reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Czesc.... Ziewam juz od 6.30...

Mlody znowu zle spal w nocy!! BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Ja dzisiaj o 18 relaksik przy piwku z kumpela z liceum...

A jutro relaksik przy piwku z.... BYŁA MICHALA!!! Tak jakos rabiac mu doope zalapalysmy fajny kontakt... chociaz swojego czasu to siekierami prawie w siebie bysmy rzucaly ;-)

dzisiaj pogoda sliczna wiec wstaje, sprzatam i wybywam na spacerek :D

reklama
Dzieńdoberek Mamuśki.
Anula niewiem co mogłabym Ci doradzić, trudna sprawa.Chyba faktycznie tak jak pisała Sikoreczka musicie przemyśleć wszystkie za i przeciw i zobaczyć co z tego wyjdzie. Ja kiedyś też mieszkałam z teściówką,(jak ostro pokłóciłam się ze swoją mamką) ale bardzo krutko, hi jakieś 3 tyg. I wystarczyło, wiem że na dłuszą metę bym z nią nie wytrzymała, chociaż nie jest z niej taka cholera jak w niektórych przypadkach tu opisanych. Teraz mieszkamy razem z moją mamą,( my u góry ona na dole) ale wcale nie jest aż tak super, też bardzo czesto sie nie możemy dogadać. Nieraz tak mnie wkurza, a gdzie tu dalej, może być jeszcze gorzej.Dom został przepisany na mnie więc opieka nad mamą spadła na mnie.Ciekawe czy tak będziemy się kłócić zawsze.Ale mimo to wole mieszkać z nią niż z teściową.

Sikoreczka dziękuje za ostrzeżenie, ale ja chyba już zaczynam sie uzależniać, he he.:-)

Cara piwko z byłą swojego m ? wow, niewiem czy miałabym tyle odwagi. No ale jak sama piszesz kiedyś prawie byście sie pozabijały a teraz macie dobry kontakt, więc chyba jest ok. Daj znać jak wrócisz z tego piwka, czy jesteś cała.:-)

Miłej zabawy, i dziś i jutro. Pozdrawiam.

Co do tesciowych, to moja eksowa wczoraj dzwonila...
Pytala o wnuka, o mnie, jak sie czujemy, jak zdrowko. Oczywiscie spytala czy synek marnotrawny odzywa sie do nas. Wiec jej powiedzialam co i jak. DEBIL WOGOLE SIE DO MATKI NIE ODZYWA!!!! To ze w szpitalu byl wiedziala ode mnie :-/...

W kazdym badz razie ktoregos dnia wpadnie po nas, i jedziemy do niej na wies :-)
W sumie w dluhgi weekend bym pojechala, bo jej corka a chrzestna adasia bedzie, a lubimy plotkowac....

A moja mamusia wczoraj przegiela :-/... Ogladalam pierscionki w sklepie, bo mi czegos brakuje zamiast zareczynowego...
A mamuska z pytaniem "Czemu go nie nosisz, przeciez nikt nie wie ze to zatreczynowy musial byc "... :-/..... No muslałam ze wyparuje tak sie wscieklam. Chyba starczy ze JA wiem...

Witam! Ja miałam pobudkę dzis o 6:baffled: Toż to środek nocy prawie:dry: No ale Adriano przyczłapał że go ucho boli. Myślałąm że może tak je przyleżał ale zwijał się z bólu, więc po jakiejś pół godzinie mu nurofen dałam. Nie wiem co to mogło byc, bo nie miał ani gorączki, ani nawet ucho nie było ciepłe:no: Nie puściłam go do przedszkola, a po południu wybiorę się do lekarki. Niech mi coś poradzi:sorry2:

HEjka:-)
Agga witaj:-)
Cara super że idziesz na piwko zazdroszczę...
Bodzia napewno to dla Ciebie ta cisza:-) Kup sznurówki i pokazuj trampy:-)
U nas dziś piękna pogoda:-) Tylko trochę wieje.... Ale poza tym jest super:-) Michał nie spadł w nocy ani razu z łóżka:-) Ale i tak był na dole o 1 w nocy....
WOjtek cos spać nie chce nie wiem czemu. W dzień to prawie wcale nie śpi....
Z M wczoraj rozmawiałam, tak bardzo tęskni za nami biedny.... Ja też tęsknię ale ja jestem z dziećmi i rodziną a on tam sam jak palec...:-(
Dziś mam 4 dzieci w domu, siostra przyprowadziła swoich bąbli bo jechała do Gdańska. Także mam teraz 6, 4, 2, i pół roczku dzieci:-) Super. Jak szłam do sklepu z tą brygadą to wszyscy się patrzeli na mnie jak na jakąś matkę polkę hahaha Śmiesznie:-)
No nic musze chyba się zabrać za pożądki bo syfek się tu lekki zrobił....

cześć dziewczyny
Wiosna idzie wiosna.
Dzisiaj też jestem niewyspana ale spoko dam radę.
Kawkę już wypiłam, Dawid też już wstał.
A tak to nic nowego u mnie się nie dzieje

reklama
Mam problem.Jaka jest moja teściowa wszystkie wiecie,a teraz rozważamy przeprowadzkę do nich.Mieszkają sami w dużym domu mają swoje lata i oboje pracują.Ostatnio kiedy powinni być w pracy mama była chora i w tym czasie jakiś koleś próbował im się włamać do domu,mama sobie do niego wyszła na szczęście jak usłyszał otwieranie drzwi to się przestraszył i uciekł a nie zrobił krzywdy mamie.Ale to samo może być jak będą spać np.Prowadzę z nią wieczną wojnę i w ogóle ale wolę chyba się z nią kłócić niż żeby im się coś stało.Sama nie wiem co powinniśmy postanowić,oboje z m. mamy mieszane uczucia.Co byście zrobiły na moim miejscu.Dodam jeszcze że tak czy siak tam w końcu zamieszkamy bo ten dom jest dla mojego m.więc to tylko kwestia czasu.Doradźcie mi proszę co zrobić

Anula my z podobnego względu nie wyporwadzilismy sie od tesciów. Tyle ze u mnie chodzi o to ze boimy sie ze tesc moze cos zrobic tesciówce, on jest pijakiem i jak tylko ma jakies pieniadze to od razu pije i staje sie agresywny.
To jets tylko wasza decyzja, nikt wam w tym tak do konca nie pomoze, czasem jest ciezko , ale bywa i wesolo.

Bodzia cos mi sie obilo o uszy z tym PPP (Profesjonalna Praczko-Prasowaczka) ze to grozna odmiana PPD i atakuje osoby z balkonami i ogrodami zwlaszcza na wiosne jak moga swoje fatalaszki na zewnatrz rozwiesic ;-):-p:-p:laugh2::laugh2:

:-D:-D:-D matko:szok: ja mam trzy balkony, a kysz a kysz:szok::-D
Agatka ciesze sie ze zapytalas...chcialam raczej napisac ze to dla mnei zaden problem ocenic ksiazke ;-) A za pochwaly dziekuje :zawstydzona/y::zawstydzona/y:i super ze czytasz...czytanie jest superasne!!!

tez tak zaczynma twierdzic:tak:

Dzień Dobry, Good Morning, Guten Morgen itd. Witać sie z Wami bardzo serdecznie.
Staś zarządził pobudke o 7 także juz jestesmy po sniadanku, a ja nawet sie zdazylam ubrać.Wczoraj moja ciężarna siostra mnie odwiedziła (nie Meg),no i miała apetyt na zupe, no to w biegu musiałam krupnik gotować. No bo jak tu ciężarnej odmówić??
Anula - życie z teściami nie musi być całkiem złe, pod warunkiem że nie będziecie sobie wchodzić w droge. Tzn. ja mieszkam z tesciami (w Polsce ofkors) ale na zasadzie Pawła i Gawła tzn ja na górze a oni na dole i ... wolnoć tomku w swoim domku. Jak ja cos czasem chce to ide na dół, jak ona coś ode mnie chce to sie wtoczy na góre i git:-p...Mam poczucie niezależności.:tak:

Ja tez mieszka na Pawła i Gawła:tak:

HEjka:-)
Agga witaj:-)
Cara super że idziesz na piwko zazdroszczę...
Bodzia napewno to dla Ciebie ta cisza:-) Kup sznurówki i pokazuj trampy:-)
U nas dziś piękna pogoda:-) Tylko trochę wieje.... Ale poza tym jest super:-) Michał nie spadł w nocy ani razu z łóżka:-) Ale i tak był na dole o 1 w nocy....
WOjtek cos spać nie chce nie wiem czemu. W dzień to prawie wcale nie śpi....
Z M wczoraj rozmawiałam, tak bardzo tęskni za nami biedny.... Ja też tęsknię ale ja jestem z dziećmi i rodziną a on tam sam jak palec...:-(
Dziś mam 4 dzieci w domu, siostra przyprowadziła swoich bąbli bo jechała do Gdańska. Także mam teraz 6, 4, 2, i pół roczku dzieci:-) Super. Jak szłam do sklepu z tą brygadą to wszyscy się patrzeli na mnie jak na jakąś matkę polkę hahaha Śmiesznie:-)
No nic musze chyba się zabrać za pożądki bo syfek się tu lekki zrobił....

:szok::szok: podziwam ze tyle dzieci pilnujesz, ja ym chyba nie zniosła:sorry2:

Dzien doberek tak w ogóle

Ja rano w pracy bylam wiec zagladam dopiero teraz. Byłam na badaniach i wszytko ok na szczescie. Dostałam bromergon , ktoś juz mi tu pisal ze to straszne swinstwo niesety potwierdzam czuje sie po nim fatalnie. Na szczescie biore narazie tylko 1 tableteke, zazywam na noc wiec jakos to przetzymamm choc i to nie latwe:no: ale damy rade;-)

Do góry