reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej ,to i ja muszę ckyba więcej wychodzić z domu ,bo jak siedzę dłużej przy kompie to dołki mnie łapią ,za mało światła czy co??Nie jest tak tragicznie z tym zębem boli ,ale do wytrzymania:tak:dziś to tylko u dentysty byłam i po Ksawka w przedszkolu ,wszędzie autem ,to nic dziwnego ,że mam kiepski humorek:-:)-(
Tak, to pewnie brak światła i świeżego powietrza, też tak mam jak siedze całyd zien w pracy a cały nasteopny wolny dzien przesiedze w domu tak kilka dni z rzedu i deprecha murowana:baffled::baffled:

reklama
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z zasiłkiem na wychowawczym, bo ja juz sama nie wiem, liczy się za zeszły rok zarobek, rtak? ale co jeśli ja jestem na wychowawczym bezpłatnym i nie mam przecież żadnego dochodzu, mój dochód z zeszłego roku też liczy się do dochodów rodziny, do podstawy wyliczenia zasiłku rodzinnego? Bo potem dopiero na podstawie tego, że mam zasiłek rodzinny mogę sie starac o dodatek do zasiłku który mam na urlopie wychowawczym, tak?

Czy któraś z Was z tego korzysta i wie jak to działa?
W skarbowce jak bedziesz zalatwiac zaswiadczenie o waszych dochodach, to wolaj oddzielne wyliczenia. A w urzedzie miasta zwroc im na to uwagę.

Ostatnia edycja:
W skarbowce jak bedziesz wolac o zaswiadczenie o waszych dochodach, to wolaj oddzielne wyliczenia. A w urzedzie miasta zwroc im na to uwagę.
jeszzce nie jesteśmy małżeństwem,bedziemy brali ślub przed porodem,narazie wszystkie zeznania podatkowe i inne takie składaliśmy osobno, to mam wziąc zaświadczenie o dochodach z poprzedniego roku czyli z 2008 tak? jak urodze w październiku to bede jeszcze na macieżyńskim dostawac pieniadze, czy moge juz wtedy ubiegac sie o zasilek czy jeszzce nie? bo potem po macieżyńskim to bedzie jakoś tak luty-marzec, a podobno można tylko wnioski o zasiłek składac tylko w listopadzie? to do tego czasu nie dostane żadnych pieniędzy? Jak to będzie?

Ostatnia edycja:
Laura juz w lozeczku a mi sie oczy same zamykaja:baffled:

Mam pytanko ile Wasze dzieci jedza kanapek na kolacje albo sniadanie?

Ja wiem niepasujący przykład- ale Patryk to potrafi zjesc nawet 8 całych kanapek na kolacje:-D:-D:-D:-D na obiad... albo tylko latki albo pół kanapki...

A obiad.. zależy co jest.. jak kluski.. to zjada nawet 10(a robie dosyc duże):-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
jeszzce nie jesteśmy małżeństwem,bedziemy brali ślub przed porodem,narazie wszystkie zeznania podatkowe i inne takie składaliśmy osobno, to mam wziąc zaświadczenie o dochodach z poprzedniego roku czyli z 2008 tak?
Tak, zaswiadczenie o dochodach zawsze z poprzedniego roku. Z tego co sie orientuje, to jesli nie jestes matka samotnie wychowujaca dziecko, to cala reszta jest bez róznicy, my tez rozliczalismy sie osobno, ale jak mieszkaci erazem wspolne dziecko pozniej slub to liczy sie wasz wspolny dochod. Tak czy siak, wolaj osobne rozliczenie, a w urzedzie jak bedziesz odsdawac to powiesz co i jak i ona ci wypelni i obliczy. Od tego tam siedza-nic sie nie martw.

jak urodze w październiku to bede jeszcze na macieżyńskim dostawac pieniadze, czy moge juz wtedy ubiegac sie o zasilek czy jeszzce nie?
Skladac papiery jak najbardziej juz mozesz

bo potem po macieżyńskim to bedzie jakoś tak luty-marzec, a podobno można tylko wnioski o zasiłek składac tylko w listopadzie? to do tego czasu nie dostane żadnych pieniędzy? Jak to będzie?
albo dostaniesz je od razu, albo pozniej splaca ci je jednorazowo i dalej juz na bierzaca, ale prawdopodobnie od razu ci przyznaja.

Anabuba wprowadzi poprawki jakby co, no ja sie tego nazalatwialam, bo jeszcze sprawe w sadzie mialam z szefem o wychowawczy i wi ogole jaja straszne.

Ja wlasnie skonczylam sprzatanie:tak::tak::tak:Objechalam cala chate odkurzaczem i pomylam wszystkie podlogi:szok:O fuck ale sie przy tym spocilam:-pzafraz wykapie mlode i sama zmykam pod prysznic:tak::tak::tak:

ANKA
Moje dziewczynki przewaznie jedza po jednej kanapce ale zdarzalo sie Im ze zjadly po dwie:-);-)

reklama
Do góry