reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Anabuba wprowadzi poprawki jakby co, no ja sie tego nazalatwialam, bo jeszcze sprawe w sadzie mialam z szefem o wychowawczy i wi ogole jaja straszne.
Tak, od tego one tam siedza, ale zazwyczaj to one nie powiedzą, bo oni robią tak żeby tylko nie dostać:baffled: Ale na macierzynskim bede miala wtedy jeszcze zarobek, nie? i wtedy mi przekroczy te 504 zł na osobe, mój i M zarobek, dlatego nier wiem czy dostane od razu czy dopiero po macieżynskim, jak juz bede na bezplatnm urlopie wychowawczym... zobaczymy jak to bedzie, boje sie tylko, że nie wyrobimy z kasą:sorry: bo to jakby nie było zawsze 400 zl:baffled:

reklama
dziewczyny ja dopiero teraz wlaczylam komputer :szok:
a tak poza tym to witam :sorry::-D
ale troche mi muli ten komp :confused2:
dzis pomylam sobie jedno okno a na obiadek placuszki ziemniaczane z groszkiem i kukurydza mniam mniam :-D jutro amm zamiar zrobic pranie pomyc drugie okno zmienic posciel i kurze poscierac :tak: ale to tylko moje zmaiary a co sie z tego zrealizuje to sie okaze
z nocka bylo gorzej normalnie az 5 pobudek a zeba jeszcze nie widac :wściekła/y::no:
mysle ze teraz bedzie spal grzecznie bo jest tak wymeczony ze zasypial juz na stojaco i usnal o 20:20 :laugh2:
teraz zasiadlam wygodnie i zabieram sie do odpisywania bo pewnie duzo bede miala :tak::sorry:

dziewczyny ja dopiero teraz wlaczylam komputer :szok:
a tak poza tym to witam :sorry::-D
ale troche mi muli ten komp :confused2:
dzis pomylam sobie jedno okno a na obiadek placuszki ziemniaczane z groszkiem i kukurydza mniam mniam :-D jutro amm zamiar zrobic pranie pomyc drugie okno zmienic posciel i kurze poscierac :tak: ale to tylko moje zmaiary a co sie z tego zrealizuje to sie okaze
z nocka bylo gorzej normalnie az 5 pobudek a zeba jeszcze nie widac :wściekła/y::no:
mysle ze teraz bedzie spal grzecznie bo jest tak wymeczony ze zasypial juz na stojaco i usnal o 20:20 :laugh2:
teraz zasiadlam wygodnie i zabieram sie do odpisywania bo pewnie duzo bede miala :tak::sorry:
jutro mało zrobisz bo ja przyjeżdżam:-D:-D

Ok 9 jade zawiezc m do pracy potem do gina i przyjezdzam do Ciebie:-D:-D wiec szykuj sie ze 11-12 zawitam:-D

Tak, od tego one tam siedza, ale zazwyczaj to one nie powiedzą, bo oni robią tak żeby tylko nie dostać:baffled: Ale na macierzynskim bede miala wtedy jeszcze zarobek, nie? i wtedy mi przekroczy te 504 zł na osobe, mój i M zarobek, dlatego nier wiem czy dostane od razu czy dopiero po macieżynskim, jak juz bede na bezplatnm urlopie wychowawczym... zobaczymy jak to bedzie, boje sie tylko, że nie wyrobimy z kasą:sorry: bo to jakby nie było zawsze 400 zl:baffled:[/q
nie nie nie, poczekaj
porypalo mi sie z przedluzaniem
papiery mozesz skladac w urzedzie dopiero jak dostaniesz swiadectwo urodzenia dziecka, odbierzesz nip.
Ale te ze skarbowki mozesz isc wczesniej zalatwiac boi tak sie za tym czeka.
Na macierzynskim zadnego zasilku nie dostaniesz, dopiero po urodzeniu przyznaja ci decyzje i zaczna przysylac kase. te terminy na listopad i lipiec ( i to mnie zmylilo) to chodzi o przedluzanie wlasnie zasilku i dodatku.

nie nie nie, poczekaj
porypalo mi sie z przedluzaniem
papiery mozesz skladac w urzedzie dopiero jak dostaniesz swiadectwo urodzenia dziecka, odbierzesz nip.
Ale te ze skarbowki mozesz isc wczesniej zalatwiac boi tak sie za tym czeka.
Na macierzynskim zadnego zasilku nie dostaniesz, dopiero po urodzeniu przyznaja ci decyzje i zaczna przysylac kase. te terminy na listopad i lipiec ( i to mnie zmylilo) to chodzi o przedluzanie wlasnie zasilku i dodatku.
aha, czyli lipiec i listopad, nie tylko listopad? Bożeby dostac dodatek na wychowawcxzy to wiem dopiero po macieżyńskim, ale żeby dostac dodatek, najpierw musze dostac wogóle zasiłek, te 40 zł czy tam ile.... i to własnie nie wiem kiedy skłądac, ale pewnie do listopada i tak nie zdążę jak urodze w październiku:tak: Wiec do lipca raczej bede musiala czekac? kilka miesiacy bez kasiurki bede musiala wytrzymac jakoś...:baffled:

Ale dziękuję za informacje, już chociaż troszkę wiem na ten temat, bo ja to jestem ciemna w tym wszystkim:eek::eek::eek::eek:

aha, czyli lipiec i listopad, nie tylko listopad? Bożeby dostac dodatek na wychowawcxzy to wiem dopiero po macieżyńskim, ale żeby dostac dodatek, najpierw musze dostac wogóle zasiłek, te 40 zł czy tam ile.... i to własnie nie wiem kiedy skłądac, ale pewnie do listopada i tak nie zdążę jak urodze w październiku:tak: Wiec do lipca raczej bede musiala czekac? kilka miesiacy bez kasiurki bede musiala wytrzymac jakoś...:baffled:

Ale dziękuję za informacje, już chociaż troszkę wiem na ten temat, bo ja to jestem ciemna w tym wszystkim:eek::eek::eek::eek:
urodzisz w pażdzierniku, z wypisem dostaniesz swiadectwo urodzenia, mąż poleci do urzedu miasta zalatwic nip dla malenstwa, poczekacie za tym kolo 3 tyg ( zalezy ile sie dzieci urodzi), pozniej wezmie to wszystko + tone papierow z urzedu do wypelnienia + to wyliczenie ze skarbówki i pojdzie ładnie się usmiechac i skladać to wszystko w urzedzie. Prawdopodobnie dopatrza sie braku jakiegos podpisu( bo tego jest multum,) i bedzie tak latal od nich do ciebie ze 3 razy. Pozniej grzecznie czekasz na ich decyzje, czy przyznali, czy nie. Nie czekasz do listopada ani lipca!!!

reklama
A podobno nie można na kolanach, bo wtedy macica jest jakoś nienaturalnie wygięta i może to spowodować przedwczesne skurcze. Tak przynajmniej ktoś mi powiedział.
A ten Photoscape to można darmowo z neta ściągnąć?
ja chcialam urodzic juz jak najszybciej dlatego probowalam wszystkich sposobow
tak photoscape jest za darmo
Witam, ja już po wojażach :tak:

Kupiłam Helence buciki, chciałam takie wiosenne do sukienusi, ale moja córa ma takie podbicie, że się w zadnie nie zmieściła :baffled: Skończyło się na sportowych, ale z sukienką jeansowa nie bedą się specjalnie gryzły :sorry:

Byłam z mała u lekarza, mamy sierowanie na mocz :baffled: będę miała jutro z ran zabawę :baffled: Jak myslicie jak wypaże nocnik, a potem przeleje do pojemniczka to sie chyba nic nie stanie:confused: Jescze nie miałyśmy okazji pobirać moczu :sorry:

U mnie dzisaj słoneczko, ale jest trochę chłodnego wiaterku. Bardzo przyjemnie :tak: Mała z flaszką w wyrku, mam nadzieje, że się zdrzemnie to potemśmigniemy jeszcze raz :tak:
do pobierania moczu sa specjalne woreczki osobne dla dziewczynyk i dla chlopaczkow (jestem obcykana bo co miesiac musialam kupowac i sie potem silowac z tym)
my dzis znowu szalejemy z aparatem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

rowerek Igorka:-):-):-)
super rowerek
To co Sewi dzis w ogóle nie spał w dzień????Dobranoc patrysia

A na pewno nie zaszkodzi jej ten krem???????bo lekarka nic mi nie przepisała.
spal on tak pzrewaznie ok 11 zaspypia i do 13
A ja poszalałam dzisiaj z nożyczkami :tak::tak::tak:

jaka modna fryzurka super mnie tez tak obetniesz ;-)
dziewczyny mam problem.
Potrzebuję przewieźć akwarium 240 l.z Sosnowca do Warszawy.
Jak to zrobić najlepiej?
DHL mnie położył ,bo wyliczyli za przesyłkę 270 zł. :szok::szok::szok:
uuuuuuu nie mam pojcia ale dhl sie ceni :wściekła/y:
jutro mało zrobisz bo ja przyjeżdżam:-D:-D

Ok 9 jade zawiezc m do pracy potem do gina i przyjezdzam do Ciebie:-D:-D wiec szykuj sie ze 11-12 zawitam:-D
jasne nie ma sprawy bede czekac tam gdzie sie ugadalysmy jak co to dzwon na fona :-D:-D
no to Patrysia jutro poszaleje:-D:-DA zepsuje jej plany:tak::-D:laugh2:
przecie to tylko plany:laugh2:
wlasnie plany to tylko plany przez noc moze sie zmienic ale okna musze umyc bo medeuska sie pzrestraszy i juz mnie wiecej nie odwiedzi :-D

Do góry