reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

no jestem wreszcie;-);-);-);-) tak mi dzień dzisiaj uciekł, że nawet nie wiem kiedy zrobiło się tak późno

Malinka nie martw się na zapas, moze to naprawdę tylko płyn się zebrał w uchu i stąd takie wyniki, skończy kurację i znów zrobicie badania:tak::tak::tak::tak:i wszystko będzie ok, zobaczysz, trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a u Adama i Klaudii to widzę poważna sprawa:tak::tak::tak::tak:miłość kwitnie pomimo odległości;-);-);-);-)

Natali zdrówka dla Czarusia, mam nadzieję, ze gorączka sama sobie pójdzie, kiedyś mi tak Misia gorączkowała przez kilka dni, oprócz tego nic jej nie było, na wieczór dostawała wysokiej temperatury a rano było ok

Anka widzę, ze Lali to okaz zdrowia:tak::tak::tak::tak:zuch dziewczynka:tak::tak:a w kąpieli Ci narobiła stracha nie ma co, ja bym chyba zawału dostała
zresztą moja wczoraj też mi ciśnienie podniosła: poślizgneła się w kuchni i wyryła orła głową o posadzkę a ja jak to zobaczyłam zerwałam sie na równe nogi i zapomniałam, ze akurat miałam zdjęty gips i jak nie stanę na tą złamaną nogę:szok::szok::szok::szok::szok::szok:nie wiedziałam już kogo ratować:eek:czy ją zbierać z podłogi (nic się nie stało tylko krzyku dużo) czy siebie bo myślałam, ze zwariuję z bólu

Lunka jak to dobrze mieć w okolicy takich fajnych i uczynnych sprzedających:tak::tak::tak::tak:nie zginiecie bo Ty jesteś obrotna gospodyni:tak::tak::tak::tak:
ja muszę kombinować jeszcze conajmniej do 6-go (wypłata) i gotować z tego co w zamrażarce a zawartość topnieje w oczach:szok::szok::szok::szok:już żadnych mrożonek i miesa jak na lekarstwo, gotuję teraz potrawy kryzysowe:-D:-D:-D:-D3 dni było spaghetti bolognese, 2 dni naleśniki a jutro mama ma mi przesłać gołąbki na kolejne 3 dni:tak:a potem to już zęby w ścianę albo będziemy się paść na łące bo trawa wyjatkowo obrodziła:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Lidka teraz wogóle nic nie ma w tych sklepach, albo może ja juz nie potrafię kupować w normalnych sklepach:-Dbo ostatnio ubieram rodzinkę w ciuchach:eek::eek:ostatnio czyli jakoś onad dwa miesiace temu:eek:bo odkad sie połamałam to już nic nie kupuję

Anabubka od poniedziałku ma być boska pogoda ponad 30st C więc wymarzona pora na urlop nad morzem, super termin wybrałaś:tak::tak:

trochę sie dzisiaj przepracowałam i teraz za karę leżę:-:)-:)-:)-:)-(noga mnie boli i trochę mi napuchła,:-( ale przynajmniej mam posprzątane:-)

reklama
Hej kochane :happy2:
My o badaniu :-(nie jet dobrze :-:)-:)-:)-:)-( w badaniu wyszedł spory niedosłuch:-:)-:)-(narazie me=amy leki bo jest sporo płynu w uszach więc może to blokuje..zobaczymy:-:)-:)-(przepraszamnie poczytam nie mam siły jakoś wyć mi się chce:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
Ty się żabciu nie martw na zapas.:no: Ja ze swoją Julką tak miałam. :tak:Mówię do niej , ona nic.:szok: W końcu zapisałam ją do laryngologaa wmiędzyczasie zupełnie ogłuchla pewnej nocy.:tak::szok: U laryngologa okazało się , że w środku zbił się w czopek miodek i nijak nie spływał i blokował uszy. :tak: do tego stan zapalny i właśnie obfity wyciek z uszu. :tak: Dostaliśmy krople na tydzień a po tygodniu płukanie uszu i badanie słuchu. :tak: Nie pisałam o tym??? :confused::confused::confused: Tego czopa to oni wyjąc jej nijak nie mogli. Chyba za dwudziestym razem przepłukiwania ( Julka wystraszyła krzykiem caly korytarz :zawstydzona/y:) i grzebania odpowiednim sprzętem czop puścił. :dry: Badanie słuchu wyszło git.:tak: Tak więc może przez to zapalenie Julka niedosłyszy.:tak::tak::tak::tak:
Będzie dobrze, ja to wiem.:tak::tak::tak::-)

My o badaniu :-(nie jet dobrze :-:)-:)-:)-:)-( w badaniu wyszedł spory niedosłuch:-:)-:)-(narazie me=amy leki bo jest sporo płynu w uszach więc może to blokuje..zobaczymy:-:)-:)-(przepraszamnie poczytam nie mam siły jakoś wyć mi się chce:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
malinka msisz sie trzymac
ja Ci mowie ze to twn plyn a ty wrozka jeste wiec musisz byc dobrej mysli:tak::tak::tak:
bede &&&&&& mocno za te uszyska
a ty sie nie zamartwiaj:no::no::no:

a ja przed chwila spalam
mlody zasnal przed 16 i jeszcze spi nocka bedzie nieziemska cos czuje:sorry2:
dostal ten nurofen to moze mu przeszlo i dlatego moze spi:confused:
mam taka nadzieje:tak::tak::tak:
a cisnienie moje to norma:tak::tak:
lekarz sie ze mnie smieje ze o zawal u mnie ciezko by bylo:-D
wczoraj mialam 85/40:tak::-D

Malinka napewno to przez ten plyn oby szybko zszedl i sluch sie poprawil.Trzymam kciuki i jestem pewna ze bedzie dobrze.Nie ma co sie zamartwiac musisz byc dobrej mysli.Pozytywne myslenie zawsze pomaga ;-)

Lidka znalazlas cos?

Natalineczka widze ze twoje cisnienie to jak moje heheh obie zawalu raczej nie dostaniemy:-DMi przynajmniej w ciazy troche skoczylo 120/60 a tak tez mm zawsze niskie Kiedys to sie babka spytala czy ja jeszzce zyje:confused::-DWidze ze nocke bedziesz miala ciezka:dry:

Agunia
ten szybki odruch ratowania dziecka sporo bolu Cie kosztowal.Nie przepracowywuj sie tak na poczatku musisz sie oszczedzac.Nim noga wroci do formy troche czasu minie:tak:

Zaliczylysmy plac zabaw, Laura wykapana je kolacje.Czekam na meza i musze jeszcze wyskoczyc na solke i zakupy a ze wszyustko po drodze to trzeba korzystac:-D
Nawet umylam witrynke:happy2:

hej
czerek uklada klocki
uklada komin
narazie jest nawet wesoly, jesli mozna nazwac to wesoloscia
wypil juz ze trzy butle herbatki
ale to dobrze i prawie pol paczki krakersow
mierzylam mu teraz tem ma 37,8 wiec troszke spadla ale na noc pewnie wzrosnie:sorry2:
mam nadzieje ze to tylko przejsciowe
ale w razie czego jutro na dwor nie idziemy tez:no:
chyba ze od rana nie bedzie mial ani tem a w dzien juz bedzie normalny to popoludniu wyjdziemy na chwile na balkon

Witam
melduje,ze zyje:tak::tak::tak:ja tylko na chwilke bo ostatnio to na nic czasu nie mam:szok::no:Pogoda super wiec do wieczora na dworze siedzimy:tak::tak::tak:
Odebralam Wiktorii wyniki i sa w miare ok:tak::tak::tak:Musze Jej tylko tak raz w tygodniu badac mocz i jak nie bedzie nic niepokojacego to tak to zostawiamy:tak::tak::tak:
Przy okazji bylam na wizycie u gina i z ogledzin i usg wszystko ok:tak::tak::tak:Za trzy tygodnie odbieram wyniki cytologii:tak::tak::tak:
Po zakonczeniu roku szkolnego ok:tak::tak::tak:Dominik dostal ksiazke i dyplomy:tak::tak::tak:
Dzisiaj jeszcze byl na imieninach u kolezanki,wiec sie wyszalal na maksa:tak::tak::tak:
Mlode juz wykapane,wiec zaraz je klade a Dominik wlasnie wraca z M do domu bo byli na zakupkach;-):-)

Postaram sie troszke poczytac,ale nie wiem ile mi sie uda bo mlode juz marudza a ja tez jestem zmeczona

Oj Agunia miałam nadzieję, że tylko u mnie taka marnota:-:)-:)-(

85/40???!!! Natali a Ty jeszcze masz siły oddychać?:-)
To ja mam niskie 100 na 60, ale takiego jeszcze nie miałam. Za to czasem skacze mi 200 na 140 w tedy umieram, hehe.

Młoda zasnęła, choć zapowiadało się niciekawie. Wczora jednak nie zasnęła tak jak pisałam o 23, poszłam zabrać telefon( bo słuchała kołysanki ) a ta do mnie-o mamusia:-D. I dupa. Trzeba przez godzinę opowiadać bajki, drapać po pleckach i głaskac po główce. No ne chciało się spac dziecku. za to ja taka połamana wstałam z podłog, ż eledwo dokuśtykałąm do własnego łózka. A zasnęłam grubo po 2 w nocy. Miaąłm nadzieję, ze młoda odespi to rano, ale gdzie tam o swojej punkt 9 przyszła robić mi pobudkę:-).

EDIT:
Dowikla-ciesze ise, zewyniki coraz lepsze, oby tak juz zostało. Dyplom, nagroda, no prosze-gratki

EDUT@:
A ja spadam z książką do wyrka.
Jutro dziewczynki kochane nie dam rady zajrzec, bo
-rano P bedzie nockę odsypiał,
-na zakupy musze jak tylko wstane leciec
-o 10 kolezanka kosmetyczka przyjdzie mnie na ludzia upodobnic
-musze upiec 2 ciasta i babeczki dla mamy na imieninki
-o 14 musze leciec na autobus do Mątew do mojej babci, bo tez imieninki Janka miala

A w niedziele do moje jmamy na imieninki, wczesnie obiad, razem sobie do kosciólka i później malusia imprezusia.

Tak więc najprawdopodobniej uda mi sie wpaść dopiero w poniedzialek. Życze słońca, pogody-miłego pierwszego wakacyjnego weekendu!

Ostatnia edycja:
Dowikla fajnie ze wyniki ok coreczki i Twoje ogledziny:-D:-DKorzystajcie z pogody:tak:Gratki dla Dominika:-)
Natalineczka mam nadzieje ze nocke bedziesz miala spokojna:-)
Luna to drapanie po pleckach, glowce.... mi by sie przydalo :)

Laura spi od 19:30 Ja zaliczylam zakupy i solarium:-)

mlody poszedl spac mierzylam mu temp o 22.30 i mial 38 wiec troszke wzrosla na noc
ale to juz nie 38,7:tak:
wybawil sie z ciocia wyszalal normalnie nie to dziecko
kominy budowali
ja nie wiem chyba kominiarza bede miec:-D
i zrobil taka bardzo rzadka kupe do nocnika a smierdzi jeszcze do teraz:sorry2:
mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej;-)

zaraz zmykam tez do wykra co by odespac dzisiejszy dzien
no ale pewnie jak sie poloze to mi checi odejda w sina dal i bede ksiazke czytac albo filmy ogladac:sorry2:

reklama
witam sie dopeiro teraz b najpierw czytalam
znaac zycie zadnej nie ma:eek:
zakonczenie roku ok.musialam mala z lozka sciagac ale dala rade
Paulina wczoraj dostala dyplom za udzial artystyczny,dzis ksiazke za dobre wyniki w nauce,swiadectwo tez ok:tak::tak::tak::tak:
fundamenty wykopane:-D:-D:-D:-D:-D
na szczescie duzo wody nie naszlo i jzu dzis nie padalo wiec mam nadzieje ze jutro bedzie wszytsko ok.prawie wszytsko jest przygorowane do zalewania:tak::tak::tak:
caly dzien mialam cos do roboty
odkupilam od znajomej spacerowke parasolke w dobrym stanie za 40zl:-)
jej synke jeszcze niedawno w niej jezdizl wiec mama nadzieje ze wytrzyma wypad nad morze
i rowerek odkupilam za 20zl:tak::tak::tak::tak:
teraz Weronika ma2:-D:-D:-D:-D
a co tam,za tkaa kasae grzech bylo nie wziac,najwzyej komus dam:tak::tak::tak::tak:
wiec wozki popralam,susza side na dworze(obyw nocy ne padalo).jedna lodowka sie rozmraza,druaga jutro
bede musiaala je jutro pomyc.zamrazrki oproznione,lodowka sie oprozni do jutra
miesko do pieczenia sie panieruje,rano musze wstawic
no i jeszcze jutro czekaja mnie ze 2 prania,sprztanie,prasowanie(bo dzis nic nie ruszylam),i pakowanie:tak::tak::tak::tak::tak:
mam nadzieje ze sie wyrobie:-)

wyprawiłam syna na zakończenie roku szkolnego..miałam iść z nim ja tu do łazienki a on mama nie blokuj.... ja synku no ja muszę się wyszykować..on no to jak ja wyjdę...ja ale ja z tobą idę...popatrzył na mnie ...i mama no proszę cię w 4 klasie to już z mamą nikt nie przychodzi....co???????nie obrazisz się mamuś???????????no się nie obrażę chyba:dry::dry::dry: wziełam stre kości do kuchni zrobiłam kawkę i do kompa bo taka błoga cisza aż miło :tak::tak:
Anabubka a ty jesteś obcykana z tym dojazdem aż se załatwiłaś :-D:-D:-D:-Dpewnie popieram bo zakupy w pobierowie robione to jakaś masakra pamiętam :cool2:kochana ja chyba dzieci nie zawiozę tylko mój brat po nich przyjedzie bo ja nawet pół dnia póki co nie dostanę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ech wolę nie pisać co się teraz u mnie wyrabia w firmie bo po co sobie od rana humor psuć :confused: ale w razie w Julka w zastępstwie jak znalazł :-D:-D:-D:-Da Adama to napewno poznacie bo on od jakiegoś czasu "chodzi" z Klaudią Madziulinataszy więc mu się już podeszwy do niej palą :-Djuż mi mówi że chyba kupi sobie kartę do telefonu w orange bo Klaudia ma i tańsze rozmowy by mieli a słyszę że często nawijają i miłość sobie wyznają :cool2::cool2::cool2:]

to cie synek docenil:-D:-D:-D:-D
a ja jakso nie kojzrae ze oni maja sie do siebie:-D

Po bilansie wszystko ok
Laura narysowala dla lekarza sloneczko z promykami, oczkami, buzia i noskiem:-)
Corka z metra cieta i wazy 15,8kg:tak:
Swietnie sie rozwija, ma dobry sluch bo rowniez go dzis zbadali. Zakldaja dziecku sluchawki i puszczaja dzwiek o roznych db i musi dziecko pokazac paluszkiem w ktorym uchu pipczy:tak:
Wzrok ok rozxpoznaje obrazki.Musiala patrzec jak przez lornetke i tam byly obrazki po dwie rzeczy np.kot i but i musiala mowic co widzi- swietnie sobie poradzila:tak:
Sama sie ubrala bo pytaja czy dziecko umie samo sie ubrac ja mowie ze tak a on no to teraz niech sie sama ubierze.Chyba mi nie wierzyl czy co:confused: Na szczescie sie ubrala:-D
Musze troche ogarnac wiec bede z dolotu
Dzis zupka pieczarkowa wiec tez musze cos wymyslec jakies kosci trzeba zalatwic:-D

dobze ze wszytsko ok

[B
kurcze laski,jutro u nas w domu jest impreza czyli grill z okazji imienin mojego tescia i tesciowej sa urodziny(zawsze razem robia)mam do was pytanie.........czy mam isc na tego grilla:confused:bo tak jak kiedys pisalam ja sie z tesciowa już nie rozmawiam przez trzy tygodnie i teraz jestem w kropce bo tesc nas zaprosil(i ja mam z nim bardzo dobre relacje)a tesciowa nie odzywa sie i nas nie zaprosila:wściekła/y:i co tu robic......:confused:ja bym nie poszła wcale:no:ale lubie tescia i przykro by mu bylo gdybysny nie przyszli.
a jak pujde to co mam tesciowej cos kupic:confused:skladac jej zyczenia:confused:
co wy laski o tym wszystkim myslicie?
R]

ja bym poszla na Twoim miejscu i zlozyla tesciowej zyczenia
pokaz ze to Ty jestes ta madrzejsza i udawaj ze nic sie nie stalo
tzn zloz jej zyeczenia i traktuj jak powietze:-D:-D:-D:-D:-D

no wlasnie nie jadl wczoraj nic takiego:no::no:
szczerze mowiac to wczoraj bardzo malo jadl ale pil duuuuuzo
i w nocy tez duzo pil
dobrze ze przynajmniej z tym problemow nie ma
nie mam zielonego pojecia od czego ta goraczka moze byc:no::no::no:

właśnie wstał
dostał sucharka i cieplą herbatke
i oglada baje pod kocykiem
goraczka nadal 38,2 :(

wspolczuje
moja nawet z goraczka zje mleko i nic jej nie jest ale faktycznie moze powodowac wymioty
moze gardlo sie go czepnelo?

Witajcie.
Kuba nadal gorączka.
W trakcie powrotu ze szkoły tak mu było zimno,że mu zęby dzwoniły.
Jesteśmy w domu ,ja mu mierzę i nie wierzę :no: 39,2 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Żadnych innych objawów.
Brzuch też już go nie boli .
Jedna wielka niewiadoma.:confused::confused::confused::confused:
Mały dostał świadectwo i dyplom za bardzo dobre wyniki w nauce .
Swiadectwo naprawdę ślicznie opisane i dyplom też ,ale znów wypisali z błędem dyplom.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Napisali dla Jakuba zamiast dla Kuby.
Młody nie chciał dyplomu od dyrektorki przyjąć :szok::szok:,bo to inne dziecko .On takiego nie zna :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Uśmiałam się na maxa,a dyrektorka go publicznie przeprosiła za błąd.
Dyplom ma być w wakacje skorygowany i do odebrania we wrześniu w sekretariacie.:szok::szok::-D:-D:-D:-D

gratuluje super wynikow
a Kubulec:-D:-D:-D:-D gagatek
i zdrowka dla niego

wlasnie czarek poszedl spac
mierzylam mu temp mial 38,7 wiec nurofen w ruch mam nadzieje ze choc troche mu spadnie
ale chyba juz mu troszke lepiej bo wariowac zaczynal:sorry2:
ogladalismy bajki na laptusiu na wersalce i tak lezal kolo mnie okruchow pelno od tych sucharow:-D:-D:-D
bo kruszyl i mnie dokarmial:sorry2:
ale mnie tez sen mozy no masakra
dzien jakis taki do kitu
zaraz cisnienie sobie zmierze wczesniej bylo 103/65 czy jakos tak:confused:

no duzo sie nie zmienilo 102/63

to masz bycze:-p
ja tez takie mam
doeprio w 9 mieisacu ciazy mialam ksiazkowe 120/80:-D:-D:-D:-D:-D

kochana dobrze bedzie
wyleczy sie i ze sluchem bedzie wszytsko w porzadku
ja Ci to mowie:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

n
zresztą moja wczoraj też mi ciśnienie podniosła: poślizgneła się w kuchni i wyryła orła głową o posadzkę a ja jak to zobaczyłam zerwałam sie na równe nogi i zapomniałam, ze akurat miałam zdjęty gips i jak nie stanę na tą złamaną nogę:szok::szok::szok::szok::szok::szok:nie wiedziałam już kogo ratować:eek:czy ją zbierać z podłogi (nic się nie stało tylko krzyku dużo) czy siebie bo myślałam, ze zwariuję z bólu

Lunka jak to dobrze mieć w okolicy takich fajnych i uczynnych sprzedających:tak::tak::tak::tak:nie zginiecie bo Ty jesteś obrotna gospodyni:tak::tak::tak::tak:
ja muszę kombinować jeszcze conajmniej do 6-go (wypłata) i gotować z tego co w zamrażarce a zawartość topnieje w oczach:szok::szok::szok::szok:już żadnych mrożonek i miesa jak na lekarstwo, gotuję teraz potrawy kryzysowe:-D:-D:-D:-D3 dni było spaghetti bolognese, 2 dni naleśniki a jutro mama ma mi przesłać gołąbki na kolejne 3 dni:tak:a potem to już zęby w ścianę albo będziemy się paść na łące bo trawa wyjatkowo obrodziła:-D:-D:-D:-D:-D:-D
wspolczuej sytuacji i bolu nogi
dlatego ja mam sowj mini ogrodek wiec jakby co salatke warzywna zawsze mozna zjesc:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
narob kopytek,pierogow z kapusta lub cosik takiego

85/40???!!! Natali a Ty jeszcze masz siły oddychać?:-)
To ja mam niskie 100 na 60, ale takiego jeszcze nie miałam. Za to czasem skacze mi 200 na 140 w tedy umieram, hehe.!

kochana a glowa cie nie boli akurat wtedy jak masz takie wyskie cosnienie?
moze od tego te bole?
powinnas jakies leki brac

a mnie dopada
gardlo juz miej drapie ale za to jakis katar sie czepia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale sie lecze
mam nadzieje ze klimat morski mi pomoze
oby dziewczyny byly zdrowe to ja dam rade:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

kurcze musze sie jeszcze ogarnac-golenie i itp:-):-):-):-):-)

Do góry