reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witajcie dziewczyny
ja tylko na chwile...
m jest w pracy wraca o 1 w nocy a to juz bedzie 20 pazdziernika wiec zamierzam przywitac go z kolacja swiecami i szampanem... :-D
nie robie nic specjalnego a szampana i winko dostalam od mamy wiec to nic kosztownego :tak:
tyle dobrze
dzieci dzisiaj grzeczne :tak:
a ja nawet nie mam na nic czasu.
byla jeszcze kuzynka w odwiedzinach wiec znow mi czas szybko zlecial, dzie ci pojda spac a ja bede pomalu szykowac...
troche sie przespie i bede gotowa :-D

no to zapowiada sie mila nocka

mowie juz dobranoc bo juz dzis nie zawitam ;-)

Witam pod wieczór :tak: my już w domku :-) ale mam zimno w domu, mam nadzieję że się nagrzeje :tak: a mi się nic nie chce jak nie wiem :sorry2: jakiś leń mi w tyłek wszedł :-D zaraz kolację trzeba jakąś zrobić :tak: głodna jestem anie chce mi sie ruszać :-) zajrzę później :tak:

Po dzisiejszym pobycie w szpitalu jestem na nowo wyedukowana. :tak::-D:-D:-D:-D
Witam Was dziewczynki.
Jestem chwilowo w domu,i obym już nie musiała wracać do szpitala .
Sprwa ma się tak.
Po pierwszym dzisiejszym USG na normalnym sprzęcie potwierdzili ciąze pozamaciczną ,ale beta była zbyt niska i coś im nie pasowało.
Było konsylium z 3 lekarzy i podjęli decyzję ,że zrobią kolejne USG i się wstrzymają do czwartku.
Tak miało być do godz.14.
Potem znów wzięli mnie w obroty ,:-D:-D bo w szpitalu pokazał się niespodziewanie guru od USG klasy mercedesa :-D:-D:-D:-D:-D:-Di znów mi zrobili USG zupełnie innymi głowicami .
Okazało się ,że to co uznali za ciążę pozamaciczną wygląda raczej jak polip ,a podobnej strukturze echogeniczności i fałdach ciążowych.:szok::szok::szok:

Efekt taki.
Uznali,że to bardzo wczesna ciąża i nie mogą jej zlokalizować.
W takiej sytuacji są 3 możliwości.
Może być obumarła
może być pozamaciczna
może być gdzieś zakopana w endometrium w jamie macicy i jeszcze nie widać.

Teraz rokowania:
W czwartek rano ponowne badania u nich w szpitalu.
Jeśli beta prawidłowo przyrośnie to ciąża jest 100% też prawidłowa i musi być w macicy
Jeśli przyroście 10-15 % to może być pozamaciczna
jeśli będzie nieznacznie podwyższona w granicach błędu to ciąża obumarła naturalnie i czeka na spłynięcie razem z okresem.

No to taka mądra jestem.:-D:-D:-D:-D
Dziewczyny Medicover to bajka nie szpital.:szok::szok::szok::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Nawet krew pobierają w łózku u pacjenta.
Cały zabiegowy przyjeżdża do łózka :-D:-D:-D:-D:-D
Cena niestety porażająca.750 zł za dobę :crazy::crazy::crazy::baffled::baffled::baffled:

W związku z tym,że ja leżałam tak krótko moja lekarz zrobiła system w konia.:-D:-D:-D:-D
Przepisała mnie na hospitalizację 1 dnia czyli 300 zł a USG poszło w ramach konsultacji za 150 zł.
Zrobili mi wszystkie możliwe badania łącznie z grupą krwi i poziomem progesteronu.

W sumie zapłaciliśmy za całość ok.800 zł.

nie daje rady;/ co siądę to Maks mi wyje:/ dopiero teraz usiadłam w spokoju, ale juz padam na pysk...

Dzieki Kamciu że przekazałas dziewczynom info!!:*

byłam dziś na tej rozmowie, nie wiem nic specjalnego, jedyne co mogę Wam powiedzieć ciekawego to że były 2 babki i ciągle się w 3 śmiałyśmy;-) najpóźniej za tydzien mają mi dac odpowiedź,
niestety w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej nie odpowiedziały mi na pytanie o zarobki, więc nie wiem nawet czy chcę tą pracę:eek: jak zadzwonią, że mnie chcą to ja im powiem, że za to ja ich nie chce jak mi dadzą za mało:rofl:

nic spadam, bo zasypiam na siedząco...:baffled:

As trzymam kciuki!

Hej dziewczyny
Wpadam tylko się przywitać. Młoda w przedszkolu, ja wyszykowana, ładuję słuchawki do uszu i w droge do pracy:-)
Szkoda tylko, ze włąśnie zaczęło padać:-)
Pa

MAdea, na rozmowie o prace nie było mowy o zarobkach... dziwne :eek:
lunka, miłej pracy :tak:

A ja się witam po zarwanej nocce :szok: najpierw nie mogłam usnąc :no: a potem to juz Niki nie dawała mi spac :eek:

reklama
dziewczyny wiem że każda z nas ma różne suwaczki z różnych stron, ale na moderatorni padło ostrzeżenie... nie wiem czy meduska je przeczytała i mam nadzieję że nie będdzie miała mi za złe że to wklejam ale administratorka prosiła o natychmiastowe usunięcie wszystkich suwaczków ze strony maluchy.pl ponieważ jacyś hakerzy zaatakowali tą stronę i wszystko z tej stronki ma wirusa , są przez to jakieś problemy z komputerami a także z BB ,
także jak możecie posprawdzajcie swoje suwaczki i pousuwajcie te zawirusowane , z góry dziękuję za uwagę.

Kamcia wielkie dzięki za ogłoszenie.
Odkryłam sprawę,zgłosiłam adminom a potem zawieruszyłam się na cały dzień gdzieś w domowych obowiązkach.;-)

A skoro już tu wpadłam..
Witajcie mamuśki.:-)
Zaglądam, zaglądam, ale paluszki jakoś nic wystukać nie chcą, w głowie pustka...

As Tulę cię bardzo mocno. Wierzę, że z fasolką wszystko jest dobrze.:tak:

lunka łączę się z tobą gruźliku.:-D Toż to już 4 tydzień a ja dycham i dycham.Umieram czy jak?:eek::eek:

Co to ja jeszcze miałam? No nic jak mi się przypomni , będzie pretekst do napisania posta.:-p;-):-D

Do góry