reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Naleśniczki z dżemikiem truskawkowym jutro u mnie więc mogę narobić więcej:-D
To zrób więcej -ja poproszę ze trzy.;-):-p

A Maciuś wstał od stołu i poszedł sam do łóżeczka, położył się i zasnął. Nie chciał nawet się przebrać w piżamkę, ani umyć.
No więc moje chłopaczki śpią -i oby jak najdłużej.:tak:

No to sobie pochwaliłam -Grześ się przebudził i płacze. To ja lece go uśpić ponownie.

reklama
Witajcie dziewczyny ;-) czy wam też się tak dziś nudzi? Mi dzieci właściwie już popadały a ja nie mam co ze sobą zrobić:sorry2:

"w czepku urodzony";-) moj m wslanie usiluje Igora uspac....slysze ze maly broi nadalw iec nie wiem jak to bedzie

Ostatnio sam jestem zdziwiony taką koleją rzeczy :-)Ale myślę że znam tego przyczynę. Zanim przyleciałem z hiszpanii i jak rozmawiałem z moją mamą przez telefon to nie za bardzo się słuchali i chodzili spać bardzo późno. Teraz jak jestem ponownie z nimi poświęcam im więcej czasu, chociaż czasami to jest trudne biorąc pod uwagę moją prace:sorry2: Wydaje mi się że teraz ze spokojem idą spać bo wiedzą że Tata jest przy niech i będzie już z nimi zawsze:-)

Jestes naprawde wspanialym tata

Maciuś pewnie nie długo zaśnie;-)

Taki zwykły tatuś jestem:tak: Wy jesteście wspaniałe mamy;-)

Naleśniczki z dżemikiem truskawkowym jutro u mnie więc mogę narobić więcej:-D

ja poprosze.......:-D

Pirrllott myslalm ze o nas juz zapomniales:dry: ale ciesze sie ze jestes:-) gratuluje poukaldnia pomyslnie spraw.

Witam dzisiaj tak w ogóle ;-)

dzien muialam zarpracowany i ani chaiwli zeby na spokojnie usiasc przed komputerem, chorba nas dlaje meczy:baffled: mam nadzieje ze do konca tyg pojdzie sobie precz!

a gdzie jets Bodzia?

Ewcia
tule mocno, upartego masz chlopa:baffled:;-) i gratuluje anielskiej cierpliwosci do niego;-)

nie pamietam co mialam jeszcze napsiac, ale dzis jestem juz padnieta, skrobne cos wiecej jutro.... i jak powiecie mi w ajki sposob to wkleje kilka zdjec ;-)

Milaych snow Kochani Kalaruchy pod poduchy....

sikoreczka,stuknęło Ci 1200 posta
17.gif
.
Stary ściął maszynką Olka.Ale w tym pećkolu wymyślają:shocked2:dzisiaj zaniósł cebulę a na jutro pojemniczek po serku(kupiłam i ze starym do spółki zjedliśmy nie mówiąc nic Olowi:tak:).Na jutro zapraszam na rosołek ze swojskiego kuraka i schaboszczaki.
Dobranoc,pchły na noc,karaluchy pod poduchy a szczypawki do zabawki BB-owicze:-D

A ja witam wszystkie mamy domowe i tatę domowego, oczywiście też ;-)
Chciałam napisać w wątku kulinarnym, ale widzę, że tu też wszyscy mają iście głodomorowy nastrój :-)
Ja dziś upiekłam kuglarza, czyli kartoflaka, to tak na pożegnanie..pysznych i niezdrowych dań :tak: Lekarka kazała mojemu mężczyźnie schudnąć 10cm w pasie i przejść na dietę, a więc i ja skorzystam, bo jeszcze po ciąży mi zostało jakieś 8kg nadmiaru. Wreszcie będę mogła praktycznie wykorzystać swoją wiedzę i zarazem pasję, jaką jest dietetyka, ciekawa jestem czy moje wieloletnie wypociny dadzą jakiś efekt :dry:
Ja dopiero goodzinkę temu ululałam swojego brzdąca, od 19 cztery razy go usypiałam, a on po krótkim spaniu w najlepsze zaczynał na nowo harcować!!

Powitać,powitać:tak::-D.ja na chwilkę bo zmykamy Olka do pećkola zaprowadzić.Do sklepu nie przyszła gazeta z Pytalskimi i musiałam latać aż na dworzec PKP i okazało się,że jeszcze facet ma:tak:.
U mnie cieplutko ale w nocy przymrozek był.
Kurcze,dziewczyny nam się wykruszają,najpierw inna22 a teraz Bodzia :-(.

Hej Dziewczyny :-)
Troszkę mnie tutaj nie było, głównie dlatego, że wziełam się za generalne porządki, no i sesja była, więc trzeba było się pouczyć. A wynik sesji to 3 : 1 dla mnie :-p. Mam poprawkę z historii myśli pedagogicznej :baffled: (jak prawie pół roku zresztą).A tak poza tym do przoooduuu :tak:.
A tak to u nas nic nowego. Oliwka zrobiła się okropna, czasem mam ochotę sprzedać ją na Allegro (bez ceny minimalnej, mnóstwo gratisów).Z naszego mieszkania poznikały praktycznie wszystkie krzesła, bo o ile włażenie na krzesło nie było takie tragiczne, to wskakiwanie z niego na stół w kuchni było trochę...hmmm...przerażające.A to jej padanie na ziemię z wrzaskiem + wierzganie nogami doprowadza mnie do szału :wściekła/y:.My już nawet przestaliśmy z nią jeździć na zakupy, bo kończyło się takie coś zamiast normalnymi zakupami, to bieganiem za Oliwką po sklepie albo uciszaniem jej i podnoszeniem z ziemi :sorry2:.Nie wiem, skąd ona ma tyle energii, w ciągu dnia śpi tylko raz, zasypia najwcześniej o 22, a najpóźniej o 9 jest już na nogach.Nie potrafi w miejscu usiedzieć dłużej niż 5 sekund.Zmiana pieluchy to koszmar.A ubranie jej na spacer to już w ogóle makabra.W ogóle to ostatnio coraz częściej powtarzam zdanie (do mojego J.): wiesz, kupimy to, na pewno kupimy, ale jak Oliwka będzie starsza i będę wiedziała, że nic z tym nie zrobi :sorry2:.
A tak poza tym to mam nadzieję, że nic nie przegapiłam tutaj ważnego, a jak przegapiłam to napiszcie jeszcze raz ;-).
Idę dalej sprzątać, muszę do 12 się wyrobić, bo później jadę do szkoły po wpisy do indeksu

reklama
Do góry