reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

MELDUJĘ SIĘ :-D:-D:-D:-D:-D Reszta pózniej tzn jutro bo zajrzalam na chwilkę :tak: tęsknię za Wami bardzo i cieszę sie że nie zapomnialyście o mnie ;-) duzo spraw zalatwialismy z męzem dopłata do mieszkani rozne zaświadczenia ksiazki dzieciom no i kaske na ksiązki bo jak bysmy mieli wszystko naraz kupowac to by brakło a tak to jakos musimy dac rade na razie na Wojtka ksiąki zapłaciliścmy 300 zl jutro kupujemy Zuzi drugie 300 zl -to z upustem 13% :szok: bo tak wyszlo by ok 700 zl :szok::szok::szok::szok: na razie bo padam na pysk DOBRANOC ODMELDOWUJĘ SIĘ :-D:-D:-D:-D
no kochana nareszcie wywołałam cię jakoś:-D:-D:-Da jakie wojtek ma książki??????
Wstałam wcześnie, żeby śledztwo troszkę pociągnąć. W rowie kamień zrzuciłam.

As zdrówka życzymy.

Agnes, no jesteś, jak fajnie. A burza ewnie ta ode mnie poszła do Ciebie-z gradem? My akurat na spacerku bylyśmy.

Medeuska ubranka sliczne a śpiworek fajniusi. Powinien wystarczyć. No i gratuluje wygranej, jakby nie ylo cos sie ( moze szczerbato ale zawsze ) uśmiechnęlo.

Joasiu, tak w biegu... Musisz do nas wrócić.

Malinka,avatarek słodzizna
to zaraz idę do rowu mam nadzieję na same dobre wieści :tak::tak::tak:
Witam:tak:

Zdrowiej szybciutko :tak::tak::tak:

Super zakupy :tak::tak::tak:

No nareszcie, już się martwiłyśmy:sorry2:

Wczoraj to chyba wszystkie powyłączały komopy z powodu buzy, bo nie wiedzę inaczej :sorry2: Takie pustki... My wczoraj z M mieliliśmy troszkę czasu dla siebie, dziewczyny poszły spać o 20 :tak:
ale wam dziewczyny niespodziankę zrobiły:szok::szok::szok::szok:i bardzo dobrze bo czas spędzony razem jest bezcenny:tak::tak:
hej laski
sorki ze mnie wczoraj nie bylo.rano komisja,pozniej troche roboty,a ok.17 pzyszla burza i trwala przez pol nocy w niewielkich odstepach iwec nie mialam netu.
dzis bedzie decyzja w sparwie Pauliny.ide nadrabiac
tak myślałam kochana że burzę miałaś to daj potem znać co i jak z komisją :tak::tak:

a u mnie nocka standart 7 pobudek:wściekła/y:za oknem szaro buro choć ciepło ale zaraz będzie deszcz a ja muszę sklepu a buuuu:no::no::no::no: adasia muszę dzisiaj spakować bo o 13 jutro jedzie a jak znam siebie i zacznę go pakować na ostatnia chwilę to nie spakuję mu pewnie czegoś jak ostatnio np majtek:-p
jak to dobrze że jutro weekend pietruszka domku :tak::tak::-):-):-)
to zmykam do rowu:-D

reklama
widac ze w dzien byla pogoda a pozniej burza buo duzo tego nie bylo:-)

wszystkiego naj naj naj dla madziulinataszy i jej krzysia w dniu 10 rocznicy ślubu..............

boziu jak ten czas leci 10 lat temu bawiłam się u nich na ślubie a adaśko był taki maleńki miał 4 m-ce:szok::szok::szok::szok:

spoznione ale szczere najlpesze zyczebia:-D:-D:-D

hej dziewczyny:)
wpadlam sie przywitac:)
nazywam sie elwira mam o zgrozo 32 lata i 3 letniego synka Kubusia.Siedze w domu na wychowawczym i robie to co kazda:)jak macie pytania to zapraszm:)
pozdrawiam serdecznie:)
witamy witamy

A reszta to pewnie albo ma ładna pogodę i na spacer wybyła, albo paskudna i za porządki się wzięła.

Miałam w planie wyskoczyć cichaczem po chleb,ale nie zapowiada się na deszcz, więc poczekam az mala wstanie i pojdziemy razem. Poki co biore sie za podłogi poki spi, to nie bede miala stópek po umyciu:-D

u mnie wczoraj bylo bardzo upalnie ale ok 17 przylazla ta paskudna burza.i na prawde w jakis odstepach 15minutowych byla kolejna i kolejna,.i tak na pewno do polnocy.
dzis juz nie pada ale jeszcze chmury.ale wlasnie na wschodzie ma sie najpierw rozpogodzic czyli u mnie:-):-):-):-)
cos jakby jasneijsze juz te chmury

A my wróciliśmy właśnie z SI.
Diagnoza i omówienie będzie 30 lipca.
Mam wtedy iśc sama to mi wszystko powie.
Jakie zajęcia ,przez ile czasu u nich w centrum i jak długo w domu.
Na pewno będą zajęcia z zaburzeń społecznych i SI 2x w tygodniu przez co najmniej 4 miesiące. zaburzenia ogólno rozwojowe na podłożu przedsionkowym

zaburzony cały system równowagi

naśladownictwo

powtarzalność ruchów

przewidywalność

interpretacja własna

czucie własnego ciała a w zasadzie prawie całkowity jego brak.

W sumie 210 zł tygodniowo wyparuje z portfela na początek,a potem więcej.:szok::szok:

tak to kosztuje prywatnie niestety.
moja Paulinamiala podobnei ale w mniejszym stopniu na sczezcsie
my Sii mialysmy 2 lata te,u w CZD w wawie i oczywsicie po znjamosci nas pedagog wcisnela wczesniej b9o bylam w koncowce ciazy:-)
a ze sie zaprzyjzanilam z ta pedagog bo jezdze do CZd juz 5 lat to jak cos potrzebuej pilnie to zawsze gdzies nas wcisna.tak jak z opinia dla Pauliny od psychologa:-)

co Ty chcesz wygladasz slicznie... a obcinalas wloski ???
bo krotsze sie wydaja :sorry2:

no i jak po komisji kochana umieram z ciekawosci.......

wlsoksi mam dluzsze ale pocieniowane i tak sie jakos ulozyly:-)
a o komisji bede wiedzial po poludniu co i jak

No to jestem zrobilam na obiadek mielone z mlodymi ziemniaczkami koperkiem i buraczki pyszny byl obiadek Emily jak sie dorwala do taty talerza to zjadla 1,5 mielonego i pare ziemniakow:szok::szok::szok::szok: chyba jej musialo zasmakowac bo obiad jadla 1,5 godziny wczesniej :szok::szok::szok: caly czas wolala mniam mniam i chytala tacie za talerz jeszcze dobrze jednego nie pogryzla a juz chciala zeby jej dalej dawac:szok::szok::szok:
A i pochwale sie wam ze dzis pierwszy raz w koncu powiedziala MAMA bo tak to caly czas byl tylko tata po polsku i niemiecku a mama nie chciala powiedziec:-):-):-):-) no ale dzis jej sie udalo pare razy normalnie ale jestem szczesliwa:-):-):-):-)

super!
moja tez najpierw tate ciagle wolala.a jak zaczela wolac mama to sie odczepic teraz nie moze:-D

Patrysia nie chcę krakać ,ale przy tak małej różnicy wieku to dzieciom się mocno zmienia.
Sewi będzie się mocno dopominał Twojej uwagi i różnie może być.:tak::-)
Ja bym wolała 2 mieć w wózku niż jedno w wózku a drugie na rękach,a nie raz widziałam takie scenki.:tak::-):-)

ja tez takie cos widzialam.
wiec przydalby Ci sie wozek dla dwojki

Święte słowa :tak::tak::tak:
Moja Helenka Chce do wózka :tak: Dobrze, że mam ja gdzie posadzić ( mamy coś w rodzaju tandemu :tak:)

Ale się rozpadało... Mam nadzieję ze do jutra przejdzie :confused:

oj padalo padalo.jak ospa?

Dziewczynki żegnam się z Wami na dzisiaj.
Bierze mnie coś.
Mam potworny ból głowy i uszu.
Temp w uchu lewym 37.9 w prawym 37.4
Edytuję
Ogólna temp 38.2 i zajebiście szybko rośnie.
Coś się pewnie rozwija.
Idę do łóżka ,bo mnie telepie zimnem ,mam dreszcze i gęsią skórkę.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dobrej nocki życzę.:-)

bidulku.jak sie dzis czujesz?
do mnie dzwonila przedwczoraj wieczorem kolezanka.dzieciak mial ponad 40stopni goraczki!
a ta bala mu sie oklady zrobic ale jakos ja przekonalam:baffled:
wczoraj byla u lekarza no i gardlo
wszytsko wina tej pogody

MELDUJĘ SIĘ :-D:-D:-D:-D:-D Reszta pózniej tzn jutro bo zajrzalam na chwilkę :tak: tęsknię za Wami bardzo i cieszę sie że nie zapomnialyście o mnie ;-) duzo spraw zalatwialismy z męzem dopłata do mieszkani rozne zaświadczenia ksiazki dzieciom no i kaske na ksiązki bo jak bysmy mieli wszystko naraz kupowac to by brakło a tak to jakos musimy dac rade na razie na Wojtka ksiąki zapłaciliścmy 300 zl jutro kupujemy Zuzi drugie 300 zl -to z upustem 13% :szok: bo tak wyszlo by ok 700 zl :szok::szok::szok::szok: na razie bo padam na pysk DOBRANOC ODMELDOWUJĘ SIĘ :-D:-D:-D:-D

ja kupowalam kasiazki na Wesoła szkoła Box Komplet klasa 1 2 3 Już w szkole Box Komplet dla klasy I II III Przygoda z klasa i przyjaciele zestaw dla klasy Podręczniki i jestem zadowowolona.jest taniej niz na innych stronach i jak powyzej 200zl zamowienie to dowoz kureirem gratis:-D
odpowiadaja na maile i tel i wszytsko doszlo jak potzreab:-)

Witam się z rana :-):-):-):-)

wstałam i jakoś nic mi się nie chce,a dzis mnie czeka prasowanie :baffled: muszę się zmusić :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

nie mam na razie weny do pisania może później dołączę do Was :tak::tak::tak::tak::tak:

ja wczoraj poprasowlaam malej troche ciuchow bo juz spodenek i restzy nie miala.
dzis mam tone prania.
biore sie za mycie okine i generalne porzadki i mam nadziej ze w koncu wyjdzie slonce bo chce dywany na dwor wyrzucic i dziewczyny tez:-D:-D:-D:-D:-D:-D
takze zarzz uciekam bo panienki wstaly i sie biore za robote

wiecie że M.JACKSON nie żyje:-:)-:)-:)-( dziwak był z niego i różne dziwne rzeczy pisali ale muzykę jego lubiłam może nie wszystkie kawałki ale wiele tak:tak::tak:
zaraz anabubka poszukam książek dla adama w tej księgarni co ty brałaś bo jeszcze nie znalazłam takiej księgarni gdzie mieli by dla adacha wszystkie książki i to jets ból bo jak zamawia się u kilku to za przesyłkę doliczają wszyscy a wtedy to już się średnio opłaca:confused:

wiecie że M.JACKSON nie żyje:-:)-:)-:)-( dziwak był z niego i różne dziwne rzeczy pisali ale muzykę jego lubiłam może nie wszystkie kawałki ale wiele tak:tak::tak:
zaraz anabubka poszukam książek dla adama w tej księgarni co ty brałaś bo jeszcze nie znalazłam takiej księgarni gdzie mieli by dla adacha wszystkie książki i to jets ból bo jak zamawia się u kilku to za przesyłkę doliczają wszyscy a wtedy to już się średnio opłaca:confused:

no juz mi Luna pwoiedziala o ytym

Malina-zawsze mozesz do nich zadzwonic i zapytac jak czegos na stronie nie znajdziesz.

dobra ja odpadam.trzeb asie ubrac ibrac za robote.biore sie za okna bo nie pda ai slonca tez nie ma wiec sie nie zapoce mocno:-)
moze uda mi sie wpasc wieczorem jak moj na kompie nie zasiadzie bo dzis pitaek:baffled:

ale jutro bede jakby co.
trzymajcie sie cieplo
papappa

ja sie tylko przywitam niestety internet nie pozwala nic tu robić raz jest raz ucieka
więc puzzle układamy
obiad gotowy wiec luzik i domowe rzeczy mam odszczepki kwiatkó do posadzenia wiec mam co robić

ano racja dziwak był z tego M Jackson ale piosenki miał dobre
[*]

mama Helenki czyli udany wieczór mimo burzy
wczoraj chyba buza wszędzie szalała bo pustki były na całym BB

Joana witaj i wow jakie książki drogie ło matko mnie to czeka za kilka lat i chyba zaczne odkładać niedługo bo coraz droższe książki sa

Agnes dawaj do mnei te prasowanie Ja lubie prasować

Anabuba oby komisja pozytywną decyzje dała

Malinka miłęgo pakowania i moze młodemu kaz szykowac to we dwoje będzie łatwiej i nie zapomnicie niczego - mnei to czeka za tydzień dokłądnei bo w sobotę o 6 rano jedziemy

Anabuba u mnie też słonko i chyba tez pomyje okna i prasowanie też czeka na suszarce wiec pracowity dzień widze bedzie u każdej

Ostatnio kupilam 2 losy za 1zl i wygralam 10 zł:-D:-D:-D:-D

To ty garaj jak najwięcej, może jakaś 6 ci się trafi :tak::tak::tak:

Anabuba, Helena ma się coraz lepiej, natomiast ospa coraz gorzej :-D Nie zauważyłam nowych krost od 2 dni :tak: No ale jeszcze mogą się pojawić :baffled: Najważniejsze, że ma już dobry humor i apetyt wraca :tak::tak:
A z ospy jeden pożytek, Helenka się strasznie roztyła na wikcie babci :baffled: Ale wróciła już do normy, przez choróbsko :sorry2:

Witam piątkowo.
Poczytałam już nieco i od razu odpisuję.
Bym zapomniała dużo zdrówka dla AS :-):-):-):-):-)
dzięki już lepiej.Wwaliłam w siebie wczoraj z pół apteczki domowej,bo dziś do Warszawy muszę jechać.:-D:-D:-D:-D

Witam,
dzisiaj byłam u Patrysi, potem w Plazie i kupilam dla uzi śpiworek w 5-10-15 i rajstpki bo w promocji spiworek tylko 20 l i rajstopki tylko z a3zl, ale ostatnie 2 pry byly niestety, a śpiworek kupilam na 68 bo wieksych nie bylo, ale na zime powinien wystarczyc:tak::tak::tak::tak::tak:
po popludniu blam u wujka na urodzinach, m mnie dzisiaj wnerwil i tera sie do niego nie odzywam mam go gdzieś

wklejam fotki tego śpiworka i tego dresiku który ostatnio kupilam, że nie umie robic zdjęc to wysly jakie wysly, na żywo t wsystko wygląda lepiej.....:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
śliczne

no kobitki co jest już po 21 a tu takie pustki:szok::szok::szok::szok:
as i ania zdrówka kochane:tak::tak::tak::tak:
mój antoszka już śpi adam buduje coś z klocków i szykuje się do czytania książki o napoleonie pietruszka czyta poradnik jak być idealnym rodzicem ja tu chciałam z wami poplotkować a tu taka cisza:szok:
ciekawe książki czytają Twoi panowie :-D:-D:-D

puscilam dzisiaj multi multi i trafila, całą 4:-D:-D:-D:-D:-D:-D a w drugiej koolumne całe 1:-D:-D:-D

ale 2 zl za 4 jest:sorry2: phi :-D:-D:-D puszcze sobie filmik i klade sie spac, nrwy mam jak ch.....:angry:
brawo za wygraną :-D:-D:-D:-D:-D

ciuszki sliczne i takie malutkie,już zapomniałam jak to było :tak::tak::tak::tak:

malinka avatarek śliczny,bardzo mi sie podoba :-):-):-)

I już po burzy na szczęście.ale sie bałam,Oliwka nie chciałą mi usnąć bo waliło i dudniło tymi piorunami więc musiałąm wyjątkowo wziąść ja na kolana i uśpić spiewając kołysankę.wtuliła się i szybko usnęła.chyba to ja bałam się bardziej niż ona :tak::tak::tak::tak:
ale najwazniejsze ze jest już po :tak::tak::tak::tak:
mama zawsze znajdzie sposób na swoje dziecko:-)

dziękuję mi też się awatarek podoba:tak::tak::tak:
mykam pod prysznic i lulu:tak::tak::tak:
oglądałam plecaki szkolne na allegro dla adama nawet synuś mi potowarzyszył i obojgu nam się spodobał czerwony plecak pumy tylko mówię adacho 69 zł + przesyłka troszku drogo......a mój synek ponamawiam bunię i dziadziusia niech coś rzucą za primo świadectwo to zamówimy ok mamuś:-D:-D:-D:-D:-D
to papatki kochane do jutra:happy2::happy2::happy2:
łłłłłłłłłoooooooooo matko ale luneło:szok::szok::szok::szok::szok:
niezły jest :-D:-D:-D:-D

Razem z Klaudusią mamy dziś wyprawę do Warszawy.
Ogłoszenie wyników o 16 ,kto dostał się do szkoły.:tak::-)
Jestem dobrej myśli ,ale jednak cała w nerwach.:sorry2:

reklama
Ostatnio kupilam 2 losy za 1zl i wygralam 10 zł:-D:-D:-D:-D

o kurczę ale szczęście
super śpiworekkkk

To ty garaj jak najwięcej, może jakaś 6 ci się trafi :tak::tak::tak:

Anabuba, Helena ma się coraz lepiej, natomiast ospa coraz gorzej :-D Nie zauważyłam nowych krost od 2 dni :tak: No ale jeszcze mogą się pojawić :baffled: Najważniejsze, że ma już dobry humor i apetyt wraca :tak::tak:
A z ospy jeden pożytek, Helenka się strasznie roztyła na wikcie babci :baffled: Ale wróciła już do normy, przez choróbsko :sorry2:

myśmy ospę przechodzili jakoś w listopadzie współczuje

drapie się bardzo???? bo moja odziwo nicc się nie drapała
ale ospa tak zmutowana że i mnie trafiło choć miałam:szok::szok: i 3 krostki aż miałam

Witam piątkowo.
Poczytałam już nieco i od razu odpisuję.

dzięki już lepiej.Wwaliłam w siebie wczoraj z pół apteczki domowej,bo dziś do Warszawy muszę jechać.:-D:-D:-D:-D

śliczne

ciekawe książki czytają Twoi panowie :-D:-D:-D

brawo za wygraną :-D:-D:-D:-D:-D

mama zawsze znajdzie sposób na swoje dziecko:-)

niezły jest :-D:-D:-D:-D

Razem z Klaudusią mamy dziś wyprawę do Warszawy.
Ogłoszenie wyników o 16 ,kto dostał się do szkoły.:tak::-)
Jestem dobrej myśli ,ale jednak cała w nerwach.:sorry2:

trzymamy kciuki &&&&&by wyniki były pozytywne

Do góry