reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Z jednej strony się cieszę, że nie jestem sama z moim problemem. Mój mąż mi tego nie mówi wprost ale mi sugeruje,że mam dobrze i nie mam powodu do zmęczenia.Najbardziej brakuje mi odpoczynku i odskoczni od codzienności. Moja córeczka ma prawie dwa latka i jest bardzo absorbująca. Marzę o chwili dla siebie.
witam nowa mame.zagladaj czesto:-)

WITAM NOWĄ MAMUSIE Z NAMI RAŹNIEJ:happy::happy::happy:
DZIEWCZYNY ZOSTAWIAM WAM ANTKA PRZED KOMPEM WY GO ZAGADUJCIE A JA IDĘ DO W-C BO NIE WYROBIE DŁUŻEJ;-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

AS DZIEWCZYNY PROSZĘ NIE KRYTYKUJMY SIĘ WZAJEMNI NIE PISZMY O CZYMŚ CO KTOŚ LUBI BZDURY BO TO NIE FERR:no::no::no::no:
WSZYSTKIE JESTEŚMY RÓŻNE I TO JEST W NAS FAJNE JEDNA PRASUJE MAJTKI I SZNURÓWKI INNA LUBI GODZINAMI SIEDZIEĆ NA PLACU ZABAW JESZCZE INNA WYSZYWA CZY HAFTUJE JESZCZE INNA WOLI CZYTAĆ I TO NIE SĄ BZDURY TO NASZE PASJE HOBBY CZY MANIACTWA:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
AMEN;-)
popieram:tak::tak::tak::tak:
ONT=Fixedsys]dziewczyny wcieło mi gdzieś mój pasek a spodenki z tyłka spadają ale patrzę wisi pasek piotrka myślę a co tam pożyczę sobie............................no taaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkk tylko nawet w całości mnie nie objoł:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:[/FONT]
boże jaki ten mój chłop chudy:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:w kompleksy wpadne:-D:-D:-D:-D:-D[/QUOTE]
heheheheh dobre:-D:-D:-D:-D

reklama
Wiecie strasznie kiepsko sie czuję dziś:sorry::sorry::sorry: ciągle mi sie wymiotować chce :-p:-p:-p:-p i nic mi nie pasuje:no::no::no::no:
wspolczuje.ja w zadnej ciazy nie wymiotowalam ,nawet mdlosci prawie nie mialam.pod koniec zgage wiec nicnie poradze:-(

My jestesmy juz po lekarzu:tak:
Klaudia niestety bedzie miala badanie odbytu przez chirurga:no::no::no:I to jak najszybciej
Mam isc rano po skierowanie i jak juz bede je miala to mam zadzwonic do mojej gastrolog i zadzwoni do kolezanki ze szpitala zeby mnie przyjela bez umawiana na termin za trzy miesiacde
No chyba ze dzisiaj jak zrobi kupke znowu bylaby z krwia to mam jechac od razu do szpitala
Tak to wszystko jest dobrze:tak::tak::tak:Powiedziala ze maja ladna skore i ladnie wygladaja:tak:
Wiktoria wazy 7200 a Klaudia 7240

Nadal maja miec diete i pic bebilon pepti ale moge zaczac dawac jogurty z mleka koziego
No i jestem ciensza o 160zl i jeszcze za przedszkole musialam dzisiej zaplacic
biedactwo.daj znac jak poszlo

coś dzis dziewczyny zajstrajkowały,nie pokazują się a juz taka godzina,chyba że na pazylu siedzą :-D:-D:-D:-D:-D kolejny nałóg niektórych z nas :-)
ja na pazyla juz nie wchodze.moj mozg juz dawno zwiotczal

oj kobietyalescie dzis naprodukowaly:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
dawno tyle nie bylo
ja caly dzien mialam podly.po pierwsze niewyspana i ajkos w ogole dziwnie sie czulam-chodzialm jak pijana,rozjezdzalam ludzi wozkiem.P mnie tak wku....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ze w ogole szkoda gadac.pojechalam pod wieczor bez slowa do bratowej z dziecmi i wrocilam przed 21,troche mi przeszlo,ale do niego odezwalam sie chyba ze 3 razy tylko dlatego ze musialam.chce wojne to ja ma!!!!!!!!!!!!!!!

ugotowalam dzis ogorkowa-babuchyzjadly a reszte schowalam na jutro.predzej psom wyleje niz jemu dam.

znacie to powiedzenie"Boże tylko siły mi nie dawaj bo skur..... zapier....":-):rofl2:

Weronika dzis spokojnie zasnęła ale siedzialam przy łózeczku.nie musialam noc robic.w ogole zrobila sie z niej straszna przylepa.ale wyczytalam w madrej ksiazce ze to syndrom rozstania w tym wieku...:baffled:

jakos przezyje.
najgorsze jest to ze znow ma chrype:baffled: i nie wiem od czego.nie jadla nic nowego przez swieta,nie bylismy w zadnym obcym miejscu...czy to mozliwe zeby w tym wieku juz reagowala na pylenie????????skoro reaguje na kontakt wziewny z sucha karma dla ryb??????????

dalam jej zyrtec i jak narazie grzecznie spi.lepeij zeby bylo alergiczne niz kratniowe....

A to moja trojca w parku po wizycie u lekarza
śliczne

elo elo
my z malym po spacerze
teraz wlasnie zasypia albo i juz zasnal :-)
bylismy przed obiadkiem na jakis czas i potem po 19 jeszcze na godzinke
caly czas w okularkach choc wydaje mi sie ze teraz mam to o ciut mniejsze:sorry:
zobaczymy jak bedzie jutro :tak:
na pewno będzie lepiej :tak::tak:

A to fotki z dzisiejszej kąpieli :-):-):-):-):-)
słodkie

dentosept jest odkazajacy i lagodzacy

mi tez mala ostatnio "oko" namalowala na scianie-dlugopisem!!!!

gratulacje:-D:-D:-D:-D:-D

Medeuska idz na zwolnienie.co sie kobieto bedziesz przemeczac.jak Ci gin da to bierz:-)

Myszunia wspołczuje:-(zdrowka zycze dla wWas wszytakich

albo na BB zasiasc:-):rofl2:
no tak BB to podstawa.Szkoda,że też czasu coraz mniej mam i na BB.
Komp włączony ,ja zalogowana a mogę czasami zerknać tylko.
Teraz Klaudia przygotowywuje się do konkursu w przyszłym gimnazjum i na całe popołudnia przejmuje kompa.:tak:
U mnie dzień też nie za ciekawy.
Po południu zmogło mnie spanie tak,że prawie garnek z zupą się spalił:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Usnęłam na siedząco podczas czytania a obudził mnie smród przypalenizny:wściekła/y:.
Jeszcze trochę a pewnie bym się nie obudziła wcale.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jakby mało tego było to ocknęłam się tuż przed 18 a do 18 przedszkole,gdzie oczywiście siedział nieodebrany Kuba.
Jak po niego pobiegłam to zapłakany siedział przy stoliku i grał z ciocią ,bo od prawie godziny był sam i strasznie mu się nudziło.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ech taka matka ze mnie,że szkoda gadać...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Uciekam z psem na spacer i do wyrka czas iśc.
dobranoc

Witajcie czwartkowo dziewczynki :-):-):-)
Dziś czuję sie tak samo źle, mdli mnie, cofa :-:)-:)-( kregosłup mi nawala, biodro :-:)-:)szok::szok::szok: na 18 jadę znowu do ortopedy:szok::szok::szok: a do tego obudziłam sie ze strasznym bólem głowy. Z Igorem jak chodziłam w ciąży wszystko było ok do 6 miesiąca, ani mdłości ani wymiotów :no::no::no: a teraz tak mnie męczy:-):-)

A to fotki z dzisiejszej kąpieli :-):-):-):-):-)
Agnes foteczki śliczniusie jak zawsze:)) mała śliczna jest Twoja :-):-)

Masz racje
A na zamknietym to mozemy wstawiac fotki do woli:tak::tak::tak:
a kiedy będzie ten zamknięty???

dlatego nie mogę sie doczekać tego wątku zamkniętego:tak::tak::tak:
ja też chętnie do Was dołączę na zamknietym, o ile mi pozwolicie :-D:-D:-D:tak::tak:;-);-);-)

A ja siedzę sobie na allegro :tak::tak::tak: to mój drugi nałóg po BB :-D:-D:-D
łoj, a ja wczoraj znowy zaszalałam na allegro, nakupiłam sobie i małemu znowu ciuszków ;-);-):-):-):-)

oj kobietyalescie dzis naprodukowaly:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
dawno tyle nie bylo
ja caly dzien mialam podly.po pierwsze niewyspana i ajkos w ogole dziwnie sie czulam-chodzialm jak pijana,rozjezdzalam ludzi wozkiem.P mnie tak wku....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ze w ogole szkoda gadac.pojechalam pod wieczor bez slowa do bratowej z dziecmi i wrocilam przed 21,troche mi przeszlo,ale do niego odezwalam sie chyba ze 3 razy tylko dlatego ze musialam.chce wojne to ja ma!!!!!!!!!!!!!!!

ugotowalam dzis ogorkowa-babuchyzjadly a reszte schowalam na jutro.predzej psom wyleje niz jemu dam.

znacie to powiedzenie"Boże tylko siły mi nie dawaj bo skur..... zapier....":-):rofl2:

Weronika dzis spokojnie zasnęła ale siedzialam przy łózeczku.nie musialam noc robic.w ogole zrobila sie z niej straszna przylepa.ale wyczytalam w madrej ksiazce ze to syndrom rozstania w tym wieku...:baffled:

jakos przezyje.
najgorsze jest to ze znow ma chrype:baffled: i nie wiem od czego.nie jadla nic nowego przez swieta,nie bylismy w zadnym obcym miejscu...czy to mozliwe zeby w tym wieku juz reagowala na pylenie????????skoro reaguje na kontakt wziewny z sucha karma dla ryb??????????

dalam jej zyrtec i jak narazie grzecznie spi.lepeij zeby bylo alergiczne niz kratniowe....
produkują dziewczyny churtowo, ja znowu mam opóźnienia :-p:-p:-p w czytaniu :-):-):-):-) Wstawajcie robaczki, ja mykam pod prysznic:-):-):-)

Wróciłam z łaźni, a tu nikogo nie ma :-:)-:)-:)happy::happy::happy:
kupiłam sobie wczoraj Oilatum emulsję do kąpieli, bo bardzo mam wysuszoną skórę i nic mi wcale nie pomaga, żaden balsam:-):-):-) a już po pierwszej kąpieli jestem taka mięciutka :-D:-D:-D niczym po kokolino dziewczyny hehehe ale jestem wariat cio???? lecę na dół, bo mały mi już steka, że piszę znowu, śniadanko zjemy, do sklepu pójdziemy, dziśiaj chyba zaserwuję im nalesniki z jabłkami :-):-):-) szybko i bez przemeczania sie prawda???:happy::happy::happy: buziolki dla Was i szkoda, ze Was nie ma, ale ja tu niebawem zawitam :happy::happy::happy:

reklama
dziewczyny moja Oliwka chyba przechodzi od jakiegoś czasu bunt dwulatka.Momentami mi ręce opadają.
Wszystko jest na "NIE",nie słucha się,robi na przekór.
Ostatnio zaczęła bić wszystkich :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to mnie wkurza najbardziej bo nie wiem jak mam sobie z tym poradzić i jak na to reagować.próbuję tłumaczyć,ale to najmniej skutkuje bo patrzy mi się w oczy i mi się śmieje w twarz i robi sobie z tego zabawę.
Czasem krzyknę, i zawsze musi przepraszać za to co zrobiła ale to też trzeba wymusić z niej.Ostatnio nie wytrzymałam i dostałą klapa w tyłek,bo jej tłumaczę że nie wolno nikogo bić,że to boli a ona mi chlasnęła w twarz :szok::szok::szok::szok: normalnie tak mi się przykro zrobiło i się śmieje.Najbardziej skutkuje jak nie chce przeprosić ze każe jej sobie ode mnie odejść aż się uspokoi,w tedy nagle krzyk bo ona chce do mamy.I w tedy ukocha i ucałuje .Ale za jakiś czas robi znowu to samo.
A jak nie chce czegoś zrobić to kładzie mi się na ziemi i krzyk i pisk jest w tedy.

Poradzicie coś?????bo ja nie mam juz do niej sił,a była taka grzeczna,zawsze jakieś wybryki się zdarzały to normalne ale teraz jej zachowanie mnie przeraża.
Ja jak Gabi ma "bunty " to po prostu czekam jak jej przejdzie a jjak jestem gdzies poza domem to "zbieram ją z podłogi " i patrze za spokojnym miejscem mocno przytulam i trzymam nic nie mówiąc a potem staram sie wytłumaczyć ze tak nie wolno
A wogóle to witam :-D wczoraj byłam na zebranu i troche sie o Wojtku nasłuchalam w skrocie mowiąc jest aspoleczny :-:)zawstydzona/y:tzn: nie bierze udzialu w zajęciaciach grupowych nie chce pływać na basenie i zawsze na boku :-:)baffled: rozmawialam z pania wychowawczynią i martw ija to ze Wojtek taki wiecznie nieszczęsliwy :eek: Z Zuzią nie ma problemów Dzis rano znowu Wojtek marudził ze nie nawidzi pływac nie lubi baseni i takie tam Wojtek oczekuj o d nas nagród pochwal tylko nic od siebie W dczwartek 24 maja sprawdzian umijetności i szczerze sie obawiam ze nie napisze Przerasta mnie to wszystko

Do góry