reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Lunka zdecydowanie te fekso są najbezpieczniejsze .
Koszt ok.30 zł właśnie .
W ostateczności któraś loratadyna.:tak::-):-)
Są już też leki naturalne (ziołowe ) na alergię za dość małe pieniądze,ale tylko w necie dostępne na zamówienie.
kupowałam i dla mnie super,przynajmniej nie trują .

Ja jeszcze dozmywałam podłogi ,zrobiłam sałatkę i zdążyłam zasiąsc przed obrazem.
Darowałam sobie za to nocne kąpanie,bo na bank bym się dopiero rano obudziła w wannie,więc nie ryzykowałam.
Darek wrócił 4.15 i w drodze powrotnej jeszcze go Policja zatrzymała do kontroli:crazy::crazy::crazy:
Zjedliśmy obiad nocny i poszliśmy spać :-D:-D:-D:-D:-D
pobudka jak zwykle 6.30 :-):-)
oj kochana niecale 2 godz spania, polec mi swojego dealera;-):-D:-D:-D
Boziu, przestancie, chyba bym sie zalamala.

Alez mam piekną pogode, no szok, bedziemy z niej dzis na maksa kożystac-jak tylko P wróci z połowu-ponoć świetnie mu idzie...
e no to dzis rybka na obiad;-);-)
a dlaczego bys sie zalamala???

AS kochana!!!!!!
W Dniu tak pieknym i wspanialym
Zycze Tobie sercem calym
Zdrowia Sczescia Pomyslnosci
100 Lat zycia i radosci

Wszytkiego Naj naj naj .....
dolaczam sie do zyczonek :*
Witam nocnie.
Właśnie skończyłam gadać z młodą o latach mojej młodości i burzliwych romansach moich i jej kochanego tatusia.
Znalazłam stary pamiętnik z 1992 roku.Oj było śmiechu jak go czytałysmy z Klaudią.:-D:-D:-D:-D:-D
jeszcze nie wyszłam z pokoju a młoda juz spała :szok::szok::szok::-D:-D:-D
Tak ją moje opowiesci wykonczyły.:tak::-D:-D:-D:-D:-D
Aga dziękuje za życzenia.
:tak::tak::-):-):-):-)

Mojego jeszcze nie ma.
Odbierał dziś nagrodę za kampanię reklamową a teraz mają after party.
Myślałam,że juz się do niego nie dodzwonie ,ale profilaktycznie puściłam mu strzałkę.
Oddzwonił prawie natychmiast (jeszcze trzeźwy:szok::szok::szok::laugh2::laugh2::laugh2:)
Okazało się,ze prosto z after party musi jechać jeszcze do pracy zatwierdzić kolejna kampanię .Musi być zrobione na 6 rano.
Mam się go spodziewać koło 4 ,więc jeszcze 3 godzinki tu zabawię.:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
gratulacje dla meza:)
Ty sypiasz?:-D
M właśnie zadzwonił, że zdąży ją zawieźć, nie muszę ruszać d na to wiatrzycho na razie :-p

As, to są takie zajęcia w przedszkolu, 3 razy w tygodniu, od 8 do 12 :tak: dzisaj idzie 2 raz. A ja nie mogę spać, śnią mi sie koszmary, że pod samochód wpadła bo wybiegła na ulice, albo, rze wyszła sama z przedszkola i zginęła :no: szok. Nie się już od 5.30, w poniedziałek było podobnie :eek: Całe szczęście Helenka chętnie idzie do przedszkola i nie płacze, bo chyba bym nie dała rady :sorry:
fajnie ze Hecia chetnie idzie do przedszkola i nie przerabiacie placzu:sorry:Tez tak chce :)Zobaczymy jak to bedzie u nas
Nocny marek z Marek :-D:-D:-D:-D:-D
oj malinka,malinka.

Malina musisz pamiętać ,że ten lek nie leczy tylko blokuje.
Alergia wciąż jest,ale w środku .
Trzeba wyelimnować źródło alergenu ,bo z czasem lek przestanie działać i będzie dużo gorzej.
Zrobi się AZS i tyle ,albo pójdzie w kierunku astmy nie daj Boże.:no:
Te leki to tacy oszuści ,bo nie leczą tylko blokują objawy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Też bym utłukła gada :tak::-):-):crazy::crazy::crazy:

Ja jeszcze dozmywałam podłogi ,zrobiłam sałatkę i zdążyłam zasiąsc przed obrazem.
Darowałam sobie za to nocne kąpanie,bo na bank bym się dopiero rano obudziła w wannie,więc nie ryzykowałam.
Darek wrócił 4.15 i w drodze powrotnej jeszcze go Policja zatrzymała do kontroli:crazy::crazy::crazy:
Zjedliśmy obiad nocny i poszliśmy spać :-D:-D:-D:-D:-D
pobudka jak zwykle 6.30 :-):-)

kobieto ile kaw na dzien pijesz bo ja po takim krotkim snie musialabym chyba z 4 wypic:eek:

Agnieszka a ja to zapomnialam o tych moich ciuszkach uuuuuuu no to jeszcze wiecej tego:-Dale to byl az worek:szok::-D kurcze bagaznika braknie io faktycznie bedzie trzeba sprinterem jechac:-D:-D Mam nadzieje ze teraz woda z uszow zniknie:tak:
Iwcik Ty to juz masz wszystko dla swojej ksiezniczki.Od Maxicosi po ciuszki az do wozka:)) Teraz tylko mijesce zrob i mala moze sie rodzic:-D

O 8:30 obudzil mnie dzwonek do drzwi.Przyszla paczka z sukieneczka.Jest swietna :)
PO 5 minutach dzwoni telefon no i tak tez wstalysmy przed 9. Lali ladnie sie bawi a ja sprzatam i w przerwie na bb wskoczylam:-D

Mała mi zaraz chatę rozniesie. Polece z ni a na spacer, niech się wyenergetyzuje, bo nie dam rady z nią:)))
Wpadnę jak wrócę.

As ale te leki co podałaś to są na receptę czy bez?
Te są najbezpieczniejsze.
Ja mam wszystkie od mojego lekarza ,co chcę to mi zapisze,więc które są na receptę to ja Ci nie nie powiem.
Na pewno te z fekso III generacji.
Loratadyna to różnie raz Ci sprzedadzą, a raz nie chcą.Ja mam zawsze.:tak::-):-)
Wszystko zależy od apteki.
Każda apteka ma kilka pustych tak jakby recept na leki z receptą ,a które mogą sprzedać bez,ale to trzeba wiedzieć i dobrze się z nimi kłócić.:tak::-D:-D:-D:-D

Dziewczyny ja wiem, ze panikuje z tym przedszkolem ale to silniejsze odemnie :eek: Ale staram sie nie okazywać Helenie :-)

Lunka, to jakieś wzdęcie cie chyba meczy :confused2: a na alergie u nas najlepiej sprawdza się flonidan :tak: tylko, ze to na receptę 13,98 zł :-)

Nikusia zaliczyła drzemkę, ja ogarnęłam mieszkanko :-) Jesteśmy już po zupie :szok::-D kukurydziana z lanymi :-p No i niedługo będziemy się po Helen wybierać.

Lunka ja cie nie strasze ale moze faktycznie ty zaciążona:-D:-D:-D

Natali tez znam takie przypadki ze miala byc dziewczynka a tu niespodzianka chłopak :-D:-D:-Ddobrze ze widziała na wlasne oczy bo by lekarzowi powiedziała ze podmienili i to nie jej :-D:-D:-D

Malinka no 5 razy dziennie chyb anie bede przebierac no chyba ze mije dziecko bedzie lubiałowymiotowac no to baaaaa to i co godzine bede mogła przebierac:-D:-D:-D

Anka no faktycznie ja tylko zrobie sobie zapas pampków i kosmetyków:-D:-D:-D

Ide zupke skonczyc tzn ziemniaczki do niej wkroić:tak::tak::tak: zaraz wracam do was;-)

Luna a czemu to byś się ciążą załamała - przecież masz tylko jedno dziecko :-p:-p:-p
As to chyba podpytam w aptece czy coś mi sprzedadzą bez recepty bo ja też alergik i ciągle jechałam na acatar albo na alertec wzf
MH zobaczysz jak przez to przedszkole córa zacznie ci się rozwijać ekspresowo - same zalety a twój niepokój niepotrzebny :tak::tak::tak:

reklama
dolaczam sie do zyczonek :*

gratulacje dla meza:)
Ty sypiasz?:-D

fajnie ze Hecia chetnie idzie do przedszkola i nie przerabiacie placzu:sorry:Tez tak chce :)Zobaczymy jak to bedzie u nas

kobieto ile kaw na dzien pijesz bo ja po takim krotkim snie musialabym chyba z 4 wypic:eek:

Agnieszka a ja to zapomnialam o tych moich ciuszkach uuuuuuu no to jeszcze wiecej tego:-Dale to byl az worek:szok::-D kurcze bagaznika braknie io faktycznie bedzie trzeba sprinterem jechac:-D:-D Mam nadzieje ze teraz woda z uszow zniknie:tak:
Iwcik Ty to juz masz wszystko dla swojej ksiezniczki.Od Maxicosi po ciuszki az do wozka:)) Teraz tylko mijesce zrob i mala moze sie rodzic:-D

O 8:30 obudzil mnie dzwonek do drzwi.Przyszla paczka z sukieneczka.Jest swietna :)
PO 5 minutach dzwoni telefon no i tak tez wstalysmy przed 9. Lali ladnie sie bawi a ja sprzatam i w przerwie na bb wskoczylam:-D
Gratulacje przekażę .Dzięki :tak::-):-)
Wcale kawy nie pije,bo na mnie nie działa.
Mogę wypić kawę połozyć głowę do poduszki i zasnać w 30 sekund.:-D:-D:-D:-D

Fajnie,że sukieneczka fajna.
Potem będzie znów dla Iwcik :-D:-D:-D:-D:-D
Niedługo tirem będziesz do niej jeździć ,bo sprinter nie wystarczy.:-D:-D:-D:-D

oj kochana niecale 2 godz spania, polec mi swojego dealera;-):-D:-D:-D

e no to dzis rybka na obiad;-);-)
a dlaczego bys sie zalamala???
Nie mam dealera,nic nie biorę .Tyle snu mi wystarczyło.Jestem naprawdę wyspana.:-D:-D:-D:-D

Natali co do łózek.Mi się po prostu takie łóżka w domu wydają zbyteczne.
Dziecko szybko rośnie i potem nie ma co z takim meblem zrobic.
Poza tym łózko jest do spania , a nie do zabawy :no:.
Ja bym Kuby do 2 w nocy w takim łózku nie uspała.:-D:-D:-D
Dla dzieci z zaburzeniami neurorozwojowymi wymagane jest jak najmniej rozproszeń czyli wszystko proste ,bez zbędnych gadżetów ,gdzie zbyt dużo nie można kombinować,żeby dziecka nie pobudzać przed spaniem.:tak::-):-):-)
Szczerze jednak powiem,że koszt spory i pomimo tego,że mam kasę to szkoda mi by było wydać tylko po to,by dziecku z pokoju plac zabaw zrobić.
To dobre na chwilke potem będzie zawaliskiem .
Rację bytu będzie miało przy gościach,kiedy dzieci będą się hurtem bawiły.

Do góry