reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Acha, jak rodzis zw pazdzierniku to juz w listopadzie poznoscie sobie wszystkie papiery razy 2 z urzedow, zeby miec juz jak najwiecej powypelniane i jak najmniej na pozniej. I tak bedzie jeszcze trzeba cos im donosic, ale warto sie zaopatrzyc. I jak pojdziesz po te papierzyska, to idz do pani :-D:-D:-D i powiedz, żeby ci pozaznaczala co trzeba wypelnic, co nie, gdzie ile razy kto ma sie podpisac, bo inaczej sie zakrecicie. U nas to robia bez gadania proszenia, ale nie wiem czy tak wszedzie chetnie "pomagaja"

reklama
urodzisz w pażdzierniku, z wypisem dostaniesz swiadectwo urodzenia, mąż poleci do urzedu miasta zalatwic nip dla malenstwa, poczekacie za tym kolo 3 tyg ( zalezy ile sie dzieci urodzi), pozniej wezmie to wszystko + tone papierow z urzedu do wypelnienia + to wyliczenie ze skarbówki i pojdzie ładnie się usmiechac i skladać to wszystko w urzedzie. Prawdopodobnie dopatrza sie braku jakiegos podpisu( bo tego jest multum,) i bedzie tak latal od nich do ciebie ze 3 razy. Pozniej grzecznie czekasz na ich decyzje, czy przyznali, czy nie. Nie czekasz do listopada ani lipca!!!
aha, rozumie, dzieki bardzo za informacje, kochana jestes:tak: lece do domku bo koniec pracki w końcu:tak:

Mam pytanko ile Wasze dzieci jedza kanapek na kolacje albo sniadanie?
Oliwka zjada tylko 1 dużą kanapkę :tak::tak::tak::tak:

Oliwka spi od 10min.

Kurczę nie wyrabiam się z domowymi obowiązkami jak jesteśmy tyle czasu na dworze-po 2 spacery dziennie.Potem biegam i nadrabiam.I jestem już padnięta na tą chwilę.
Jak wy dziewczyny organizujecie sobie ten czas????

a ja się witam i żegnam zarazem antocha ząbkuje i daje popalić cała noc do bani dzień wcale nie lepszy a teraz też zamiast zwyczajowo zasypiać jak zawsze marudzi w łóżeczku:-:)-:)-:)-( kupy dzisiaj było ich 7 czyli ząbkuje tak jak jula o masakro ta miała pierwszego ząbka jak miała 9 m-cy a popalić dawała od 4 m-ca:szok::-:)-:)-:)-(
poczytam jutro a teraz spadam pod prysznic i na moment prawdy buziaczki moje kochane:happy:
ps ......padam na twarz:-:)-:)-:)-:)-(

Tzn 3 takie okrągłe kanapki, czyli 6 połóweczek. Ale mówię, zależy jak leży, czasem zje jedną i za chwilkę znow jest glodna. Musi po prostu miec ochote.
3 poloweczki czyli 1,5 kanapki-kromki
Oliwka zjada tylko 1 dużą kanapkę :tak::tak::tak::tak:

Oliwka spi od 10min.

Kurczę nie wyrabiam się z domowymi obowiązkami jak jesteśmy tyle czasu na dworze-po 2 spacery dziennie.Potem biegam i nadrabiam.I jestem już padnięta na tą chwilę.
Jak wy dziewczyny organizujecie sobie ten czas????

no to luzik:)
Ja rano wstawiam obiad i lece na zakupy ze spacerem npo chyba ze mam wszystko to Laura bawi sie w domu lub na balkonie
Do poludnia obiad gotowy Laura ma drzemke jemy i uciekamy z domku.Wieczorem kapiemy i spanie o 20
Potem mam czas dla siebie i faceta:-)

Cala moja trojca juz wykapana i leza a lozeczkach:tak:Dziewczynki juz po mleczku i pewnie zaraz usna:-);-)
Ja tez ogladam moment prawdy:tak::tak::tak:

Ja tez jakos wszystko robie w domu chociaz strasznie mi sie nie chce
No moze oprocz prasowania no ale wkoncu i to zrobie

reklama
Kuba znów chory.Teść zakupił mu chipsy cheetosy i mały ma mega biegunkę po nich.
Drugi raz powtórka z rozrywki.
Zajrze do Was jak się sytuacja wyjaśni do końca.Rano pewnie wpadnę Was poczytać.:tak:

Do góry