reklama
A
Aleksia123
Gość
Wiktoria zazdroszczę Ci tych super nocek. Pazurki są superowe :-):-)A z M super szczegulnie nockiA dzieci zadowolone.
Śliczne pazurki.Mnie sie wszystkie podobają
No ja też miałam figlowanie wczoraj
Ja sie nie moge połapać z tym czasem dziecią sie też po przestawiało i później chodzą spać
ja lubię być skowronkiemwitajcie potrannie.
Aleksia -my nocne marki a Ty skowronek:-)
u mnie noc szybko,ale pol nocy zab mnie cmil i nadal cmi:-(
płucze dnetoseptem i mam nadzieje ze jakos do poniedziałku wytrzymam bo mam wizyte u dentysty.
Mlenka a Ty chyba spac nie mozesz a ja Cie mam na nk?
U mnie zapowiada sie ladna pogoda,podobno c dzien ma byc cieplej i ladniej,ale z racji bezchmurnego nieba w nocy-rano bylo -2,ale jest slonce i robi sie cieplo
Wiktoria ten naroznik musicie przetestować koniecznie oj dziewczyny głupoty pletę, no ale jak sie śpi bez meża to tak to jestA ja wpadłam na forum bo nikogo niema tylko ja z dziecmi Teściowie pojechali do kościoła a Mąż pojechał odwieźć swojego Dziadka do szpitala w Zakopanym.Ale ide troche posprzątać a kupiliśmy wczoraj narożnik z Abra fajny ale nie ma oparcia takiego jak chciałam no ale trudno inny by nam nie weszedł
no tak jak m w domu to juz do kompa nie ma dojścia, wiem coś o tymWitam sie wtorkowo :-):-):-):-)
Słońce zawitało z rana,cieszę się będzie ciepło
Oliwka zwiewa mi cały czas z nocnika,juz nie mam do niej siły
Dzis nie będę za duzo na a BB bo M w domu
A nockę mielismy bardzo milusią
Sałatka pychotkacieszę się,że sałatka smakowała.:-)
Wpadłam się przywitać i uciekam małego do przedszkola szykować.:-)
gratki dla Sewcia:-):-):-) i cieszę sie, ze z m juz wszystko dobrze :-):-)witam sie
nocka byla normalna nawet bardzo Sewi zasnal po 20 a obudzil sie po 6 i dalam mu mleko i poszedl jeszcze spac do po 7 ale zabkow jeszcze nie widac
a wczoraj to wogole zapomnialm sie pochwalic ze przed kapaniem nie oplacalo zakladac mi sie papmersa wiec Sewi chodzil w majtkach pol godzinki i ani razu sie nie zesikal nawet jak wysadzilam go na nocnik to zrobil siusiu
ale bylam dumna normlanie
ide zrobic sobie kawe bo moj m wlasnie kupil i siadam i odpisuje
tak tak ale przytulanki jeszcze zostały Patrysiu:-):-)kupil mi kawe to juz sie nie gniewam tak na niego
ale to nie oznacza ze mu to zapomne zreszta teraz i tak nici z upojnych nocy bo ja mam @ wiec co to za roznica
fiu fiu fiu:-):-)Dzien doberek z "ranka" hihi odsypiałam poranek,ok 5.30 obudziłam M żeby mnie wymęczył bo nie mogłam zasnąc jak sie przebudziłam o 6.30 sobie zasnełam spowrotem i przed chwila sie obudzilam niedobrze mi trzeba sobie zrobic cos do jedzenia
ja tez skorzystam z tego przepisikuTak piekę chleb wieloziarnisty.
Mam taki przepisik,ze chleb się prawie sam piecze.Jak chcesz przepis i spróbować swoich sił to służe pomocą.
Przepisik mogę wrzucić.
Już i ja skopiowałam Go sobiePrzepis jest naprawdę prosty,bo ten chleb nie jest na zakwasie tylko na samych drożdżach z cukrem.
CHLEB WIELOZIARNISTY
- 5 dag drożdży
-1 łyżka cukru
-1 łyżka soli
-4 szklanki wody /letnia/
-1 kg mąki krupczatki
-3 łyżki nasion siemienia lnianego
-6 łyżek słonecznika
-3 łyżki nasion sezamu
-1 szklanka otrąb pszennych
Opcjonalnie można dodać pestki dyni,soi lub innych nasion
1. drożdże rozetrzeć z cukrem
2. pozostałe składniki wsypać do naczynia, dodaćdrożdże, dokładnie połączyć
3. odstawić do wyrośnięcia (ok.30 min.)
4.blaszki wysmarować olejem,wysypać bułką tartą, wyłożyć wyrośnięte ciasto, wyrównać mokrą ręką
5. odstawić do wyrośnięcia i wtym czasie włączyć piekarnik/nagrzać/
6.wstawić do piekarnika do godziny czasu na 200 st. C./ może być termoobieg/
7. po upieczeniu gorący wyjąć z blaszek
Mi wychodzi z 1 porcji 3 foremki keksówki.
Ja wysypuję każdą formę innym ziarnem.Jedną sezamem,drugą siemieniem a trzecią otrębami.
Po wyjęciu z blaszek jeszcze gorący zawijam w wilgotne ściereczki ,żeby zmiękła skórka.
Smacznego :-):-)
Witaj Mama Helenki, a u nas dzisiaj fryteczki + devolaye + suróweczka z kapustki pekińskiejWitam
Helena wstała o 5 rano Ale całe szczęście udało mi się jeszcze ja uśpić
U mnie dzisaj piekne słoneczko, mała ogląda myszkę miki i zaraz lecimy do parku
M wczoraj obrócił do trójmiasta i z powrotem o 22 był już w wawie
U mnie dzisiaj kapuśniaczek Tylko trzeba go jeszcze zrobić
Spadam na spacerek, zajrzę po południu
kapuśniaczek ze słodkiej kapustki jest pyszny, ja gotuje na żeberkach pychotkaZe słodkiej nifdy nie jadłam też kiedyś spróbuje Może gdzieś kiedyś znajde te przepisy
modeuska zrób gyrosika bo naprawdę jest pysznyznalazłam gyros ale dziiaj jakoś miecho mi nie podchodzi, wyjątkowo dzisiaj mam mdłości... ale za to jakieDobrze ze mam obiad gotowy od wczoraj nie bede musiaala sie meczyc z zapachami w domu bo chyba bym ich dzisiaj nie zniosla
A
Aleksia123
Gość
Nie ma nikogo :---( ja też ubieram Igorka i idziemy na dworek :-):-):-) jak mąż z pracy wróci to jedziemy po rower, bo ze starego już mały wyrósł i juz marudzi o nowy, a kasy trochę uskładał to trzeba mu kupić bryczkę :-):-):-) twierdzi, ze samochodem swoim już jeździł nie będzie tylko rowerkiem.
Wpadnę do Was również później:-):-):-):-) miłego dzionka :-):-):-) oraz udanych spacerków do poklikania puźniej papatki:-):-)
Wpadnę do Was również później:-):-):-):-) miłego dzionka :-):-):-) oraz udanych spacerków do poklikania puźniej papatki:-):-)
Mama Helenki
i Aniki :D
My po spacerku
Milusi cieplusi na dworku, chyba zaliczymy dzisiaj jeszcze jeden spacer
Helena wtrąbiła cała michę rosołu bez marudzenia i rozlewania
Spadam robić kapuśniaczek może ktoś się pojawi
Milusi cieplusi na dworku, chyba zaliczymy dzisiaj jeszcze jeden spacer
Helena wtrąbiła cała michę rosołu bez marudzenia i rozlewania
Spadam robić kapuśniaczek może ktoś się pojawi
Mama Helenki
i Aniki :D
Widzę malinka, że jednym głosem gadamy
My juz po lekarzuKlaudia miala echo,ekg i badanie ogolne i wszystko jest ok:-)Ale strasznie mi plakala bidulka
Szmery sa ale niewinne.Kolejna kontrola za rok
M wlasnie pojechal do pracy a mlode ogladaja niedzwiedzia w wielkim niebieskim domuZaraz klade je spac i mam luz:-)
Pogoda u nas cudownaPiekne sloneczko i cieplutko
Po obiadku jade zobaczyc mojego chrzesniaka:-)
M wlasnie pojechal do pracy a mlode ogladaja niedzwiedzia w wielkim niebieskim domuZaraz klade je spac i mam luz:-)
anka26_x_07
Mama Laury :)
pochwal sie zakupkaim jak wrocisz)ide z kompa, puszcze Patryka, niech sobie wykorzysta że nie mają lekcji i zadań do odrabiania
A ja ide sobie pobuszowac po sklepach
My juz po lekarzuKlaudia miala echo,ekg i badanie ogolne i wszystko jest ok:-)Ale strasznie mi plakala bidulka
No to super ja wszystko w porzadku a placzu niestety nie da sie stlumic
Mama Helenki ja dzis serwuje gulasz:-)
Ja do tej pory udal mi sie nastwic obiadek i posprzatac przede mna jeszcze pranie i zakupki oraz poczta
reklama
Podziel się: