reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Na poczatku posadzaj zawsze przed spaniem i przed kapiela:tak::tak::tak:
Moje nosily pieluszki pampersy.Jak wypily butle herbaty to posadzalam je na nocnik co 20 min 3 razy(zanim kjeszcze wołały)
U mnie wystarczajaca nagroda było Brawo-bardzo sie z tego cieszyly:tak::tak::tak:
Z reszta to do dzisiaj jak same zaloza majtki albo cos innego to same robia sobie brawo;-):-)

reklama
Malinka Polio to grożna choroba daje powikłania ,nie znam sie dokładnie ,ale to akurat jak dla mnie dobrze ze jest tszczepionka.Wiktoria GRATKI DLA KAMILKA!!Greti sadzaj co jakiś czas na troche i czekaj na efekty, ja ksawka wysadałam kilka razy dziennie gwoli przyuczenia go,chwilke niech siedzą ,zeby się nie zraziły.A co do pieluchy czy pieluchomajtek to co wolisz.Moje w tym wieku to w pieluszce ganiały m-y nocnikowaniem dopiero póżniej kiedy już na serio chciałam ich oduczać pieluchy to latali w majteczkach ,tylkoże nie wiem jak ci pójdzie ,bo moja dwójka sikać w majtki na dobre oduczyła sie jak mieli 3 lata.Ksawier od skonczonego roku życia nie robił kupy w pieluche ZAWSZE wołał nocnik ,A z sikaniem już się tak nie krępował:-D:-D:-D

Wieje, śnieg chwilowo przestał padać ,Ja mieszkam nad morzem ,śnieg tutaj o tej porze roku to rzadkość.Jest biało,tylko że to nie grudzień;-)

Jestem po zajęciach z bliźniakami. Jak wracaliśmy, to była śnieżyca:crazy:
Zasnęły mi w wózku i spały raptem godzinkę.

No dobra dziewczyny, kupiłam drugi nocnik i czekam na wskazówki co mam robić:-)
Nasadzać co określony czas? jak długo dziecko ma siedzieć na nocniku? zakładacie maluchom pieluchy, czy pieluchomajtki? czy dziecko dostaje nagrodę za zrobione siusiu?
ja sadzam Sewka jak sie obudzi czasem po konkretnym jedzeniu i przed kapiela
siedze zawsze obok niego a jak zrobi siusiu albo kupke to bije mu brawo i pokazuje co zrobil bo za to te brawa :-D:rofl2:

dowikla Dzięki za wskazówki.

Nadka i Borys po obudzeniu marudzili, włożyłam ich do łóżeczek i cisza:szok:
Chyba zasnęli :-)

reklama
dowikla Dzięki za wskazówki.

Nadka i Borys po obudzeniu marudzili, włożyłam ich do łóżeczek i cisza:szok:
Chyba zasnęli :-)
Ja moje tez zaraz klade bo juz zaczynaja szalec:-)Tylko czekam az skonczy sie niedzwiedz w wielkim niebieskim domu bo to jest ich ulubiona bajka

Do góry