reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No to zyczymy duuuzo zdrowka dla małej Aniki:tak::tak::tak:Zeby jak najszybciej doszła do siebie i wyszła do domku:-):-):-)Czekamy na pierwsze foteczki:-)
A tak swoja droga to wcale nie jest taka malutka jak na wczesniaczka:tak::tak::tak:

reklama
M przyszedł juz z mlodym do domu:tak:Odebrał Go z przedszkola i poslzi na chwile do ZUS-u i do Kandulskiego:tak:
Akurat jak wchodzili to skonczyłam obierac ziemniaki:-Dufff
Bo mialam taki syf w kuchni-wszystko było na podłodze ziemniaki(oczywiscie te nieobrane jeszcze),obierki,worki,noz i kibelek,a czesc ziemniakow w zlewie

No ale niedługo bede mogla je wstawic i jak dziewczynki wstana to akurat beda gotowe

Widzę, że weszłam w dobrzym momencie :-D
SERDECZNE GRATULACJE DLA MAMY HELENKI !!!!!!!!

U nas ta ospa jakaś dziwna
icon_rolleyes.gif
Nadusi właściwie nie przybywa krostek, a te co miała dwa dni temu po prostu znikły. Borysek ma więcej krostek, ale w porównaniu do benjamina to nie ma wcale. Są pogodni, nie marudzą jak Benjamin. Nie wiem o co chodzi. Powinni byc juz na maxa wysypani. czyżby mieli taki łagodny przebieg
question.gif
ja jak mialam ospe to mialam tylko per krostek,moje rodzenstwo tez..to lepiej ze lagodna

no to gratulacje dla Luizy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i dla malutkiej również ale ona ma chyba na imię Anika :-D:-D:-D

A my właśnie wróciłysmy od lekarza Lena ma zapalenie ucha , gardła i katar :no::no:
cała noc nie przespana trochę spałam na siedząco trzymając mała pionowo bo wtedy katar nie zapychał jej noska i mniej to ucho ja bolało przez to wczoraj nie spała i budziła się z krzykiem co chwila :baffled:
wczoraj pół godz tylko na spacerze bo się pogoda zepsuła nagle i niestety Lenie się trochę czapka przesunęła ale dosłownie minimalnie odsłaniając część uszka bo ona kombinuje ciągle przy niej i wystarczyło :crazy:
to wszytsko prze ta pogode i od kataru,nikoniecznie musialo ja przewiac.
moja tez jak miala zapalenie ucha to w dzien bylo ok i normalnie jadla a w nocy wrzeszczala przez sen ale 2 nocy zaczela sie ciagac zaucho wiec juz iwedzialam co i jak.ale dostala antybiotyk i krople dicortineff i juz po 1 dawce antybiotyku spala praktycznie bez problemu.
mozesz jej zatkac to uszko watka a krple wpuszczac do obydwu uszu bo tylko patrzec jak przejdzie na drugie

a własnie dziewczyny ja się zdziwiłam ta lekarka nic na to ucho nie dała tylko kazała ibum podawać jako przeciwzapalny krople do nosa wit C i flegaminę na kaszel
ale nic nie wspomniała o kompresach na ucho ja pamiętam że Laurze robiłam kompresy z olejku kamforowego czy juz tego nie zalecają???
ja jestem trochę w tyle bo jednak spora różnica wieku i nie wiem czy jej robić ten kompres czy nie?
co za lekarz-naucho antybiotyk bo katar wirusowy a ucho to juz moze byc nadkazenie bakteryjne,bo moze dojc do pekniecia blony bebenkowej.lepiej idz do drugiego lekarza

Ja mysle ze mozesz Jej te kompresy lub kup kropeli dicortineff
z tego co iwem te krople sa na recepte.

Witam :-)

Produkcję macie naprawdę masową :-D:-D:-D

I ja gratuluję Mamie Helenki :tak::tak::tak:

Ja tak tylko na chwilkę, uciekam sprzątać, bo trzecia forma życia mi się w domu zalęgnie :laugh2:. A fasolka daje mi popalić, mdłości mnie dziś dorwały po kilkudniowej przerwie :baffled:
wposlczuje,ja obie ciaze bez wymiotow i mldosci

Ja dlatego moim nie wyciagam bo bym Je przez calą noc pewnie gonila po chacie:no::-D
u mnie bylo to samo a mala jak bedzie chciala to zacznie wylazic gora bo ma lozeczko na samym dole a gora lozeczka siega jej troche powyzej pasa:szok:

znowu sie zaciągneło i będzie lało zapewnie ,nie wiem czy ja dziś mmalowac skończę:tak:
Ciekawe gdzie ja jutro smigam do pracy tam ,czy tu na miejscu ,czeski film normalnie nikt nic nie wie:rofl2:
Klaudia jest zdania ,ze super ,wszystko dobrze zrobiła,mnie to nie uspokaja ,bo nie raz tak mówiła,a potem 25 punktów na 40 np.dostawała:tak:
Jak wy slicznie o swoich dzieciach mówicie GANGRENIAKI ,GÓWNIARKI:-D:-DJA MYŚLE ,ZE MOŻEMY ZACZĄĆ ZBIERAĆ RÓŻNE ŚIESZNE I FAJNE NAZWY NA DZIECIAKI NASZE
malujesz w taka pogode????szkoda fraby bo deszcz ja zmyje!
a wy mieszkacie sami czy z rodzicami?

Ja jestem ciekawa jak to bedize jak moj Dominik pojdzie do szkoly:szok:
Teraz ma 5,5 lat i niby umie napisac mama i Dominik i liczyc do 10,ale ma swoje zdania w wielu kwestiach czym mnie bardzo wkurza.Zawsze pyta sie mnie jaki wyraz zaczyna sie na dana litere wiec Jemu mowie ale czesto sam sobie wymysla i dopowiada i nie da sobie wytłumaczyc ze jest inaczej np "U" jak Brzydula:-D:-D:-D:szok::szok::szok:
grajcie w slowka-niech ona podaje nazwe jakies rzeczy czy imienia na ostatnia litere wyrazu jaki ty powiedzialam np.
okno-orzeł-ławka itd itd

a ja Wam opowiem o wczorajszym poranku bo zupełnie zapomniałam
Rano Lena się obudziła wstała w łóżeczku i już nas wołała Leszek wstał jej zrobić mleko zawsze wstaje robi jej mleko i daje mi mała do nas do łóżka i ja jej tę flachę podaję więc ja sobie jeszcze lekko kimam i nagle L podchodzi ido łóżeczka i krztczy "Lena" ja się podrywam patrzę a moje dziecko stoi przy łóżeczku na zewnątrz trzyma się szczebelków i sie patrz na nas z radocha na buzi
my w szoku mi serce lata bo pierwssze co to wizja ze wypadła ale to by było słychać a ta po cichutku więc patrzymy z rozdziawionymy buziami i w końcu sprawdzamy łóżeczko pod taką zawieszką na łóżeczko na akcesoria wyjęty jeden szczebelek , nie wiem jak to zrobiła i całe szczęście że wyszła nóżkami a nie głową
ojoj to by sie narobilo

Aha:tak::tak::tak:
A ceny tych ksiazek tez juz znasz????
Ciekawe czy w całej Polsce beda obowiazywały te same ksiazki:baffled:????

MADZIULKA
Fajny pomysł z ta zabawa:tak::tak::tak:Chyba tez ja wyprobuje:-):tak:
z ksiazkami to kazda szkola a wlasciwie nauczyciel wybiera sowje.paranoja tyle powiem.ja w tamty,m roku za komplte do 1 kalsy wesołej szkoły płaciłam 200zł!!!!!!!!!!!
a do zerowki jakos 140zł 2 lata temu!!!!!!!!

ja to musze uważać zeby moja za dużo nie ważyła
jak sie urodziła to miała 3650 i 53 cm Laura miała 3580 i 55cm w sumie to obie całkiem spore ale Lena to juz się urodziła jako pulpecik mały :-D
moje podobnych wymiarow mialy-Paulina 3600 i 56 a Weroniak 3550 i 53:-)

Laura była bystrzakiem a ja lubiła z nia ćwiczyć wszystko w formie zabawy jak miała 2 latka to pojedyncze litery składała w wyrazy ale takie krótkie ; 1,5 roku to nawijała pełnymi rozbudowanymi zdaniami taki knajtek jeszcze w wózku wszyscy mnie na ulicy pytali ile ma lat i w szoku byli takie znała słowa :-D ale teraz leń jest i trzeba gonić nic się nie uczy ale nie ma złych stopni na szczęście choć wiem ,że gdyby choć trochę posiedziała przy nauce to było by super w pierwszych 3 latach miała chęci i była pierwsza we wszystkich klasach a teraz to szkoda gadac leniuch smierdzący czyta duzo ale nie to co powinna :tak::tak::tak:
w dwa dni teraz łykneła ksiązkę niecałe 600 stron powieści
a jak miała 10 lat to przeczytała Lalke prusa i Potop Sienkiewicza dobrze ,że chociaż czytać lubi

ciekawe jaka będzie Lenka ..

Twoja Laura jak ja.w klasach 1-3nie mialam najmniejszych problemow z nauka,same 5 wszytso mi z latwoscia przychodzialo.do 6 klasy mialam srednia 4.9-5.0 a ponzije-coz kwaitki w glowie zakwitly:laugh2::laugh2::laugh2:
8 klase skonczylam ze srdnia 4,5 a w liceum zaczely sie randki wiec zjechalam sporo nizej ale 4 klase LO zakonczylam ze srednia 4,2
gdybym sie uczyla to na pewno bym miala lepeze oceny bo ja toco z lekcji itd,len byłam:-):-)

Ja mam wszystko poprasowane ufff dałam radę,teraz sobie chwilke odpoczne i zacznę układać na półki i do szafek :tak::tak::tak::tak:
Oliwka jeszcze spi.

AGNES
Zafundowałas Oliwce najlepszego usypiacza
oj dowikla nie jestem z tego dumna wręcz na siebie zła że dalam jej w dupala :tak::tak::tak::tak::tak: ale wyprowadziła mnie już z równowagi :baffled: wiem to nie jest żadne usprawiedliwienie....... :eek::eek::eek:
agnes to zakładaj szczebelki spowrotem po co masz mieć nerwa:tak:

malinka poczekam parę dni,może dlatego tak robi że to nowość dla niej a potem da spokój..zobaczę.a wyjełam je dlatego ze mi ciężko ciągle ją dźwigac z tego łóżeczka,lekka to ona nie jest 13kg żywej wagi :-D:-D:-D:-Dmam juz mega mięśnie :-p:-p:-p:-p:-p

Moje leza w lozeczkach i Klaudia nadal sie drze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Pieprze dzisiaj juz nic nie robie:no::no::no:Zrobie tylko obiad a reszte mam gdzies

a co ta twoja Klaudia dzisiaj rozdarta ????? :rofl2:

AGNES Twoja prosba spełniona na watku z przepisami Wojtek odrabia przy mnie matme zaraz go rozerwe bo wogole nie mysli:wściekła/y:

dzieki Asiu,już Ci podziekowałam na tamtym wątku :tak::tak::tak::tak: buziaki wielkie :-)

mój adam miał ostatnio zadanie i trzeba było napisać wielokrotność liczby dziewięć w zakresie do 100 mój adam napisał 9,99 mówię adam źle to napisał 9 ,99 ,999 ,9999 ja w nerwie mówię co ty piszesz tłumaczę w końcu załapał i napisał 9 ,18 , 27 ,35 ,45, 55, 65 ,75 ,85 ,95 ,99..... myślałam że mnie sczyści na miejscu:wściekła/y:
:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

a ja Wam opowiem o wczorajszym poranku bo zupełnie zapomniałam
Rano Lena się obudziła wstała w łóżeczku i już nas wołała Leszek wstał jej zrobić mleko zawsze wstaje robi jej mleko i daje mi mała do nas do łóżka i ja jej tę flachę podaję więc ja sobie jeszcze lekko kimam i nagle L podchodzi ido łóżeczka i krztczy "Lena" ja się podrywam patrzę a moje dziecko stoi przy łóżeczku na zewnątrz trzyma się szczebelków i sie patrz na nas z radocha na buzi
my w szoku mi serce lata bo pierwssze co to wizja ze wypadła ale to by było słychać a ta po cichutku więc patrzymy z rozdziawionymy buziami i w końcu sprawdzamy łóżeczko pod taką zawieszką na łóżeczko na akcesoria wyjęty jeden szczebelek , nie wiem jak to zrobiła i całe szczęście że wyszła nóżkami a nie głową
ale z niej cwana bestia :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D napedziła stracha rodzicom :-)

Przypomniało mi sie a'propo ,Puchatek 20 lat póżniej:-D
Co mówi kubuś puchatek do krzysia piękąc prosiaczka na ognisku???
Ileż można ten miód wpier****ć
Malinka ,raczej nie powtarzaj Julce:-D:-D:-D:-D

lepiej nie powtarzaj :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

hehe niesamowite są te Twoje iskiereczki małe :-D:-D:-D
a propos wagi wczoraj podawałas ile ważą moja Lena dziś zważona 10 kg :szok:
no to mały grubasek z niej :tak::tak::tak::tak::tak::tak: ładna waga :-)

julia stwierdziła że jest zdegustowana tak długim czekaniem na obiad strzeliła focha i poszła do siebie myślę co ona tak cicho wchodzę a ona śpi:-D:-D

reklama
AGNES
No to teraz zapraszam do Poznania na prasowanko:-);-)

ANABUBKA
No to powaliłas mnie cenami tych ksiazek:szok::szok::szok:
Ja jak dobrze pamietam to za wszystki cwiczenia (cztery czesci)plus ksiazka do angielskiego placiłam niecałe 100zł we wrzesniu

Do góry