reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja używałam smoków z Aventu, i pamietam że raz nie zauważyłam że dziurka jest za mała,Oliwka sie męczyła też nie dojadała bo ciężko było jej ciągnąć a jak zmieniłam na wiekszą dziurkę,na szybszy przepływ to wróciło wszystko do normy.W Avencie też jest smok trójprzepływowy,fajna sprawa jak dosypywałąm kaszki lub kleiku ryżowego do mleka to najpierw była najmniejsza dziurka a później jak mleczko gęstniało to przesuwałąm smoka i leciało przez większą dziurkę :-)

u nas avent tylko w aptece i drogi,a te z babyono sa tansze i tez dobre.sa do normalnych waskich butelek i do szerokich,ale te szerokie nie pasuja np. do wszytskich szerokich butelek

reklama
wspolczuje Ci.moj to wie ze jak ja np.cos zakaze Paulinie to wie ze ma sie nie wtracac i popiera to co mowie,mimo ze moze nie zawsze sie z tym zgadza.
wiec moze najpierw meza do psychologa zeby sie nauczyl wychowywac dzieci,albo niech sie nie wtraca

mż kiedys był inny jak sie urodziła Gabi to wylażla z niego złośc i jak ja to brzydko mówie (przepraszam z góry ) skurwysyństwo czuje ze cały czas obwinia dzieci i mnie za to ze tak mu sie ulozyło w zyciu i wogóle o wszystko juz czasmi wywleka takie sparwy ze móżg w poprzek staje nie wiem ale mam wrazenie ze mi ktoś meża zamienił :szok: i dlatego odalamy sie od siebie rodbi sie coraz wiecej problemów :-:)zawstydzona/y:

Medeuska mialam nie odbierac ale....
sama nie wiem czemu odebralam.dzwonilby pewnie do upadlego.

idz na zwolnienie a kolezanki z pracy pewnie wcale by sie nie przejmowaly ze nie ma komu pracowac

a co do wymiotow-moja kolezaka miala od 2 trymestru i co najlepsze zawsze po poludniu i wieczorem.nigdy rano:rofl2:
Ja to wyciszam telefon jak M dzwoni i chce mu zrobic kare:-D

Wiesz najgorsze, że kolezanki z pracy to kolezanki nie tylko z pracy, przenioslam sie do tego puktu bo to kolezanki od dzieciństwa, a teraz głupio mi je zostawic było, gdybym pracowala w tym punkcie gzie wczesniej tood razu mnie nie ma:-D

Ale teraz juz mam dosc, mialy czas, zeby kogos szukac, nie szukały,ich problem.

A wymioty, ja w sumie mialam tylko 4 dni... jakos tak wyrywkowo, za to całymidniami, i żoadek mi przy okazji rozwalało i na poczarku myślałam że to zatrucie w tą sobote kiedys co wam mówiłam, a to chyba jednak od ciazy, a ze moj organizm nie przyzwyczajony do wymiotow(bo może z 3 razy w zyciu wymiotowałam-nie liczac teraz tych 4 dni) to pewnie żoładek mnie bolał od naciągania do wymiotów...

już zaczynam sie do tego przyzwydczajac, na pcozatku to była dla mnei katorga:-D

Co do pazyla, stoje na zagadce na poziomie 11... i ni w kij ni w oko nie mam pomyslu na rozwiązanie:baffled:

Ja to wyciszam telefon jak M dzwoni i chce mu zrobic kare:-D

Wiesz najgorsze, że kolezanki z pracy to kolezanki nie tylko z pracy, przenioslam sie do tego puktu bo to kolezanki od dzieciństwa, a teraz głupio mi je zostawic było, gdybym pracowala w tym punkcie gzie wczesniej tood razu mnie nie ma:-D

Ale teraz juz mam dosc, mialy czas, zeby kogos szukac, nie szukały,ich problem.

A wymioty, ja w sumie mialam tylko 4 dni... jakos tak wyrywkowo, za to całymidniami, i żoadek mi przy okazji rozwalało i na poczarku myślałam że to zatrucie w tą sobote kiedys co wam mówiłam, a to chyba jednak od ciazy, a ze moj organizm nie przyzwyczajony do wymiotow(bo może z 3 razy w zyciu wymiotowałam-nie liczac teraz tych 4 dni) to pewnie żoładek mnie bolał od naciągania do wymiotów...

już zaczynam sie do tego przyzwydczajac, na pcozatku to była dla mnei katorga:-D

Co do pazyla, stoje na zagadce na poziomie 11... i ni w kij ni w oko nie mam pomyslu na rozwiązanie:baffled:

skoro mialy czas na szukanie to nie powinnas miec wyrzutow sumienia.
a na ktorej zagadce stoisz?

Pati ja sie ze swoim tak juz 10la mecze....:crazy:
i z biegiem czasu jest coraz gorzej.jakis czas moze bedzie spokoj,ale ciekawe jak dlugo.teraz najwieksza kara dla niego bedzie jak go bede ignorowala.sam mi kiedys powiedzial ze woli zebym mu gadala niz jak mam udawac ze go nie widze.chcial wojne to ma wojne!

aczkolwiek humor mam lepszy,ale nie dla niego.
dobrze ze humor juz lepszy no i pozostalo Ci akrac w taki sposob jak mowisz ale zeby przez te 10 lat nie zrozumial tego co sie do niego mowi boje sie co bedzie u nas ... a to nie cale 2 lata (bo w pazdzierniku)
ale mysle ze zrobisz wkoncu cos co go olsni :-)

Bede jechala okolo 12 dopiero do gina bo nie chce mi sie zrana teraz szykowac, poza tym musze rozwiazac zagadke na pazylu:-D i sie wydepilowac do przyjaciela-gina:-D:-D:-D:-D:-D:-D bede Ci pasowalom jesli bede kolo 13? Zalezy jeszcze jaka kolejka będzie:-D:-D:-D
no to bede czekala na Ciebie bo pasuje mi ta godzinka :tak::tak::tak::tak:
Ja używałam smoków z Aventu, i pamietam że raz nie zauważyłam że dziurka jest za mała,Oliwka sie męczyła też nie dojadała bo ciężko było jej ciągnąć a jak zmieniłam na wiekszą dziurkę,na szybszy przepływ to wróciło wszystko do normy.W Avencie też jest smok trójprzepływowy,fajna sprawa jak dosypywałąm kaszki lub kleiku ryżowego do mleka to najpierw była najmniejsza dziurka a później jak mleczko gęstniało to przesuwałąm smoka i leciało przez większą dziurkę :-)
ja tez mialam butelki i smoczki z aventu dobra firma :tak:

mż kiedys był inny jak sie urodziła Gabi to wylażla z niego złośc i jak ja to brzydko mówie (przepraszam z góry ) skurwysyństwo czuje ze cały czas obwinia dzieci i mnie za to ze tak mu sie ulozyło w zyciu i wogóle o wszystko juz czasmi wywleka takie sparwy ze móżg w poprzek staje nie wiem ale mam wrazenie ze mi ktoś meża zamienił :szok: i dlatego odalamy sie od siebie rodbi sie coraz wiecej problemów :-:)zawstydzona/y:

najwyrazniej jemu jest potzrebna pomoc psychologa bo my kobiety sobie polaczemy,wyzalimy sie i jakos idziemy dalje,a faceci nie potrafia sobie tak radzic z emocjami.a moze go jakas depresja dopdla?tylko jak to facet-nie przyzna sie

reklama
Do góry