reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

LUNKA z tego co pamietam to Zyrtec jest na recepte. Ja kupowalam tabletki o nazwie ALERZINA sa tanie one sa napewno tansze od zyrtecu no i bez recepty a pozatym sa jeszcze inne tabletki bez recepty na alergie :-) i jak dla mnie byly ok.Krople tez sa jakies ale tez nie pamietam nazwy. Oliwka pojadla .Ide cos porobic bo zarosne tutaj :-). I nawet sloneczko wyszlo.Moze przed drzemka na spacer sie z Oliwka wybiore :-).
nie sa tansze:no:
za opakowanie tak:-D ale w opakowaniu jest 10 tabletek za 12 bodajze zł a zyrtec 30 tabletek kosztuje 23zl chyba

co do bezpieczeństwa Luna- jak byłam dzieckiem to już to dostawalam, bratanica M też to juz od kilku lat zażywa bo ona to alergie ma na wszytko, więc musi byc bezpieczny

Natalineczka
ja tez robie speghetti dzis:-)
ja to wogole ostatnio non stop bym spaghetti jadła:eek: i wogóle ciągle bym coś jadła:-D

As wiem, ale nic mi z tego zestawienia nie smakuje:rofl:

pije teraz herbatki z apteki na trawienie, błonnik wpeirniczam i jst w miare...
tak wogóle to powinnam iśc do gastrologa bo mialam śluz w kale dość często, ale dziekuje-poszłam po skierowanie i okazało się, że1 termin do gastro na listopad:eek:

reklama
Madziula architekt??????????rozbudowujecie się???wygrałaś w totka????:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Iwcik spróbuja a doznasz tego uniesienia podniebienia :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dorotko moja koleżanka w casto polecała mi wczoraj książkę powieść o rodzinie która dowiaduje się że ich córka choruje na zespół turnera mówi że powieść świetna ale zapomniałam tytułu jak dziś jej dopytam to ci napisze mówi że wyła jak ją czytała :tak:
a słuchajxcie a do Kerny nie miała przyjechać rodzinka z Wrocławia właśnie przed tym weselem????????
MH cudny ten wózio jaki dziewczęcy a parasolka wymiata :tak::tak::tak::tak:a Niki gdybym nie wiedziałą że ona wcześniak to poatrząc na nią w życiu bym nie powiedziała :no:a twój bzik wózkowy ja mam podobnie tylko kasy na wózki brak :sorry:ale allegro często trzepie ot tak co by popatrzeć :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Mój synuś najmłodszy wciąż mnie zaskakuje swoim wygadniem właśnie mi powiedział "mama mniam mniam " no to ja poszłam do kuchni i mówię zrobie ci kanapkę z pasztecikem co??a toni "nie mama o to.."i pokazał na makaron z wczorajszego obiadu :-D:-D:-D

:tak:ale lecicie z postami:szok: woliej trochę bo ja jestem kontuzjowana i nie nadążam:-D
witam się wtorkowo;-)
zaznavzam cytaty a potem wcale ich nie ma:eek:i jak ja mam cokolwiek odpisać jak mam postępującą sklerozę:-D:-D
As WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJWSPANIALSZEGO, SPEŁNIENIA NAWET TYCH NAJMNIEJ REALNYCH MARZEŃ, RADOŚCI I UŚMIECHU KAŻDEGO DNIA, POCIECHY Z DZIECIACZKÓW I MĘŻUSIA;-)
MH wiem, ze posłąnie pierwszego dziecka do przedszkola jest stresujace, ja też miałam straszne wizje na początku, ale moje dziecko szybko się zaklimatyzowało w przedszkolu i koszmary przestały mnie nękać, myślę że i Tobie wkrótce to minie i będziesz się tylko cieszyć z postępów Helenki a jak Ci jeszcze zaśpiewa piosenkę z przedszkola to już całkiem się rozpłyniesz:tak::tak::tak: ja do tej pory jak idę na jakiś występ to płączę ukradkiem jak wariatka kiedy widzę moją małą córeczkę na scenie:zawstydzona/y:
Anabuba gratki dla Paulinki, wyróżnienie to jest coś:tak::tak:
Lunka a co Ty się tak bronisz przed tą ciążą? ja zwlekałam prawie 6 lat z kolejną a teraz wszystko bym oddała zeby tylko zajść:tak::tak:
A&E zdrówka dla Emily, mam nadzieję, ze ten spray pomoże:tak::tak:

i niestety wiecej nie pamietam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

a u mnie Mika ma ropne zapalenie migdałków (babcię wysłałam do lekarza) i antybiotyk:-(a jeszcze w poniedziałek nic nie wskazywało, ze tak się ta infekcja rozwinie:crazy:

ja nadal w pozycji siedzącej, juz mnie tyłek od tego boli i popadam w jakąś depresję, m nie ogarnia tego wszystkiego i dziaisj się pokłóciliśmy :sorry:wszystko mnie wkurza, nawet to, że nie tak odsłonił zasłonę rano i mnie razi bo jest krzywo:eek: i głupio mi tak o wszystko prosić bo ja raczej z tych osób które wolą same coś zrobić niż kogoś prosić:no:
ale przynajmniej sam z własnej woli rano podlał mi kwiatki przed domem:-D:-D:-D

nie sa tansze:no:
za opakowanie tak:-D ale w opakowaniu jest 10 tabletek za 12 bodajze zł a zyrtec 30 tabletek kosztuje 23zl chyba

co do bezpieczeństwa Luna- jak byłam dzieckiem to już to dostawalam, bratanica M też to juz od kilku lat zażywa bo ona to alergie ma na wszytko, więc musi byc bezpieczny

Natalineczka
ja to wogole ostatnio non stop bym spaghetti jadła:eek: i wogóle ciągle bym coś jadła:-D

As wiem, ale nic mi z tego zestawienia nie smakuje:rofl:

tak wogóle to powinnam iśc do gastrologa bo mialam śluz w kale dość często, ale dziekuje-poszłam po skierowanie i okazało się, że1 termin do gastro na listopad:eek:

nie zle sie zrozumialysmy, ja od razu pisalam ze to pietrowe odpada bo czarek za maly :tak::tak::tak:
sam nawet moglby wyleciec:tak::tak::tak:
tylko pisalam ze mi sie podoba:tak::tak:
bardziej chodzilo mi o te na podlodze:tak::tak::tak:
zreszta narazie to tylko takie moje propozycje zobaczymy co m powie jak przyjedzie;-)
a jutro pzyjezdza:-):-):-)
Medea Zyrtec nie jest bezpieczny.:no:
Dostawałaś go kiedyś,bo nic innego nie było.
Lekarze go przepisują jako lek pierwszej pomocy ,bo jest bardzo skuteczny ,ale nie bezpieczny ,a to już duża różnica.
Działa na takiej samej zasadzie co sterydy.
Cokolwiek Ci wyskoczy i weźmiesz kortyko po 2-3 dniach śladu nie ma,ale spustoszenie w organizmie tak i to duże.

Co do diety zawsze można sobie dobrać tylko trzeba dobrze poszukać co ci smakuje i to ze sobą zestawić.
Jeśli masz dużo śluzo tzn ,że zbyt dużo wilgoci .jak się pozbędziesz wilgoci to i śluz zniknie.:tak::-):-)

Madziula architekt??????????rozbudowujecie się???wygrałaś w totka????:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Iwcik spróbuja a doznasz tego uniesienia podniebienia :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dorotko moja koleżanka w casto polecała mi wczoraj książkę powieść o rodzinie która dowiaduje się że ich córka choruje na zespół turnera mówi że powieść świetna ale zapomniałam tytułu jak dziś jej dopytam to ci napisze mówi że wyła jak ją czytała :tak:
a słuchajxcie a do Kerny nie miała przyjechać rodzinka z Wrocławia właśnie przed tym weselem????????
MH cudny ten wózio jaki dziewczęcy a parasolka wymiata :tak::tak::tak::tak:a Niki gdybym nie wiedziałą że ona wcześniak to poatrząc na nią w życiu bym nie powiedziała :no:a twój bzik wózkowy ja mam podobnie tylko kasy na wózki brak :sorry:ale allegro często trzepie ot tak co by popatrzeć :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Mój synuś najmłodszy wciąż mnie zaskakuje swoim wygadniem właśnie mi powiedział "mama mniam mniam " no to ja poszłam do kuchni i mówię zrobie ci kanapkę z pasztecikem co??a toni "nie mama o to.."i pokazał na makaron z wczorajszego obiadu :-D:-D:-D
Rośnie taki sam wygadaniec jak Julka :-D:-D:-D:-D
Malina tel.

moje dzieci mają sosnowe łóżko piętrowe takie zwykłe bez ślizgawek itp....najpierw mieli piętrowo ustawione i Adam spał na górze Julka na dole ...potem chcieli mieć rozstawione na dwa pojedyńcze tapczaniki a w ostatnim tygodniu znów im robiłam generalne przemeblowanie i maja ustawione piętrowo i Julka śpi na górze...barierka zabezpieczająca jest tak szeroka i wysoka że nawet moja wędrująca po łóżku Juli ma marne szanse żeby wypaść:baffled:Antek wchodzi do nich do pokoju na górę nie ma szans wejść bo schodki są pionowe i nie da rady :sorry: dla mnie przy małej powieżchni mieszkania i 3 dzieci to strzał w 10 :tak::tak::tak:a biurko pod łóżkiem dla mnie nie wypał a to tylko dlatego że mało naturalnego światła a to dla oczu dzieci ważne :tak:moi mają teraz biurka na ścianie gzie jest najwięcej światła od okna poza tym mają dobre lampki ..bo o ile Julia jeszcze nie spędza przy biurku aż tak dużo czasu to Adam czasami jak ma dużo lekcji to i 3-4 godziny...biurka też mi się podobały fajne wymyślne ale o ile u Julki to i owszem to u mojego Adama nie przejdzie bo on musi mieć jak najmniej bodźców jak odrabia lekcje bo jego wszystko rozprasza :sorry:więc mają proste zwyczajne sosnowe biureczka..
uffff jaki wykład strzeliłam :-D:-D:-D:-D

Witam
My wstalysmyo 10
Zjadlysmysniadanko i tak sie wybieram z dzieckiem na dwor i sie wybrac nie moge
Ale zaraz trzeba bedzie dupke ruszyc bo Emily stoi przy oknie i wola ze chce do piasku:)

Lunka kochana tyle dobrze ze sie nie pozrastaly;))))))))

Anka ty tak wczesnie na nogach woooowwww ale napewno gdyby nie dzwonek to byc dluzej pospala co????;))))))

Iwcik ja tez duzo podostawalam od kolezanek dla Emily mnialam mnostwo ciuchow itd ale zawsze musialam cos kupic jak bylam w sklepie zreszta do tej pory tak mam kupuje kupuj i jezscze raz kupuje bo mi sie podoba a jak robie w szafie pozadki to znajduje potem ciuchy jeszcze z metka ktore sa za male;)))))

Malinka mi sie tez wlasnie spodobal Maclaren rozowo brazowy Ania ma taki i Emily bardzo chetnie w nim jezdzi:))
tylko ze jak dla mnie za drogi ok 1300zl kosztuje tutaj a ja tyle nie dam za wozek na rok lub poltora moj sie juz psuje zreszta pomalu sie robi za maly Emily ma nogi juz prawie przy ziemi zreszta Laura ostatnio w nim jezdzila w Zoo i jak sobie wyobraze ze Emily tak bedzie wygladac za rok w tym wozku to szok dla Laury byl za maly a ten z Maclarena jest super
Maclaren Techno XLR NOWY NAJTANIEJ - Zobacz film ! (1018858274) - Aukcje internetowe Allegro

Natalineczka

uwielbiam makarony:tak::-D:-D:-D
a na zatwardzenie ja mam straszne a wystarczy mi lyzka tego syrpou co czarkowi na zatwardzenia daje to od razu zadnego problemu nie mam:no::no::-D:-D:-D
Ja mam sąsiada Julka hahaa 100kg żywe wagi wiec ja bym tez nie chciała Julka syna mieć:):):)
A wiktor skąd sie wziął ?????????????????
no co ty:szok::szok:
a zalezy czy Juliusz czy Julian:-D:-D:-D:-D
a moj zawsze rano jak sie go pytam co chce na sniadanko to mowi "jebuś":tak:
a jak pytam z czym to "z patetem":-D:-D:-D:-D
:tak:ale lecicie z postami:szok: woliej trochę bo ja jestem kontuzjowana i nie nadążam:-D
to co ty nogami piszesz:-D:-D:-D
moje dzieci mają sosnowe łóżko piętrowe takie zwykłe bez ślizgawek itp....najpierw mieli piętrowo ustawione i Adam spał na górze Julka na dole ...potem chcieli mieć rozstawione na dwa pojedyńcze tapczaniki a w ostatnim tygodniu znów im robiłam generalne przemeblowanie i maja ustawione piętrowo i Julka śpi na górze...barierka zabezpieczająca jest tak szeroka i wysoka że nawet moja wędrująca po łóżku Juli ma marne szanse żeby wypaść:baffled:Antek wchodzi do nich do pokoju na górę nie ma szans wejść bo schodki są pionowe i nie da rady :sorry: dla mnie przy małej powieżchni mieszkania i 3 dzieci to strzał w 10 :tak::tak::tak:a biurko pod łóżkiem dla mnie nie wypał a to tylko dlatego że mało naturalnego światła a to dla oczu dzieci ważne :tak:moi mają teraz biurka na ścianie gzie jest najwięcej światła od okna poza tym mają dobre lampki ..bo o ile Julia jeszcze nie spędza przy biurku aż tak dużo czasu to Adam czasami jak ma dużo lekcji to i 3-4 godziny...biurka też mi się podobały fajne wymyślne ale o ile u Julki to i owszem to u mojego Adama nie przejdzie bo on musi mieć jak najmniej bodźców jak odrabia lekcje bo jego wszystko rozprasza :sorry:więc mają proste zwyczajne sosnowe biureczka..
uffff jaki wykład strzeliłam :-D:-D:-D:-D
no to juz wszystko wiemy:-D:-D
znajac zycie te lozka to ja sobie ogladac moge m przyjdzie i pojedziemy do zwyklego sklepu zwykla sofke kupic:sorry::-D:-D
Malinka mi sie tez wlasnie spodobal Maclaren rozowo brazowy Ania ma taki i Emily bardzo chetnie w nim jezdzi:))
tylko ze jak dla mnie za drogi ok 1300zl kosztuje tutaj a ja tyle nie dam za wozek na rok lub poltora moj sie juz psuje zreszta pomalu sie robi za maly Emily ma nogi juz prawie przy ziemi zreszta Laura ostatnio w nim jezdzila w Zoo i jak sobie wyobraze ze Emily tak bedzie wygladac za rok w tym wozku to szok dla Laury byl za maly a ten z Maclarena jest super
Maclaren Techno XLR NOWY NAJTANIEJ - Zobacz film ! (1018858274) - Aukcje internetowe Allegro
a mi sie jakos takie wozki nie podobaja, nie wiem czemu:no::no:
ja to wogole jakas dziwna jestem musze wszystko miec inne niz inni :-D:-D:-D
sama zreszta jestem inna:-D:-D:-D:-D:-D:-D

miesko sie rozmraza, mlody spi jak wstanie zjemy obiadek i pewnie na dzialeczke uderzymy a co;-);-);-)
własnie sobe oblczylam ze na kwiatki balkonowe tak ze stówke musze miec :szok:
nie licze juz tego co wydalam:-p
bo juz mam zasiane lobelie i frezje, i rzodkieweczka tez juz zasiana;-):tak:
wystawila wlasnie na balkonik niech zazyja sobie troszke sloneczka, a co;-):-D:-D

Ostatnia edycja:
Cześc laski:-)
Od razu przyznaję się, że poczytałam tyle o ile... Wszsytko w biegu:baffled:
Malinka no w końcu jesteś!!!!! Zdrowiej szybko i pewnie juz wiesz co u mnie siedzi;-) A ja ci tak pięknie na czerwono wytłusciłam to Ciebie nie było:-(
U nas powoli bieganina, bo wesele lada dzień. Opieka do małego załątwiona więc chociaż to. M obiecuje nie pić no i moze akurat, że będziemy siędobrze bawić...no tylko że siedząc na tyłku całe weselicho to mało zabawne:sorry::sorry:
Hmmm co jeszcze....nie pamietam:confused2::confused2::confused2:
Medea nasza gwiazdą MTV:-D:-D:-D
Natalineczka "jebuś" ....słodkie:-D:-D:-D
Dziewczyny fotki cudne, widoki ekstra;-)

reklama
Cześc laski:-)
Od razu przyznaję się, że poczytałam tyle o ile... Wszsytko w biegu:baffled:
Malinka no w końcu jesteś!!!!! Zdrowiej szybko i pewnie juz wiesz co u mnie siedzi;-) A ja ci tak pięknie na czerwono wytłusciłam to Ciebie nie było:-(
U nas powoli bieganina, bo wesele lada dzień. Opieka do małego załątwiona więc chociaż to. M obiecuje nie pić no i moze akurat, że będziemy siędobrze bawić...no tylko że siedząc na tyłku całe weselicho to mało zabawne:sorry::sorry:
Hmmm co jeszcze....nie pamietam:confused2::confused2::confused2:
Medea nasza gwiazdą MTV:-D:-D:-D
Natalineczka "jebuś" ....słodkie:-D:-D:-D
Dziewczyny fotki cudne, widoki ekstra;-)
no wreszcie sie zes pokazala kochana my tu czekamy i listy oncze rozsylamy a Ciebie nie ma i nie ma;-);-)
jak sie czujesz, za bardzo z tabieganina nie przesadzaj wiesz uwazaj na siebie i trzymam kciuki za m co y ci bardzo mila niespodzianke na weselu sprawil;-);-);-)

Do góry