reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kurczę, znowu załamka...Oliwka przez dzień wyglądała na zdrową, a teraz kaszle tak, że mam wrażenie że jej pluca wyrwie...:-(.Nie wiem co mam robić...Jutro rano jadę do szkoły, Jacka ma cay dzien nie być, a jak coś się będzie działo to co :confused:.Mam dość...Mała nie śpi, co chwię rwie ją w płucach...Okropnie to brzmi i wygląda...Albo lekarz jakiś niedouk, albo ja mam niepotrzebne schizy :sorry2:

reklama
Moja też nie lepsza:wściekła/y:,twierdz,że dziecko powinno codziennie kostkę czekolady zjeść a dziury w zębach to się od antybiotyków robią:no:!

No, no, no..Pewnie też od owoców:-):-)No by wy nie wiecie, jak nie ma ząbków to jak sie mają psuć????Takie jest myślenie mojej teściowej....Mama na szczęście podejście ma bardziej nowowczesne.No i nie latała i małego mi nie ubierała w 10 par śpioszków jak teściówka..No ale one tak z dobrego serca robią.Choć wkurzają na maksa:dry::dry::dry::dry::dry:
żaraz spac ideMtrix się skończył:cool2::cool2:U ja:cool::cool:

Witam.Ja dzis tez w zlym nastroju.Najpierw cala noc koszmary mi sie snily a dzis rano o 9 zmarl moj brat.Mial 34 lata :(((((((((((
Joas witaj:
:szok::szok::szok: bardzo współczuję, taki młody :szok:, trzymaj sie kochana :-:)-(
My byliśmy dziś na 2 spacerkach :tak: ciepło, dosyć wilgotne powietrze, ale bardzo fajnie. Szkoda tylko, że Jędrek zaczyna chyba przechodzić bunt dwulatka i ..... doprowadza mnie szału :baffled: jest taki niesłuchany. Wszystko robi na złość.

Dziś w sklepie przez to wszystko nagadałam sprzedawczyni :zawstydzona/y: ale.... powiedzcie czy nie miałam racji :confused: Jędrek wołał czekoladkę, ja mu powiedziałam, że nie kupię bo był niegrzeczny, a pani wyciąga czekoladkę z koszyczka i mu daje w prezencie :wściekła/y: no ludzie..... zeźliła mnie jak nie wiem co :wściekła/y:
Dobrze zrobiłaś :tak::tak:
Dziewczyny, a ja byłam dziś na wywiadówce i jestem bardzo dumna:tak:. Moja Natalka utrzymuje się na I miejscu w klasie. To jest dla mnie najlepsza nagroda za cały czas, który siedzimy razem nad książkami:tak::-). Została też wytypowana do konkursu recytatorskiego, ale to dopiero po feriach.
Gratulacje dla Natalki! To na pewno po mamie te zdolności :tak:

jasmina111 - pytam, bo jak ostatnio Natek był chory, to bolały go uszka, podejrzewałam zapalenie uszu, ale nasza pediatrzyca z przychodni nawet mu w uszka nie zajrzała, powiedziała, ze ona się na uszach nie zna :wściekła/y::wściekła/y:
Wkurzyłam się, bo ciężko jest dostać się z dnia na dzień do laryngologa, nawet prywatnie, a wiadomo, że przy zapaleniu uszu ból jest duży. No i zdziwiło mnie, jak pediatra może nie umieć zbadać uszek dziecku, przecież to jedna z najczęstszych chorób u dzieci. :wściekła/y::wściekła/y:
A wygląda na to, że to tylko nasza taka niedouczona baba jest :///
szok, co to za lekarz pediatra :no:, ale to nic u nas w przychodni kilka dni temu dzieci przyjmował lekarz ogólny taki co normalnie dorosłych przyjmuje :confused::dry:.
A do pediatry czekałam z dwoma półtorej godziny :wściekła/y:

Moja też nie lepsza:wściekła/y:,twierdz,że dziecko powinno codziennie kostkę czekolady zjeść a dziury w zębach to się od antybiotyków robią:no:!
:-D:-D dobre :-D:-D
dobrze że moja Majka za słodyczami nie przepada, tak jak ja:tak:

Dobranoc
A ja o 5.00 mam antybiotyk Dawida.
Jak byłam z Majką w szpitalu to mi doktórka powiedziała że antybiotyk ma 2 godziny marginesu, czyli jak masz podać o 5 to musisz tą dawkę podać nie później nisz o 7, ale następną liczysz normalnie od 5, mam nadzieję że dość zrozumiale napisałam

Kurczę, znowu załamka...Oliwka przez dzień wyglądała na zdrową, a teraz kaszle tak, że mam wrażenie że jej pluca wyrwie...:-(.Nie wiem co mam robić...Jutro rano jadę do szkoły, Jacka ma cay dzien nie być, a jak coś się będzie działo to co :confused:.Mam dość...Mała nie śpi, co chwię rwie ją w płucach...Okropnie to brzmi i wygląda...Albo lekarz jakiś niedouk, albo ja mam niepotrzebne schizy :sorry2:
to normalne rano i wieczorem jest największe nasilenie kaszlu :tak:.
a to że sie poci to dobrze znaczy że organizm zwalcza choróbsko :tak:

a teraz dobry wieczór
dzisiaj odniosłam mały sukces :tak:
odciągnęłam trochę mleka i dałam Dawidkowi z nowej butelki Canpol lovi i tak sie przyssał że aż miło :tak::-D
hurra wszystko na dobrej drodze że jednak pójdziemy na wesele do mojej koleżanki :tak:

Majka jeszcze nie śpi :wściekła/y:, ona od jakiegoś czasu zasypia krótko przed albo krótko po północy już nie wiem co z nią zrobić, ostatnio w łóżku była 20 po 20 a zasnęła za 20 dwunasta :szok:, okropnie mnie to męczy

dobranoc
jeszcze tylko zerknę na allegro :zawstydzona/y:

reklama
Do góry