reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

super

rzeczywiście pyszna

Jestem trochę zła ,więc nawet czytanie mi nie idzie.
Słuchajcie co dzisiaj się wydarzyło w ośrodku zdrowia.
Poszłam z małym na wizytę bo odnowiło mu się zapalenie spojówek.
Chciałam przedłużyć lek i ewentualnie,by mu te oczka obejrzała.
W ośrodku nie byłam w sumie grubo ponad 2 lata,więc na dzień dobry wyjechali mi z zaległym szczepieniem.
Jeszcze nic zdążyłam powiedzieć a już usłyszałam kiedy mam z dzieckiem przyjść.
Powiedziałam,że nie przyjdę ,bo ja nie zamierzam go szczepić.
I tu panie w szoku.i pytanie dlaczego?
To obowiązkowe i jak ja mogę dziecku w przyszłości chorobę serwować itp:
Wysłuchałam grzecznie po czym powiedziałam swoje racje .
1) Kuba jest alergikiem na lekach ciągłych i nie powinno się szczepic tak?
Odpowiedź pani- TAK
2) jest napisane w karcie ,że decyduje neurolog tak?
Odpowiedź pani no TAK
3) jest to to samo co wcześniej Infarix tak?
Odp pani TAK
4) po szczepieniu Infanrixem były powikłania tak ?
Odp Pani TAK
5) szczepionka skojarzona ?
Odp pani TAK
No to już pani wie dlaczego nie chcę szczepić.
Pani doktor twardo,że wg kalendarza szczepień muszę bo obowiązkowe.

Pytam a mogę sam Tężec?A po 6 tygodniach błonicę i po kolejnych 6 krztusiec?
Odp pani NIE,bo my pojedyńczych nie szczepimy
I tu mnie siekło:szok::szok::szok::szok:

Pani do mnie coraz głośniej ,że muszę a coraz dobitniej,że nie muszę.Pani doktor zaczeła mnie sanepidem straszyć ,że jak zobaczą to karę zapłacę.
To ja jej powiedziałam o ustawie z grudnia.
Pasnią doktor zamurowało,bo nic takiego nie wiedziała.:szok::szok::szok::szok:
Poszła ,sprawdziła,powiedziała,że w takim razie nie będzie mnie namawiała tylko muszę napisać oświadczenie,że rezygnuję ze szczepienia dziecka,bo jak mały zachoruje to będę miała do nich pretensje.
Napisałam to oświadczenie ,pani doktor wyszła i przyszła pielęgniarka mówiąc,że oświadczenie to w sumie niepotrzebne,że ona po prostu mi katrę szczepień odda do domu i nikt nawet nie zauważy.:szok::szok::szok::szok:
Dostałam tę nieszczęsną kartę szczepień ,pani doktor ochłonęła po czym zaprosiła nas do gabinetu.
Obejrzała oczy,spytała czy coś jeszcze chcę.
Wypisała receptę i powiedziała dziękuję bardzo ,życzę Wam duuużżżżoooo zdrowia.:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Ja szok.
Przyszłam z chorym dzieckiem a ona go nawet nie osłuchała.
Wizyta w gabinecie z wejściem i wyjściem trwała 3.5 minuty.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Normalnie się we mnie gotuje w środku.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja osttanio coraz czesciej spotykam sie ztakimi lekarzami, 2 min i po sprawie, w dupie ma:baffled::baffled::baffled:

a co ja mam powiedzieć??? :confused2::wściekła/y::sorry::-D

:-D:-D:-D ja musiałam miec gar bigosu ugotowany co tydzień , by przez kolejne dni odgrzewac go sobie i jeśc dzień w dzień.:-D:-D:-D I niby kwaśnota a dziewczynka sie urodziła :-D:-D:-D

Miałam pytać co u ciebie. Jak ten czas leci...:nerd: Niedawno malinka rodziła, ja a teraz ciebie to czeka ...
Gdybym nie miała juz okazji popisać... życze powodzenia i zaciskam juz teraz piąstki o pomyślne rozwiązanie.:tak::-)
Ja w sumie jakos takna kwasnienie bardzo... tylko wczoraj...:-p:-p:-p
Kobietki, ja się żegnam. do jutra miłe Panie. pozdrawiam. nie pić więcej proszę bo to forum rozprowadzicie:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
dlatego ja zakupy wole robic sama bo ani mnie nikt nie popedza a a ni ja nie muwze nikogo popedzac:-)
a co do truskawek-pojadlabym.....
cos mnie jakis glo w ogole dzis dopadl,hamuje sie bo bym calydzien tylko jadla...
Ja tam tez wole sama, ale wczoraj m mi kupil czeresnie czekolade i kurczaczka:tak::tak::tak::tak:
chciał kupic truskawki ale mówił że nie było ładnych:tak::tak::tak::tak:

Ide.... bo musze poprzatac bo strasznie mam w domu, nie sprzatane 4 dni i pełno syfu na ziemi w wszystrkiego copakowałam:baffled: potem jeszczetroche pakowania, ale juz nie dużo zostało, jutro rano jade do Rusy Śląskiej, bo w Cenrtum Handlowym jest akcja dla kobiet w ciazy i beda robic 4g darmowe, moze sie zalape, dlatego musze wszystko jus dzisiaj zrobic bo jutro bedzie tir do przzeprowadzek o 15, wiec wszystko musze miec gotowe jak rano wyjezdzamy i jak wrocimy o razu bedzie reba wynosic,
m dzisiaj cały dzinenie bedzie:-( po pracy jedzie od razu z ojcem do łodzi, po autro, bo tam teście mieli zostawione u mechanika jak im padło...

lece , wpade jak bede miala chwilke buźka:tak::tak::tak::tak:

Mlena wszystkiego dobrego:tak::tak::tak::tak:

reklama
MLENKA

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI IMIENIN:tak::tak::tak:ZDROWKA ,SZCZESCIA,POMYSLNOSCI I SPELNIENIA MARZEN:tak::tak::tak:
BUZIAKI:-)

a widzialyscie opis Aleksi na gg?????????????????
tak widzialam :tak::tak::tak::tak::tak:
Patrysia ja w pierwszej ciązy to tez się super czułam a druga tragedia więc nic nie wiadomo ,życzę Ci żebyś ją przeszła jak pierwszą:tak:
a co do bliźniaków moja kuzynka urodziła bliźniaki a nikt w rodzinei nie miał ani u nas ani u jej męza więc wiesz kochana ..:-D:-D:-D
ani mnie nie strasz :szok::szok::szok::szok:
upsssssssssssss ale wpadka:-):-):-):-):-)

mi Aleksia wyslala waidomosc z nuemrem gg jakis czas temu jej numer 8451208 "Dziekuje Wam Kochane za wsparcie,za to ze jestescie.Kocham WAs;)"
dokladnie :tak:
Wiecie co?
A u mnie znów dzień truskawkowy.
Wczoraj zjedliśmy 2 kg we 3
dziś kolejne 2 ale już we 2 :-D:-D:-D
dziś była zupka truskawkowa,koktail truskawkowy,kanapki z bułki truskawkami gniecionymi z cukrem (uwielbiamy)i teraz truskawki takie lekko gniecione z cukrem i śmietaną zajadam.
Właśnie zauważyłam ,że już w misce truskawek nie ma :szok::szok::-D:-D:-D:-D
ale mi smaka robisz a ja nie kupuje bo drogie sa... :-:)-(
a mam takiego smaka ale coz... poczekam jeszcze troche moze stanieja :happy:
A pamietacie MARIITKE?
Tez Jej dawno nie bylo:baffled:
pamietam no fakt nie bylo jej dawno
A co jeszcze do truskawek.
Przybieram się jutro zrobić pierogi z truskawkami :-D:-D:-D:-D:-D
Ja jem dopóki są a są bardzo krótko niestety.:-(
widzialam Twoj opis truskawkowo :-D:-D:-D:-D:-D
Witam,

Zawaliłam nockę :baffled: bede miała koszmarny dzień :wściekła/y:

Nie to żeby mi coś dolegało, po prostu obudziłam sie o 3 wyspana:szok:

Nie pozaznaczałam ctatów, a miałam tyle napisac :-( chyba bede później czytać wszystko od nowa :-D

Mlena, dołączam się do zyczeń

Anka, szerokiej drogi i undanego pobtu :tak:

Patrsia, dogadzaj sobie, a co :tak::-D

-j- dzięki kciukasy :tak:

Anabuba, to -j- pisała o tym, że malinka niedawno rodziła :tak:

Agnes, fochmistrzyni, porostu pięknie :-D:-D:-D

Najadłam się, bolą mnie oczy od gapienia sie w monitor w półmroku, może uda mi się jescze zdrzemnąć :sorry:
pewnie udalo Ci sie jeszcze zasnac :tak:
i po Brzyduli :tak::tak::tak::tak:
mam dziś jakiś kiepski nastrój przez tą pogodę ze nic mi się nie chce :baffled::baffled::baffled:
ja mam tak samo jakas rozdrazniona jestem ostatnio :crazy:
A no i kurcze o mały włos bym zapomniała

Mlena, Madziula samych szczęśliwości i radości, dużo słodkości i miłości
dolaczam sie dziewczyny....
zdrowkaaaaaaaaa i duzo seksu malo dzieci niech Wam m na stole dupa kreci :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
WITAM i ja nocka dzisiaj bardzo dobra:tak::tak::tak:a pogoda brzydka zimno i leje:wściekła/y::wściekła/y:a ja do dentysty ide mysle ze juz ostatni raz a później do sklepu i znowu 100 na same zakupy pójdzie:crazy:no ale co poradze wszystko potrzebne.A co tam u was słychać wczoraj mnie nie było i pewnie dużo do nadrabiania ale może później bo teraz nie bardzo moge zaraz Kamilka uspic głowe umyc no i @ dalej nie ma.A M plener zaplanował:happy::happy::happy:
a nie ma Ci cooooooo :eek::eek::eek::eek:

Ostatnia edycja:
Witam :-) Mlenka wszystkiego najlepszego podpisuje sie dzis pod wszystkimi życzeniami jakie dzis dostaniesz :tak::-D
Moja Gabi jeszcze śpi ale to chyba ta pogoda bo ja tez nie moge się pozbierac :tak:dzis jedziemy o 15 na parapetowke a Wojtek i Zuzia ida na weekend do mojej mamy która mieszka odemnie o jakiesc 15 minut dalej Gabi zbieramy ze sobą ;-)Mialam prasowacale dosycha wczorajsze pranie wiec wezmę sie za to jutro Sałatka wyszla przepyszan bo nawet m nie salatkowy a zjadl z dokładką :-D jak bym nie zajrzala to Miłego dnia babole :-D:-D i do jutra :rofl2:

WITAM i ja nocka dzisiaj bardzo dobra:tak::tak::tak:a pogoda brzydka zimno i leje:wściekła/y::wściekła/y:a ja do dentysty ide mysle ze juz ostatni raz a później do sklepu i znowu 100 na same zakupy pójdzie:crazy:no ale co poradze wszystko potrzebne.A co tam u was słychać wczoraj mnie nie było i pewnie dużo do nadrabiania ale może później bo teraz nie bardzo moge zaraz Kamilka uspic głowe umyc no i @ dalej nie ma.A M plener zaplanował:happy::happy::happy:

wiki jak tobie @ się spóźnia to może Ty zafasolkowałaś po ostatniej wizycie męża a jeszcze o tym nie wiesz????????? :-p:-p:-p:-p:-p:-p

Matka do dorastającej córki:
- Córuś, za mąż trza ci iść. Jedż do miasta i poszukaj se chłopa. Tylko pamiętaj, że ma być łoszczędny, gupi i nierusany.
Córka pojechała, a za jakiś czas wraca z kandydatem na męża. Młodzi zasiedzieli się, zrobiło się póżno, postanowili przenocować. Matka posłała im w jednej izbie. Rano pyta uśmiechniętą córkę:
- No córuś, łoszczędny on jest?
- Oj mamuś, łoszczędny. Pościeliłaś nam dwa łóżka, a on mówi, po co bedziemy dwie pościele brudzić, prześpimy się na jednym.
- Oj dobrze, coruś. A gupi?
- Oj mamuś, gupi. Poduszke zamiast pod głowe, to mi pod pupe wpychał.
- Oj dobrze, córuś. A nierusany?
- Oj mamuś, nierusany. Siusiaka miał jeszce w cylofanie

Moje od rana maja kiepski humor:no:Stale jecza i sie kloca i szarpia:no:Chyba to wina tej popierniczonej pogody:no:
Mlody na szczescie w przedszkolu:tak:Zdazyłam jeszcze zaniesc Jego mocz do badania:tak:Wyniki beda w poniedzialek rano
A musze dzisiaj zadzwonic czy sa moje wyniki cytologii

reklama
Matka do dorastającej córki:
- Córuś, za mąż trza ci iść. Jedż do miasta i poszukaj se chłopa. Tylko pamiętaj, że ma być łoszczędny, gupi i nierusany.
Córka pojechała, a za jakiś czas wraca z kandydatem na męża. Młodzi zasiedzieli się, zrobiło się póżno, postanowili przenocować. Matka posłała im w jednej izbie. Rano pyta uśmiechniętą córkę:
- No córuś, łoszczędny on jest?
- Oj mamuś, łoszczędny. Pościeliłaś nam dwa łóżka, a on mówi, po co bedziemy dwie pościele brudzić, prześpimy się na jednym.
- Oj dobrze, coruś. A gupi?
- Oj mamuś, gupi. Poduszke zamiast pod głowe, to mi pod pupe wpychał.
- Oj dobrze, córuś. A nierusany?
- Oj mamuś, nierusany. Siusiaka miał jeszce w cylofanie
dooooooooobreeeeeeeeee :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry