reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam Kobitki:tak:

Pogoda paskudna i pomyśleć że to lipiec:szok:
Dziękuję Kochane za takie miłe komentarze na nk:-):tak::tak:
Synio mnie zawołał do pokoju i oto jaki mi widok pokazał:
19404913099.jpg

:szok: chyba była moja córcia zmęczona po spacerku :szok:
Śliczna śpiąca królewna :-D:-):-)
agatulka Maks i Zuza przesłodko wyglądają :-):tak::tak: urocze wspomnienia:tak::tak::tak:
yba mi się nie ułoży i przyjdzie się rozstać bo tak żyć się nie da:-:)-:)-:)-(
Anula przykro mi że już Wam sie nie układa:-(
Trzymam kciuki żeby jednak udało się uratować Was związek :blink::confused:
Czy wasi mężowie też są zazdrośni o BB? Mój chyba tak... dlatego dziś nadrabiam a jutro pewnie mnie nie będzie no ale pogoda się robi więc czas na dworek się wybrać np na jakiś basen albo nad wodę. A jeszcze wam opowiem co zrobił wczoraj kubuś (20 miesięcy): Muszę się pochwalić że wczoraj moje dziecko po zamknięciu wieczornym drzwi do jego pokoiku (tylko na chwilę uśnięcia potem zawsze otwieramy) nie chciał spać, po czym przysunął do drzwi stołeczek (taki mały z serii Mamut z Ikei) wszedł na niego, otworzył drzwi, zszedł, odsunął krzesełko, po czym z szelmowskim śmiechem wparował do naszego pokoju telewizyjnego.
Kerry ale masz sprytnego synka :-D:-D:-D Brawa dla Kubusia :tak::-):-):-)
Foteczki super:-D uroczych masz facecików :tak::tak::-):-):-)
Od 13 dni mam @ i już nie wiem co jest grane.W środę byłam u gina dał mi jakieś leki na zatrzymanie ale na razie to nic nie dało.
aneta o kurcze aż 13@ :szok::szok: mam nadzieję że do jutra sie już Ci skończy i nie będziesz musiała się z nią męczyć:confused:
Sikoreczka bardzo mi przykro z powodu choroby taty :-:)-:)-(
mam nadzieję że wyzdrowieje:confused:
Bodzia coś na poprawę humorku
zdjeciephpuy3.jpg
:

reklama
Spóżnione życzenia dla Grzesia
z okazji skończenia roczku
Życzę Ci: :-):-)Kolorowych snów,:-):-)
uśmiechu od ucha do ucha,
pięknych bajek na dobranoc,
własnego psa i kota,
co dzień nowych przygód,
butów siedmiomilowych,
gwiazdki z nieba,
wspaniałych przyjaciół,
:-):-) i wesołej rodzinki:-):-)
bunnysetmainsj2.jpg

Małżonek mnie wczoraj po powrocie poinformował że został zwolniony z pracy :szok::no:na razie dostał ustne wypowiedzenie :no:
pracuje do 14 sierpnia a potem do końca miesiąca idzie na zaległy urlop.....:confused::no:
no i du..a musimy coś znaleźć:confused:

Małżonek mnie wczoraj po powrocie poinformował że został zwolniony z pracy :szok::no:na razie dostał ustne wypowiedzenie :no:
pracuje do 14 sierpnia a potem do końca miesiąca idzie na zaległy urlop.....:confused::no:

o fuck to to sie wam porobiło
my tez od 15 pracy szukamy oboje bo dzieci zapisane sa do przedszkola i żłobka trza mieć pracę mąz zapisany w urzędzie od sierpnia kuronia dostanie ale tyle tego ze hoho
dorabia sobie u wujka ale tam tyle co praca sezonowa z\obaczymy jak sie potoczy
jestem pozytywnie nastawiono

sikoreczka współczuje oby było dobrze
Bodzia bo z facetami to tak już jest

ja to za moim tęsknie wiec pewnie pierwsze kilka tyg bedzie sielanka hehehheh

my podziałkowani dzieci wyganiane a ja mam wnet całe wiadro ogórków wieczór jest mój heheheh pani ogórkowa będę
lecę im kaszkę gotować dziś robię zwykła na mleku z dodatkiem jogurtu zobaczymy czy zjedzą

No to Was załatwili:-:)-:)-(Trzymam kciuki co by szybko coś zanalazł.Mojego tak załatwili dwa tygodnie przed moim porodem:-(

o fuck to to sie wam porobiło
my tez od 15 pracy szukamy oboje bo dzieci zapisane sa do przedszkola i żłobka trza mieć pracę mąz zapisany w urzędzie od sierpnia kuronia dostanie ale tyle tego ze hoho
dorabia sobie u wujka ale tam tyle co praca sezonowa z\obaczymy jak sie potoczy
jestem pozytywnie nastawiono
agatulka trzymam kciuki żeby szybko udało Wam się znaleźć dobrze płatne prace:tak::tak::tak:
ja też staram sie być pozytywnie nastawiona:confused:
a to spadło jak grom z jasnego nieba :zawstydzona/y: dopiero od października pracuje w tej firmie a tu już koniec współpracy:baffled:
No to Was załatwili:-:)-:)-( Trzymam kciuki co by szybko coś zanalazł.Mojego tak załatwili dwa tygodnie przed moim porodem:-(
Dzięki Bodzia :tak:
no widzę że Was też nie źle załatwili :baffled: normalnie szokco to się dzieje w naszym kraju :szok::szok:

anulka ciesze sie ze ze Stasiem ok,:tak: wspolczuje klopotow z m:-(

sikoreczka udanego urlopowania:cool2:

aluska no to nieciekawie:baffled:

kerry no to sprytny synek, umie sobie radzic:-)

bodzinka u mnie na poczcie paczke 14 dni trzymaja zanim ja odesla

Hejka

U nas upał, ale to super:tak:, muszę się ładnie opalić na powitanie mojego m;-)
Odwiedziła mnie dziś siostra mojego małża z córeczką i mężem oraz teściową .
Nie widziałam całej czwórki 4 miesiące, a małej w realu wogule:-(
Ale dziś mogłam tą kruszynkę wkońcu wycałować i wytulić :tak::tak::tak:
Zakochałam sie w malutkiej, jest taka słodka :tak:A ja szczęśliwa że wkońcu ją pobawiłam :tak::-D:-D:-D, nawet nie płakała :-D W niedzielę zrobie foteczki i Wam pokaże, dziś nie miałam głowy do aparatu :no: w głowie miałam tylko Sarę:-D

Kerry śliczni chłopcy:tak: Kubuś niezły aparacik, jaki mądry z krzesełka dzwi otworzył :-) dobrze że nie spadł.Dasz mi namiar na NK :zawstydzona/y:bo Ciebie chyba nie mam

Anula tulę mocno, trzymaj się, napewno sie wszystko ułoży, zgadzam sie z dziewczynami że powinnaś jechać, dobrze by Ci to zrobiło a m by zatęsknił ;-).
A Staś to mały cwaniaczek :-D:tak::-D, a co będzie sam siedział, woli z rodzicami filmy oglądać ;-):-D:-D

Madźka udanego wypoczynku na wsi :tak: Napewno będzie pięknie :-D
Baw się dobrze ;-)

Bodzia to se lecą w kulki na tej poczcie :no: a już byś z Lolkiem rowerem śmigała
Przyszło Ci jeszcze poczekać, aby tym razem nie zawalili sprawy:tak:
Łdnie Was załatwili tuż przed porodem :wściekła/y:

Sikoreczka słonecznego urlopiku, miłej zabawy i udanego wypoczynku:tak:
Tulę Cię mocno i życzę dużo zdrowia dla Taty

Aneta współczuje, tak długo @ zagościła u Ciebie, weź ją wygoń, co ona sobie myśli;-) Mam nadzieją że wszystko wporządku :no: co Ci gin powiedział? zdażyło Ci się to już kiedyś? Moja @ właśnie wczoraj sobie poszła, i dobrze. Obyś Ty jutro już też miała koniec

Aluśka, Agatulka ale Was pozałatwiali dranie :wściekła/y: Trzymam kochane mocno kciuki żeby Wasi mężowie znaleźli szybko dobrą pracę:tak:

Jkrzymka a Ty gdzie? dziś Cię tu chyba nie widziałam :no:

Co jeszcze miałam pisać niewiem, ale jak kogoś pominełam to sorkiiiii :happy2::blink::happy2::blink:

anula aż tak źle ? Na serio myślisz o rozstaniu ?

aluśka kurcze, nie ciekawie z tą pracą. A podali chociaż powód zwolnienia ?
Trzymam kciuki, by twój m. szybciutko podłapał nową i na dodatek lepiej płatną robotkę :tak:.

asiulinka powodzenia w szukaniu pracy :tak:. Na pewno urząd pracy Wam w tym pomoże. Tylko wiadomo jakie są płace z takich ofert :baffled:.
U Nas to na bezrobociu hocki klocki się dzieją :baffled:. Nikogo nie interesuje, że się ma dziecko i nie ma się go z kim zostawić, by pójść do pracy :angry:. Szkoda gadać :wściekła/y:.

Z tymi pracami to w ogóle jakaś paranoja. Mój m. stracił pracę jak byłam w 5 miesiącu ciąży. Dobrze, że ja byłam na L-4 i pobierałam całą pensję, bo ciężko by było :baffled:. Znalazł pracę dopiero jak Liwka miała 2 miesiące. Teraz ma umowę do końca roku na pół etatu, a haruje po 13 godz. dziennie i dwa dni w tyg. ma wolne. A ja na bezrobociu jestem, bo umowa mi się skończyła, ale nie wiem jak długo jeszcze, bo już mam dość serdecznie tego traktowania :wściekła/y:. U nas są panie urzędniczki, które za przeproszeniem pierdzą w stołki i wyżej srają niż dupy mają :wściekła/y:. Traktują ludzi zarejestrowanych w urzędzie jak gorszą kategorię. Trzymałam się tam ze względu na zasiłek i na ubezpieczenie( młoda na moim jest ), bo na razie do pracy nie chcę jeszcze iść, a i m. nie chce mnie puścić, bo uważa, że Liwia jeszcze mała jest i powinnam ją wychowywać, a nie jakieś obce baby w przedszkolu. Zasiłek się skończył w tym miesiącu i zastanawiam się co dalej zrobić. Jak m. nie przedłużą umowy, a niestety zanosi się na to, bo firma nie prosperuje najlepiej, to i on zostanie bezrobotny. W innym przypadku ubezpieczył by Nas i nie musiałabym już być zarejestrowana w UP.

reklama
Oj dziewczynki same złe wiadomości dziś.
Sikoreczka rzeczywiście rzadka to choroba ale najważniejsze że lekarze prawidłowo ją rozpoznali. Miejmy nadzieję, że bedzie dobrze.
Aluśka twój mąż na pewno znajdzie pracę.Trzymam kciuki za Was i za Agatulkę.
Agatulka jak tam ogóreczki?
Winka są zabezpieczenia przed takimi niepewnymi stronkami.
Aneta oby już się skończył @.

Do góry