reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam z rana:-):-):-)
U nas świeci słoneczko tak więc chyba jakiś niedzielny dłuższy spacerek będzie:tak::tak::tak: no i leniuchowanie cały dzień;-);-);-)
Dzisiaj znowu postaram się nie kłaść małej spać w dzień, zobaczymy co dzisiaj z tego wyjdzie

Witam z rana:-):-):-)
U nas świeci słoneczko tak więc chyba jakiś niedzielny dłuższy spacerek będzie:tak::tak::tak: no i leniuchowanie cały dzień;-);-);-)
Dzisiaj znowu postaram się nie kłaść małej spać w dzień, zobaczymy co dzisiaj z tego wyjdzie

powodzenia w staraniu sie o niespanie :)

u nas też pogoda wyglada jakoś ładnie umyc tylko włoski i na spacerek

Witam wszystkie w słoneczną i piękną niedzielę:-)
Niooo:-):-):-)Oba rocznik 2006:-D:-D:-DTak jak Kuba, Madzia. Oliwka, Stasiu, drugi Kuba...Jak , któres dzieciątko pominełam to prosze o wybaczenie:-D:-D
no bo to bardzo dużżżży rocznik jest;-) I bardzo udany:tak::-)

Witam w niedzielny sloneczny poranek.:-D
brak planów na dzis:-(
Ja coraz bardziej w stresie bo we wtorek wyniki i decyzje....
trzymam mocno kciuki żeby wszystko się szybciutko wyjaśniło:tak:

sikoreczka ja poraz kolejny pkłony w Twoja strone odkąd wziełaś sie za moje dziecie tak mam nocki przespane tak jak dzis od 21 do 7 rano dzieki Ci kochana.
I dzieki za trzymanie kciuków choc nie wieze ze bedzie ok raczej szykuje sie na szp[ital nie wiem tylko co tam trzeba ze soba zabrac dla maluszka.

anaconda powodzenia , moja sama nie chciała spac, był ok 16 kryzys taki ze płacząca i zła ale po pól godzince przechodziło.

anaconda no własnie nie mam pojecia dla noworodków to wiem ale dla dzieciaczków na tym oddziale nie wiem pizama to narmalka i pamprsy ale jedzonko-mleko?? ciuszki?? no i ja tam bede cały czas z nim to co wszystko dla siebe dla niego do kapieli?/

anaconda no własnie nie mam pojecia dla noworodków to wiem ale dla dzieciaczków na tym oddziale nie wiem pizama to narmalka i pamprsy ale jedzonko-mleko?? ciuszki?? no i ja tam bede cały czas z nim to co wszystko dla siebe dla niego do kapieli?/
Kochana ja byłam z synem jak miał 3,5 miesiąca. Brałam dla niego wszystko: piżamkę, ubranka (przecież maluszek w dzień nie musi byc w piżamce, jakieś śpioszki, bodziaki, koszulki wiadomo wziąśc więcej niż zastanawiac się czy będzie w co przebrac) ręczniki dla siebie i dziecka. Z jedzeniem nie miałam problemu bo cycował ale jeśli ty go karmisz mleczkiem to weź jego jedzonko (szpitale mają raczej dietę dla starszych dzieci) Pampersy, kosmetyki dla dziecka i siebie, no i termometr (ja musiałam miec swój). Dla ciebie: piżama, jakieś wygodne dresy, papcie i skarpetki (ciągnie po nogach). Dla siebie weź jakieś jedzenie (w niektórych szpitalach są stołówki i można wykupic obiady) kubek coś do picia. Narazie tyle pamiętam, jak coś mi się wspomni to ci napiszę. Acha możesz mu zabrac jakieś zabawki, ulubiony kocyk:tak:
Trzymam mooocno kciuki żeby to wszystko okazało się niepotrzebne:tak:

reklama
No my po całym dniu bez drzemki - nie było źle. Maja teraz śpi - co bardzo mi się podoba i zobaczymy jak minie pierwsza noc. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to jutro znowu będzie bez drzemki:tak::tak::tak:
Heksa narazie weź takie najpotrzebniejsze rzeczy, potem najwyżej dowiezie ci mąż. Ale trzymam kciuki żeby obyło się bez tego szpitala:tak::tak:

Do góry