reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzień dobry :-)

Ale ziiiiimno :baffled: Zrobiła się prawdziwa jesień. Ciekawe, kiedy u nas rozpoczną sezon grzewczy :sorry2:

Powiedzcie mi, jak mam ustawić, żeby wątek mi się wyświetlał od pierwszego nieprzeczytanego postu? Kiedyś to chyba było automatyczne, a teraz muszę czytać posty od końca, więc zanim przeczytam postanowiłam się przywitać :-p A może teraz już się nie da tak ustawić??? :sorry2:

Piotruś wczoraj przez cały dzień zjadł dwa naleśniki, 2 łyżki obiadku i 3 łyżki zupy i wypił 2 szklanki mleka :no: Nie wiem, kiedy to dziecko zacznie normalnie jeść. :baffled:

Padł wczoraj po 17.00, ja poszłam na korki, a jak wróciłam to się okazało, że jeszcze śpi :szok: Obudził się po 22.00 i musiałam z nim siedzieć prawie do 1.00 :angry: No i to oczywiście nie przeszkodziło mu dziś we wstaniu przed siódmą :crazy:

Zuzia umęczyła tatusia, bo jak mnie nie było to wcale spać nie chciała. M wykąpał ją po raz pierwszy w brodziku pod prysznicem, podobno radochę miała niesamowitą :-D No i oczywiście zrobiła mi pobudkę o piątej :baffled: Kiedy ja się wyśpię? No kiedy???? :dry:

Idę poczytać...

reklama
Witam z ranca
Mlody do szkoly idzie na 8;55 a od 7 buszuje juz mi po chacie:szok::szok::szok:Dziewczynki spia a jak pojde z Dominikiem do szkoly to przyjdzie moj szwagier w razie gdyby se obudzily:tak::tak::tak:
na dworze chyba znowu zimno brrr,dobrze ze chociaz na razie nie pada

MEDEA
U mnie w domu nie jest jeszcze az tak tragicznie zimno bo mam ponad 22 stopnie:tak::tak::tak:Ogrzewanie planuje odpalic jak temp spadnie ponizej 21:-)
A jesli chodzi o spanie w dresie to ja nawet zima nie spie:szok:Ani ja ani dzieciaki.Dziewczynki teraz spia w samych majtkach lub ewentualnie w krotkim rekawku i maja kolderki,a Dominik spi w pizamce ale na krotki rekaw,dpoero jak bedzie zimnije to beda spali w normalnych pizamach:tak::tak::tak:

Witam,

moje dzieciątko się dzisiaj troszkę ociągało do przedszkola, i oczywiście nikt nie wstał dzisiaj o 6 rano, tylko musiałam budzić towarzystwo :szok::-D

...

moj Julek wazy juz ponad 6 kilo...zakladam mu ubranka roz 68....tych malych rozm 50 i 56 prawie nie zakladalam....ale mój byczek wazyl 4400....

Moja Niki tyle ważyła jak miała ze 3 miesiące :-D

to chyba nie do konca cieplolubna bo ja juz bym miala dawno włączone jakbym sama o tym decydowała:rofl:

nie no powaznie, ja śpie w dresie....:szok: ciekawe co będzie w zime:confused::rofl:

To ile ty masz w mieszkaniu, ja nie pale jeszcze, ale mamy 22 i więcej :tak:

...Ogrzewanie planuje odpalic jak temp spadnie ponizej 21:-)
...

To tak jak ja :tak:

No najwyższa pora na kawkę :-p

Hejka
Młoda odprowadzona. Szła ochoczo i nawet mówiła, ze będzie sie bawić...Przed sala dała mi buziaka, sama weszła i zanim się odwróciła juz była spowrotem z płaczem, że ona nie chce.... Panie wyleciały za nia, zabrały:-:)-:)-(
No kto wie, czy lada moment nie wzbogacimy sie o nową członkinie BB:-)

Myszunia na samej górze, na pasku nad postami masz -pokaż pierwszy nieprzeczytany. kliknij.

Ostatnia edycja:
witam :-) obiecałam ze bedę częsciej :tak: i krótka relacja Gabi chętnie chodzi do przedszkola bez płaczu ,wstała dzis i mnie popedzała ze sie spozni :-D worek sobie spakowala załozyła ulubione kalosze i stanęla przed lustrem i mówi poprawiajac swoje urocze loki -Wyglądam jak księzniczka :-D:-D:-D:-D mowie Wam boki zrywac :-D jak przychodze po nia jest troche zakręcona ale spoko Nie wiem czy to ze jej tłumaczyłam i mówiłam o przedszkolu czy wogóle jest tak w kazdym razie bardziej martwie sie jak w sobote i w niedziele jej wytlumacze ze nie idzie to dopiero bedzie płacz :baffled: Wojtek oczywiście niezadowolony bo szkoła sie zaczęla od razu mu powiedziałam ze wiecej bedzie pracował nad lekcjami sam :no: i chyba mu sie to nie usmiecha Zuzia oczywiscie pełne zdowolenie :tak:ide poczytam co u Was aaaaaaaa mąz z nowej pracy zadowolony :tak:

Ogłaszam, że nikt nie wygrał wczorajszego konkursu. :no: Ale muszę wam powiedzieć, że nie było to łatwe, bo ja sama swego czasu się nad tym bardzo głowiłam :-D:-D:-D Otóż "popaśń mamo" oznacza "powąchaj mamo" :-D:-D:-D:-D Jak coś pachnie to on mówi "paśnie", no i wczoraj chciał, żebym zobaczyła jak ładnie pachnie jego ukochany jeżyk :-D:-D:-D:-D

To konkurs na dziś będzie łatwiejszy! Rano Piotruś powiedział "tata naślatał wziazience". Co to znaczy????

Dla zwyciężczyni oczywiście kawusia! Może nawet z ciachem! ;-):-):-):-)

witam sie porannie.

zaraz wychodzimy do przedszkola. ale wstawanie było dzis ciężkie,jak nie trzeba było to wstawała bez niczego o goz 6.00 ateraz jak trzeba do przedszkola to dobudzic jej nie mogę.dzis ją obudziłam o 6.20 ale jak powiedziałam ze jak nie wstaje to nie idzie do przedskola to od razu wstała :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dzis idziemy w trójke ztatusiem bo Oliwka powiedziała ze chcemu pokazac przedszkole :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dobra zbieramy się,ale dziś znów zimno na dworze brrrrr az sie nie chhce z domu wychodzić
Super, że Oliwce się spodobało w przedszkolu! :tak:
...

Lunka-ja juz nawet nie patrze na swoje ksiązki, bo i tak narazie nie mam czasu na czytanie a uwielbiam strrrasznie.....
...

Ja też uwielbiam czytać, ale jak się Zuzia urodziła, to jedną książkę czytałam przez 3 miesiące :-D Padałam po jednej dwóch stronach i później musiałam się jeszcze cofać o kilka stron do tyłu, bo nie pamiętałam o co chodzi. :-D

...
wczoraj u gina
wszystko ok mowi ze szyjka nie ruszona:sorry2:
nawet sie nie szykuje wiec znajac zycie bede czekac az do października i jeszcze na wywolanie pojde:sorry2:
serduszko w porzadku mala glowa w dół no i trzeba czekac teraz nastepna wizyta za 2 tyg:tak::tak:
...

Kochana, ja na dwa dni przed porodem miałam praktycznie nie ruszoną szyjkę i moja gin mi powiedziała, żeby po terminie się zgłosić do szpitala, a tu dzień przed terminem urodziłam :-) Więc nie martw się na zapas, będzie tak jak ma być :tak:

...
czas zjesc sniadanie,Darus oglada tvn turbo a Julek gada z robaczkami....doła mam bo do soboty sama z dziecmi jestem...i dzis mamy z Darkiem rocznice a on daleko daleko.....

Oj to przykro, że musieliście rocznicę oddzielnie spędzić. Ale życzę wam cudownych kolejnych rocznic!

A powiedz mi, twój starszy synek to Darek i mąż też Darek? Darek senior i junior?

...
Mały na dzień dobry cyrk urządził.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dowiedział się,że nie będzie oddzielnej sali dla nich trzech tylko razem mają z całą klasą zajęcia i.... próbował uciec nam ze szkoły.:szok::-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oj chyba znów początek będzie ciężki.:-:)-:)-:)baffled:
Dyrektorka znów stanęła na wysokości zadania i zorganizowała kącik na końcu sali praktycznie ze względu na Kubusia.:-):-):-)
Znajdzie się tam namiot jakiś z Ikea ,żeby miał gdzie się wyciszyć ,kocyk,materacyk i podusia,żeby mógł poleżeć na przerwach, do tego stolik z ulubionymi zabawkami,kredkami i takimi pierdółkami ,których młody będzie potrzebował.:tak::-)
Poza tym Kubuś nie będzie wychodził na przerwy ,żeby się nie nakręcał hałasem ,tylko ten czas będzie właśnie spędzał w swoim kąciku.
No w szoku jestem normalnie.:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D

Do tego zmieniła nauczycielkę od angielskiego na taką ,która ma doświadczenie w pracy z dziećmi autystycznymi.:szok::-D:-D

Ja jestem zadowolona ,a Kuba?
To się okaże.:tak:;-):baffled::baffled::-):-)

Co do Darka.
Najechał na niego Tir z naczepą.
Wedle prawa i przepisów to jego wina :sorry2::sorry2::sorry2:,ale wg oznaczeń na drodze to wina ustawiających znaki "roboty drogowe":szok::szok::szok:.

Policjanci powiedzieli,że niech się cieszy ,że żyje ,bo mogło być nieciekawie.:baffled::baffled::baffled:
...

Nie zazdroszczę przygód z Kubą, ale dyrektorka rzeczywiście super.

Dobrze, że Darkowi nic nie jest, a samochód da się wyklepać, a jak nie to zawsze można wymienić. :tak:

co tu takie pusteczki?
mlody poszedl spac kolo 11
powiedzialam mu ze ma pokoj posprzatac swoj i pozbierac zabawki z mojego to siadl na lozku i tak siedzial siedzial siedzial ja sie za sprzatanie wzielam i se mysle co tam tak cicho ja ci wchodze a ten spi:sorry2::-D
czesc zabawek pozbierał a czesc nadal lezy moze musial odpoczac:-D:-D:-D
...
a nie ida mi te co teraz mam nie ida gowno takie malutkie a ja paluchy mam za grube:-D:-D:-D
Ale się uśmiałam z Czarka :-D:-D:-D Piotruś też często odpoczywa podczas sprzątania. No w sumie bardzo się dzieciak męczy w czasie robienia bałaganu, to kiedyś odpocząć musi :-D:-D:-D

A ty widzę nie masz motywacji do pracy :-p:-p:-D:-D:-D
...
Justa i inne dziewczyy, które moga sobie napalić w piecu
- zazrdroszcze, u nas zimno jak cholercia a raczejnie zapowiada się żeby się zbierali do grzania:baffled:
...
Oj ja też zazdroszczę :tak::tak::tak::tak:

...
Myszunia dla mnie to popatrz mama........zasłużyłam na kawę owiedz że tak a jak z ciastem to wsiadam w pociąg :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
...
Wsiadaj w pociąg!!!!! Zrobię kawę, ciasto i jeszcze jakiś obiad ukręcę! :-):-):-)

hej mamuski!!!
witam sie i ja.u nas pogoda poprostu masakryczna,dosłownie jesien za oknem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.zimno,wieje,pada-szkoda słów.:-(
a wiec tak.......ja na nogach od 7 na godz.10 rozpoczecie roku szkolnego u krystianka,moj synek bardzo zadowolony:tak:,juz sie zapoznał z 2 chlopcami i jak on mi powiedział "już mam przyjaciól":-Dwychowawczyni bardzo faja kobieta widac ze ma podejscie do dzieci.sala odnowiona,super zabawki i wystrój.codzienie ma na godzine 8 do 13 wiec mi to bardzo odpowiada:tak:.mam nadzieje ze bedzie z checią chodził do szkoly.
...
No widzisz, a tak się martwiłaś :-):-):-)
MH dawaj linki doradzimy:tak::tak::tak::tak:
My będziemy musieli kupić niedługo Antoniemu jakiś tapczanik:tak:ale z racji że miejsca mało to będzie to pewnie jednoosobowa sofka albo fotel rozkładany taki co by w dzień złożyć i mieć miejsce...ale ja się na tym zupełnie nie znam :no::no::no:
Nie polecam niczego rozkładanego, to nie działa dobrze na małe kręgosłupki :no::no::no: My też mamy mało miejsca i szukaliśmy czegoś rozkładanego dla Piotrusia, ale zrezygnowałam jak zobaczyłam jak się rozjeżdżają takie kanapy. :sorry2:
...
a na 12,30 byłam z Lenka na wizycie u pediatry i musze wam napisac ze Lenka wazy juz 3550:-):-):-):-) a ja myslałam ze bedzie duzo mniej ważyc :tak::tak: suoer jestem zadowolona ze tak ładnie przybiera na wadze , serduszko i cała reszta tez jest ok , na 16 wrzesnia mamy szczepienie a na 7 pazdziernika mamy usg bioderek wiec terminy juz ustalone :-):-):-)

...

Super, że z Lenką ok! :-)

Sofy z ikea podobają mi się, ale takie za 3 tys :-D:-D:-D
...
To ja chyba wiem które :-D:-D:-D:-D Też mi się podobają :-D
U mnie dziś makabra.
Młody zaczął jeść obiad o 16 z minutami.
Jest 17.30 ,a on jeszcze połowy nie zjadł....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do tego jest mega nakręcony przez szkołę :baffled::baffled:,bo tam same zmiany i biega mi z ławy na podłogę ,potem na narożnik , fotel ,na podłogę ,ławę i tak w kółko ...
Zaraz z nim świra dostanę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,albo go rozszarpię :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
chociaż wiem,że on nad tym nie panuje i to nie jego wina :crazy::crazy::crazy::crazy:,ale ile można jeść kotleta z ziemniakami :angry::angry::angry::angry:
Współczuję :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
...
niepotrzebnie sie baliśmy,Oliwka dała radę moja dzielna kobitka:-):-):-):-):-)

No jak mogłaś w to wątpić :sorry2::sorry2::sorry2:

Uuuuffff... Nadrobione :-)

...
Myszunia na samej gurze, na pasku nad postami masz -pokaż pierwszy nieprzeczytany. kliknij.
Działa! :tak: Dzięki! :-)

To powiedz jeszcze dlaczego mi się wyświetlają cytaty na które już odpisałam? i muszę je kasować :sorry2:

witam :-) obiecałam ze bedę częsciej :tak: i krótka relacja Gabi chętnie chodzi do przedszkola bez płaczu ,wstała dzis i mnie popedzała ze sie spozni :-D worek sobie spakowala załozyła ulubione kalosze i stanęla przed lustrem i mówi poprawiajac swoje urocze loki -Wyglądam jak księzniczka :-D:-D:-D:-D mowie Wam boki zrywac :-D jak przychodze po nia jest troche zakręcona ale spoko Nie wiem czy to ze jej tłumaczyłam i mówiłam o przedszkolu czy wogóle jest tak w kazdym razie bardziej martwie sie jak w sobote i w niedziele jej wytlumacze ze nie idzie to dopiero bedzie płacz :baffled: Wojtek oczywiście niezadowolony bo szkoła sie zaczęla od razu mu powiedziałam ze wiecej bedzie pracował nad lekcjami sam :no: i chyba mu sie to nie usmiecha Zuzia oczywiscie pełne zdowolenie :tak:ide poczytam co u Was aaaaaaaa mąz z nowej pracy zadowolony :tak:

Księżniczka :-D:-D:-D:-D
Fajnie, że mąż zadowolony z pracy! :-)

Dziewczyny doradźcie mi jakiś tani, a dobry odplamiacz, bo przy Zuzi potrzebuję ilości hurtowych, a "fantastyczny" Vanish raczej kiepsko działa w konfrontacji z marchewką i jej kupkami :baffled::baffled::baffled:

Dzień dobry :-)

Ale ziiiiimno :baffled: Zrobiła się prawdziwa jesień. Ciekawe, kiedy u nas rozpoczną sezon grzewczy :sorry2:

Powiedzcie mi, jak mam ustawić, żeby wątek mi się wyświetlał od pierwszego nieprzeczytanego postu? Kiedyś to chyba było automatyczne, a teraz muszę czytać posty od końca, więc zanim przeczytam postanowiłam się przywitać :-p A może teraz już się nie da tak ustawić??? :sorry2:

Piotruś wczoraj przez cały dzień zjadł dwa naleśniki, 2 łyżki obiadku i 3 łyżki zupy i wypił 2 szklanki mleka :no: Nie wiem, kiedy to dziecko zacznie normalnie jeść. :baffled:

Padł wczoraj po 17.00, ja poszłam na korki, a jak wróciłam to się okazało, że jeszcze śpi :szok: Obudził się po 22.00 i musiałam z nim siedzieć prawie do 1.00 :angry: No i to oczywiście nie przeszkodziło mu dziś we wstaniu przed siódmą :crazy:

Zuzia umęczyła tatusia, bo jak mnie nie było to wcale spać nie chciała. M wykąpał ją po raz pierwszy w brodziku pod prysznicem, podobno radochę miała niesamowitą :-D No i oczywiście zrobiła mi pobudkę o piątej :baffled: Kiedy ja się wyśpię? No kiedy???? :dry:

Idę poczytać...

ja tez marze zeby sie wyspac a Piotrus moze ma taki czas ze nie smakuje mu nic moja Gabi tez tak ma ze wszystko zaczyna jesc i nic jej nie smakuje

Hejka
Młoda odprowadzona. Szła ochoczo i nawet mówiła, ze będzie sie bawić...Przed sala dała mi buziaka, sama weszła i zanim się odwróciła juz była spowrotem z płaczem, że ona nie chce.... Panie wyleciały za nia, zabrały:-:)-:)-(
No kto wie, czy lada moment nie wzbogacimy sie o nową członkinie BB:-)

Myszunia na samej gurze, na pasku nad postami masz -pokaż pierwszy nieprzeczytany. kliknij.
powiem szczerze ze takie zabieranie mi sie nie podoba
hej
moge dołączyc do mamusiek siedzących w domkach:)
mam dwóch synków Darusia 2,5 roku i Julka 2 miesiące:)do pracy zarobkowej narazie sie nie wybieram ale za to zapylam aż milo po domu:)
witam nowa mamusie :tak:

Kurcze, taki zapał miałam i jakoś zgasło. Wyszłam na balkon na papierosa, matko, jak zimno, a jak wieje:szok::szok::szok::szok:
Młoda poodkurzała:szok::-) mi chatę, wstawię fotkę, jakbyście nie wierzyły, bo ja sama nie wierzyłam:-D
ale masz pomocnice
no to ja wrzucam pare obiecanych fotke:rofl2:
moj dom po malowaniu

a do tego moja hustwka, lawki i trzepak:rofl2:
super mozna pozazdroscić ?
No ja właśnie dzisiaj słyszałam o tej strzelaninie :szok: Rybnik w ten weekend ominęliśmy łukiem :-p

Mnie też mój brzuszek przeszkadza :wściekła/y: ale jakoś ciężko się go pozbyć :zawstydzona/y:

Dziecko mnie goni do robienia ciasta więc chyba nie am wyjścia :-D:-D:-D
ja tez mam brzuszek i znowu przytyłam :-(
AS super laska z Ciebie pokó jKuby fajny :tak:
MALINKA jak zdrowko? jak korzonki?
Przerpaszam resztę zapomnialam starośc nie radośc :baffled:

reklama
Witam. Zimno jak nie wiem, ciekawe kiedy zaczną grzać :sorry2: Kuba już śpi w piżamce na zimę :no: M ma służby co dwa dni więc jak jutro pójdzie do pracy to wróci za tydzień :tak: ale będę miała cisze i spokój w domu :-D Kuba mi dzisiaj wstał przed 9 a mnie przez to głowa boli :sorry2: zaraz tabletkę zapodam sobie i pójdę sprzątać bo mam ze wczoraj big bałagan w domu :sorry2: widać że dzieci w szkołach i przedszkolach bo tyle piszecie że szok :-D chyba za dwa miesiące się przyzwyczaję :-) lecę do roboty papa :tak:

Do góry