reklama
Joanna73
uzależniona od BB
Rozumiem Cie bo ja tez większośc czasu tylko z dziecmiJa jestem tak z doskokuMlode juz w lozeczkach po mleczku,Dominik u siebie:-)Musialam sprzatnac odkurzaczem,podsmazylam sobie udka z kurczaka na jutro,a teraz musze pozmywac naczynia i zrobic sobie kolacje
Dzwonilam do M i wlasnie sie myje po pracyJak tak caly dzien siedze sama z dziewczynkami i z Dominikiem ,do tego wszystko sama robie to mam juz dosycAle sie wyzalilam
Joanna73
uzależniona od BB
jestem tego samego zdania co dowikla
dziewczyny jakimi szamponami myjecie włosy dzieciakom,chodzi mi o mniejsze dzieciaki.Bo ja teraz Oliwce myję Joansons Babies-rumiankowym ale chciałabym zmienić.Może cos polecicie????
Agnes chodziło mi o ten szampon Rossmann, Babydream, Szampon dla dzieci
Joanna73
uzależniona od BB
dobranoc do jutra :-)
Niestety prawda jest taka,że AZS czyli Egzema lub jak kto woli uczulenie jest po za czynnikami genetycznymi od nadmiernej higieny i nadmiernego przesuszania skóry środkami myjącymi i wodą.
Większość dobrych alergologów każe kąpac dzieci nawet tylko 2 razy w tygodniu.
Jeśli kąpiemy cześciej to przed kąpielą trzeba je natłuścić.
Po kąpieli znów natłuszczamy.
I to leczenie odnosi najlepszy efekt.
Skóra powinna mieć czas,aby w naturalny sposób się natłuścić.
Myjąc codziennie dzieci odzwyczajamy skórę od tego do czego powinna nam służyć.
Skóra jest po to by chronić ,ale jak ma chronić skoro nie ma możliwości ?
Co ona wytworzy my zmywamy i skóra się poddaje i przestaje produkować naturalne nawilżenie.
Tu jest odrobinę napisane na ten temat.
Atopowe zapalenie skóry - Alergie, choroba, dzieci, higiena, katar - Zdrowie - poradnikzdrowie.pl
Większość dobrych alergologów każe kąpac dzieci nawet tylko 2 razy w tygodniu.
Jeśli kąpiemy cześciej to przed kąpielą trzeba je natłuścić.
Po kąpieli znów natłuszczamy.
I to leczenie odnosi najlepszy efekt.
Skóra powinna mieć czas,aby w naturalny sposób się natłuścić.
Myjąc codziennie dzieci odzwyczajamy skórę od tego do czego powinna nam służyć.
Skóra jest po to by chronić ,ale jak ma chronić skoro nie ma możliwości ?
Co ona wytworzy my zmywamy i skóra się poddaje i przestaje produkować naturalne nawilżenie.
Tu jest odrobinę napisane na ten temat.
Atopowe zapalenie skóry - Alergie, choroba, dzieci, higiena, katar - Zdrowie - poradnikzdrowie.pl
anka26_x_07
Mama Laury :)
Przebrnelam:-)
Prawda jest ze dzieci powinno sie kapac 2 razy w tygodniu
Ja sam jestem sobie winna bo Laura jest kapana codziennie ale niesttey moja coreczka uwielbia wode a ja staram sie jej nie zbaraniac kontaktu z woda
Teraz stosuje wszystko co sie da tzn olejek do kapania, kremow z olejkiem do mycia i na koniec balsam z olejkiem do ciala.
Lekarz poprosil mnie dla dobrz dziecka bym ewentualnie kapala ja pod prysznicem.
Kontakt wody z cialem powinien byc krotki gdyz Laura ma delikatna skore i niestety mamy tu strasznie twarda wode stad te krostki
tak wtedy jak napisalm powyzej prysznic
No i zapomniala sie pochwalic ze moaj corka wazy 13,7kg w pampersie, bodach na krotki rekawek i w skarpetkach
MOj drzemie a ja skonczylam prasowanie udalo mi sie zobaczyc program na tvn i nadrobic posty
Ale widze ze juz pouciekalyscie
Popoludniu nie bylo mnie w domu a wrocilysmy z Laura o 19
fajnie ze dzieciatko moglo samo dokonac wyboru a rowerek bardzo mi sie podoba:-)Witajcie raniutko :-):-):-) Wpadłam się z Wami przywitać, troszke odpisałam, ale resztę nadrobię jak wrócę od lekarza:-):-):-) jadę po zwolnienie bo do wczoraj miałam, a teraz ginuś mi da na cały miesiąć to będzie spokój, zakupy się wczoraj udały:-):-):-) wszyscy zadowoleni, a najbardziej Igorek z rowerka:-):-):-) sam sobie wybrał model i kolor, nie protestowaliśmy do godziny 22,30 jeździł w domu po pokojach a przed snem postawił Go koło łóżeczka i mówi stój tu mój skuterku do rana gobrze???? ale się uśmiałam :-):-):-) Dobra dziewczyny ja mykam sie pomalutku szykować bo o 9 startuję, a jeszcze w proszku jestem a i mały jak wstanie to go muszę ubrać, no chyba, że ciotka go ubierze jak do Niego przyjdzie, ale wolałabym ja to zrobić miłego poranka Wam życzę. Foteczki potem wkleję oczywiście:-):-):-) buziaki oraz do poklikania
rowerek kupiliśmy i kurteczkę i kilka bluzeczek i czapeczkę:-):-) adidaski już dwa tygodnie remu. Ale dziewczyny jakie to wszystko jest drogie to masakra:-):-) fotki wkleję potem, juz mam kilka, ale już wieczorkiem robione. Zrobię dziś na dworku to będą ładne.
nie przesadzaj z tymi kiolgramamiaz tyle to ich spacerem nie zbijeszjedz do woli potem bedziesz chudla jak urodziszPatrysia
Wczoraj jak m wrócił poszlismy na spacerek i na zakupy, i tak zeszło w sumie do 20.20 potem kolacyjka i wypakowywanie i nie bylo czasu wejsc na BB
Przynajmniejs ie troche poruszałam, bo pewnie kolejne 5kg bym przybrała w tydzien
Znów ładna pogoda dzisiajm, spacerek sie przyda znów.. bo jutro już do pracy...
o ludu 6 ranoja jak słysze że wasze dzieci śpią do 8-9 to zaczne swoim chyba dawać coś na sen bo moi to po 6 są na nogach ostatnio
pewnie zmeczony, przesileniePatrykowi leci krew z nosa
Wczoraj wogóle sie chory zrobił, dzisiaj rano mu sie wymiotowac chcialo, to nie puscilismy go na rekolekcje, a teraz jeszcze krew mu z nosa cieknie ciurkiem
swietna wiadomosc extra!!dziewczyny!
witam
jestesmy po lekarzu i Sewi NIE MA JUZ ANEMII
ale jestem zadowolona normalnie skacze ze szczescia ze nareszcie mamy z tym spokoj
wyniki sa prawidlowe
a mnie dzis lekarz opiepszyl jak mu pwoiedzialam ze laura pije z butlitzn z kubka z ustnikiem.Dziecko powinno juz pic bez ustnikow!!!a butla to juz dawno miala byc odstawionaZAraz sie chyba wsciekneDosyc ze wczoraj zostawilam u siostry butelki do herbaty to teraz jeszcze nie moge znalesc jednego kubka z ktorego rano pilyCholera gdzies go zapodzialy a ja chodze,szukam i nic
super wagano ja teraz pije kawke nareszcie
Sewi dzis byl wazony i wazy 9,700 g
MY PO DRODZE MUSIMY ZACHACZYĆ O BANK RACHUNEK ZA PRĄD DOSTAŁAM JEDYNE 297 ZŁ
cudowny zakupStrasznie sie cieszę ,to super wiadomość Malinka nas też jeszcze przed świętami pozdrowienia z elektrowni czekają.. opowiem wam co odwaliliśmy dzisiaj ,siedzę sobie z m i bratem, pijemy kawke i przeglądamy kończące się aukcje z motoryzacji...i nagle mój m":wow, patrz książka do opla astry ,jak do naszego licytuj!!!to ja pach -licytuje w międzyczasie mówię: przeczytam ,a mój m: szkoda czasu-licytuj WYGRALIŚMY,TYLKO CO SIE OKAZAŁO ???ŻE KSIĄZKA JEST PO NIEMIECKU
Stara chałupa na końcu świata, biedne małżeństwo, wychowujące sporą gromadkę dzieci. Pewnego wieczora chłop, pouczony przez lekarza, zakłada prezerwatywę. Małzonka oburzona podnosi lament:
-Jasiek, czyś ty zgłupioł do reszty? Dzieciska butów na zimę ni mają, a ty se ptaka stroisz?!
teraz najwiekszy a potem bedziesz sylaNie mieszczę się już w żaden stanik Dzisiaj wyciągnęłam największy, kupiłam go na początku karmienia, kiedy piersi są największe. A teraz jest na styk... co będzie dalej
super ze bedziecie mogly plotkowac a dzieci tez beda zajeteMy wróciliśmy ze spacerku po 18.00, w simie byliśmy dzis na dworze 4,5h.Oliwka wykapana,zjadła kolacje i leży juz w łóżeczku.
Ale cos nie za bardzo chce mi usnąć mimo że ziewa co chwilę.
popołudniu to było juz mnóstwo dzieci,aż miło.I poschodziły się znajome z dzieciakami.Poplotkowałyśmy i od jutra będziemy się codziennie już spotykać z dziećmi na placu zabaw.Fajnie ,bardzo się cieszę.Rano niestety ze znajomych to nikogo nie ma bp mamy pracujące,jedna koleżanka siedzi z córką w domu ale ona chodzi spać wcze snie bo o 12.00 więc oni wychodzą wcześnie na dwór i wracaja do domu w tedy kiedy my wychodzimy ale popołudniu będziemy się widywać.
Oliwce wyskoczył odczyn po szczepionce.Ma spóchnięte trochę ale wokół wkłucia ma duży placek czerwony.lekarka muwiła że może tak być,smaruje Altacetem,mam nadzieje że szybko zejdzie.
to nie moj wybor tylko lekarz przepisalAdvantan to silny lek sterydowy.Jest w III grupie sterydowej czyli jest jeszcze mocniejszy od Elocomu .
Europejska klasyfikacja kortykosterydów - Atopowe Zapalenie Skóry
Twój wybór.
Ja jeszcze podpowiem tak nieśmiało.
Nie kąpcie dzieci codziennie ,które mają nadwrażliwą skórę ,bo to im szkodzi.
Ja od stwierdzenia u Kubusia Egzemy (AZS) kąpię go 3 razy w tygodniu ,no czasami 4 .
Kuba żyje,z brudu nie umarł a skóra już bez emolientów wygląda 1000 razy lepiej.
Kąpiąc dzieci codziennie sami zmywamy to co skóra zdąży wyprodukować w celu ochrony przed podrażnieniami.
I potem nakładając kosmetyki próbujemy odtworzyć sztuczny płaszcz lipidowy.
Jednym nie szkodzi,bo skóra się szybko regeneruje a innym ze skłonnościami szkodzi i to bardzo.
Dobra już się nie wymądrzam.
Prawda jest ze dzieci powinno sie kapac 2 razy w tygodniu
Ja sam jestem sobie winna bo Laura jest kapana codziennie ale niesttey moja coreczka uwielbia wode a ja staram sie jej nie zbaraniac kontaktu z woda
Teraz stosuje wszystko co sie da tzn olejek do kapania, kremow z olejkiem do mycia i na koniec balsam z olejkiem do ciala.
Lekarz poprosil mnie dla dobrz dziecka bym ewentualnie kapala ja pod prysznicem.
Kontakt wody z cialem powinien byc krotki gdyz Laura ma delikatna skore i niestety mamy tu strasznie twarda wode stad te krostki
AS
Zgadzam sie z TobaZima kapalam moje dziewczynki co trzy dni
Ale nie wyobrazam sobie nie wykapac Ich chociaz raz dziennie jak jest taka pogoda jak teraz lub jak sa upalyDziecko sie caly czas poci a do tego bawi sie w piasku i jest smarowane roznymi kremami
tak wtedy jak napisalm powyzej prysznic
No i zapomniala sie pochwalic ze moaj corka wazy 13,7kg w pampersie, bodach na krotki rekawek i w skarpetkach
MOj drzemie a ja skonczylam prasowanie udalo mi sie zobaczyc program na tvn i nadrobic posty
Ale widze ze juz pouciekalyscie
Popoludniu nie bylo mnie w domu a wrocilysmy z Laura o 19
anka26_x_07
Mama Laury :)
nie ma nikogo
dobranoc
dobranoc
Mama Helenki
i Aniki :D
Witam,
Helena obudziła mnie przed 6 i już nie usnęłam Ale ona smacznie śpi
Ja kompie Helenkę 2-3 razy w tygodniu, albo jak jest potrzeba oczywiście latem będzie dużo częściej Aczkolwiek zdarzało się, że po powrocie z działki nie zdążyłam jej umyć i spała uświniona czarna stopa
my od ponad roku stosujemy jonsona top-to-toe Nie spieszę się ze zmianami
Ja korzystałam z niektórych kosmetyków babydream i byłam zadowolona
Hmmm, wszyscy u mnie jeszcze spią Co by tu dalej...
Pogoda zapowiada się śliczna, niebo błękitne
Ja kompie Helenkę 2-3 razy w tygodniu, albo jak jest potrzeba oczywiście latem będzie dużo częściej Aczkolwiek zdarzało się, że po powrocie z działki nie zdążyłam jej umyć i spała uświniona czarna stopa
...dziewczyny jakimi szamponami myjecie włosy ...
Agnes chodziło mi o ten szampon Rossmann, Babydream, Szampon dla dzieci
reklama
A
Aleksia123
Gość
Witam się z Wami z rana:-):-)
Mama Helenki a dziś Ty pierwsza odemnie ranny ptaszku
Mama Helenki a dziś Ty pierwsza odemnie ranny ptaszku
ja zimą też Igorka co trzy dni ale teraz już przestawiamy sie na codzienne pluskankoAS
Zgadzam sie z TobaZima kapalam moje dziewczynki co trzy dni
Ale nie wyobrazam sobie nie wykapac Ich chociaz raz dziennie jak jest taka pogoda jak teraz lub jak sa upalyDziecko sie caly czas poci a do tego bawi sie w piasku i jest smarowane roznymi kremami
ja teraz myję Igorkowi joansons z rumiankiem i jestem zadowolona a wcześniej używałam nivea tylkojestem tego samego zdania co dowikla
dziewczyny jakimi szamponami myjecie włosy dzieciakom,chodzi mi o mniejsze dzieciaki.Bo ja teraz Oliwce myję Joansons Babies-rumiankowym ale chciałabym zmienić.Może cos polecicie????
Witaj mamo Helenki :-):-) u nas też pogoda jest superowa :-):-):-) słoneczko już swieci, Igorek ogląda bajki a ja już oblegam kompa, dziś ostatnią aukcje licytuję no i czekam na kuriera już sie chyba doczekać nie mogęWitam,
Podziel się: