reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Posadziłam tyłek na chwilkę, choc cos mi się zdaje, że pranie się skończyło, ech, w biegu d rana. Ostatnio to mnie w domu prawie w ogóle nie było, a jak byłam to tylko ciałem ( czytaj posprzatać i spać ). A i tak dziś jak się wzięłam za robotę, to się okazało, że sprzatanie po łępkach było do bani i trza wszystko raz 2 zrobić. Do tego kupa prania się już nazbieała i obiad jakiś i jeszcze pomoc w kwesti akwarystycznej, a bardziej w sumie Kubusiowej. Teściowa zajechała mnie jak tylko mogła, no ale trudno, było, jezcze co prawda wróci, ale nie dziś.

Mała drzemie, obiecałam sobie, że jak zaśnie to siądę z kawką, a tu dupa, obiad trza szykować, pranie rozwiesić, kilka maili napisac, mały pokuj jeszcze posprzątać i podłogi na koniec pomyć. A już mi się nie chce. Ktoś ma zbędne chęci> To ja poprosze. W dodatku wkurzyłm sie z samego rana. Mała jeszcze sapała, to pomyśłałam sobie mam chwilkę, wsiadam na rowerek, dopiero z naprawy mi go przywieźli ( a nie mówiłam, że oddali porysowany jak cholera, teraz wiem, czemu gościu tak się spieszył), no to wsiadam, pedałuje, a ten kuźwa trze, coś mu puka i hałasuje, no jak się wkurwiłam, to napisałam do serwisanta ( do sklepu juz nie dzwonie, bo coś nam się wydaje, że oni wadiwy towar sprzedali i teraz nie wysylaja do serwisanta/serwisu tylko sami cos próbuja naprawiac, bo ani zadnej notki w katcie gwarancyjnej, ani nic) czy w ogóle byl u nich ten rower w naprawie. Podałam wszystkie dane, ciekawe czy skusza sie na jakąś odpowiedź. OCHO mała sie kręci, chociaz zdązyć pranie rozwiesić... Dobrze, że chociaz PIotr jak będzie wracał z pracy to zakupy zrobi, łazanków mu się na jutro zachciało, ciekawe czy mi się udadza, niby żadna filozofia...zaobaczymy.
oj Lunka...szalona kobieto...:-D:-D:-D
zwolnij tempo....
a z tym rowerkiem to wiem jak to jest.
Nam też się coś zepsuło.Tak reperowali,że po naprawie się cześci połamały:wściekła/y::wściekła/y:

kurcze a nie wiem czy go jeszcze zcasem uszy nie bola.... :wściekła/y:
ja dotykam go za uszami to nie rwie sie tak jak dotkne lekko w uszku (nie w srodku tylko zaraz na wierzchu) no masakra chyba jutro czeka mnie lekarz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jak nie urok to sraczka :angry:
może być zapalenie uszu -lepiej sprawdzić i to jak najszybciej:tak:

W wieku 44 lat po raz osiemnasty została mamą

W ciągu 21 lat 44-letnia obecnie Izraelka urodziła 18 dzieci - donoszą izraelskie gazety. Najmłodszym dzieckiem tej bardzo religijnej kobiety jest chłopiec. Szczęśliwa mama dwunastu już chłopców i sześciu dziewczynek zapowiada, że na tym nie koniec - wkrótce chce znów zajść w ciążę.

53-letni ojciec tej gromadki zapewnia, że pod względem materialnym rodzina dobrze sobie radzi. Dzieci wiedzą, że w relacjach między rodzeństwem obowiązuje "skromność, miłość i szacunek".

Matka mówi, że czuje się "cudownie" i że między pierwszym, a osiemnastym dzieckiem nie było dla niej żadnej różnicy.

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

kobieta chyba chce ustanowić jakiś rekord w rodzeniu dzieci :-D:-D:-D:-D:-D:-D

mamuski może któraś z Was chce ja pobić???????? :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
niezła jest,przecież tam dzieci wychowują dzieci,a ona tylko w ciąży jest i rodzi:szok::szok::szok::szok:

usprawiedliwiam:-D

Byłam dzisiaj u znajomej ginekolog- nie poznała mnie:-D
chyba z pol godziny gadałyśmy- potem usg- baaaaardzo dokładnie mi zrobiła i mnie wyzwala czemu od poczatku ciąży do niej nie chodziłam:-D:-D:-D:-D
"Zuzia" msie ukrywała, zasłaniała nóżkami
i rączkami, chyba sie wstydzila:-Dale Pani Ela powiedziala na początku, że raczej dziewczynka, ale nie da sobie głowy uciąć:sorry2:

2 lipca ide znów bo za tydzien mam wizyte u starego gina-mam do odebrania wyniki krwi i czegoś tam jeszcze no i powiedziala że może spróbuje mi znów zrobić usg-ale tak po ciichaczu bo niby tyle nie można-bo tylko 3 w czasie ciąży aja juz mialam z 6:-D:-D:-D

Moja zuzia waży już pól kilo:tak:
dzisiaj wariowała jak głupia -pielegniarka nie umiała jej tetna znaleźć bo uciakała z jednego boku brzucha na drugi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D w końcu n lewym ją dorwała żeby jej zmierzyc:-D:-D

dziisja widzialam jak wkładała nóżke do buzi i raczkę śliczną dokłądnie widziałam i wogóle cudnie:-D:-D:-D
M był ze mną i tez widział:tak::tak::tak::tak:
Niby to tylko USG ,ale w nadmiarze nie ma sensu robić.
Płci się przecież nie zmieni.
Co Bóg ta to ksiądz ochrzci i tyle :-)

dla dzidziusia - wiem ze sie nie kupuje wczesniej zeby nie zapeszac ale to jedyna rzecz jaka mam zamiar narazie kupic ale najwazniejsza rzecz to to ze bylo naprawde tanie:tak:
MARKS&SPENCER super futerko dla damy /r. 0-1 m (653538944) - Aukcje internetowe Allegro
futerko śliczne

AS dzieukuje jeszcze raz za przepis na ta salatke z koperkiem byla pyszna:tak::tak:

No to jestem juz po urodzinach goscie juz sie zmyli m wszystko poznosil i posprzatal kuchnie wiec ja moglam sobie usiasc na bb i was poczytac:tak::tak:
bardzo się cieszę,że smakowała:-)

Paulina zajela 1 miejsce w konkursie matematycznym wsrd klas 1 :-):-):-) oczywsocie bylo kilka 1 miejsc ale i tak jestem z niej dumna:-):-):-):-):-):-):-):-):-)
gratulacje dla Paulinki :tak::-):-)

Gratulacje! :tak: Twoja Klaudia to naprawdę zdolna dziewczyna! :tak::tak::tak:
A o co chodzi z tą diagnozą Kubusia, bo chyba czegoś nie doczytałam :zawstydzona/y:
Kubuś dziś miał robioną giagnozę Integracji sensorycznej.Resztę napisała Anabuba.:-)

Zmęczona jestem, więc nie posiedzę. :no: Jutro też pewnie nie dam rady, bo muszę przygotować wałówkę dla mojego ukochanego na weekend. Musi napisać pracę podyplomową, więc postanowiłam mu nie przeszkadzać. :-) Zabieram Piotrusia i jadę w sobotę do siostry do Wawy. Chcę ją jeszcze oglądnąć przed porodem, bo jej lekarz twierdzi, że szyjka jej się już skraca i na pewno na dniach urodzi. :tak::tak::tak:
Auto naprawione i na całe szczęście nie było to nic poważnego - kosztowało tylko 20 zł :tak::tak::tak:
Z moim uchem niestety nie jest lepiej, więc pewnie jutro czeka mnie ostry dyżur laryngologiczny :baffled: Nie fajnie :no::no::no:
A dziś jakaś taka nerwowa jestem. :wściekła/y: Zresztą Piotruś też. Od rana nieźle dał mi czadu - już dawno taki marudny nie był :dry::dry::dry:
Zmykam do łóżeczka, bo oczka mi się kleją. :-)
Dobrej nocy babeczki no i jakbym nie zajrzała jutro to miłego weekendu! :tak::tak::tak:
po drodze zapraszam do siebie.
Jadąc od dworca Wileńskiego autem to niespełna pół godziny.:tak::-):-)

Gratulacje!
co do kmizelki-teraz mia sie wlasnie przypomnialo ze nam pedagog tez mowila o takiej kamizelce.mozna ja kupic ale podobno niezle kosztuje,ale mozna tez samemu zrobic.a Ty zdolna bestai jestes;))) to uszyjesz.jak chcesz to daj znac to zadzownie do tej znajmej i zapytam jak to zrobic:-)
szczotki tez wiem jakie.
a nic nie mowiwli o dociskaniu stawow?

to moze ja odpowiem-Kuba ma zespol Aspergera jak sie okazało.czyli autyzm w lepszej formoe,bo dziecko nie ma takich problemow z mowa jak moja Paulina
Wszystko dokładnie powiedzą i omówią za tydzień jak dostanę na piśmie diagnozę SI.
Dzięki Anabuba,że napisałaś Myszuni.

A ja nie chcę zapeszać,ale dziś dostałam ciekawą ofertę pracy.
Pani z Centrum wspomagania rozwoju zaproponowała mi współpracę w dogoterapii z moim Nilkiem i jej dziećmi.
Podstawowy warunek to ukończony kurs dogoterapeutyczny,który jest w lipcu.
I tak się nad tym zastanawiam....:-):-):-);-)

reklama
Hej;-)no nie mówcie, że jeszcze śpicie:szok::szok::szok::szok:

Byłam dzisiaj u znajomej ginekolog- nie poznała mnie:-D
chyba z pol godziny gadałyśmy- potem usg- baaaaardzo dokładnie mi zrobiła i mnie wyzwala czemu od poczatku ciąży do niej nie chodziłam:-D:-D:-D:-D
"Zuzia" msie ukrywała, zasłaniała nóżkami
i rączkami, chyba sie wstydzila:-Dale Pani Ela powiedziala na początku, że raczej dziewczynka, ale nie da sobie głowy uciąć:sorry2:
Moja zuzia waży już pól kilo:tak:
dzisiaj wariowała jak głupia -pielegniarka nie umiała jej tetna znaleźć bo uciakała z jednego boku brzucha na drugi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D w końcu n lewym ją dorwała żeby jej zmierzyc:-D:-D
dziisja widzialam jak wkładała nóżke do buzi i raczkę śliczną dokłądnie widziałam i wogóle cudnie:-D:-D:-D
M był ze mną i tez widział:tak::tak::tak::tak:
super przeżycie prawda? miło zobaczyć kto tam się chowa pod serduchem:tak::tak::tak::tak:

Ja jestem wkoncu na chwilke przed laptopem:tak:
Odkad wrociłam z pracy cały czas cos robie-a tego pakowania jest tyle ze szok:szok::szok::szok::szok::szok:
Juz nic mi sie nie cchce
oj ciężko tak się przenieść z miejsca na miejsce jak się tyle rzeczy nazbierało:tak::tak::tak::tak:ja nawet nie zdawałam sobie sprawy że tyle tego wszystkiego mam:szok::szok::szok:

Wklejam fotki Żywych Kamieni - Lithopsy :-):-):-) Uwielbiam je :tak::tak::tak:

Zobacz załącznik 141844
Zobacz załącznik 141845
Zobacz załącznik 141846

I jak Wam się podobają???:-)
super, jak się już ogarnę na nowym miejscu to może też się nad takimi roślinkami zastanowię, widziałam jeszcze na allegro fajne kolorowe trawy do ogrodu, tylko ciekawe czy się przyjmą

NIE DOSTALAM, :confused:
POWIEDZIALA ZE JUZ ZA DUZE DZIECKO I JUZ SIE NIE DA ZROBIC FOTKI:dry::dry::dry::dry::dry::dry:
jak to się nie da???? ja miałam robione do końca, widomo że nie da się uchwycić całego dzidziusia ale np buzię czy pupę (ja mam pupkę):tak::tak::tak:

Paulina zajela 1 miejsce w konkursie matematycznym wsrd klas 1 :-):-):-) oczywsocie bylo kilka 1 miejsc ale i tak jestem z niej dumna:-):-):-):-):-):-):-):-):-)
wielkie gratki dla Paulinki:tak::tak::tak::tak:

As dla Klaudii też gratulacje, same sukcesy ostatnio u Ciebie:tak::tak::tak::tak::tak:

a ja sobie wczoraj darowałam angielski, spakowałam Mikę i zabrałam mamę i pojechałyśmy na działkę, mama mi umyła szafki w kuchni:szok::szok::szok:a ja uczyłam się obsługiwać kuchenkę elektryczną:baffled:gotowałam Misi pierogi, pierwszy posiłek w nowej kuchni zaliczony:tak::tak::tak:

dzisiaj też się zbiorę z małą, pojedziemy ogarnąć salon, umyję podłogę Mika będzie się bawić a ja wezmę się za łazienkę i te zacieki na panelu, matowy panel to był błąd, ciężko go utrzymać w czystości bo wszystko na nim widać:baffled::baffled::baffled:ale co tam, dam radę, dla siebie inaczej się sprząta:tak::tak::tak:

patrysia śliczniutkie to futerko:tak::tak:

i znowu piszę sama po sobie:szok::szok::szok::szok::szok:

to znak żeby już iść bo mi mleko wykipiało:szok::szok::szok::szok::szok:to już drugi raz w tym tygodniu:baffled::baffled::baffled:

aha, wczoraj dostałam potwierdzenie, idę do pracy 1-go lipca:tak::tak:

a ja sobie wczoraj darowałam angielski, spakowałam Mikę i zabrałam mamę i pojechałyśmy na działkę, mama mi umyła szafki w kuchni:szok::szok::szok:a ja uczyłam się obsługiwać kuchenkę elektryczną:baffled:gotowałam Misi pierogi, pierwszy posiłek w nowej kuchni zaliczony:tak::tak::tak:

dzisiaj też się zmy ogarnąć salon, umyję podłogę Mika będzie się bawić a ja wezmę się za łazienkę i te zacieki na panelu, matowy panel to był błąd, ciężko go utrzymać w czystości bo wszystko na nim widać:baffled::baffled::baffled:ale co tam, dam radę, dla siebie inaczej się sprząta:tak::tak::tak:
tak, matowe panelei kafeki to straszna sprawa, ja tu na szczescie mam w przedpokoju i kuchni z połyskiem, ale gumolity dupiate w pokojach.... poki co nie ma kasy zeby cos sobie zrobic, nawet kuchni poki co nie bedziemy miec.................

Witam i ja:-)
Dzisiaj wyjatkowo juz nikt nie spi:szok:Mlody juz w przedszkolu :tak:Zaprowadził Go M i po drodze kupili kwiatki dla pan bo Dominik dzisiaj ostani dzien szedł i ma wakacje:tak::tak::tak:
Pogoda do dupy bo słonca brak:no:i zimno dosyc:wściekła/y:

Witam babeczki wieczornie
Oj chwalę się :-D:-D:-D:-D:-D:-D
dziś totalne urwanie głowy
Na 13 zakończenie roku i Klaudia zgarnęła niezła pulę nagród :szok::szok::szok:

Nagroda główna od burmistrza za najlepsze wyniki w nauce na terenie Marek-
Polaków dzieje malowane -cudnie wydany album.:biggrin2:

Nagroda od Mareckiego Stowarzyszenia Gospodarczego-
dyplom i 350 zł :szok::szok:

Nagroda za celujące wyniki w nauce-
Encyklopedia Szkolna -Język polski -zakres gimnazjum

Nagroda za album w konkursie historycznym "krąg"
książka -Multimedialna historia Polski

stypendium naukowe semestralne -128 zł.

To tyle o Klaudii.
Mam w ogóle nagraną calutką akademię ,bo byłam z kamerką,a lada dzień będę miała jeszcze fotki z uroczystości.

Kubuś miał dziś tę diagnozę,ale nie zdązyliśmy zrobić jej do końca.
Na dzień dzisiejszy na pewno wiadomo że:
Kubuś musi mieć kamizelkę obciążeniową,bo ma nadwrażliwość powierzchniową całego ciała.
Potrzebne będą 2 tygodniowe masaże ,które będą robione co 2 godziny przeze mnie z domu specjalnymi szczotkami
potrzebne jest wyciszenie emocjonalne
poprawa snu mocno wskazana(Kuba śpi 6-7 godzin na dobę)
resztę wskazówek dostanę za tydzień i wtedy zostanie ustalona terapia zajęciowa w ośrodku.

Dziś byliśmy też po siodło dla Ori.
Klaudia uzbierała sobie już 1300 zł .i musiała od razu wydać.:-D:-D:-D:-D
Siodło zostało zakupione.

Tyle o nas na dziś
pozdrawiam.
no to gratulacje dla Klaudii, zdrowka dla Kubusia...
Wklejam fotki Żywych Kamieni - Lithopsy :-):-):-) Uwielbiam je :tak::tak::tak:

Zobacz załącznik 141844
Zobacz załącznik 141845
Zobacz załącznik 141846

I jak Wam się podobają???:-)
ale super - podobaja mi sie :-)
NIE DOSTALAM, POWIEDZIALA ZE JUZ ZA DUZE DZIECKO I JUZ SIE NIE DA ZROBIC FOTKI:dry::dry::dry::dry::dry::dry:
ej ale ciulaja, mi jak nie umial uchwycic to robil sama glowke zreszta pokazywalam Ci bo u mnie bylo wszystko fajn ie widac :tak:
witam nocnie:-)
caly dzienw biegu.rano kuope sprztania potem do szkoly.pozniej na nieplanowane ploteczki(tu troche posiedzialam;)),pozniej obida,zmywanie.itd.
no tak ok.18 poechalam do mamy i wrocilysmy po 21.
dziewczyny usnely jakos kolo 22.ja sie juz wykapalam,pazurki na jutro zrobilam:-)
nareszcie kkoniec:-D:-D:-D:-D:-D:-D

wow brawa dla Paulinki :tak:
Zmęczona jestem, więc nie posiedzę. :no: Jutro też pewnie nie dam rady, bo muszę przygotować wałówkę dla mojego ukochanego na weekend. Musi napisać pracę podyplomową, więc postanowiłam mu nie przeszkadzać. :-) Zabieram Piotrusia i jadę w sobotę do siostry do Wawy. Chcę ją jeszcze oglądnąć przed porodem, bo jej lekarz twierdzi, że szyjka jej się już skraca i na pewno na dniach urodzi. :tak::tak::tak:
Auto naprawione i na całe szczęście nie było to nic poważnego - kosztowało tylko 20 zł :tak::tak::tak:
Z moim uchem niestety nie jest lepiej, więc pewnie jutro czeka mnie ostry dyżur laryngologiczny :baffled: Nie fajnie :no::no::no:
A dziś jakaś taka nerwowa jestem. :wściekła/y: Zresztą Piotruś też. Od rana nieźle dał mi czadu - już dawno taki marudny nie był :dry::dry::dry:
Zmykam do łóżeczka, bo oczka mi się kleją. :-)
Dobrej nocy babeczki no i jakbym nie zajrzała jutro to miłego weekendu! :tak::tak::tak:
to dobrze ze nie tak drogo to auto....
no a z tym uchem to fatalnie... daj znac jak bedziesz po dyzurze
za niedlugo to Ciebie beda tak odwiedzac bo bedziesz miala koncowke :-D:-D:-D
A ja nie chcę zapeszać,ale dziś dostałam ciekawą ofertę pracy.
Pani z Centrum wspomagania rozwoju zaproponowała mi współpracę w dogoterapii z moim Nilkiem i jej dziećmi.
Podstawowy warunek to ukończony kurs dogoterapeutyczny,który jest w lipcu.
I tak się nad tym zastanawiam....:-):-):-);-)
no to fajnei by bylo, daj znac co i jak :tak:

dzisiaj też się zbiorę z małą, pojedziemy ogarnąć salon, umyję podłogę Mika będzie się bawić a ja wezmę się za łazienkę i te zacieki na panelu, matowy panel to był błąd, ciężko go utrzymać w czystości bo wszystko na nim widać:baffled::baffled::baffled:ale co tam, dam radę, dla siebie inaczej się sprząta:tak::tak::tak:
no to fajnie jeszcze tylko inne sprawy trza w kuchni zaliczyc :-p:-p:-p

reklama
a dzisiaj ide do lekarza na 13:30 ale mamy nr 4 iwec bedzie kolo 14...
moj m opjechal o 7 zarejestrowac malego... :tak:
teraz maly juz nie ma temp...
nocka byla hmmmmm...
pobudki o 24,3,6,8 :sorry2: troche marudzil w nocy ale dzis juz jest z nim o wiele lepiej bo i sam sie zabawi a wczoraj tylko lezal albo ryczal...
ale do lekarza i tak ide :tak:
ja koncze bo musze cos zjesc malemu dac... i kawe wypic bo dzis tez pitoma jestem :dry:

Do góry