reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Patrysia, czy ty jesteś w ciąży? Matko, jak tu sie pozmieniało:-)
oj kochana od razu widać że dawwwnnnnoooo ciebie nie było:-D:-D:-D
a moj maly wlasnie zasnal a ze chodzi juz bez pampka tylko na wyjscie zajkladamy...
no i teraz zasnal mi a nie mial zalozonego ale dobrze ze cerate mam podlozona :tak:

za niedlugo mala wyprowadzka na 2 tyg :-D:-D:-D
oj jak sie ciesze i chyba juz definitywnie oducze malego nawet na dwor bede chodzi z nim bez pampka bo zaczyna mi ladnie wolac a jak nie to bede brala nocnik ze soba bo to akurat za blokiem mam piaskownice wiec daleko to nie jest ...
a tak to go przypilnuje
zyczcie mi powodzenia :cool2::cool2::cool2:
życzę powodzenia dacie radę a zawsze to oszczędność bo 2 pampersowców to spory wydatek:tak:
ja wlasnie pochlonelam drugie sniadanie- cała wilka micha sałatki z dwóch pomidorów 1 cbuli pół pęczka szypiorku i połowy śmietany- to z 3ma kromkami cchleba z masłem:szok::szok:

a na śniadanie rano zjadłam 4 kanapki z szynka:szok::szok:
medea słonko gdzie ty to mieścisz:szok::szok::szok::szok:
Witam się tylko ia spadam zaraz bo A. ma dzisiaj wolne a ja mam wku-rwa :szok::szok::szok: Na 1 lipca Zuzia miała mieć urografie ale nie było miejsc w szpitalu i odesłali nas do domu. Miałam zadzwonic dziś i umówili nas na 20 sierpnia:szok::szok: Ale jak wolnego łóżka nie będzie to tez termin przepadnie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Do tego drzwi wejściowe się popsuły i trzeba nowe kupić 800zł najtańsze:no: No i oczywiście moja wina bo te co prawda 30 lat miały ale ja kazałam je obic przy okazji remontu prtzedpokoju no i już sie zamka nie zamontuje a odpowiednio do wieku drzwi nowego sie nia da wprawić:baffled::baffled::baffled:

Do tego pada ciągle, a do mamy chce śmignąć bo dzisiaj imieninki ma-Elżbieta:-D:-D
uuuuu nasza służba zdrowia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kochana ja ostatnio pytałam lekarza o spiralkę takie są nowe fajne nie uczulają podobno najbardziej pewne i pytam go otą konkretną a on sama spirala kosztuje 250zł i założenie z usg 200 no 450 za całość myślę ok cholera no nie stać mnie teraz:no:wczoraj sprzątam ginekologię patrzę cennik firm medycznych od których mój doktorek zamawia a tam jak wół cena spirali 70 zł netto no cholerni zdzieracze:angry::angry:

a u mnie zupka antoszki juz ugotowana nasz barszczyk bulgocze na kuchence pranko wywieszone łazienka błyszczy i pokój dzieciuaków tez jeszcze nasz pokój kuchnia korytarz i będzie wsio zrobione :tak:jakoś mnie dzisiaj na porządki wzieło:szok:a wczoraj w pracy narobiłam sie jak dziki osioł dzisiaj będzie zdeczka lżej:tak:myślałam że zasnę w dom ku jak kamień a tu moje kochanie do 2 spać mi nie dało:-):cool2::cool2::cool2:a potem o 6 pobudka piotr do pracy ja z antoszką bo juz nie spał w nocy miał 4 pobudki ale kawulec działa cuda:-D

reklama

życzę powodzenia dacie radę a zawsze to oszczędność bo 2 pampersowców to spory wydatek:tak:

uuuuu nasza służba zdrowia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kochana ja ostatnio pytałam lekarza o spiralkę takie są nowe fajne nie uczulają podobno najbardziej pewne i pytam go otą konkretną a on sama spirala kosztuje 250zł i założenie z usg 200 no 450 za całość myślę ok cholera no nie stać mnie teraz:no:wczoraj sprzątam ginekologię patrzę cennik firm medycznych od których mój doktorek zamawia a tam jak wół cena spirali 70 zł netto no cholerni zdzieracze:angry::angry:

a u mnie zupka antoszki juz ugotowana nasz barszczyk bulgocze na kuchence pranko wywieszone łazienka błyszczy i pokój dzieciuaków tez jeszcze nasz pokój kuchnia korytarz i będzie wsio zrobione :tak:jakoś mnie dzisiaj na porządki wzieło:szok:a wczoraj w pracy narobiłam sie jak dziki osioł dzisiaj będzie zdeczka lżej:tak:myślałam że zasnę w dom ku jak kamień a tu moje kochanie do 2 spać mi nie dało:-):cool2::cool2::cool2:a potem o 6 pobudka piotr do pracy ja z antoszką bo juz nie spał w nocy miał 4 pobudki ale kawulec działa cuda:-D
no wasnie nie wiem:-D znaczy w kilogramach ktore z tyg na tydzien przybywają:baffled:
i martwie sie co to ze mną bedzie później po ciązy- jak ja to zrzuce:baffled::baffled::baffled:

to niexle doktorki zdzieraja- sama spirala kosztuje "250"+ zaożenie 200:-D za spirale gościu jest 350 do przodu:-D:-D:-D:-D:-D

zrobiłaś mi saka na kawke wiec sobei zrobię:tak::tak::tak:

Ale szalejesz:tak::tak::tak:. Zdziera niesamowici :szok::szok::szok:.
Ja dzisiaj robie sosik z królika i nie wiem czy mi wyjdzie bo robie pierwszy raz:confused:. Ja mieszkanko też już prawie mam posprzątane

no wasnie nie wiem:-D znaczy w kilogramach ktore z tyg na tydzien przybywają:baffled:
i martwie sie co to ze mną bedzie później po ciązy- jak ja to zrzuce:baffled::baffled::baffled:

to niexle doktorki zdzieraja- sama spirala kosztuje "250"+ zaożenie 200:-D za spirale gościu jest 350 do przodu:-D:-D:-D:-D:-D

zrobiłaś mi saka na kawke wiec sobei zrobię:tak::tak::tak:
Ja po popierwszej ciąży zrzuciłam fajnie. Karmiłam Seweryna cyckiem i m śmial się że Sewery zrobi ze mnie kościotrupa:-). A teraz jest ciężej:-(. Może dlatego że cesarka brakuje mi jeszcze z ok.5kg. No i mam problem z balonami masakra.
Ja hyba też zrobie sobie kawke bo ta pierwsza mi nie pomogła:sorry2:

Ale szalejesz:tak::tak::tak:. Zdziera niesamowici :szok::szok::szok:.
Ja dzisiaj robie sosik z królika i nie wiem czy mi wyjdzie bo robie pierwszy raz:confused:. Ja mieszkanko też już prawie mam posprzątane
ostatni raz jadłam rosołek z królika jakieś 10 lat temu i jak dla mnie czyli ludzia który rosołu nie lubi był pycha:tak::tak:a skąd ty kobieto masz królika???

Patrysia, kciuki zaciśnięte :tak:

Ja po popierwszej ciąży zrzuciłam fajnie. Karmiłam Seweryna cyckiem i m śmial się że Sewery zrobi ze mnie kościotrupa:-). A teraz jest ciężej:-(. Może dlatego że cesarka brakuje mi jeszcze z ok.5kg. No i mam problem z balonami masakra.
Ja chyba też zrobie sobie kawke bo ta pierwsza mi nie pomogła:sorry2:

Ja po pierwszej ciąży z końcem połogu wróciłam do wagi:tak: a przytyłam 22kg, a teraz wszystko zostawiłam w szpitalu :-D 11kg
A le to nie znaczy, ze nie mam czego zrzucać, niestety:baffled:

Wkoncu do Was dotarłam baby:tak::tak::tak:Ale od rana wziełąm sie za sprzatanie i prasowanie:szok:;-)
Wyprasowałam ponad polowe z tego co mialam i prawie wszystko posprzatałam,do tego usmazyłam sobie jeszcze schabik na jutro:tak::tak::tak:

Pogoda taka sobie-rano było przyjemnie bo bez slonca i wiaterek a teraz pada i jest słonce za takimi penerskimi chmurami ale jakos nie mozes ie przebic:no::no::no:
Niedlugo poloze mlode spac i sama chyba tez sie przespie

reklama
Patrysia, kciuki zaciśnięte :tak:

Ja po pierwszej ciąży z końcem połogu wróciłam do wagi:tak: a przytyłam 22kg, a teraz wszystko zostawiłam w szpitalu :-D 11kg
A le to nie znaczy, ze nie mam czego zrzucać, niestety:baffled:
oj kochana Ty naprawde nie masz co zrcuucac, bo pod koniec ciazy topraktycznie gdyby nie troche brzuszka to nie bylooby widac ze w ciazy jestes:-p:-p:-p

Do góry