reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No bo prywatni pacjeci maja pierwszenstwo wiec nawet jak ja bym tam 5 godzin siedziala a przyjdzie prywatny pacjet to wchodzi przedemna on nawet 2 min nie musi czekac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo oczywiscie wiecej kasy maja z niego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dlatego dzisiaj tak dlugo czekalismy bo chyba z 6 prywatnych pacjentow sie przed nami wcisnelo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: m mial juz tak dosc ze powiedzial ze zmienia kase chorych i tez ubezpieczymy sie prywatnie:-D:-D:-D:-D

bez sensu zupełnie te przepisy tam dyskryminacja niech sobie prywatnych przyjmują w innych godzinach

reklama
No bo prywatni pacjeci maja pierwszenstwo wiec nawet jak ja bym tam 5 godzin siedziala a przyjdzie prywatny pacjet to wchodzi przedemna on nawet 2 min nie musi czekac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo oczywiscie wiecej kasy maja z niego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dlatego dzisiaj tak dlugo czekalismy bo chyba z 6 prywatnych pacjentow sie przed nami wcisnelo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: m mial juz tak dosc ze powiedzial ze zmienia kase chorych i tez ubezpieczymy sie prywatnie:-D:-D:-D:-D
U nas to chociaz prywatni przyjmowani sa w innych godzinach:tak::tak::tak:No ale termin to znajduje sie dla takich nawet w ten sam dzien

tyle ,że pandaol mała chętnie przyjmowała a tego ibum za cholerę nie chce zanim jej wcisnę to połowa ląduje na ubraniu :no:
Bo pewnie ma inny smak:no:On jest chyba bardziej pomaranczowy i az taki troszke ostry w smaku,a panadol jest bardzo łagodny:tak::tak::tak:
To jak masz to daj Jej panadol

ja sie nie wypowiadam na temat NFZ o to temat rzeka, mam przyjaciółkę lekarza, duzo sie od niej dowiaduje, i tylko sie wpieniam

w naszej przychodni do której teraz należymy to jest w ogóle chore no o 8 rano nie ma już miejsc do pediatry bo trzeba się zapisać dzień lub dwa wcześniej :szok:
czyli ja musze przewidzieć że dziecko będzie chore :confused2::confused2::confused2:
dzisiaj musiałam się już umówić na wizyte na poniedziałek i prawie wszystki godziny były już zajęte normalnie parodia
dziś pojechaliśmy i mi mówią że musze zapytać lekarza czy się zgodzi przyjąć a ja że nie będe pytać o zgodę płacę na kase i mam prawo wejść do lekarza rodzinnego a dziecko chore i mają zbadac w d.. odmówić nie moga ja poznałam trochę te przepisy od drugiej strony więc się przez to nie daję zbywać

dobrze ze ja nie mam takiego problemu.Oliwka sumie ładnie bierze lekarstwa a w szczególnosci uwielbia własnie leki przeciwbólowe-przeciwgoraczkowe.
ja podaje jej paracetamol czasami a najczęściej nurofen :tak::tak::tak::tak:

U nas to chociaz prywatni przyjmowani sa w innych godzinach:tak::tak::tak:No ale termin to znajduje sie dla takich nawet w ten sam dzien
no dokladnie ja czekalam 2 miesiace na termin u ortopedy i musialam meczyc sie tak dlugo z bolem a tacy to w ten sam dzien dostaja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jeszcze sie upominaja jak musza czekac dluzej niz 5 min:wściekła/y::wściekła/y: szkoda slow

reklama
w naszej przychodni do której teraz należymy to jest w ogóle chore no o 8 rano nie ma już miejsc do pediatry bo trzeba się zapisać dzień lub dwa wcześniej :szok:
czyli ja musze przewidzieć że dziecko będzie chore :confused2::confused2::confused2:
dzisiaj musiałam się już umówić na wizyte na poniedziałek i prawie wszystki godziny były już zajęte normalnie parodia
dziś pojechaliśmy i mi mówią że musze zapytać lekarza czy się zgodzi przyjąć a ja że nie będe pytać o zgodę płacę na kase i mam prawo wejść do lekarza rodzinnego a dziecko chore i mają zbadac w d.. odmówić nie moga ja poznałam trochę te przepisy od drugiej strony więc się przez to nie daję zbywać
:szok::szok::szok::no::no::no:Masakra:szok::szok::szok:
Moja pediatra przyjmuje co dzien dzieci zdrowe i chore a do tego co dzien chodzi do dzieci na wizyty domowe:tak::tak::tak:

Do góry