reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzień dobry :-)

Ale ziiiiimno :baffled: Zrobiła się prawdziwa jesień. Ciekawe, kiedy u nas rozpoczną sezon grzewczy :sorry2:

Powiedzcie mi, jak mam ustawić, żeby wątek mi się wyświetlał od pierwszego nieprzeczytanego postu? Kiedyś to chyba było automatyczne, a teraz muszę czytać posty od końca, więc zanim przeczytam postanowiłam się przywitać :-p A może teraz już się nie da tak ustawić??? :sorry2:

Piotruś wczoraj przez cały dzień zjadł dwa naleśniki, 2 łyżki obiadku i 3 łyżki zupy i wypił 2 szklanki mleka :no: Nie wiem, kiedy to dziecko zacznie normalnie jeść. :baffled:

Padł wczoraj po 17.00, ja poszłam na korki, a jak wróciłam to się okazało, że jeszcze śpi :szok: Obudził się po 22.00 i musiałam z nim siedzieć prawie do 1.00 :angry: No i to oczywiście nie przeszkodziło mu dziś we wstaniu przed siódmą :crazy:

Zuzia umęczyła tatusia, bo jak mnie nie było to wcale spać nie chciała. M wykąpał ją po raz pierwszy w brodziku pod prysznicem, podobno radochę miała niesamowitą :-D No i oczywiście zrobiła mi pobudkę o piątej :baffled: Kiedy ja się wyśpię? No kiedy???? :dry:

Idę poczytać...

reklama
Witam z ranca
Mlody do szkoly idzie na 8;55 a od 7 buszuje juz mi po chacie:szok::szok::szok:Dziewczynki spia a jak pojde z Dominikiem do szkoly to przyjdzie moj szwagier w razie gdyby se obudzily:tak::tak::tak:
na dworze chyba znowu zimno brrr,dobrze ze chociaz na razie nie pada

MEDEA
U mnie w domu nie jest jeszcze az tak tragicznie zimno bo mam ponad 22 stopnie:tak::tak::tak:Ogrzewanie planuje odpalic jak temp spadnie ponizej 21:-)
A jesli chodzi o spanie w dresie to ja nawet zima nie spie:szok:Ani ja ani dzieciaki.Dziewczynki teraz spia w samych majtkach lub ewentualnie w krotkim rekawku i maja kolderki,a Dominik spi w pizamce ale na krotki rekaw,dpoero jak bedzie zimnije to beda spali w normalnych pizamach:tak::tak::tak:

Witam,

moje dzieciątko się dzisiaj troszkę ociągało do przedszkola, i oczywiście nikt nie wstał dzisiaj o 6 rano, tylko musiałam budzić towarzystwo :szok::-D

...

moj Julek wazy juz ponad 6 kilo...zakladam mu ubranka roz 68....tych malych rozm 50 i 56 prawie nie zakladalam....ale mój byczek wazyl 4400....

Moja Niki tyle ważyła jak miała ze 3 miesiące :-D

to chyba nie do konca cieplolubna bo ja juz bym miala dawno włączone jakbym sama o tym decydowała:rofl:

nie no powaznie, ja śpie w dresie....:szok: ciekawe co będzie w zime:confused::rofl:

To ile ty masz w mieszkaniu, ja nie pale jeszcze, ale mamy 22 i więcej :tak:

...Ogrzewanie planuje odpalic jak temp spadnie ponizej 21:-)
...

To tak jak ja :tak:

No najwyższa pora na kawkę :-p

Hejka
Młoda odprowadzona. Szła ochoczo i nawet mówiła, ze będzie sie bawić...Przed sala dała mi buziaka, sama weszła i zanim się odwróciła juz była spowrotem z płaczem, że ona nie chce.... Panie wyleciały za nia, zabrały:-:)-:)-(
No kto wie, czy lada moment nie wzbogacimy sie o nową członkinie BB:-)

Myszunia na samej górze, na pasku nad postami masz -pokaż pierwszy nieprzeczytany. kliknij.

Ostatnia edycja:
witam :-) obiecałam ze bedę częsciej :tak: i krótka relacja Gabi chętnie chodzi do przedszkola bez płaczu ,wstała dzis i mnie popedzała ze sie spozni :-D worek sobie spakowala załozyła ulubione kalosze i stanęla przed lustrem i mówi poprawiajac swoje urocze loki -Wyglądam jak księzniczka :-D:-D:-D:-D mowie Wam boki zrywac :-D jak przychodze po nia jest troche zakręcona ale spoko Nie wiem czy to ze jej tłumaczyłam i mówiłam o przedszkolu czy wogóle jest tak w kazdym razie bardziej martwie sie jak w sobote i w niedziele jej wytlumacze ze nie idzie to dopiero bedzie płacz :baffled: Wojtek oczywiście niezadowolony bo szkoła sie zaczęla od razu mu powiedziałam ze wiecej bedzie pracował nad lekcjami sam :no: i chyba mu sie to nie usmiecha Zuzia oczywiscie pełne zdowolenie :tak:ide poczytam co u Was aaaaaaaa mąz z nowej pracy zadowolony :tak:

Ogłaszam, że nikt nie wygrał wczorajszego konkursu. :no: Ale muszę wam powiedzieć, że nie było to łatwe, bo ja sama swego czasu się nad tym bardzo głowiłam :-D:-D:-D Otóż "popaśń mamo" oznacza "powąchaj mamo" :-D:-D:-D:-D Jak coś pachnie to on mówi "paśnie", no i wczoraj chciał, żebym zobaczyła jak ładnie pachnie jego ukochany jeżyk :-D:-D:-D:-D

To konkurs na dziś będzie łatwiejszy! Rano Piotruś powiedział "tata naślatał wziazience". Co to znaczy????

Dla zwyciężczyni oczywiście kawusia! Może nawet z ciachem! ;-):-):-):-)

witam sie porannie.

zaraz wychodzimy do przedszkola. ale wstawanie było dzis ciężkie,jak nie trzeba było to wstawała bez niczego o goz 6.00 ateraz jak trzeba do przedszkola to dobudzic jej nie mogę.dzis ją obudziłam o 6.20 ale jak powiedziałam ze jak nie wstaje to nie idzie do przedskola to od razu wstała :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dzis idziemy w trójke ztatusiem bo Oliwka powiedziała ze chcemu pokazac przedszkole :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dobra zbieramy się,ale dziś znów zimno na dworze brrrrr az sie nie chhce z domu wychodzić
Super, że Oliwce się spodobało w przedszkolu! :tak:
...

Lunka-ja juz nawet nie patrze na swoje ksiązki, bo i tak narazie nie mam czasu na czytanie a uwielbiam strrrasznie.....
...

Ja też uwielbiam czytać, ale jak się Zuzia urodziła, to jedną książkę czytałam przez 3 miesiące :-D Padałam po jednej dwóch stronach i później musiałam się jeszcze cofać o kilka stron do tyłu, bo nie pamiętałam o co chodzi. :-D

...
wczoraj u gina
wszystko ok mowi ze szyjka nie ruszona:sorry2:
nawet sie nie szykuje wiec znajac zycie bede czekac az do października i jeszcze na wywolanie pojde:sorry2:
serduszko w porzadku mala glowa w dół no i trzeba czekac teraz nastepna wizyta za 2 tyg:tak::tak:
...

Kochana, ja na dwa dni przed porodem miałam praktycznie nie ruszoną szyjkę i moja gin mi powiedziała, żeby po terminie się zgłosić do szpitala, a tu dzień przed terminem urodziłam :-) Więc nie martw się na zapas, będzie tak jak ma być :tak:

...
czas zjesc sniadanie,Darus oglada tvn turbo a Julek gada z robaczkami....doła mam bo do soboty sama z dziecmi jestem...i dzis mamy z Darkiem rocznice a on daleko daleko.....

Oj to przykro, że musieliście rocznicę oddzielnie spędzić. Ale życzę wam cudownych kolejnych rocznic!

A powiedz mi, twój starszy synek to Darek i mąż też Darek? Darek senior i junior?

...
Mały na dzień dobry cyrk urządził.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dowiedział się,że nie będzie oddzielnej sali dla nich trzech tylko razem mają z całą klasą zajęcia i.... próbował uciec nam ze szkoły.:szok::-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oj chyba znów początek będzie ciężki.:-:)-:)-:)baffled:
Dyrektorka znów stanęła na wysokości zadania i zorganizowała kącik na końcu sali praktycznie ze względu na Kubusia.:-):-):-)
Znajdzie się tam namiot jakiś z Ikea ,żeby miał gdzie się wyciszyć ,kocyk,materacyk i podusia,żeby mógł poleżeć na przerwach, do tego stolik z ulubionymi zabawkami,kredkami i takimi pierdółkami ,których młody będzie potrzebował.:tak::-)
Poza tym Kubuś nie będzie wychodził na przerwy ,żeby się nie nakręcał hałasem ,tylko ten czas będzie właśnie spędzał w swoim kąciku.
No w szoku jestem normalnie.:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D

Do tego zmieniła nauczycielkę od angielskiego na taką ,która ma doświadczenie w pracy z dziećmi autystycznymi.:szok::-D:-D

Ja jestem zadowolona ,a Kuba?
To się okaże.:tak:;-):baffled::baffled::-):-)

Co do Darka.
Najechał na niego Tir z naczepą.
Wedle prawa i przepisów to jego wina :sorry2::sorry2::sorry2:,ale wg oznaczeń na drodze to wina ustawiających znaki "roboty drogowe":szok::szok::szok:.

Policjanci powiedzieli,że niech się cieszy ,że żyje ,bo mogło być nieciekawie.:baffled::baffled::baffled:
...

Nie zazdroszczę przygód z Kubą, ale dyrektorka rzeczywiście super.

Dobrze, że Darkowi nic nie jest, a samochód da się wyklepać, a jak nie to zawsze można wymienić. :tak:

co tu takie pusteczki?
mlody poszedl spac kolo 11
powiedzialam mu ze ma pokoj posprzatac swoj i pozbierac zabawki z mojego to siadl na lozku i tak siedzial siedzial siedzial ja sie za sprzatanie wzielam i se mysle co tam tak cicho ja ci wchodze a ten spi:sorry2::-D
czesc zabawek pozbierał a czesc nadal lezy moze musial odpoczac:-D:-D:-D
...
a nie ida mi te co teraz mam nie ida gowno takie malutkie a ja paluchy mam za grube:-D:-D:-D
Ale się uśmiałam z Czarka :-D:-D:-D Piotruś też często odpoczywa podczas sprzątania. No w sumie bardzo się dzieciak męczy w czasie robienia bałaganu, to kiedyś odpocząć musi :-D:-D:-D

A ty widzę nie masz motywacji do pracy :-p:-p:-D:-D:-D
...
Justa i inne dziewczyy, które moga sobie napalić w piecu
- zazrdroszcze, u nas zimno jak cholercia a raczejnie zapowiada się żeby się zbierali do grzania:baffled:
...
Oj ja też zazdroszczę :tak::tak::tak::tak:

...
Myszunia dla mnie to popatrz mama........zasłużyłam na kawę owiedz że tak a jak z ciastem to wsiadam w pociąg :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
...
Wsiadaj w pociąg!!!!! Zrobię kawę, ciasto i jeszcze jakiś obiad ukręcę! :-):-):-)

hej mamuski!!!
witam sie i ja.u nas pogoda poprostu masakryczna,dosłownie jesien za oknem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.zimno,wieje,pada-szkoda słów.:-(
a wiec tak.......ja na nogach od 7 na godz.10 rozpoczecie roku szkolnego u krystianka,moj synek bardzo zadowolony:tak:,juz sie zapoznał z 2 chlopcami i jak on mi powiedział "już mam przyjaciól":-Dwychowawczyni bardzo faja kobieta widac ze ma podejscie do dzieci.sala odnowiona,super zabawki i wystrój.codzienie ma na godzine 8 do 13 wiec mi to bardzo odpowiada:tak:.mam nadzieje ze bedzie z checią chodził do szkoly.
...
No widzisz, a tak się martwiłaś :-):-):-)
MH dawaj linki doradzimy:tak::tak::tak::tak:
My będziemy musieli kupić niedługo Antoniemu jakiś tapczanik:tak:ale z racji że miejsca mało to będzie to pewnie jednoosobowa sofka albo fotel rozkładany taki co by w dzień złożyć i mieć miejsce...ale ja się na tym zupełnie nie znam :no::no::no:
Nie polecam niczego rozkładanego, to nie działa dobrze na małe kręgosłupki :no::no::no: My też mamy mało miejsca i szukaliśmy czegoś rozkładanego dla Piotrusia, ale zrezygnowałam jak zobaczyłam jak się rozjeżdżają takie kanapy. :sorry2:
...
a na 12,30 byłam z Lenka na wizycie u pediatry i musze wam napisac ze Lenka wazy juz 3550:-):-):-):-) a ja myslałam ze bedzie duzo mniej ważyc :tak::tak: suoer jestem zadowolona ze tak ładnie przybiera na wadze , serduszko i cała reszta tez jest ok , na 16 wrzesnia mamy szczepienie a na 7 pazdziernika mamy usg bioderek wiec terminy juz ustalone :-):-):-)

...

Super, że z Lenką ok! :-)

Sofy z ikea podobają mi się, ale takie za 3 tys :-D:-D:-D
...
To ja chyba wiem które :-D:-D:-D:-D Też mi się podobają :-D
U mnie dziś makabra.
Młody zaczął jeść obiad o 16 z minutami.
Jest 17.30 ,a on jeszcze połowy nie zjadł....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do tego jest mega nakręcony przez szkołę :baffled::baffled:,bo tam same zmiany i biega mi z ławy na podłogę ,potem na narożnik , fotel ,na podłogę ,ławę i tak w kółko ...
Zaraz z nim świra dostanę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,albo go rozszarpię :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
chociaż wiem,że on nad tym nie panuje i to nie jego wina :crazy::crazy::crazy::crazy:,ale ile można jeść kotleta z ziemniakami :angry::angry::angry::angry:
Współczuję :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
...
niepotrzebnie sie baliśmy,Oliwka dała radę moja dzielna kobitka:-):-):-):-):-)

No jak mogłaś w to wątpić :sorry2::sorry2::sorry2:

Uuuuffff... Nadrobione :-)

...
Myszunia na samej gurze, na pasku nad postami masz -pokaż pierwszy nieprzeczytany. kliknij.
Działa! :tak: Dzięki! :-)

To powiedz jeszcze dlaczego mi się wyświetlają cytaty na które już odpisałam? i muszę je kasować :sorry2:

witam :-) obiecałam ze bedę częsciej :tak: i krótka relacja Gabi chętnie chodzi do przedszkola bez płaczu ,wstała dzis i mnie popedzała ze sie spozni :-D worek sobie spakowala załozyła ulubione kalosze i stanęla przed lustrem i mówi poprawiajac swoje urocze loki -Wyglądam jak księzniczka :-D:-D:-D:-D mowie Wam boki zrywac :-D jak przychodze po nia jest troche zakręcona ale spoko Nie wiem czy to ze jej tłumaczyłam i mówiłam o przedszkolu czy wogóle jest tak w kazdym razie bardziej martwie sie jak w sobote i w niedziele jej wytlumacze ze nie idzie to dopiero bedzie płacz :baffled: Wojtek oczywiście niezadowolony bo szkoła sie zaczęla od razu mu powiedziałam ze wiecej bedzie pracował nad lekcjami sam :no: i chyba mu sie to nie usmiecha Zuzia oczywiscie pełne zdowolenie :tak:ide poczytam co u Was aaaaaaaa mąz z nowej pracy zadowolony :tak:

Księżniczka :-D:-D:-D:-D
Fajnie, że mąż zadowolony z pracy! :-)

Dziewczyny doradźcie mi jakiś tani, a dobry odplamiacz, bo przy Zuzi potrzebuję ilości hurtowych, a "fantastyczny" Vanish raczej kiepsko działa w konfrontacji z marchewką i jej kupkami :baffled::baffled::baffled:

Dzień dobry :-)

Ale ziiiiimno :baffled: Zrobiła się prawdziwa jesień. Ciekawe, kiedy u nas rozpoczną sezon grzewczy :sorry2:

Powiedzcie mi, jak mam ustawić, żeby wątek mi się wyświetlał od pierwszego nieprzeczytanego postu? Kiedyś to chyba było automatyczne, a teraz muszę czytać posty od końca, więc zanim przeczytam postanowiłam się przywitać :-p A może teraz już się nie da tak ustawić??? :sorry2:

Piotruś wczoraj przez cały dzień zjadł dwa naleśniki, 2 łyżki obiadku i 3 łyżki zupy i wypił 2 szklanki mleka :no: Nie wiem, kiedy to dziecko zacznie normalnie jeść. :baffled:

Padł wczoraj po 17.00, ja poszłam na korki, a jak wróciłam to się okazało, że jeszcze śpi :szok: Obudził się po 22.00 i musiałam z nim siedzieć prawie do 1.00 :angry: No i to oczywiście nie przeszkodziło mu dziś we wstaniu przed siódmą :crazy:

Zuzia umęczyła tatusia, bo jak mnie nie było to wcale spać nie chciała. M wykąpał ją po raz pierwszy w brodziku pod prysznicem, podobno radochę miała niesamowitą :-D No i oczywiście zrobiła mi pobudkę o piątej :baffled: Kiedy ja się wyśpię? No kiedy???? :dry:

Idę poczytać...

ja tez marze zeby sie wyspac a Piotrus moze ma taki czas ze nie smakuje mu nic moja Gabi tez tak ma ze wszystko zaczyna jesc i nic jej nie smakuje

Hejka
Młoda odprowadzona. Szła ochoczo i nawet mówiła, ze będzie sie bawić...Przed sala dała mi buziaka, sama weszła i zanim się odwróciła juz była spowrotem z płaczem, że ona nie chce.... Panie wyleciały za nia, zabrały:-:)-:)-(
No kto wie, czy lada moment nie wzbogacimy sie o nową członkinie BB:-)

Myszunia na samej gurze, na pasku nad postami masz -pokaż pierwszy nieprzeczytany. kliknij.
powiem szczerze ze takie zabieranie mi sie nie podoba
hej
moge dołączyc do mamusiek siedzących w domkach:)
mam dwóch synków Darusia 2,5 roku i Julka 2 miesiące:)do pracy zarobkowej narazie sie nie wybieram ale za to zapylam aż milo po domu:)
witam nowa mamusie :tak:

Kurcze, taki zapał miałam i jakoś zgasło. Wyszłam na balkon na papierosa, matko, jak zimno, a jak wieje:szok::szok::szok::szok:
Młoda poodkurzała:szok::-) mi chatę, wstawię fotkę, jakbyście nie wierzyły, bo ja sama nie wierzyłam:-D
ale masz pomocnice
no to ja wrzucam pare obiecanych fotke:rofl2:
moj dom po malowaniu

a do tego moja hustwka, lawki i trzepak:rofl2:
super mozna pozazdroscić ?
No ja właśnie dzisiaj słyszałam o tej strzelaninie :szok: Rybnik w ten weekend ominęliśmy łukiem :-p

Mnie też mój brzuszek przeszkadza :wściekła/y: ale jakoś ciężko się go pozbyć :zawstydzona/y:

Dziecko mnie goni do robienia ciasta więc chyba nie am wyjścia :-D:-D:-D
ja tez mam brzuszek i znowu przytyłam :-(
AS super laska z Ciebie pokó jKuby fajny :tak:
MALINKA jak zdrowko? jak korzonki?
Przerpaszam resztę zapomnialam starośc nie radośc :baffled:

reklama
Witam. Zimno jak nie wiem, ciekawe kiedy zaczną grzać :sorry2: Kuba już śpi w piżamce na zimę :no: M ma służby co dwa dni więc jak jutro pójdzie do pracy to wróci za tydzień :tak: ale będę miała cisze i spokój w domu :-D Kuba mi dzisiaj wstał przed 9 a mnie przez to głowa boli :sorry2: zaraz tabletkę zapodam sobie i pójdę sprzątać bo mam ze wczoraj big bałagan w domu :sorry2: widać że dzieci w szkołach i przedszkolach bo tyle piszecie że szok :-D chyba za dwa miesiące się przyzwyczaję :-) lecę do roboty papa :tak:

Do góry