Anaconda no z sikaniem jest tak ze Vanesska na nocnik robi a na kibelek nie bo sie go niby boi...
nie bede zmuszac,sama z siebie sie kiedys przekona
No a z dwojka dzieciaczkow takich jak moje nie jest zle,Vanesska sie opiekuje jak moze siostrzyczka
:-)zabawia ja gdy ta placze itd... nie widac jakiejs wiekszej zazdrosci
wiadomo wszystko przed nami,jak podrosna to sie zaczna klotnie,bijatyki
nie zaluje ze jest akurat taka roznica wieku miedzy nimi a nie inna.
Zeby nie bylo az tak cacy to napisze ze czasami mam dosc i ochote wyjsc gdzies zostawiajac wszystko
Vanesska zaczyna sie coraz czesciej buntowac ,Klaudia tez probuje troche rzadzic mamusia ale ja sie nie daje
,wogole to inne mam podejscie do Klaudii niz do Vanesski gdy byla w jej wieku,bo pierwsze dziecko to bylo takie wychucahne w pewnym stopniu.Dlugo na nia czekalam i pewnie dlatego
Spala z nami od urodzenia bo sie balam ze w nocy nie uslysze jak bedzie sie cos dziac czy przestanie oddychac
i takie tam....a Klaudia od urodzenia spi w lozeczku,sama zasypia i jest BOSKO
no to tyle w tym temacie
Co do miesiaczek to ja mam zawsze 7 dniowe z czego pierwsze 3-4 dni to jest tragedia
leci ze mnie jak z kranu,zakladam podpaske i tampona i starcza mi to czasami na godzine
Co do nocnika to wiadomo ze 8 miesieczne dziecko nie zrobilo swiadomie tego,fakt faktem jest ze jdne dzieci dosc szybko szybko zalapuja a inne pozniej,optymalny wiek nauki to ponioac od 1,5-2 lat zaczac najlepiej edukacje ale mozna i tak wychowywac dziecko
EKO BABY Wstęp