reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No jak nic jestem pierwsza :szok::szok::szok::szok::szok:
helouuuu mamuśki :happy2:
wyprawiłam syna na zakończenie roku szkolnego..miałam iść z nim ja tu do łazienki a on mama nie blokuj.... ja synku no ja muszę się wyszykować..on no to jak ja wyjdę...ja ale ja z tobą idę...popatrzył na mnie ...i mama no proszę cię w 4 klasie to już z mamą nikt nie przychodzi....co???????nie obrazisz się mamuś???????????no się nie obrażę chyba:dry::dry::dry: wziełam stre kości do kuchni zrobiłam kawkę i do kompa bo taka błoga cisza aż miło :tak::tak:
Anabubka a ty jesteś obcykana z tym dojazdem aż se załatwiłaś :-D:-D:-D:-Dpewnie popieram bo zakupy w pobierowie robione to jakaś masakra pamiętam :cool2:kochana ja chyba dzieci nie zawiozę tylko mój brat po nich przyjedzie bo ja nawet pół dnia póki co nie dostanę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ech wolę nie pisać co się teraz u mnie wyrabia w firmie bo po co sobie od rana humor psuć :confused: ale w razie w Julka w zastępstwie jak znalazł :-D:-D:-D:-Da Adama to napewno poznacie bo on od jakiegoś czasu "chodzi" z Klaudią Madziulinataszy więc mu się już podeszwy do niej palą :-Djuż mi mówi że chyba kupi sobie kartę do telefonu w orange bo Klaudia ma i tańsze rozmowy by mieli a słyszę że często nawijają i miłość sobie wyznają :cool2::cool2::cool2:
Iwcik jakie życie jest piękne jak choć jeden dyskomfort pójdzie w siną dal :-D:-D:-Da kochana wczoraj na tvn style był program lekarz radzi czy jakoś tak i było o puchnięciu w ciąży rozmowa z ginekologiem i on powiedział że podstawa to łykanie dużej dawki magnezu co najmniej 500mg i dziwi się że lekarze tego nie zapisują bo to podstawa :tak: kochana a ty bierzesz?????
Lunka 1 zł...do poniedziałku..jak nic idziesz kochana na ładne oczy robić zakupy a że ty ładna do tego luzaczka tapet nie będziecie musieli zdzierać :-D
Natali wszystkie Julki to super dziewczyny:tak::tak:serio serio wszystkie które znam z moją na czele :-D:-D:-D choć ja sama nigdy bym tego imienia jej sama nie wybrała moja miała być Gabrysia albo Antosia......no i jest Julka jak chciał brat:tak::tak::tak:ale mamy Antoniego i Gabrysie więc mamy z Pietruszką wszystko czego chcieliśmy :-D:-D:-D:-D:-Dale Julka fajna dziewczynka a dla chłopca Julian jak fajnie brzmi :tak::tak:a zresztą wszystkie imiona są fajne jak się je ładnie wymawia :tak::tak::tak::tak:ja akurat fanka tych wszystkich staroploskich imion jestem :tak::tak::tak::tak::tak:a Apolonia to moje ulubione Pola Polcia Poleczka ....albo Nadzieja Nadia nadi nadusia ...ech wszystkie są śliczne :tak::tak::tak::tak:
Antonio sie obudził ale póki co się bawi u siebie :-)
Kochane ja tak się zastanawiam Dowiklusia wczoraj nie była nie??????????? ciekawe jak wyniki ..a wogóle Kerna nie zagląda Kokusia też dawno nie była..............

reklama
Witam. Słoneczko ładnie daje, oby po południu znowu nie wiło :sorry2: bo się wtedy o wiele chłodniej a wręcz zimno robi :dry: M ma dzisiaj do pracy na 13.30 bo poligon wraca i chyba dopiero będzie w niedzielę, bo jutro służba :tak: zaraz do żar jedziemy, może na targ skoczę i cos ciekawego się znajdzie :tak: chyba znalazłam dla nas pensjonat :-D Mielno - Niegoszcz - Ch

Hej Beatko:happy2:Link nie działa wklej jeszcze raz :tak::tak::tak:
Ja prysznic zaliczyłam
n025.gif
zaraz Pietruchę budzę co będzie spał jak ja juz wyspana :happy2:

NO NIE NO KOCHANE JA juuż pranie nastawiłam
a015.gif
odkurzyłam mieszkanie
a070.gif
podłogi pomyłam
a065.gif
a wy gdzie się pochowałyście ????
e035.gif
sama ze soba mam pisać ???
e055.gif

Ostatnia edycja:
jetem jestem my dzis do 9.30 pospalismy:tak::tak::tak:
z malymi przerwami;-)
mlody jakis taki cieply mi sie wydawal i pije na potege
ja mu tempke mierze a tu 38,2:szok::szok::szok:
no masakra zaraz mu jeszcze raz zmierze jak nie spada to nurofen i caly dzien w domku:sorry2:
kude mam nadzieje ze to nie zadna choroba bo nawet kasy na leczenie nie ma:no::no:
mialam dzis na glukoze jechac ale nici bo nie mam z kim mlodego zostawic:no:
a mlody od rana mi sieo balkon upomina:sorry2:

wlasnie a gdzie Kerna???

ania no to Ci Lali ladny numer wyciela ni ma co:no:
a za co ty mnie kobito przepraszasz:confused::-D:-D:-D

ja wreszcie mam spokoj mlody w lozeczku wykapany zasypia
a mnie cos zamula chyba po tym dzisiejszym obiadku:sorry2:
albo z glodu:sorry2:
byla u mnie ciocia przed chwila prezent na urodziny mi dac
m jej powiedzial ze w czerwcu mam:sorry2::-D:-D
ja mu dam ze dat nie pamieta:-D:-D:-D:-D:-D
dostalam taki fajny cisnieniomierz na reke jak znajde na allegro to wkleje
i termometr do tego taki z miekka koncowka elektryczny bo gratis byl:tak::tak:
ale super bo z zamiarem kupna cisnieniomierzu nosilam sie juz łochoho:-D:-D:-D

zaraz sie za ksiazeczke zabiere a w miedzyczasie bed meczyk ogladac:-D:-D

o juz chyb a spi:tak::tak::tak:
a to Ci chlopina daty nie pamietal:-D:-Dale moj tez nie ma glowy do dat Ja znow mam pamiec wzrokowa i jak cos widze to nie ma sily zeby zapomniec.Numeru telefonu to sie nauczylam zapisujac na kartce i wgapialam sie w niego :)
Wszystkie sprawdziany, zaliczenia i kolokwia tak zaliczylam mai8lalam notatki w pamieci:tak:
helo dziewuszki
witam w ten paskudny deszczowy wieczor,a wlasciwie juz noc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
za oknem 11 stopni a w dzien bylo tylko 13 :szok::szok::szok::szok:
i do tego pol dnia najpierw lalo a teraz caly czas cos siapi
kto to slyszla zeby w koncu czerwca palic na centralne?????????????????:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

spacer do szkoly w deszczyu zaliczony.
moje laski juz sia,p w pracy

mnie chyba cos bierzez bo cos mnie drapie ni to na katar ni na bl gardla.pewnie do rana sie wyjasni

z dobrych wiesci-na przyszly tydzien zapowiadaja piena pogode wiec mam nadzieje ze wroce opalona i z naladowanymi akumulatorkami:tak::tak::tak::tak::tak:
jutro koniec roku szkolnego o 9 wiec bede musiala Weronike obudzic wczesniej zeby zdzazyc,oby tylko juz nie padalo bo moja droga do asfaltu jest w starsznym stanie i uchrzanie sobie cale buty:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ide pocztac
uuuuu sloneczo kochane wracaj nad Bubki domek.Kochana nie dziwie sie ze Cie cos bierze skoro masz taka pogode.A centralne o tej porze to raczej rzadkosc:sorry2:
o prosze a ja myslałam ze tu zawsze wieczorami ruch jak w rzymie:confused::confused::confused:a tu prosze gdzie wy sie wszystkie podziewacie :confused::confused::confused:no nie mówcie ze wszystkie na wakacjach:-D:-D:-Dbo rok szkolny dopiero jutro sie konczy:-D:-D:-D
U mnie maksiu spi jak suseł a ja ogladałam dirty dancing czy jak to sie tam piszze:-D:-Dno i tyle razy go widziałam i znów sie poryczałam na ich ostatnim tancu :eek:no szok normalnie:eek: ile mozna razy ryczec z tego samego powodu:-D:-D:-D

Kurcze własnie :dry:gdzie to lato co sie prawdopodobnie zaczęło juz :dry::dry::dry:bo u mnie tez zimno jak cholera musialam nawet okna pozamykac bo juz mi zimno sie zrobiło:dry::dry::dry::dry:

ach i zapomniałam napisac : A JA BEZ ZGAGI .....a ja bez zgagi .......heeeeeee ciesze sie jak głupia ale dla mnie to rewelacja ....haaaaaaaaaaaa
i znow ryczalas hehehe dobra jestes a ile mozna polakac z tego samego powodu? pewnie tyle ile razy sie oglada:-D:-D
No i w końcu mała się położyła, mam nadzieję że zaśnie. Włączyłam jej na telefonie kołysankę Dorotkę-oby, bo juz oczy mi sie zapadły w oczodoły:-):-):-)

Ana to pogodę rzeczywiście masz kiepską dziś. U nas z rańca słońce jak na plaży, później chmury. Wiatr mało głowy ( rano ) ni eurwał, ale cieplutki i już dawno przeszło. Deszcz, czy nawet burze na jutro w kościach czuję, a dokłądniej w kolanach:-D

He, Ana, kiepsko, teściowa już nam stówe pożyczyła, moja 2 i z młodej kasy też jedną sobie pożyczyliśmy ( więcej nie miała:-p). Jakoś pewnie damy radę. Ale jak chcesz przeslij mi ze 2 bochenki:-D:-D:-D:-D.
Jutro P przed nocką idzie do tesciowej pomóc jej w remoncie, to może cos wyciągnie, bo jak nie, to lipa straszna, te nowo zrobione ściany bedziemy z tapet obdzierać:-D:-D:-D-takie kwieciste, może smaczne:confused::-D:-D:-D

Dobra, młoda chyb ajednak zasnęła, idę odebrać swoją własność i się kładę, bo ledwo zipię. Dobranoc dziewuszki.
uuuuu nieciekawie ale pewnie mama rzuci co nie co a kwaitowy smak moze byc ciekawy;-)sam nie probowalam ale ciekawie brzmi:-D
No jak nic jestem pierwsza :szok::szok::szok::szok::szok:
helouuuu mamuśki :happy2:
wyprawiłam syna na zakończenie roku szkolnego..miałam iść z nim ja tu do łazienki a on mama nie blokuj.... ja synku no ja muszę się wyszykować..on no to jak ja wyjdę...ja ale ja z tobą idę...popatrzył na mnie ...i mama no proszę cię w 4 klasie to już z mamą nikt nie przychodzi....co???????nie obrazisz się mamuś???????????no się nie obrażę chyba:dry::dry::dry: wziełam stre kości do kuchni zrobiłam kawkę i do kompa bo taka błoga cisza aż miło :tak::tak:
Anabubka a ty jesteś obcykana z tym dojazdem aż se załatwiłaś :-D:-D:-D:-Dpewnie popieram bo zakupy w pobierowie robione to jakaś masakra pamiętam :cool2:kochana ja chyba dzieci nie zawiozę tylko mój brat po nich przyjedzie bo ja nawet pół dnia póki co nie dostanę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ech wolę nie pisać co się teraz u mnie wyrabia w firmie bo po co sobie od rana humor psuć :confused: ale w razie w Julka w zastępstwie jak znalazł :-D:-D:-D:-Da Adama to napewno poznacie bo on od jakiegoś czasu "chodzi" z Klaudią Madziulinataszy więc mu się już podeszwy do niej palą :-Djuż mi mówi że chyba kupi sobie kartę do telefonu w orange bo Klaudia ma i tańsze rozmowy by mieli a słyszę że często nawijają i miłość sobie wyznają :cool2::cool2::cool2:
Iwcik jakie życie jest piękne jak choć jeden dyskomfort pójdzie w siną dal :-D:-D:-Da kochana wczoraj na tvn style był program lekarz radzi czy jakoś tak i było o puchnięciu w ciąży rozmowa z ginekologiem i on powiedział że podstawa to łykanie dużej dawki magnezu co najmniej 500mg i dziwi się że lekarze tego nie zapisują bo to podstawa :tak: kochana a ty bierzesz?????
Lunka 1 zł...do poniedziałku..jak nic idziesz kochana na ładne oczy robić zakupy a że ty ładna do tego luzaczka tapet nie będziecie musieli zdzierać :-D
Natali wszystkie Julki to super dziewczyny:tak::tak:serio serio wszystkie które znam z moją na czele :-D:-D:-D choć ja sama nigdy bym tego imienia jej sama nie wybrała moja miała być Gabrysia albo Antosia......no i jest Julka jak chciał brat:tak::tak::tak:ale mamy Antoniego i Gabrysie więc mamy z Pietruszką wszystko czego chcieliśmy :-D:-D:-D:-D:-Dale Julka fajna dziewczynka a dla chłopca Julian jak fajnie brzmi :tak::tak:a zresztą wszystkie imiona są fajne jak się je ładnie wymawia :tak::tak::tak::tak:ja akurat fanka tych wszystkich staroploskich imion jestem :tak::tak::tak::tak::tak:a Apolonia to moje ulubione Pola Polcia Poleczka ....albo Nadzieja Nadia nadi nadusia ...ech wszystkie są śliczne :tak::tak::tak::tak:
Antonio sie obudził ale póki co się bawi u siebie :-)
Kochane ja tak się zastanawiam Dowiklusia wczoraj nie była nie??????????? ciekawe jak wyniki ..a wogóle Kerna nie zagląda Kokusia też dawno nie była..............
Mamusia chciala sie szykowac a tu niespodzianka syn chce isc sam:-D:-DFajnie od rana miec cisze.A telkefon z orange pewnie taniej wyjdzie bo wyznawanie milosci to moze trwac godzinami;-)
Ja tez zauwazylam brak dziewczyn ciekawe co sie dzieje:confused:
Hej Beatko:happy2:Link nie działa wklej jeszcze raz :tak::tak::tak:
Ja prysznic zaliczyłam
n025.gif
zaraz Pietruchę budzę co będzie spał jak ja juz wyspana :happy2:

NO NIE NO KOCHANE JA juuż pranie nastawiłam
a015.gif
odkurzyłam mieszkanie
a070.gif
podłogi pomyłam
a065.gif
a wy gdzie się pochowałyście ????
e035.gif
sama ze soba mam pisać ???
e055.gif
melduje sie ze jestem:-)

Wstalam o 8 bo do 9 musialam sie wybrac
Po bilansie wszystko ok
Laura narysowala dla lekarza sloneczko z promykami, oczkami, buzia i noskiem:-)
Corka z metra cieta i wazy 15,8kg:tak:
Swietnie sie rozwija, ma dobry sluch bo rowniez go dzis zbadali. Zakldaja dziecku sluchawki i puszczaja dzwiek o roznych db i musi dziecko pokazac paluszkiem w ktorym uchu pipczy:tak:
Wzrok ok rozxpoznaje obrazki.Musiala patrzec jak przez lornetke i tam byly obrazki po dwie rzeczy np.kot i but i musiala mowic co widzi- swietnie sobie poradzila:tak:
Sama sie ubrala bo pytaja czy dziecko umie samo sie ubrac ja mowie ze tak a on no to teraz niech sie sama ubierze.Chyba mi nie wierzyl czy co:confused: Na szczescie sie ubrala:-D
Musze troche ogarnac wiec bede z dolotu
Dzis zupka pieczarkowa wiec tez musze cos wymyslec jakies kosci trzeba zalatwic:-D

hej mamuski!!!
u mnie jak zwykle beznadziejna pogoda-juz sie nastawilam ze w tym roku lata nie bedzie:-(
wczoraj weszlam na bb wieczorem a le was tylko poczytalam nie mialam siły odpisac:zawstydzona/y::no:a wiec tak ja pisalam pojechalam na miasto na zakupy.byłam od godz.13-19 i co kupiłam????nic nie kupiłam:no::no::no::no:masakra w tym rzeszowie nic nie ma,nic co by mi sie podobał i wczym wygladała bym jak człowiek a nie jak bąba która zaraz ma wybuchnąc.
jednym słowem ochodzilam sie jak głupia krowa i nic nie kupiłam.ja nie wiem w czym ja pujde na to wesele:no::szok::szok::szok::confused:dobrze ze mam jeszcze trzy tygodnie to może cos znajde i cos schudnę:confused::confused::confused:
kurcze laski,jutro u nas w domu jest impreza czyli grill z okazji imienin mojego tescia i tesciowej sa urodziny(zawsze razem robia)mam do was pytanie.........czy mam isc na tego grilla:confused:bo tak jak kiedys pisalam ja sie z tesciowa już nie rozmawiam przez trzy tygodnie i teraz jestem w kropce bo tesc nas zaprosil(i ja mam z nim bardzo dobre relacje)a tesciowa nie odzywa sie i nas nie zaprosila:wściekła/y:i co tu robic......:confused:ja bym nie poszła wcale:no:ale lubie tescia i przykro by mu bylo gdybysny nie przyszli.
a jak pujde to co mam tesciowej cos kupic:confused:skladac jej zyczenia:confused:
co wy laski o tym wszystkim myslicie?

natalineczka-oby czarusiowi nie przyplątalo sie jakies chorubsko.

malinus-uwielbiam twoje posty :tak: a z wczorajszego to tak smiałam ze same mi łzy lecialy.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

iwicik-sliczna ta kolyska:tak:i plecak rewelacja.mój krystian tak jak twój maxsiu od 2 lat non stop tylko zygzak zygzak.wszystko co jest możliwe ma ze zygzakiem.ale mi to nie przeszkadza bo ja sama obejrzalam ta bajke i jest rewelacyjna:tak:
i super ze jestes juz bez zgagi.

ania-to super ze lali sie dobrze rozwija:tak:oby tak dalej,nic tak nie cieszy jak zdrowie naszych dzieci.

dowikla-kochana gdzie jestes?jak tam wyniki?mam nadzieje ze wszystko ok

kakusi,kerna-a wy gdzie jestescie?

No jesteście :happy2::happy2::happy2::happy2:
Mój kochany pojechał do chirurga szczękowego ale najpierw fryzjer :tak:my na 14 do laryngologa ciekawe jak tam będzie :dry:ja mam sraczkę ze strachu w nocy głupoty śniłam że stwierdzają że Julka głucha jak pień :-:)-:)-:)-:)-(ech....... byciem matką bywa trudne:-(ale jakie wspaniałe :tak::tak::tak:Synek wrócił ze świadectwem .........szału nie ma :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:ale zdał do 5 klasy no najgorszy w klasie ale daleko mu do średniaka :eek::eek::eek::eek::eek::eek:
Natali gorączka +mleko zawsze równa się wymioty:sorry::sorry::sorry: mój ntek wcale a wcale mleka nie pije:no:je tylko żółty ser i ostatnio truskawy z jogurtem naturalnym:tak::tak::tak:a nabiału praktycznie wcale czasami serek topiony ,almette, twarośek zrobiony przez mamusię ze szczypiorkiem i rzodkiewką :tak::tak:i żyje i ma się dobrze wzrost u niego całe 82 cm a waga 10kg:tak:szczupły wysoki jak dla mnie ideał :-D:-D:-D
Ania to cie doktorek sprawdził :-D:-D:-Da jak Lali sobie radzi z niemieckim???tzn tak sie zastanawiam jak doktorek pokazuje te obrazki to ona odpowiada co widzi po polsku czy niemiecku??????

reklama
oby to nic powaznego
Przeciwgoraczkowe podaje sie od 38,5st Dawaj mu wode do picia Mleko i goraczka - nie dziwie sie ze zwymiotowal :/

ja nie wiedzialam ze przy goraczce mleka sie nie daje:no::no::no:
teraz juz wiem
ale to i tak by nic nie zmienilo bo mleko mu dalam zanim mu goraczke zmierzylam
godzine temu poszedl spac znowu
ale nich spi bo podczas snu sie szybciej zdrowieje dzis lekka dietka
sucharki i gorzka ciepla herbatka lub woda ciepla
nic slodkiego
pozniej moze jak nie bedzie mi juz wymiotowal to dam mu krakersiki juniorki
zobaczymy z ta goraczka jak wstanie
narazie nic mu nie dawalam:no:
oby to bylo tylko przejsciowe:no:

a ja siedze jak na szpilkach wszystko powylaczane w domu zeby w razie co slyszec czy mu sie nic tam nie dzieje

Do góry