reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oliwka właśnie usnęła,coś mi ostatnio zasypia stale o 22.00 :tak::tak::tak: chciałabym aby szła spać wcześniej ,i dziś ja położyłam przed 21.00 spać i nic to nie dało ,usnęła punkt 22.00.kurcze :-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja Laury juz nie klade spac w poludnie bo w nocy spi mi po 13h wiec klade ja spac najpozniej o 21 i mam spokojnie:-)
No skrzydelka byly byly a biedak sie nie zalapal:no::no::no:
No to ladnie robisz a ze mna Martini wypic nie chcialas ja to sobie zapamietam:-:)-:)-:)-(

Ciocia jutro Bodzio jedzie do Polski David ma wolne wiec mozemy sie umowic na drinki:tak:

Ja sie zasiedzialam na allegro:zawstydzona/y:

reklama
witam nocnie:-)
caly dzienw biegu.rano kuope sprztania potem do szkoly.pozniej na nieplanowane ploteczki(tu troche posiedzialam;)),pozniej obida,zmywanie.itd.
no tak ok.18 poechalam do mamy i wrocilysmy po 21.
dziewczyny usnely jakos kolo 22.ja sie juz wykapalam,pazurki na jutro zrobilam:-)
nareszcie kkoniec:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Paulina zajela 1 miejsce w konkursie matematycznym wsrd klas 1 :-):-):-) oczywsocie bylo kilka 1 miejsc ale i tak jestem z niej dumna:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

...
Byłam dzisiaj u znajomej ginekolog- nie poznała mnie:-D
chyba z pol godziny gadałyśmy- potem usg- baaaaardzo dokładnie mi zrobiła i mnie wyzwala czemu od poczatku ciąży do niej nie chodziłam:-D:-D:-D:-D
"Zuzia" msie ukrywała, zasłaniała nóżkami
i rączkami, chyba sie wstydzila:-Dale Pani Ela powiedziala na początku, że raczej dziewczynka, ale nie da sobie głowy uciąć:sorry2:

2 lipca ide znów bo za tydzien mam wizyte u starego gina-mam do odebrania wyniki krwi i czegoś tam jeszcze no i powiedziala że może spróbuje mi znów zrobić usg-ale tak po ciichaczu bo niby tyle nie można-bo tylko 3 w czasie ciąży aja juz mialam z 6:-D:-D:-D

Moja zuzia waży już pól kilo:tak:
dzisiaj wariowała jak głupia -pielegniarka nie umiała jej tetna znaleźć bo uciakała z jednego boku brzucha na drugi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D w końcu n lewym ją dorwała żeby jej zmierzyc:-D:-D

dziisja widzialam jak wkładała nóżke do buzi i raczkę śliczną dokłądnie widziałam i wogóle cudnie:-D:-D:-D
M był ze mną i tez widział:tak::tak::tak::tak:
Oj, cudnie! Pamiętam jak mój m był ze mną na USG, próbował nie dać po sobie niczego poznać, ale był tak wzruszony, że łzy mu w oczach stały :tak:
No niby segreguje,ale i tak jest masakra:szok:A do tego moja trojca szaleje a tesciowa zamknela sie u siebie w pokoju i nawet nie zaproponowała jakiejkolwiek pomocy franca jedna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Współczuję :-(
Witam babeczki wieczornie
Oj chwalę się :-D:-D:-D:-D:-D:-D
dziś totalne urwanie głowy
Na 13 zakończenie roku i Klaudia zgarnęła niezła pulę nagród :szok::szok::szok:

Nagroda główna od burmistrza za najlepsze wyniki w nauce na terenie Marek-
Polaków dzieje malowane -cudnie wydany album.:biggrin2:

Nagroda od Mareckiego Stowarzyszenia Gospodarczego-
dyplom i 350 zł :szok::szok:

Nagroda za celujące wyniki w nauce-
Encyklopedia Szkolna -Język polski -zakres gimnazjum

Nagroda za album w konkursie historycznym "krąg"
książka -Multimedialna historia Polski

stypendium naukowe semestralne -128 zł.

To tyle o Klaudii.
Mam w ogóle nagraną calutką akademię ,bo byłam z kamerką,a lada dzień będę miała jeszcze fotki z uroczystości.

Kubuś miał dziś tę diagnozę,ale nie zdązyliśmy zrobić jej do końca.
Na dzień dzisiejszy na pewno wiadomo że:
Kubuś musi mieć kamizelkę obciążeniową,bo ma nadwrażliwość powierzchniową całego ciała.
Potrzebne będą 2 tygodniowe masaże ,które będą robione co 2 godziny przeze mnie z domu specjalnymi szczotkami
potrzebne jest wyciszenie emocjonalne
poprawa snu mocno wskazana(Kuba śpi 6-7 godzin na dobę)
resztę wskazówek dostanę za tydzień i wtedy zostanie ustalona terapia zajęciowa w ośrodku.

Dziś byliśmy też po siodło dla Ori.
Klaudia uzbierała sobie już 1300 zł .i musiała od razu wydać.:-D:-D:-D:-D
Siodło zostało zakupione.

Tyle o nas na dziś
pozdrawiam.
Gratulacje! :tak: Twoja Klaudia to naprawdę zdolna dziewczyna! :tak::tak::tak:
A o co chodzi z tą diagnozą Kubusia, bo chyba czegoś nie doczytałam :zawstydzona/y:
Wklejam fotki Żywych Kamieni - Lithopsy :-):-):-) Uwielbiam je :tak::tak::tak:

Zobacz załącznik 141844
Zobacz załącznik 141845
Zobacz załącznik 141846

I jak Wam się podobają???:-)
Piękne są! :tak::tak::tak: A skoro mówisz, że nie wymagają dużo zachodu to może ja też się na takie roślinki skuszę :confused:
NIE DOSTALAM, POWIEDZIALA ZE JUZ ZA DUZE DZIECKO I JUZ SIE NIE DA ZROBIC FOTKI:dry::dry::dry::dry::dry::dry:
Jak to nie? :dry: Całego dziecka może i nie obejmie, ale mogła np zdjęcie buźki zrobić. :sorry2:

caly dzienw biegu.rano kuope sprztania potem do szkoly.pozniej na nieplanowane ploteczki(tu troche posiedzialam;)),pozniej obida,zmywanie.itd.
dziewczyny usnely jakos kolo 22.ja sie juz wykapalam,pazurki na jutro zrobilam:-)

Paulina zajela 1 miejsce w konkursie matematycznym wsrd klas 1 :-):-):-) oczywsocie bylo kilka 1 miejsc ale i tak jestem z niej dumna:-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Brawa dla Paulinki! :tak::tak::tak: Naprawdę świetnie jej poszło! :tak::tak::tak:
A co to jest "obida" :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

gratulacje!!! zdolne dzieciaczki tutaj mamy :) extra
Oj, cudnie! Pamiętam jak mój m był ze mną na USG, próbował nie dać po sobie niczego poznać, ale był tak wzruszony, że łzy mu w oczach stały :tak:

Jak to nie? :dry: Całego dziecka może i nie obejmie, ale mogła np zdjęcie buźki zrobić. :sorry2:

swieta racja:tak:

Ja juz uciekam atakowac mojego bo od jutra sama:sorry2:
dobranoc

Zmęczona jestem, więc nie posiedzę. :no: Jutro też pewnie nie dam rady, bo muszę przygotować wałówkę dla mojego ukochanego na weekend. Musi napisać pracę podyplomową, więc postanowiłam mu nie przeszkadzać. :-) Zabieram Piotrusia i jadę w sobotę do siostry do Wawy. Chcę ją jeszcze oglądnąć przed porodem, bo jej lekarz twierdzi, że szyjka jej się już skraca i na pewno na dniach urodzi. :tak::tak::tak:
Auto naprawione i na całe szczęście nie było to nic poważnego - kosztowało tylko 20 zł :tak::tak::tak:
Z moim uchem niestety nie jest lepiej, więc pewnie jutro czeka mnie ostry dyżur laryngologiczny :baffled: Nie fajnie :no::no::no:
A dziś jakaś taka nerwowa jestem. :wściekła/y: Zresztą Piotruś też. Od rana nieźle dał mi czadu - już dawno taki marudny nie był :dry::dry::dry:
Zmykam do łóżeczka, bo oczka mi się kleją. :-)
Dobrej nocy babeczki no i jakbym nie zajrzała jutro to miłego weekendu! :tak::tak::tak:

Usprawiedliwienie

Ja niżej podpisana, uprzejmie proszę o usprawiedliwienie mojej nieobecności z kilku ostatnich dni. Brak mojej obecności na BB uwarunkowany był dołkiem, zabieganiem i opieką nad osobą starszą leżącą.

Z poważaniem
Luna​

hehehe dobre
masz szczescie ze na pismie:-D:-D:-D:-D

kurcze a nie wiem czy go jeszcze zcasem uszy nie bola.... :wściekła/y:
ja dotykam go za uszami to nie rwie sie tak jak dotkne lekko w uszku (nie w srodku tylko zaraz na wierzchu) no masakra chyba jutro czeka mnie lekarz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jak nie urok to sraczka :angry:
oj niedobrze,wiadc paskudztwo jakies.moglo byc wirusowe albo wtorne baktryjne.lpiej idz jutro do lekazra bo potem weekend

kurcze cytaty zaznczyłam poszłam siusiu i mnie wylogowało:wściekła/y::wściekła/y:
no to teraz z głowy...
lunka-weź ty im zrób drakę z tym rowerkiem i kuniec no i nie pracuj tyle ..a jak ci się małż wytłumaczył z czatu???
agnes-ale ja ci zazdroszczę tego słonka.....a prasowanie kochana ja mam średnio 7 pralek w tygodniu a potem to wszystko prasuje łącznie ze skarpetkami i majtkami:tak:
meduska-ale super żeś tak dzidzie pooglądała i że wsio ok ale ja tam stawiam na chłopaka:-p
ania -miłej zabawy na urodzinkach:tak:
patrysiu-objawy jakie podajesz to zapalenie ucha bo sprawdza się czy dziecko boli ucho właśnie lekko naciskając za uchem albo małżowinkę więc jutro idź z nim do lekarza bo u dzieci to często ucho od kataru albo od gardła bo przecież te przewody słuchowe są takie króciutkie....zdrówka dla sewcia i ty uważaj żebyś się od niego nie zaraziła:tak:

Malinka to jak sie logujesz nastronei to zaznacz pamietaj logowanie i Cie nie wyloguje

Przyszliśmy z dworu pół godziny temu :tak::tak::tak::tak:Oliwka sie wyszalała az tak szalała że nie zdążyłam ją złapać i wpadła mi pod huśtawkę i oberwała w głowę.Ryczała jak szalona ale na szczęście nic się nie stało :tak::tak::tak::tak:
i super ciepło na dworze ale od jutra do końca tyg ma znowu lać,normalnie idzie się załamac z tą pogodą :no::no::no::no:

Przyjechały dziś kalosze dla Oliwki z allegro,sliczne Fifi :tak::tak::tak::tak: Oliwka jest nimi zachwycona,nie chciała mi ich zdjąćz nóg :-D:-D:-D:-D:-D:-D musiałam sciągać siłą :-D:-D:-D:-D:-D

a

Weronika wczoraj miala bliskei spotkanie z piaskownica.walnela policzkiem i brzeg piaskowniecy(a jest z desek).ale kupila jakis czas temu jakas masc ziolowa na stluczenia ,jakas niedroga i powiem wam ze dzis ma tylko prege a wczoraj miala jeszcze spory sieniec wokol pregi

Witam babeczki wieczornie
Oj chwalę się :-D:-D:-D:-D:-D:-D
dziś totalne urwanie głowy
Na 13 zakończenie roku i Klaudia zgarnęła niezła pulę nagród :szok::szok::szok:

Nagroda główna od burmistrza za najlepsze wyniki w nauce na terenie Marek-
Polaków dzieje malowane -cudnie wydany album.:biggrin2:

Nagroda od Mareckiego Stowarzyszenia Gospodarczego-
dyplom i 350 zł :szok::szok:

Nagroda za celujące wyniki w nauce-
Encyklopedia Szkolna -Język polski -zakres gimnazjum

Nagroda za album w konkursie historycznym "krąg"
książka -Multimedialna historia Polski

stypendium naukowe semestralne -128 zł.

To tyle o Klaudii.
Mam w ogóle nagraną calutką akademię ,bo byłam z kamerką,a lada dzień będę miała jeszcze fotki z uroczystości.

Kubuś miał dziś tę diagnozę,ale nie zdązyliśmy zrobić jej do końca.
Na dzień dzisiejszy na pewno wiadomo że:
Kubuś musi mieć kamizelkę obciążeniową,bo ma nadwrażliwość powierzchniową całego ciała.
Potrzebne będą 2 tygodniowe masaże ,które będą robione co 2 godziny przeze mnie z domu specjalnymi szczotkami
potrzebne jest wyciszenie emocjonalne
poprawa snu mocno wskazana(Kuba śpi 6-7 godzin na dobę)
resztę wskazówek dostanę za tydzień i wtedy zostanie ustalona terapia zajęciowa w ośrodku.

Dziś byliśmy też po siodło dla Ori.
Klaudia uzbierała sobie już 1300 zł .i musiała od razu wydać.:-D:-D:-D:-D
Siodło zostało zakupione.

Tyle o nas na dziś
pozdrawiam.

Gratulacje!
co do kmizelki-teraz mia sie wlasnie przypomnialo ze nam pedagog tez mowila o takiej kamizelce.mozna ja kupic ale podobno niezle kosztuje,ale mozna tez samemu zrobic.a Ty zdolna bestai jestes;))) to uszyjesz.jak chcesz to daj znac to zadzownie do tej znajmej i zapytam jak to zrobic:-)
szczotki tez wiem jakie.
a nic nie mowiwli o dociskaniu stawow?

O

Gratulacje! :tak: Twoja Klaudia to naprawdę zdolna dziewczyna! :tak::tak::tak:
A o co chodzi z tą diagnozą Kubusia, bo chyba czegoś nie doczytałam :zawstydzona/y:

Piękne są! :tak::tak::tak: A skoro mówisz, że nie wymagają dużo zachodu to może ja też się na takie roślinki skuszę :confused:

to moze ja odpowiem-Kuba ma zespol Aspergera jak sie okazało.czyli autyzm w lepszej formoe,bo dziecko nie ma takich problemow z mowa jak moja Paulina

zagadki nie bedzie bo zapomnialam zrobic zdjecei
jutro!
podbno ma pdaa caly piatek,juz wieczrem popadalao

a podobno lepszej klasy integracyjnej niz ta co chodzi Paulina nie ma w okolicy(ocena kuratorium,nauczycieli itd.).chodzi zarowno i o Panie i o wyniki jak i zachwoane calej klasy,zgranie:-):-):-)
zobaczyy co jutro na zakonczeniu powiedza

Brawa dla Paulinki! :tak::tak::tak: Naprawdę świetnie jej poszło! :tak::tak::tak:
A co to jest "obida" :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

i znow sie czepiasz :cool2::cool2::cool2::cool2:

Zmęczona jestem, więc nie posiedzę. :no: Jutro też pewnie nie dam rady, bo muszę przygotować wałówkę dla mojego ukochanego na weekend. Musi napisać pracę podyplomową, więc postanowiłam mu nie przeszkadzać. :-) Zabieram Piotrusia i jadę w sobotę do siostry do Wawy. Chcę ją jeszcze oglądnąć przed porodem, bo jej lekarz twierdzi, że szyjka jej się już skraca i na pewno na dniach urodzi. :tak::tak::tak:
Auto naprawione i na całe szczęście nie było to nic poważnego - kosztowało tylko 20 zł :tak::tak::tak:
Z moim uchem niestety nie jest lepiej, więc pewnie jutro czeka mnie ostry dyżur laryngologiczny :baffled: Nie fajnie :no::no::no:
A dziś jakaś taka nerwowa jestem. :wściekła/y: Zresztą Piotruś też. Od rana nieźle dał mi czadu - już dawno taki marudny nie był :dry::dry::dry:
Zmykam do łóżeczka, bo oczka mi się kleją. :-)
Dobrej nocy babeczki no i jakbym nie zajrzała jutro to miłego weekendu! :tak::tak::tak:

wspolczuje coroby
dobrze ze z autem lepiej.
to jak bedziesz w wawie(pewnie autem co?) t mzoe i mnie nawiedzisz co?
niecala godzina od wawy

reklama
Do góry