedys w konia chciałam zrobić. Też mi tak wywala.

Witaj Ana-fajny weekend-imprezowy, hehe.
przeczytalam:-D:-Dlubie jak to piszesz na koncu:-D
As &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& a oszczędzasz się trochę babo?????????????
Wiki pewnie że można zamówić kurierem na allegro też są meble z ikei :tak::tak::tak::tak:
Josephin ale fajny weekend mieliście :tak::tak::tak::tak:
Antonio dostaje wariacji wywalił swoje kredki na środek pokoju z piórnika pytam no i co ty synek robisz???!!??? a mój synuś ze spokojem i tym swoim rozbrajającym uśmieszkiem"bloje mamo" znaczy się broję mamo:-D:-D:-D:-D:-D i co tu takiemu zrobić jak jeszcze zrobi te oczka jak kotek ze shreka :cool2::cool2::cool2::cool2:
A mi po pracowitym weekendzie nic się nie chce :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Tonio jest powalajacy zaczekaj az zacznie rzucac tekstami jak Julka:-D:-D
Witam
Ja tylko melduje ze u nas wszystko ok:tak::tak::tak:M jeszcze jest i leci w srode o 6 rano:tak:Dominik ma dzisiaj pierwszy sprawdzian z angielskiego:szok:Nauczyc Go na ten sprawdzian to byla masakra:no:Mam nadzieje ze nie dostanie paly:cool2:
Dziewczyni szaleja jak zwykle hehe.
Sorki ale nie poodpisuje i nwet nie poczytam bo korzystam z laptopa tesciowej bo moj znowu sie spierniczyl:no::no::no:A dopiero w srode jade go zawiesc do naprawy bo jade przy okazji do siory:tak::tak::tak:
Buziam Was wszystkie
fajnie ze sie odezwalas
Korzytsaj z chlopa puki mozesz
a No i byc moze wkrotce Cie odwiedze:-)

nie mam nospy ale już powiedziałam mamie żeby mi przysłała a póki co zapożyczę sobie od kolezanki:tak:
a nie boli mnie z jedneo boku:no: już miałam 1 usg w 7 tc no i dzidzi jest tam gdzie jej miejsce... serduszko bije (teraz miałam sprawdzane zwykłym dopplerem i słyszałam że bije) także lekarz uznał że wszystko ok...
ale mnie naprawdę boli... yhhhh

co do łóżeczka to moja jak się budzi to siada albo dochodzi do brzegu łóżka , nigdy nie schodzi i nigdy nie spadła ... i krzyczy na nas żebyśmy do niej przyszli:-D ani nie płacze ani nic.... a swój pokój ma zamknięty także nie pójdzie za daleko w razie w;-)

zapomniałam napisać.. ze nam się pralka popsuła w piątek...:baffled: mój D wrzucił ręczniki do prania a ta zaczęła buczeć i śmierdzieć spalenizną.... musiliśny wyłączyć... a dziś jedziemy do kumpla z naszym praniem:sorry2::-D bo D musi mieć ciuchy do pracy no i małej też się powoli kończą ciuszki... a kiedy nam, naprawią?? może jutro... yhhh
a nie masz jakies kolezanki do ktorej bys mogla pranie podrzucic?
hej mamuski!!!!

artystka mała.;-)

Zobacz załącznik 293036

Zobacz załącznik 293037

Zobacz załącznik 293038

Zobacz załącznik 293040

Zobacz załącznik 293043

piekne foty ale zescie poszaleli
Super laska z Ciebie i jakie masz extra nogi fiufiuuuuu

witam i ja
W sobote z Aga zesmy popily Impreza do 5 rana :))
Niedziela przespana, obudzilam sie o 14:30 :)) Dobrze ze kuzynka jest i sie zajela Laura
Dzis jeszcze chodze przymulona przez pogode non stop ziewam

witajcie babeczki :-):-):-):-):-)
jak zwykle zabiegana,ale musiałam wpaść,wczoraj czytałąm co u Was ale nie miałam juz siły nic napisac bo prawie usnęłam nad klawiaturą :baffled::baffled::baffled::baffled:

zimno okropnie się robi,dziś jak szlismy do przedszkola rano tylko 1 na plusie,czuc mrozem,grubo ubrane ale i tak zmarzłam brrrrrr nie chcę zimy :no::no::no::no:

także Oliwka juz zdrowa,poszła dzis pierwszy dzień do przedszkola z wielka ochotą.bałam się ze po tak długiej przerwie bo była chora2,5tyg bedzie kiepsko z zostaniem ale nie nawet się ze mna nie porzegnała wzięła swojego teletubisia pod pachę boz zawsze go ze sobą zabiera i poszła szybkim krokiem do pani siadła sobie koło niej i zaczęła jej coś tam opowiadac to se poszłam.jak przyszłam po nią to nie chciała iść do domu,musiaąłm na nią czekać z 20min aż łaskawie zechce ze mna pójść :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
także cieszę się ze tak łatwo poszło.

my obydwoje z M padamy na pysk ze tak brzydko powiem.doba powinna byc o połowę dłuższa bo brakuje nam paru godzin,nie wyrabiamy się.
interesik się kręci jak na razie.

ale nasza konkurencja otworzyła drugi sklep z drugiej strony w samym centrum osiedla i teraz chce nam zabrać klientów z dwóch stron,przychodziła ,podpatrywała ,nawet regały do swojego nowego sklepu zgapiła od nas małpa jedna.

ale my się nie damy :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

As doczyta łam że chyba w ciąży jesteś.gratulacje ogromne :tak::tak::tak:i trzymam kciuki aby wszystko było ok.i mów jak tam u lekarza :tak::tak::tak::tak::tak:

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów i jubilatek !!!!!!!
spóźnine ale szczere :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka juz właśnie usnęła,to ja uciekam ,lecę zwieźć towar do sklepu.

papatki.:-):-):-):-):-):-)

Dziewczyny.soryyy ,ale muszę zakląć.
*****,*****,*****.

Jestem w ciąży ,ale na 99% to ciąża pozamaciczna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jutro rano mam być w klinice. :sad::sad::sad::sad:

A mój Kamil jeszcze nie spi i naj widoczniej jeszcze nie zamierza wstał o 18:00 dzisiaj bo bylismy na odpuscie i zasną w drodze powrotnej. Leżelismy sobie i była reklama kulisów m jak miłość i Kamilek mówi miłość :-) i mama przytul mnie :)

As a który to tydzien moze nie wszystko stracone jest jeszcze ten 1 procent.Tule cie mocno

Ostatnia edycja:
hej laski

ja dopiero teraz niestety Lenka ma kolki i cieżko cokolwiek zrobic po 19 nawet zjesc nie mam kiedy a kąpac to ide sie przeważnie koło 24 niestety ale musze byc pewna ze juz sie nie obudzi:-:)-:)-(a ja teraz troche zabiegana bo przez weekend rozdawalismy zaproszenia i wiadomo jak to jest u kazdego chwilke trzeba bylo posiedziec , jutro musze jechac zaplacic zadatek za prosiaka a mam 54 km w jedna strone wiec nie tak blisko:no: no ale cóz mój maz ubzdural sobie swiniaka to niech ma:-p:-p:-p jeszcze kurcze ciasto musze jechac zamowic bo dzisiaj zapomniałam :baffled::baffled::baffled:bo bedzie impreza bez ciasta:-D:-D:-Dale były by jaja:-D:-D:-D i chałupe posprzatac szok kiedy ja to zrobie to nie mam pojecia:confused::confused::confused::confused:

AS trzymam &&&&&&&&&&& moze akurat wszystko bedzie dobrze , mi tez lekarz na poczatku powiedział z nie jestem w ciaży a pozniej stwierdzil ze pewnie pozamaciczna dobrze ze odczekal 2 tygodnie a nie wyslał mnie na zabieg , bo okazalo sie ze byłam juz w 9 tygodniu ciąży:):) no i mam Lenke:)

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny-no dzis na pewno jestem pierwsza:-)
Zaczne od siebie
W szpitalu spędziłam wczoraj w kolejce na prześwietlenie 3,5h, masakra. Ludzi dużó, ale najgorsze że z oddziałów i izby pryzjęć mają pierwszeństwo i więcej takich było niz ze skierowaniem. Młoda sie wynudziła. Dzis zaprowadzę ją do przedszkola, bo musze po to zdjęcie drołować i do lekarza z tym i dużo roboty mam bo od jutra do pracy. Prawdopodobnie na 6 więc młodą będe prowadzać na 5.30:baffled::baffled::baffled:W tych ciemnościach:baffled:
Wycyganiłam od mamy gabke na łóżko taka gruba na ponad 20cm. Położyliśy sobie na narożnik. Co prawda powierzchnia spani anam się zmniejszyła ale i tak wyspałam się za te 3 lata męczarni na krzywiznach:tak:. Dzis jak mi sie uda z nią spotkac to ją wycałuję:-)

Josephine świetny wypad. A my byliśmy w Balczewie. Spodziewałam się mnóstwa ludzi a nie było nikoguśko, cichutko jak makiem zasiał-bomba. I młoda od rana płakała, ze chce do przedszkola, jak nie wyszło, to że chce do lasu:-D

Antonio dostaje wariacji wywalił swoje kredki na środek pokoju z piórnika pytam no i co ty synek robisz???!!??? a mój synuś ze spokojem i tym swoim rozbrajającym uśmieszkiem"bloje mamo" znaczy się broję mamo:-D:-D:-D:-D:-D i co tu takiemu zrobić jak jeszcze zrobi te oczka jak kotek ze shreka :cool2::cool2::cool2::cool2:
Słodziak, hehe. MOja jak wywala na zabawki na środek , wchodze i pytam co to jest to ta się śieje , ze bałagan, hehe-no ale sama musi późńiej sprzątać, wiec nie szaleję:-)

no widzisz jaka Ty bystrzacha jestes, szkoda kafli by je kuc... ale pewnie znajdziecie stosowny sposob co zrobic :tak:
hehe, dzieci-niezmordowane :-)
No nie wiem co wymyślę, bo kafli kuć szkoda, za drogie były i juz takich nawet ni edokupimy, a od strony pokoiku tez sie nie da, bo zbrojenie w ścianie:baffled:
Póki co zamykam zawór, jak to se powtórzy pozostanie mi go nie zamykać:baffled:

Dowikla trzymam &&&&&&&&& za Dominika. A Ty sie masz z tym lapkiem:crazy:

Kamcia współczuję popsutej pralki. Dobrez, że maci edo kogo pranie podrzucić. Zima to już lepiej niech sie lodówki psują:sorry2:

MH świetne te spodnie. M.in. miałam takiejak te drugie-z wstawkami-zarąbiste były.
No i fajne zakupki. A te bluzeczki to dla młodych, tak?

J atez wczoraj miałam zakupy udane. W lumpiku kupiłam soei spodnie fajne dresowe z miki za 3zł a jak nówki, Wici przesłodki mięciusi szaliczek za 5 zł i sobie nówkę torebkę za 10 zł, tylko musiałam z paskiem pokombinować, bo byl taki króciutki do ręki a ja chciałam przez ramię nosić na skos, zeby wygodniej na zakupach było. No i paseczek dokupiłam za 1zł:-)Jestem zadowolona. Bo za pół torebki któr a oglądałam i już miałąm kupić kupiłąm toebkę i inne rzeczy, hehe.

Lidka to roboty narobiłąs. A zdjęci fajne, laska jak się patrzy, tylko poważna coś:-)

Anka ładnie poimprezowałyście, ze o 14 z łóżka sie skulałaś:-D:-D:-D. no i dobrez, należy się:tak:

Agnes, no konkurencja nie śpi-tak sie mówi, ale trzymam kciuki- dacie im radę:tak::-)

EDIT:
Co ja mówię o 5.30 jak o wpół do siódmej jeszcze ciemno--łoooo matko

Ostatnia edycja:
reklama
As, &&&&

Lunka, bluzeczki dla Niki :tak:

Witam z rana, moje dziewczyny zrobiły nam pobudkę o 4 :szok: Ale całe szczęście dało się je położyć spać :-p
Niki budzi się w nocy jak zasika pieluchę :szok: szok, ja jej nigdy pieluchy w nocy nie zmieniałam od jakis 3 tyg jest zmieniania piluchy w nocy :baffled:

Do góry