reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Patrysia, oby chciał dalej robić w ten nocniczek:tak:.
A co do @, to wyrazy współczucia. Mnie takie krwawienia rzadko się ostatnio zdarzają... A teraz jak jest? Dalej tak masz?

reklama
Witajcie
Anaconda no ciekawa jestem co mąż kupi Mai :tak:
Kathy to faktycznie śniegiem się nie nacieszyliście. No ale zdrówko najważniejsze :tak:
Patrysia @ :szok: No łądną nockę miałaś... Ja od zawsze mam skąpe @...a w nocy to wogóle nie mam :-D

Dziewczyny mój Jakubcio od ponad pół roku jest sadzany na nocnik i zdarzało mu sie zawołać, ale częsciej woła jak robi siusiu niż przed. Niedawno kupiliśmy mu nakładkę na wc dla dzieci-w formie nocniczka i było fajnie ale się znudziło. A tu wczoraj Jakub woła aaa kaka (nakładka jest z kaczuszką) ja za pieluszke łapię a tam sucho, więc szybko do łazienki i siusiu zrobione! W nocy coś mu sie śniło i się przebudził...z sikaniem historia się powtórzyła. Od rana kupkę zrobił w pieluszkę ale już trzy razy zawołał aa kaka i zrobił siusiu na wc... Jaka jestem dumna!!

jestem u mamy ale korzystam :tak:

mnie to pierwszy raz sie tak zdarzylo zeby w nocy i wogole ... :szok:
moj m pytal sie mnie dzis czy jak tak wystartowalam to sie zesikalam :dry: hahah :sorry2: a ja szybko do lazienki :blink:

atra - to gratulacje dla Jakubcia ja tez chce zeby SEwi wolal ale chyba jeszcze poczekam :-( w sumie to i tak sie ciesze ze za pierwszym razem cos zrobil :-D

Klaudynka super.
Jakub też jakoś tak od 8 msc był sadzany i robił często...ale nie trzymał tylko trzeba było trafić na moment.

mamunie a mój skończył już 8 M to myślicie że nie za wczęnie na nocnik ja czytałam że dopiero ok 2 lat dziecko zaczyna rozumieć i wtedy się powinno je sadzać jakie jest wasze zdanie ???

Rybusia tez slyszalam ze troszke pozniej niz 8 miesiecy ale sadzam go tylko czasami niech sie przyzwyczaja zeby sie pozniej jak juz bedzie kojarzyl o co chodzio nie bal nocnika:-)

reklama
Anaconda no z sikaniem jest tak ze Vanesska na nocnik robi a na kibelek nie bo sie go niby boi...:confused::confused::confused: nie bede zmuszac,sama z siebie sie kiedys przekona:sorry2:No a z dwojka dzieciaczkow takich jak moje nie jest zle,Vanesska sie opiekuje jak moze siostrzyczka:tak::-)zabawia ja gdy ta placze itd... nie widac jakiejs wiekszej zazdrosci:no: wiadomo wszystko przed nami,jak podrosna to sie zaczna klotnie,bijatyki :-D:-D:-D:-D:sorry2:nie zaluje ze jest akurat taka roznica wieku miedzy nimi a nie inna.:tak: Zeby nie bylo az tak cacy to napisze ze czasami mam dosc i ochote wyjsc gdzies zostawiajac wszystko:angry: Vanesska zaczyna sie coraz czesciej buntowac ,Klaudia tez probuje troche rzadzic mamusia ale ja sie nie daje:rofl2:,wogole to inne mam podejscie do Klaudii niz do Vanesski gdy byla w jej wieku,bo pierwsze dziecko to bylo takie wychucahne w pewnym stopniu.Dlugo na nia czekalam i pewnie dlatego :-D:-D:-D:-D:zawstydzona/y:Spala z nami od urodzenia bo sie balam ze w nocy nie uslysze jak bedzie sie cos dziac czy przestanie oddychac :szok: i takie tam....a Klaudia od urodzenia spi w lozeczku,sama zasypia i jest BOSKO :-D:-D:-D:-D no to tyle w tym temacie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Co do miesiaczek to ja mam zawsze 7 dniowe z czego pierwsze 3-4 dni to jest tragedia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: leci ze mnie jak z kranu,zakladam podpaske i tampona i starcza mi to czasami na godzine:szok:

Co do nocnika to wiadomo ze 8 miesieczne dziecko nie zrobilo swiadomie tego,fakt faktem jest ze jdne dzieci dosc szybko szybko zalapuja a inne pozniej,optymalny wiek nauki to ponioac od 1,5-2 lat zaczac najlepiej edukacje ale mozna i tak wychowywac dziecko EKO BABY Wstęp

Do góry