reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Malinka na NFZ to on ma na ostatni kwartał 2010 roku ,pod warunkiem,że mu się za dużo nie polepszy.
...

To tak jak ja ortopedę dla Niki, ma mieć badanie usg miedzy 4 a 6 tyg, a oni ja zapisali jak by miała skończone 3 miesiące :no::no::no: Dobrze ze moja mam mi załatwiła i idziemy 2 lipca :tak: A to tylko dlatego, że sąsiadka pracuje w szpitalu dziecięcym na ortopedii... W przychodni rejonowej jak powiedziałam, że potrzebuję skierowanie bo ortopeda niedługo a Niki jeszcze nie była na pierwszej wizycie to od razu pielęgniarka skomentowała, że albo prywatnie albo mam niezłe znajomości:no:

A ja nastawiłam pierwsze słoiki z kiszonymi :tak::tak::tak: M wróci z pracy i pewnie odrazu będzie chciał jeść :-D:-D:-D Na pożądki jeszcze nie mam weny :sorry2:

reklama
dziewczyny....
Agnes ma problem...
wzywali komputerowca bo siadl im komp i on im wszystko wyszyscil i nie moze zalogowac sie na bb bo nie pamieta hasla i pyta czy idzie je odzyskac czy musi zakladac nowe haslo...
jak co dajcie jej znac bo ja nie mam pojecia powinno pisac "zapomnialem hasla" czy "nie pamietam hasla" po logowaniem... :baffled::baffled::baffled:

Musze wam sie pochwalic ze wygralam w LOTTO maialam tylko 3 ale to zawsze 15 Euro szkoda ze 6 mi sie nie trafila:-D:-D:-D:-D
no to gratki wygranej nastepnym razem bezie 6 ;-)
A mialam sie zapytac zanim zapomne czy ktoras moze ma przepis na klopsy w sosie koperkowym ??? bylam na naszym watku ale tam takiego przepisu jeszcze nie ma:no::no::no: a kupilam dzisiaj tyle mielonego i koperku ze chetnie bym jutro na obiad zrobila:tak::tak::tak:
ja nie robilam klopsow w sosie koperkowym... :no:
Gratulacje.Zawsze to dobry początek :-D:-D:-D
Ja dziewczynki zajrzałam,ale młoda mnie kusi.
Robi mi dziś wieczór z gitarą.Oj sobie pośpiewamy.:-D:-D:-D:-D:-D
ja tez lubie grac na gitarze choc zapuscilam sie w tym ostatnio... :-(
Mam wieści od naszej dowikli :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-)

OTO CO NAPISAŁA:

hej.Dopiero jutro będę miała internet bo jednak zrezygnowałam ze stacjonarnego i zamówiłam sobie w playu i najprawdopodobniej jutro kurier mi przywiezie modem.Przeprowadzka ok.Już w niedzielę bylismy urządzeni i robiliśmy parapetówę.ja też strasznie za Wami tęsknie.Cholernie mi Was brakuje.Buziaki i uściski dla wszystkich ciotek i dzieciaczków od całej mojej ferajny.

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
my tez za nia tesknimy...
fajnie ze esa napisala... bo wiemy co i jak :tak:
Pati a Ty nie masz wozka po SEwciu?
czy poprostupotrzebujesz drigiego?
mam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ale juz mi sie odwidzial ...
bede go sprzedawac za ok 200 zl... i chyba znajoma go kupi... :tak:
wiem co milam napisac.
wczoraj dzieciak mojej szwagierki zza plotu spal na dworzu w wozku.ja siadlam na krzesle i sie opalam slysze ze maly marudzi(ma 1rok i 8 m).mysle pewnie przestanie.za chwiel slysze łup!a to dzieciak wypadł z wozka!cale szczescie na trawe!!!!!!!!!!!
ona ma ten z nowych wozkow co maja pasy jak w samochodzie.
te pasy moze sa i fajen jak dziecko ladnie siedzi ale jak ma spac,przeciez nie da sie spac w takich pasach!!!!!!!
to mi sie w nowych wozkach nie podoba.i ona go wlasnie nie przypielatymi pasami bo goraco i niewygodnie.a jakby maly trafil na kamien?on polecial glowa w dol!
dlatego ja kupilam szelki do wozka.mala jest przypieta i nie wypadnie ale jednoczesnie moze sie w miare swobodnie krecc czy siedziec i spac
o Boze... :szok:
dobrze ze malemu nic sie nie stalo...
ja mimo tego ze zapinam sewka to i tak czasem czuje sie niepewnie... ale na szczescie spi mu sie dobrze a raczej spalobo nie pamietam kiedy ostatni raz spal w wozku :baffled:
dobranoc agnes.
a to mala namistak amojej opalznizny tylko sie nie smijeciez mojej miny bo zdjecie w locie robione:-)
co Ty chcesz wygladasz slicznie... a obcinalas wloski ???
bo krotsze sie wydaja :sorry2:
dobranoc!:-:)-:)-:)-(

jakbym sie rano nie odezwala to pamietajcie trzyac kciuki
no i jak po komisji kochana umieram z ciekawosci.......
a u nas nocka bez rewelacji tzn 4 pobudki w nocy lało a mój kochny pietruszka wieczorem otworzył w nocy okno dachowe w łazience i w ten sposób po oknie deszcz leciał do mieszkania :angry:jak rano weszłam i zobaczyłam tyle wody to myślałam że rura jakaś poszła a potem spojrzałam na okno i wszystko wiadomo:tak::tak:miał chłop co z rana robić:-p:-p:-p
z kompem nadal coś nie ok ale wczoraj nie miał już siły tego rozgryzać wiec zrobi to dzisiaj a rano tylko mi go musiał odpalić no bo jak ja bez kompa:szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
za oknem ponuro szaro ale może się przejaśni:confused::confused:jak antoni zaśnie to zrobię zupkę i zabiorę się za odgruzowanie przedpokoju a potem może nasz doprowadzę do stanu idealnego:tak::tak:
ale Ci nabroil...
nie dobry pietrucha :-D:-D:-D:-D:-D
Melduje sie i ja:)

Dzis jestem chora jak byk boli mnie gardlo i mam zapchany nos
ehhh nie mam weny
zdrowka zyczeeee :-D:-D:-D:-D
madziulanatasza - wszystkiego naj naj naj z okazji 10 rocznicy slubu... golabki nie wariujcie za ostro :-p:-p:-p:-p

hej dziewczyny:)
wpadlam sie przywitac:)
nazywam sie elwira mam o zgrozo 32 lata i 3 letniego synka Kubusia.Siedze w domu na wychowawczym i robie to co kazda:)jak macie pytania to zapraszm:)
pozdrawiam serdecznie:)
witaj u nas - napisz ocs o sobie ;-)
hi hi zrób jak ja ponad 200 i będziesz mieć z bani taki szybki obiad potem:tak::tak::tak:a później to rób tak jak ja ja miałam termin na 3 listopada to tak mniej więcej od początku października robiłam sobie zapasy zamrażarkowe tzn robiłam pyzy i do zamrażary pierogi,kopytka ,zrazy a jak mi miejsca zabrakło w zamrażarce to do słoików bigosik klopsiki i zawekowałam potem przez pierwsze 2 tygodnie tylko wyciągałam a ja jadłam ziemniaki i marchewkę tylko to mi smakowało a i ser biały i biszkopty:szok::-D:-D
haha ja zrobil;am 50 i kregoslup mi wysiada :nerd:
A my wróciliśmy właśnie z SI.
Diagnoza i omówienie będzie 30 lipca.
Mam wtedy iśc sama to mi wszystko powie.
Jakie zajęcia ,przez ile czasu u nich w centrum i jak długo w domu.
Na pewno będą zajęcia z zaburzeń społecznych i SI 2x w tygodniu przez co najmniej 4 miesiące. zaburzenia ogólno rozwojowe na podłożu przedsionkowym

zaburzony cały system równowagi

naśladownictwo

powtarzalność ruchów

przewidywalność

interpretacja własna

czucie własnego ciała a w zasadzie prawie całkowity jego brak.

W sumie 210 zł tygodniowo wyparuje z portfela na początek,a potem więcej.:szok::szok:
Boze ile kasy normlanie masakra.......
ale tyle dobrze ze Kubus lubi chodzic tam :tak:

No a ja zrobilam ok 55 pierogow i troche z truskawkami....
troche pozamrazalam ale ja sama zjadlam chyba z 15 ale ma spust az sama sie zdziwilam :baffled::szok:
no mlody buszuje w domku nikogo nie ma wiec nie ma co robic, polozylabym sie bo z tego przejedzenia ciezko mi sie ruszyc :sorry2::-)

ja tez lubie grac na gitarze choc zapuscilam sie w tym ostatnio... :-(

mam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ale juz mi sie odwidzial ...
bede go sprzedawac za ok 200 zl... i chyba znajoma go kupi... :tak:

Boze ile kasy normlanie masakra.......
ale tyle dobrze ze Kubus lubi chodzic tam :tak:

No a ja zrobilam ok 55 pierogow i troche z truskawkami....
troche pozamrazalam ale ja sama zjadlam chyba z 15 ale ma spust az sama sie zdziwilam :baffled::szok:
no mlody buszuje w domku nikogo nie ma wiec nie ma co robic, polozylabym sie bo z tego przejedzenia ciezko mi sie ruszyc :sorry2::-)
Klaudia lubi grać jak ją naleci.
Teraz też coś tu brzdąka.

Patrysia ja na Twoim miejscu rozejrzałabym się za wózkiem podwójnym.
Sewi jeszcze mały to jak z nimi razem na spacer pójdziesz?
Tak to jednego w wózio i drugiego i do przodu.:-D:-D

Masz kochana spust.Nie ma co.
A ja nadal szaleję z owocami.
Dziś na obiadek makaron z truskawkami i śmietaną lub kompot z truskawkami (zupa owocowa jak kto woli)
Na podwieczorek koktail truskawkowy z bułeczką.:-D:-D:-D:-D
Na przekąskę czereśnie i arbuz.
To dzisiejsze nasze menu :-D:-D:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Kubuś totalnie niezdrowo zjadł 4 kawałki pizzy z podwójną szynką i serem z Tele pizzy z tej największej :szok::szok::szok::szok::szok::szok:.
Widać ,że chłopak wyzdrowiał.:-D:-D:-D
Teraz sobie śpi,a ja idę po truskawki.:-D:-D:-D

No to jestem zrobilam na obiadek mielone z mlodymi ziemniaczkami koperkiem i buraczki pyszny byl obiadek Emily jak sie dorwala do taty talerza to zjadla 1,5 mielonego i pare ziemniakow:szok::szok::szok::szok: chyba jej musialo zasmakowac bo obiad jadla 1,5 godziny wczesniej :szok::szok::szok: caly czas wolala mniam mniam i chytala tacie za talerz jeszcze dobrze jednego nie pogryzla a juz chciala zeby jej dalej dawac:szok::szok::szok:
A i pochwale sie wam ze dzis pierwszy raz w koncu powiedziala MAMA bo tak to caly czas byl tylko tata po polsku i niemiecku a mama nie chciala powiedziec:-):-):-):-) no ale dzis jej sie udalo pare razy normalnie ale jestem szczesliwa:-):-):-):-)

No to jestem zrobilam na obiadek mielone z mlodymi ziemniaczkami koperkiem i buraczki pyszny byl obiadek Emily jak sie dorwala do taty talerza to zjadla 1,5 mielonego i pare ziemniakow:szok::szok::szok::szok: chyba jej musialo zasmakowac bo obiad jadla 1,5 godziny wczesniej :szok::szok::szok: caly czas wolala mniam mniam i chytala tacie za talerz jeszcze dobrze jednego nie pogryzla a juz chciala zeby jej dalej dawac:szok::szok::szok:
A i pochwale sie wam ze dzis pierwszy raz w koncu powiedziala MAMA bo tak to caly czas byl tylko tata po polsku i niemiecku a mama nie chciala powiedziec:-):-):-):-) no ale dzis jej sie udalo pare razy normalnie ale jestem szczesliwa:-):-):-):-)
brawa dla Emily :tak::tak::-):-)

witam

ja poszalałam nie padało i na rower wskoczyłam 1h jazdyyyyy alejek dla rowerów jednak sporoo i to w jednym ciągu ulica tylko nie kiedy przecina
i jak sie uda przynajmniej co 2 dzień musze jezdzić a bede zadowolona hehehh bo dietka jest to i spalę troszku bo ćwiczenia domowe mało dają efektu

widzę tu pasibrzuszki dzisiaj sa :)) to ważne jak mają apetyt

Agnieszka gratki za wyczekiwane mama

As wow ma apetyt chłopakkkk

kurczę pierogi powiadacie robicie tu hurtowo widzę chyba sama pomyślę bo za tydzień jadę a mąż zostaje miesiąc sam więc mus mu porobić juz ma troszkę zapasów 2 słoiki fasolki w zamrażalce też cosik

As łomatko ale parowanie będzie :szok::szok::szok::szok: czego się dla dzieci nie robiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

reklama
witam

ja poszalałam nie padało i na rower wskoczyłam 1h jazdyyyyy alejek dla rowerów jednak sporoo i to w jednym ciągu ulica tylko nie kiedy przecina
i jak sie uda przynajmniej co 2 dzień musze jezdzić a bede zadowolona hehehh bo dietka jest to i spalę troszku bo ćwiczenia domowe mało dają efektu

widzę tu pasibrzuszki dzisiaj sa :)) to ważne jak mają apetyt

Agnieszka gratki za wyczekiwane mama

As wow ma apetyt chłopakkkk

kurczę pierogi powiadacie robicie tu hurtowo widzę chyba sama pomyślę bo za tydzień jadę a mąż zostaje miesiąc sam więc mus mu porobić juz ma troszkę zapasów 2 słoiki fasolki w zamrażalce też cosik

As łomatko ale parowanie będzie :szok::szok::szok::szok: czego się dla dzieci nie robiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

A gdzie ty sie az na miesiac wybierasz????

Do góry