reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witajcie dziewczyny
ja tylko na chwile...
m jest w pracy wraca o 1 w nocy a to juz bedzie 20 pazdziernika wiec zamierzam przywitac go z kolacja swiecami i szampanem... :-D
nie robie nic specjalnego a szampana i winko dostalam od mamy wiec to nic kosztownego :tak:
tyle dobrze
dzieci dzisiaj grzeczne :tak:
a ja nawet nie mam na nic czasu.
byla jeszcze kuzynka w odwiedzinach wiec znow mi czas szybko zlecial, dzie ci pojda spac a ja bede pomalu szykowac...
troche sie przespie i bede gotowa :-D

no to zapowiada sie mila nocka

mowie juz dobranoc bo juz dzis nie zawitam ;-)

Witam pod wieczór :tak: my już w domku :-) ale mam zimno w domu, mam nadzieję że się nagrzeje :tak: a mi się nic nie chce jak nie wiem :sorry2: jakiś leń mi w tyłek wszedł :-D zaraz kolację trzeba jakąś zrobić :tak: głodna jestem anie chce mi sie ruszać :-) zajrzę później :tak:

Po dzisiejszym pobycie w szpitalu jestem na nowo wyedukowana. :tak::-D:-D:-D:-D
Witam Was dziewczynki.
Jestem chwilowo w domu,i obym już nie musiała wracać do szpitala .
Sprwa ma się tak.
Po pierwszym dzisiejszym USG na normalnym sprzęcie potwierdzili ciąze pozamaciczną ,ale beta była zbyt niska i coś im nie pasowało.
Było konsylium z 3 lekarzy i podjęli decyzję ,że zrobią kolejne USG i się wstrzymają do czwartku.
Tak miało być do godz.14.
Potem znów wzięli mnie w obroty ,:-D:-D bo w szpitalu pokazał się niespodziewanie guru od USG klasy mercedesa :-D:-D:-D:-D:-D:-Di znów mi zrobili USG zupełnie innymi głowicami .
Okazało się ,że to co uznali za ciążę pozamaciczną wygląda raczej jak polip ,a podobnej strukturze echogeniczności i fałdach ciążowych.:szok::szok::szok:

Efekt taki.
Uznali,że to bardzo wczesna ciąża i nie mogą jej zlokalizować.
W takiej sytuacji są 3 możliwości.
Może być obumarła
może być pozamaciczna
może być gdzieś zakopana w endometrium w jamie macicy i jeszcze nie widać.

Teraz rokowania:
W czwartek rano ponowne badania u nich w szpitalu.
Jeśli beta prawidłowo przyrośnie to ciąża jest 100% też prawidłowa i musi być w macicy
Jeśli przyroście 10-15 % to może być pozamaciczna
jeśli będzie nieznacznie podwyższona w granicach błędu to ciąża obumarła naturalnie i czeka na spłynięcie razem z okresem.

No to taka mądra jestem.:-D:-D:-D:-D
Dziewczyny Medicover to bajka nie szpital.:szok::szok::szok::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Nawet krew pobierają w łózku u pacjenta.
Cały zabiegowy przyjeżdża do łózka :-D:-D:-D:-D:-D
Cena niestety porażająca.750 zł za dobę :crazy::crazy::crazy::baffled::baffled::baffled:

W związku z tym,że ja leżałam tak krótko moja lekarz zrobiła system w konia.:-D:-D:-D:-D
Przepisała mnie na hospitalizację 1 dnia czyli 300 zł a USG poszło w ramach konsultacji za 150 zł.
Zrobili mi wszystkie możliwe badania łącznie z grupą krwi i poziomem progesteronu.

W sumie zapłaciliśmy za całość ok.800 zł.

nie daje rady;/ co siądę to Maks mi wyje:/ dopiero teraz usiadłam w spokoju, ale juz padam na pysk...

Dzieki Kamciu że przekazałas dziewczynom info!!:*

byłam dziś na tej rozmowie, nie wiem nic specjalnego, jedyne co mogę Wam powiedzieć ciekawego to że były 2 babki i ciągle się w 3 śmiałyśmy;-) najpóźniej za tydzien mają mi dac odpowiedź,
niestety w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej nie odpowiedziały mi na pytanie o zarobki, więc nie wiem nawet czy chcę tą pracę:eek: jak zadzwonią, że mnie chcą to ja im powiem, że za to ja ich nie chce jak mi dadzą za mało:rofl:

nic spadam, bo zasypiam na siedząco...:baffled:

As trzymam kciuki!

Hej dziewczyny
Wpadam tylko się przywitać. Młoda w przedszkolu, ja wyszykowana, ładuję słuchawki do uszu i w droge do pracy:-)
Szkoda tylko, ze włąśnie zaczęło padać:-)
Pa

MAdea, na rozmowie o prace nie było mowy o zarobkach... dziwne :eek:
lunka, miłej pracy :tak:

A ja się witam po zarwanej nocce :szok: najpierw nie mogłam usnąc :no: a potem to juz Niki nie dawała mi spac :eek:

reklama
dziewczyny wiem że każda z nas ma różne suwaczki z różnych stron, ale na moderatorni padło ostrzeżenie... nie wiem czy meduska je przeczytała i mam nadzieję że nie będdzie miała mi za złe że to wklejam ale administratorka prosiła o natychmiastowe usunięcie wszystkich suwaczków ze strony maluchy.pl ponieważ jacyś hakerzy zaatakowali tą stronę i wszystko z tej stronki ma wirusa , są przez to jakieś problemy z komputerami a także z BB ,
także jak możecie posprawdzajcie swoje suwaczki i pousuwajcie te zawirusowane , z góry dziękuję za uwagę.

Kamcia wielkie dzięki za ogłoszenie.
Odkryłam sprawę,zgłosiłam adminom a potem zawieruszyłam się na cały dzień gdzieś w domowych obowiązkach.;-)

A skoro już tu wpadłam..
Witajcie mamuśki.:-)
Zaglądam, zaglądam, ale paluszki jakoś nic wystukać nie chcą, w głowie pustka...

As Tulę cię bardzo mocno. Wierzę, że z fasolką wszystko jest dobrze.:tak:

lunka łączę się z tobą gruźliku.:-D Toż to już 4 tydzień a ja dycham i dycham.Umieram czy jak?:eek::eek:

Co to ja jeszcze miałam? No nic jak mi się przypomni , będzie pretekst do napisania posta.:-p;-):-D

Do góry