reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kuba znów chory.Teść zakupił mu chipsy cheetosy i mały ma mega biegunkę po nich.
Drugi raz powtórka z rozrywki.
Zajrze do Was jak się sytuacja wyjaśni do końca.Rano pewnie wpadnę Was poczytać.:tak:
As rano to już zajrzałaś:-):-):-) spać nie możesz??? po chetosach i mój Igor też miał kilka razy biegunkę :-:)-:)-(

reklama
Witam się z Wami piątkowo i porannie:-):-):-)
Wczoraj wróciłam do domku już po 19 ej, włoski obciętę, ortopeda zaliczony, ale się wystraszyłam bo powiedział mi, ze już tak od 6 miesiąca ciąży nie bedę mogła chodzić ze względu na to biodro, w poniedziałek muszę prześwietlenie zrobić, dziewczyny jak ja sie boję:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok::szok::szok: już teraz go odczuwam a co mówić potem :baffled::baffled::baffled: dziewczyny zrobiłam tylko jedną fotkę, ale jak sie dziś wymodeluję to zrobię wiecej i wstawię :happy::happy::happy: dziś jadę do babci, wyszła ze szpitala, zakupy trzeba jej zrobić, znów 100 mi wpadnie do kieszonki :-p:-p:-p:-p miło :laugh2::laugh2::laugh2: w sobotę jadę do szkoły, i egzamin z ekonometrii mam :szok::szok::szok: nic sie nie uczę i znów na wariata podejdę i mi sie zapewne uda :happy::happy::happy: ehhhhh głupi to ma szczęście cio??????
Mama Helenki fryzurkę córci zrobiłaś super no i modną zarazem :tak::tak::tak::happy::happy::happy:

nie za piękne ale co tam :rofl2::rofl2::rofl2:

Pozdrawiamy Was serdeczne i cieplutko:happy::happy::happy: dziś też bedzie cieplutko i spacerkowo :happy::happy::happy:

I znów jak jestem ja to nie ma żadnej z Was :-:)-:)-(
To ja uciekam się ogarnąć i szykujemy sie do babci :happy::happy::happy: wieczorkiem dzisiaj to do Was wpadnę poczytać :happy::happy::happy:
Miłego dnia dla Was i dzieciaczków :happy::happy::happy:
buziolki:happy::happy::happy:

jestem i ja:-)wczoraj pol dni na dworzu,ognisko otworzylo seozn,wieczorem proaswoalam przy dr hausie,ale do doppiero 1/3prasowania:-)

:-) widze zdania podzielone odnosnie spacerow i pampersow:baffled:
no zaczekam jeszce na inne opinie bo w sumie ile tych ciuchow na zmiane brac do torby w razie wpadki:baffled:
A jak bedzie kupa:szok:
a moze bierz ze soba nocnik?ja zanim Paulina sie nauczyla robic pod krzaczek i na sedes to niosilma nocnik.alebo zakladaj jej tetrowa pieluche jak msasz to w razie wpadki bedzie mniej klopotu:-)

Aniu ja grochówkę zaczynam gotować jak każdą inną zupę, a później dodaję taką w proszku, trochę wędzonego boczku i tyle. Bo normalnie to chyba trzeba dzień wcześniej groch namoczyć a i tak groch się długo gotuje, więc ja nawet nie próbuję takiej oryginalnej robić :zawstydzona/y:
ruch faktycznie maly,
ja grochowke robie jak normalna zupe,tyle ze najpierw wrzucam groch ale luskane polowki-duzo szybciej sie gotuja,a potem reszta jak wyzej:-)

A apropos tego okna Malinki. ja dziś właśnie taką palcóweczkę( hihihi) chciałam z okna zmyć, a okno mam zaraz na d łóżkiem , a łóżko nie pościelone, tylko zasłane i narzutą przykryte. No i ja się odwracam na sekundę a za mna juz bąbelina stoi i michę wody na siebie i łóżko wylewa. No całe szczęscie, że woda z delikatnym płynem ( pur) bo tylko ramy przerzeć i ledwo ciepła. A panikowała, jakby sie conajmniej topiła. Trochę mi się śmiać chciało, ale ona taka biedna...
Całe posłanie teraz na balkonie do suszenia. Mam nadzieję, że wyschnie do wieczora
ładnie Cie zaltwiala:-)
ja wczoraj wsadzilam Weronike wieczorem do miski z woda i poszlam robic mleko i naszykowac Paulinie ubrania na dzis.slysze cos chapie w lazience-mysle jak chlapie to sie bawi,jak weszlma do lazienki do zdebialam:szok:cala podłoga plywala:szok::szok::szok: a mala miala taki maly kubeczke do zabway i wylewala nim wode z rozmaczem z brodzika na podloge jaka zadowolona byla:-D:-D:-D:rofl2:

I moje ulubione

<sacrum_profanum> k***a jak pomysle ze mam wstawac w niedziele o 6 rano to szlag mnie strzela normalnie
<Ja> a po co tak rano?
<sacrum_profanum> do pracy, k***a
<Ja> a gdzie pracujesz?
<sacrum_profanum> ksiedzem jestem , nie mówiłem Ci???
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

<Tom> Ej, wytłumacz mi o co biega. Dzwoni moja dziewczyna i składa mi życzenia. Powaliło ją czy jak? Urodziny mam w październiku a imieniny w grudniu. Dzisiaj jest jakieś święto?
<GK> 23.06 - Dzień Ojca :D
<Tom>...
<Tom>o ja pierdolę...
<Gk> Wszystkiego najlepszego stary! :))

Mała sie obudziła, cos wszama i mam nadzieję, ze zaraz kurier przyjdzie to i my na jakis spacerek
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Obiadek dokonczony i kawka wypita:tak::tak::tak:
Cos łepetyna mnie boli-chyba od tego siedzenia na sloncu ponad 2 godziny:szok:Ale dam rade
Kurcze nie moge oduczyc mojej Witusi tego ze co znajdzie na podłodze zaraz laduje w Jej buzce:no::no::no:Czy to bedzie wlos,kawaleczek np chleba czy cokolwiek innego zaraz mi to szama:szok::no:
Na dworze jest ok i nic nie bierze do dziobka
ja mowie na to odkurzacz:rofl2::-D:-D

dziewczyny mam problem.
Potrzebuję przewieźć akwarium 240 l.z Sosnowca do Warszawy.
Jak to zrobić najlepiej?
DHL mnie położył ,bo wyliczyli za przesyłkę 270 zł. :szok::szok::szok:
a mzoe maz po nie pojedzie bedzie taniej i pewniej,albo jakis zanjomy?

dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z zasiłkiem na wychowawczym, bo ja juz sama nie wiem, liczy się za zeszły rok zarobek, rtak? ale co jeśli ja jestem na wychowawczym bezpłatnym i nie mam przecież żadnego dochodzu, mój dochód z zeszłego roku też liczy się do dochodów rodziny, do podstawy wyliczenia zasiłku rodzinnego? Bo potem dopiero na podstawie tego, że mam zasiłek rodzinny mogę sie starac o dodatek do zasiłku który mam na urlopie wychowawczym, tak?

Czy któraś z Was z tego korzysta i wie jak to działa?

medeuska ja zajrzałam na chwilkę :tak:

anabuba jest obcykana, to ci pewnie odpowie na pytanie, tylko musisz sie uzbroic w cierpliwość :rofl2:
dzieki za uznanie:-)

jeszzce nie jesteśmy małżeństwem,bedziemy brali ślub przed porodem,narazie wszystkie zeznania podatkowe i inne takie składaliśmy osobno, to mam wziąc zaświadczenie o dochodach z poprzedniego roku czyli z 2008 tak? jak urodze w październiku to bede jeszcze na macieżyńskim dostawac pieniadze, czy moge juz wtedy ubiegac sie o zasilek czy jeszzce nie? bo potem po macieżyńskim to bedzie jakoś tak luty-marzec, a podobno można tylko wnioski o zasiłek składac tylko w listopadzie? to do tego czasu nie dostane żadnych pieniędzy? Jak to będzie?

urodzisz w pażdzierniku, z wypisem dostaniesz swiadectwo urodzenia, mąż poleci do urzedu miasta zalatwic nip dla malenstwa, poczekacie za tym kolo 3 tyg ( zalezy ile sie dzieci urodzi), pozniej wezmie to wszystko + tone papierow z urzedu do wypelnienia + to wyliczenie ze skarbówki i pojdzie ładnie się usmiechac i skladać to wszystko w urzedzie. Prawdopodobnie dopatrza sie braku jakiegos podpisu( bo tego jest multum,) i bedzie tak latal od nich do ciebie ze 3 razy. Pozniej grzecznie czekasz na ich decyzje, czy przyznali, czy nie. Nie czekasz do listopada ani lipca!!!
z zaislakmi to jest tak.narzie pracujesz tak?a potem na zwolnienie?a na le masz umowe?na czas nieokreslony?bo to tez jestwazne.
na pewno bedzie potzrebne zaswiadczenie o Twoich dodchodach za 2008rok ze skarbowego,mozesz juz w wakacje sie o nie starac.nie iwem jak to jest jak nie jestescie jeszcze malzenstwem.ale skoro macie brac slub przed porodem to potzrebne bedzie tez zaswiadczenie o dochodach meza za 2008,nawet jak oddzielnie skladaliscie.wniosek o rodzinne i dodoatki sklada sie jak sie ma juz odpis urodzenia dziecka i PESEL!!!zeby miec pesel to zaraz jak maz zarejsetruje dziecko to jak najszybciej do urzedu stanu cywilnego o nadaie peselu bez niego nie bedzie rodziinego.autoatycznie jak urodzisz dziecko i masz umowe na czasnieokreslony albo okreslony na dluzej to dostajesz zasilek macierzynski z zakladu pracy-ale z tego co pamietam tez trzebado zakldau pracy dostarczyc odpis aktu urozdenia-ale to Ci powiedza w kadrach.zeby dostac zailek rodzinny z opieki to wasz dochod netto-ten z zaswiadczenia ze skarbowego -nie moze przekraczac 504zł na osobe,ale jak juz bedziecie malzenswtem to wtedy rozliczacie na 4osoby-Ty ,maz dziecko i syn meza bo mieszka z wami.jezeli ci nie przekroczy to dostajesz rodzinne.macierzynski nNIE jest uzalezniony od dochodu ze skarbowego.automatycznie przy skaldaniu o rodzinne skladasz tez wniosek o beciowe 1tys zł.nawet jezeli nie dostaniesz rodzinnego bo Twoj dochod przekroczy to te 1tys dostaniesz,a jaezeli zalapiesz sie na rodzinne to wtedy oprocz becikowego przysluguje ci dodoatek do rodzinnego z tytulu urodzenia dziecka tez 1tys zł.macierzysnski dostajesz te 18tyg czy cos(bo sie cos ostatnio zmienilo itd).a i do becikowego musisz miec jakies zaswiadczenie od gina ze zaczleas opieke nad ciaza prze 10tygodniem ciazy(nowe przepisy).

jezeli masz zamiara isc na wychowawczy po macierzynskim to musisz is do zkaldu pracuzlozyc podanie ow ychowawczy i potem dostajesz z pracy takie zaswiadczenie ze jestes na wychowawczym i to skaldasz do opieki(no i doochody za 2008 nadal beda aktualne).jezeli zalapiesz sie normalnie od razu na rodzinne to dosatniesz te 400zł wychowawczego,a jezeli nie to nawet jezeli Twoj dochod iles tam przekroczyl i nie dostalas rodzinnego,to przechpdzac na wychowawczy Twoj dochod za 2008 rok staje sie dochodem utraconym i w ogole nie bierze sie go pod uwage(zaswiadczenie i tak musisz dac,ale pamietaj ze sie go nie liczy wtedy).wychowawczy jest 3lata z czego 2 lata platne.
no i jezeli nie dostaniesz od razu rodzinnego to nie przysluguje Ci ten drugi 1tys dodoatku,ale przechodzac na wychowawczy-jezlei po tym odliczeniu Twojego dochodu zalapiecie sie to mozesz nadal wtedy skaldac o ten drugi 1tys zł dodoatku z tytulu urozdenie dziecka(becikowe jest bez wzgledu na dochody)

ufff.jak czegos nie zrozumialas to bede tlumaczyc na biezaco:-)

U mnie dzis bylo 21st ciekawe ile bedzie jutro :))
ale cieplo u Ciebie:szok::szok::szok: u mnie bylo tylko 12 stpni w cieniu:-(

I znów jak jestem ja to nie ma żadnej z Was :-:)-:)-(
To ja uciekam się ogarnąć i szykujemy sie do babci :happy::happy::happy: wieczorkiem dzisiaj to do Was wpadnę poczytać :happy::happy::happy:
Miłego dnia dla Was i dzieciaczków :happy::happy::happy:
buziolki:happy::happy::happy:
wspolczuje Ci problemow ze zdrowiem:-( tymbardziej w ciazy,ale dasz rade:-):-)

witam piątkowo :-) słonko świeci dzieci w szkole pierwsze pranie juz sie pierze a potem będą jeszcze dwa :eek: trzeba wykorzystac pogode ;-)
Aleksia ładna fryzurka :tak: ja też musze obciąc włosy ale nigdy nie ma czasu
As zdrówka dla kuby ja dzieciom nie daję czipsów i nawet jak ktos przynosi najczęsciej mój ojciec to po prostu wyrzucam i kiedyć ojciec zobaczył i teraz juz nie przynosi tym bardziej ze Gabi ma diete bogatoresztkowa :tak: lecę na razie

Witam i sie i zarazem żegnam :-D:-D:-D:-D
Nocka u mnie do d..... ,zęby daja o sobie znać,musiaąłm nurofen dawać Oliwce w nocy bo się darła,teraz się bawi a ja niedługo do dentysty jadę więc Oliwka zostaje z dziadkami.A później jestem umówiona z koleżankami na placu zabaw.I cały dzień zleci jak z bicza strzelił.Strasznie mi te dni teraz mijają.

Miłego Dnia dziewczyny

Witojcie dziołchy

Mała po śniadanku, a ja właśnie szamam.
W planach wypasiony obiad-ryz po meksykansku, a na jutro fasolóweczka, tylko fasole jeszcze trza kupic i namoczyc.

Wiki w dobrym humorku, może pozwoli mi wziąć w spokoju prysznic. Dziś pierwszy raz dostała zwykłe mleczko do picia, oczywiście tylko troszkę. Ale jej smakuje-chyba będzie za mną fanką mleka.

reklama
Witam sie i ja:-)
U nas noc ok:tak::tak::tak:Ale mlode wstaly tak o 8;30 czyli tak w miare:-)
No ale chyba nie maja najlepszych humorow:no:
Lece zrobic im pitku to moze Im przejdzie

Do góry