reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

a ja tak skromnie wtrącę się...

Otórz dziewczyny może napisałybyście do moderatora aby utworzył wam ( nam ) wątek zamknięty tylko dla was ( nas). Znacie się tu na tyle, że fajniebyło mieć coś takiego. Tam wklejałybyście swoje fotki, bo tutaj to każdy kto tylko może ogląda....( niekoniecznie zalogowany i znany)
Regulamin działania wątku moglibyście same opracować ( kto będzie miał do niego dostęp) i listę zrobić.
Wtedy chętniej bym wklajała fotki ze sobą.

i tam tez mogłybyście żalić sie i chwalić.

ja jestem baaaaardzo za:tak::tak::tak:to dobry pomysł, czasem człowiek coś więcej by napisał ale przecież wszyscy mogą to potem przeczytać :no: a taki prywatny wątek bardzo by ułatwił wyrzucanie z siebie żalów bez zastanawiania się nad tym kto to czyta:tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
ania p -witaj u nas też jesteś mama domowa:tak:a wiesz już kto mieszka w twoim brzuszku???
-j- ja jestem jak najbardziej za zamkniętym będziemy mogły więcej między sobą popisać no i fotki wklejać bez obawy że ktoś spoza naszego grona je wykorzysta:tak::tak::tak::tak:
patrysi mówie juli że sewi podrośnie a ona no ale ja będe stara.................a po chwili no ale może jak będe TAKA STARA JAK TY to będe wolała młodszych:szok::szok::szok::szok::szok::rofl2:

Patrysia - póki nie umiem cytować będę odpowiadać na raty - muszę leżeć bo łożysko jest tak nisko, że jest zagrożenie odklejeniem (tydzień temu porządnie krwawiłam). Z czasem wraz ze wzrostem macicy ma się przesunąć wyżej (taką mamy nadzieję). No i jutro się dowiem czy mogę przestać oglądać sufit i podłogę ze zbyt bliskiej perspektywy czy jeszcze nie...

Oj dziewczyny chciałabym z sensem poodpisywać a nie mogę znaleźć funkcji cytowania... help!
przy każdej odpowiedzi w pracym dolnym rogu masz takie krateczki , pierwsza to cytuj, i wtedy od razu odpisujesz na dana odpowiedz, następna to + i wtedy mozesz sobie kilka wypowiedzi zaznaczyc i one od razu Ci się wkleją do Twojego tekstu, jak już pozaznaczasz sobie wszystkie, na które chcesz odpowiedziec, dalesz odpowiedz i w Twojej wypowiedzi sa wszystkie cytaty: każdy cytat zaczyna sie od [ quote ] i kończy na [ /quote] :tak:

Ostatnia edycja:
Patrysia komplecik super, baaaardzo sexi, gdybym miała jakieś 15 kilo mniej :-:)-:)-:)-:)-(to też bym zainwestowała:tak:

witam nową mamusię;-)

Witam południowo.

Udało mi się troszkę Was poczytać,ale jeszcze nie wszystko.
Kurcze coraz mniej czasu mam wolnego.
Teraz (odpukac )Im przeszlo:tak::tak::tak:Ale tak do roczku to tak dwa trzy razy w miesiacu mialy takie goraczki bez powodu:no::no::no:Mialy robione wszytkie badania lacznie z usg brzuszka i wszystko bylo oki:no:Do dzisiaj zaden lekarz nie wie od czego to mialy
Mój mały też tak ma i wiele innych dzieci.
Coraz częściej się o tym słyszy.
Dzieci w ten sposób walczą z wirusami i bakteriami.
Jak gorączka spadnie to już nic nie zagraża i dziecko zdrowe ,a jak się utrzymuje ponad 24 godz. i dochodzą inne objawy to niestety jakieś choróbsko się rozwinie.

ja nadal treciowym bo jak mialam 2elektroniczne to obydwa po pewnym czasie zaczely oszukiwac.ale najwidoczniej potzeebuje drozszej wersji:eek::rofl2:
To prawda rtęciowy jest najlepszy.
Do szybkiego pomiaru mam ten do ucha i nie narzekam.A jak chcę dokładnie zmierzyć to rtęciowym niestety.
Elektroniczne mocno oszukują.Miałam już 3 i każdy inaczej wskazywał w tym samym czasie.
Często po sygnale jeszcze temperatura rośnie nawet o 1 stopień.

Cześć dziewczyny.
Nocka nie za fajna,prawie nic nie spałam,tylko drzemałam.W nocy znów była bardzo gorąca juz ją nie męczyłam mierzeniem tylko dałam na zbicie.I spała z nami od tamtej pory w łóżku,bo co chwila się budziła,jęczała,kwiliła.Także strasznie ciasno nam było,Oliwka jeszcze się rozwaliła aja całą leą stronę miałam zdrętwiałą.Takie dziś spanie miałam.
Oliwka obudziła sie o 7.30 z temp 38,1C,dałam jej Nurofen.
dzwoniłam do przychodni,oczywiście wolnych miejsc nie ma.
Ale kazali mi przyjść ok 10.00 jako pacjentka dodatkowa i ma czekać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no: chyba do usranej śmierci.Wkurzyłąm się,to ja z gorączkującym dzieckiem mam czekać aż ktoś łaskawie mnie wpuści bo inni maja na godzine i mają pierwszeństwo,paranoja :no::no::no::no:mam tylko nadzieje że Oliwka nie będzie za bradzo marudzić,podobno dzis duzo dzieci tak jak mnie poza numerkami zarejstrowali.JUż sobie wyobrażam co to sie tam będzie działo.Scyzoryk mi się otwiera jak mam tam stac w tych kolejkach.
Agnes temperaturę się zbija dopiero jak przekroczy 38,5 .Do takiej temperatury organizm sam sobie radzi z bakteriami i nic nie powinno się podawać.
U nas w ośrodku też to samo.
Jak zapisujesz w poniedziałek to na ogół wizyta na środę.Ja mówisz,że dziecko z gorączką i stan poważny to twierdzą ,żeby czekać do 20 i wzywać pogotowie.

Oj Agnes ,szkoda małej ,dziwnie macie u siebie w przychodni ,bo jak sie domyślam to do lekarza pierwszego kontaktu numerków brak,u nas zawsze starcza ,ale tez miejscowośc mała stąd moje zdziwienie,bo faktycznie z gorączkującym ,marudzącym dzieckiem powinni cie wpuścić poza kolejnością:tak:-j-miło mi cie poznać ,bo my sie w sumie nie znamy ,fajnie ,że twoja córcia takim rozkosznym bobasem juz jest:-Dbo kolki to br...rrr:tak:
U nas wpuszczają po za kolejnością dzieci do 6 miesięcy

witaj:szok::szok::szok: -j- jak ten czas lecvi amelka ma już 2 m-ce
a ja się chwalę moja jula ma dziś 5 lat:tak::tak::tak::tak:
my się wczoraj z P pogodziliśmy przeprosił zagadał no i milusio było:-D:-D
agnes jak oliwka dziś????????????????????
madziulanatasza to macie rekolekcje .......my już 2 tygodnie po:tak::tak:
fajnie,że już dobrze między Wami

reklama
Do góry