reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Żeby to dało sie pogadać ale jak zaczynam romowę to Wojtek mówi tak : -z toba nie romawiam tylko z tatą nie lubie cie i wogóle to chciałbym mieszkać z tatą na Zalesiu a nie z tobą Zuzka i Gabrysia same zakazy i takie tam
A ja mu tłumacze ze w życiu noe moze byc samych przyjemnoasci na ktore trzeba zasłuzyc to nie trafia niec do niego a ile sie nagada apyskuje ze on nie wroci po szkolee do domu zadzwoani napolicje ze ja mam go nie ustawiac itp itd ręce opadają :szok::eek: takze nic sie nie moge dowiedziec a mąz jak zaczyna rozmawaac to Wojtek opowieda mu o czalkie mczym innym :szok::baffled: na pewno cos jest w nim co go męćzy ale zadnemu a nas nie chce powiedziec wychowawczyni tez prubowal a teraz dała sobie spokój a jak powiedziałam ze pójdziemy na takie badanie bo potrzebne do 4 kalsy to Wojtek nie dam sie nabrac i do żadnego psychologa nie pójde dajcie mi spokój :szok: strach pomyslec co jeszcze wymysli
joanna mam bardzo podobnie z tym że adam podstępem pójdzie do psychologa bo chce żeby porozmawiał z nim bo wiem że w adamie coś siedzi............za dużo zmian rozstanie rodziców przeprowadzka zmiana szkoły środowiska nowy brat artner mamy dla 10-latka to za dużo............................

reklama
a ja nie wiem o co kamman z moim antkiem jak daje mu mleko z butli to podkurcza nogi wyplówa smoka nie zjada wszystkiego a kiedyś zjadał wszystko.........smoczek ten sam butelka też mleko też.....nie wiem o co chodzi????????????
a moze dosyp mu do mleka jakiejs kaszki ryzowej samkowej??????albo dluzsze przerwy w karmieniu?

Żeby to dało sie pogadać ale jak zaczynam romowę to Wojtek mówi tak : -z toba nie romawiam tylko z tatą nie lubie cie i wogóle to chciałbym mieszkać z tatą na Zalesiu a nie z tobą Zuzka i Gabrysia same zakazy i takie tam
A ja mu tłumacze ze w życiu noe moze byc samych przyjemnoasci na ktore trzeba zasłuzyc to nie trafia niec do niego a ile sie nagada apyskuje ze on nie wroci po szkolee do domu zadzwoani napolicje ze ja mam go nie ustawiac itp itd ręce opadają
:szok::eek: takze nic sie nie moge dowiedziec a mąz jak zaczyna rozmawaac to Wojtek opowieda mu o czalkie mczym innym :szok::baffled: na pewno cos jest w nim co go męćzy ale zadnemu a nas nie chce powiedziec wychowawczyni tez prubowal a teraz dała sobie spokój a jak powiedziałam ze pójdziemy na takie badanie bo potrzebne do 4 kalsy to Wojtek nie dam sie nabrac i do żadnego psychologa nie pójde dajcie mi spokój :szok: strach pomyslec co jeszcze wymysli
wspolczuje Ci.moja Paulina tez wchodzi w ten glupi,tyle ze jeszcze troche sie mnie boi i slucha

jeszcze jestem spuchnieta a wzielam juz 4 dawke :baffled: kurcze no i nie wiem a teraz jem loda na snaidanie :-D

aha czyli skads to znam :confused2: juz kiedys wypisywalam na mojego m wlasnie z tego powodu :tak: nic trzeba czekac az przestanie bo nic innego nie pozostalo a jak poczuje ze juz jest dobrze to znow w kolko i tak bedzie krecic chyba za Twoj m zrozumie...
wiec trzymam kciuki oby dalo mu to do myslenia :-)

Pati ja sie ze swoim tak juz 10la mecze....:crazy:
i z biegiem czasu jest coraz gorzej.jakis czas moze bedzie spokoj,ale ciekawe jak dlugo.teraz najwieksza kara dla niego bedzie jak go bede ignorowala.sam mi kiedys powiedzial ze woli zebym mu gadala niz jak mam udawac ze go nie widze.chcial wojne to ma wojne!

aczkolwiek humor mam lepszy,ale nie dla niego.

My jestesmy juz po lekarzu:tak:
Klaudia niestety bedzie miala badanie odbytu przez chirurga:no::no::no:I to jak najszybciej
Mam isc rano po skierowanie i jak juz bede je miala to mam zadzwonic do mojej gastrolog i zadzwoni do kolezanki ze szpitala zeby mnie przyjela bez umawiana na termin za trzy miesiacde
No chyba ze dzisiaj jak zrobi kupke znowu bylaby z krwia to mam jechac od razu do szpitala
Tak to wszystko jest dobrze:tak::tak::tak:Powiedziala ze maja ladna skore i ladnie wygladaja:tak:
Wiktoria wazy 7200 a Klaudia 7240

Nadal maja miec diete i pic bebilon pepti ale moge zaczac dawac jogurty z mleka koziego
No i jestem ciensza o 160zl i jeszcze za przedszkole musialam dzisiej zaplacic
Biedna Klaudusia... ale to badanie dla jej zdrowia.. oby szybko wszystko przeszło...:tak:

Wiecie strasznie kiepsko sie czuję dziś:sorry::sorry::sorry: ciągle mi sie wymiotować chce :-p:-p:-p:-p i nic mi nie pasuje:no::no::no::no:
Ja teś wczoraj miałam taki dzien... to juz w sumie 2 trymestr a mnie teraz na wymioty bierze a w 1 nic:baffled: Jakas dziwna jestem:-D:-D:-D

Nawet nie zwrocilam na to uwagi:szok::no:Widzialam ze reklamowali jakis film ale nie zajarzylam ze to zamiast YCD:no:
Ale ja sobie poogladam tvn style bo tam sa czesto fajne programy:tak::tak::tak:
Też lubie tvn style:tak::tak: Zawsze oglądałam perfekcyjna pania domu, motywowało mnie to do sprzatania:tak::-D:-D A teraz nie ma...:-(

coś dzis dziewczyny zajstrajkowały,nie pokazują się a juz taka godzina,chyba że na pazylu siedzą :-D:-D:-D:-D:-D kolejny nałóg niektórych z nas :-)
noooo mnie wciągnął strasznie, pierwsze co dzisiaj wlaczylam-pazyl-i roziązałam zagadke z którą sie wczoraj męczyłam wieczorem:tak: Wieczorem juz pewnie mózg mi wysiadał po wszystkich zagadkach:-D
siedze teraz w 10 poziomie w 1 zagadce, dziwna dla mnie.. o relgigii ale dla mnie nic szczegolnego w niej nie ma zeby ją rozszyfrowac:baffled::baffled:

Nie ma takiego ktory by mi w 100% odpowiadal:no:Musi byc lekki,w miare waski i z kolami odpowiednimi rowniez na zime,no i wizualnie musi byc ładny:tak::tak::tak:
Ja tez pozniej wejde na pazyla ale sie wsciekam bo utkwilam na jednej zagadce i ani rusz
Ja tez wlasnie tkwie na jednej:sorry:

dentosept jest odkazajacy i lagodzacy

mi tez mala ostatnio "oko" namalowala na scianie-dlugopisem!!!!

gratulacje:-D:-D:-D:-D:-D

Medeuska idz na zwolnienie.co sie kobieto bedziesz przemeczac.jak Ci gin da to bierz:-)

Myszunia wspołczuje:-(zdrowka zycze dla wWas wszytakich

albo na BB zasiasc:-):rofl2:
Ide ide, juz mnie M namówił, pza tym wszystkie kolezanki(poza tymi z którymi pracuje oczywiscie):tak::-D
Ale... ni ebede sie nimi przejmowac, one pwenie y sie nie martwiły o \nikogo i juz dawno by były na l4.. więc ja tez nie bede czekac w niespkonczonosc,
Dzisiaj ide do gina, biore l4 i laaaaaaaaaaaaaaabaaaaaaaaaa:-D:-D:-D:-D:-D

oj kobietyalescie dzis naprodukowaly:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
dawno tyle nie bylo
ja caly dzien mialam podly.po pierwsze niewyspana i ajkos w ogole dziwnie sie czulam-chodzialm jak pijana,rozjezdzalam ludzi wozkiem.P mnie tak wku....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ze w ogole szkoda gadac.pojechalam pod wieczor bez slowa do bratowej z dziecmi i wrocilam przed 21,troche mi przeszlo,ale do niego odezwalam sie chyba ze 3 razy tylko dlatego ze musialam.chce wojne to ja ma!!!!!!!!!!!!!!!

ugotowalam dzis ogorkowa-babuchyzjadly a reszte schowalam na jutro.predzej psom wyleje niz jemu dam.

znacie to powiedzenie"Boże tylko siły mi nie dawaj bo skur..... zapier....":-):rofl2:

Weronika dzis spokojnie zasnęła ale siedzialam przy łózeczku.nie musialam noc robic.w ogole zrobila sie z niej straszna przylepa.ale wyczytalam w madrej ksiazce ze to syndrom rozstania w tym wieku...:baffled:

jakos przezyje.
najgorsze jest to ze znow ma chrype:baffled: i nie wiem od czego.nie jadla nic nowego przez swieta,nie bylismy w zadnym obcym miejscu...czy to mozliwe zeby w tym wieku juz reagowala na pylenie????????skoro reaguje na kontakt wziewny z sucha karma dla ryb??????????

dalam jej zyrtec i jak narazie grzecznie spi.lepeij zeby bylo alergiczne niz kratniowe....
Nie denerwuj sie, nie ma sensu, olewaj, nie odzywaj sie, ale bez nerwów:tak:

śliczne

na pewno będzie lepiej :tak::tak:

słodkie

no tak BB to podstawa.Szkoda,że też czasu coraz mniej mam i na BB.
Komp włączony ,ja zalogowana a mogę czasami zerknać tylko.
Teraz Klaudia przygotowywuje się do konkursu w przyszłym gimnazjum i na całe popołudnia przejmuje kompa.:tak:
U mnie dzień też nie za ciekawy.
Po południu zmogło mnie spanie tak,że prawie garnek z zupą się spalił:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Usnęłam na siedząco podczas czytania a obudził mnie smród przypalenizny:wściekła/y:.
Jeszcze trochę a pewnie bym się nie obudziła wcale.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jakby mało tego było to ocknęłam się tuż przed 18 a do 18 przedszkole,gdzie oczywiście siedział nieodebrany Kuba.
Jak po niego pobiegłam to zapłakany siedział przy stoliku i grał z ciocią ,bo od prawie godziny był sam i strasznie mu się nudziło.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ech taka matka ze mnie,że szkoda gadać...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Uciekam z psem na spacer i do wyrka czas iśc.
dobranoc
Jak mogłaś:-D:-D

Każdemu sie może zdarzyc przysnąc, juz nie przesadzaj, ciesz sie ze o 20 sie nie obudzilaś:-p:-p
no witam Was w ten sloneczny dzionek
u nas swiecie slicznie slonce niebo bez chmur :-)
my dopiero co wstalismy m spi jeszcze po nocce
ale maly spal swietnie
mialam jeszcze troche mleka wiec wolalam zostawic mu na rano a wieczorem zrobic mleko z kartonu z kakałkiem i zasnal przed 21
i obudzil sie dopiero niedawno :laugh2:
aleeeeeeee sie wyspalam :tak:
ide zrobic sobie kawke i przebrac malego bo niespodzianke zrobil a dopiero co go 2 min temu przebieralam :sorry:

Bede jechala okolo 12 dopiero do gina bo nie chce mi sie zrana teraz szykowac, poza tym musze rozwiazac zagadke na pazylu:-D i sie wydepilowac do przyjaciela-gina:-D:-D:-D:-D:-D:-D bede Ci pasowalom jesli bede kolo 13? Zalezy jeszcze jaka kolejka będzie:-D:-D:-D

Potem po m bede musiala jechac do roboty, wiec tak by mi najbardziej pasowalo przyjechac niz z rana:tak::-p:-p

Malinka Patrysia jak sie 4 dni pod rzad pije do upadlego to tez byscie byly wsciekle:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wlasnie dzwonil,odebralam,ale nie mowilam za wiele.
niech skruszeje,moze go kac zaje....:rofl2:
trzeba bylo nie odbierac:-p:-D:-D:-D

Nie mam pomyslu na obiad.. ostatnio to wogole mi sie jesc nie chce.. i gotowac tez:-D:-D:-D

joanna mam bardzo podobnie z tym że adam podstępem pójdzie do psychologa bo chce żeby porozmawiał z nim bo wiem że w adamie coś siedzi............za dużo zmian rozstanie rodziców przeprowadzka zmiana szkoły środowiska nowy brat artner mamy dla 10-latka to za dużo............................

Malinka ale u mnie nie ma takich zmian które w pewnym sensie tłumaczą Twojego Adasia ja to myśle ze to jest cos wiecej u Wojtka ja moge miec dużu żal do męża bo to on daje mu zawsze" furtke " i dla spokoju odpuszczi stąd u nas kłotnie Ja wczoraj nawet myśłalm o rozwodzie bo juz mam dość naprawde ale nie mam pracy i żadnych perspektyw nie jestem taką wyrodnamatką zeby zostawic dzieci ale czuje bezradnośc żal do męża żemnei przestal rozumiec ze nei widzi swojej winy ze przez takei zachowanie krzywdzi Wojtka bo pogubił sie w tym wszystkim bo mam jest niedobra bo zakazuje a tato przyjdzie oi pozwoli a tłumaczenai to mój mąz mówi tylk ozakazy zazkay kary a tak naprawde Wojtek nigdy do konca nie mai lkary zawsze mąż mu odpuscił

Medeuska mialam nie odbierac ale....
sama nie wiem czemu odebralam.dzwonilby pewnie do upadlego.

idz na zwolnienie a kolezanki z pracy pewnie wcale by sie nie przejmowaly ze nie ma komu pracowac

a co do wymiotow-moja kolezaka miala od 2 trymestru i co najlepsze zawsze po poludniu i wieczorem.nigdy rano:rofl2:

Ja używałam smoków z Aventu, i pamietam że raz nie zauważyłam że dziurka jest za mała,Oliwka sie męczyła też nie dojadała bo ciężko było jej ciągnąć a jak zmieniłam na wiekszą dziurkę,na szybszy przepływ to wróciło wszystko do normy.W Avencie też jest smok trójprzepływowy,fajna sprawa jak dosypywałąm kaszki lub kleiku ryżowego do mleka to najpierw była najmniejsza dziurka a później jak mleczko gęstniało to przesuwałąm smoka i leciało przez większą dziurkę :-)

Malinka ale u mnie nie ma takich zmian które w pewnym sensie tłumaczą Twojego Adasia ja to myśle ze to jest cos wiecej u Wojtka ja moge miec dużu żal do męża bo to on daje mu zawsze" furtke " i dla spokoju odpuszczi stąd u nas kłotnie Ja wczoraj nawet myśłalm o rozwodzie bo juz mam dość naprawde ale nie mam pracy i żadnych perspektyw nie jestem taką wyrodnamatką zeby zostawic dzieci ale czuje bezradnośc żal do męża żemnei przestal rozumiec ze nei widzi swojej winy ze przez takei zachowanie krzywdzi Wojtka bo pogubił sie w tym wszystkim bo mam jest niedobra bo zakazuje a tato przyjdzie oi pozwoli a tłumaczenai to mój mąz mówi tylk ozakazy zazkay kary a tak naprawde Wojtek nigdy do konca nie mai lkary zawsze mąż mu odpuscił

wspolczuje Ci.moj to wie ze jak ja np.cos zakaze Paulinie to wie ze ma sie nie wtracac i popiera to co mowie,mimo ze moze nie zawsze sie z tym zgadza.
wiec moze najpierw meza do psychologa zeby sie nauczyl wychowywac dzieci,albo niech sie nie wtraca

reklama
Do góry