reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Czesc
Powiedzcie jak to jest :-( wszyscy dokola zdrowi a moja Jasmina wczoraj wieczorem zaczela kaszlec. Dobrze ze temperatury nie miala. Zaraz psiknelam jej sterimar do noska i podalam Ibufen - ma dzialanie przeciwzapalne i przeciwbolowe, pomyslalam ze bedzie dobrze. Dzisiaj rano temperatury i kaszlu nie ma ale ten kaszel jest okropny. Mam nadzieje ze przetrwamy jakos do poniedzialku. Juz zapytalam w dziale ZDROWE DZIECKO czy moge podac jej na to gardlo bo ten kaszel podpada mi pod zapalenie gadrla albo krtani, czy moge podac Clemastinum?

Chcialam zabrac dzisiaj dzieciaki do miasta na WOSP ale teraz to nie wiem czy pojdziemy.
A Wy jak chcecie spedzic dzisiejszy dzien?

Dzień dobry!

jasmina111 - nie wszyscy zdrowieją... mój synek od wtorku chory, a zamiast wyzdrowieć to zaczął kaszleć przedwczoraj...

Co do WOSP to jak nie dotrzemy na kwestę to pewnie zrobimy jakiś przelew, ale co roku coś dajemy od siebie.

Dzień dobry!

Ja dziś wstałam z okropnym bólem głowy i snuję się po domu bez celu, nie wiem co mam ze sobą począć :baffled:

Marta życzę zdrówka dla małego i szybkiego powrotu do domku :tak:

Leika dla Natanielka też zdrówka. Kurujcie się bo niedługo wyjazd :tak:

sikoreczka niezłe z tą 100 od szefa męża. Co za pomysłowy facet ;-):tak::-D

jasmina ja mam dziś plan :tak: Siedzę w domu nigdzie się nie ruszam, no chyba, że głowa przestanie mnie boleć, to wtedy pójdziemy na WOŚP

Dzień dobry! Maluchy zdrowieją to mnie rozkłada coraz mocniej:baffled: Mega katar mi się puścił i w głowie mi się kręci. Oj cosik mi się zdaje że to znów zatoki:dry: Też chciałam wyjśc na spacerek na WOSP ale samej to mi się nie chce. Może jak mój wróci to go wyciągnę. Zobaczymy. Narazie pomykam bo Madzia powinna już od godzinki spac ale zamiaru nie ma:confused:
Leika i Marta zdróweczka dla synków.
Jasmina zdróweczka dla córeczki.
Sewa tulę mocno.

Hej ja dziś siedzę w domku i na WOSP się nie wybieram. Jedyne co to na spacer do lasu z dziećmi pójdę. Jakoś nie mam nastroju na takie głośne akcje jak WOSP. CHyba się starzeję:-D
Marta zdrówka i szybkiego powrotu do domku.
Yasmine możesz podać pół łyżeczki Clemastinum. W zależności jaki to kaszel to ja często jak mój mały ma mokry kaszel daję mu syrop Malia taki homeopatyczny. A dodatkowo to podaję przy takich infekcjach jakąś osłonę np. Lakcid, wapno w syropie i witaminki. Z reguły zawsze mu przechodzi a jak nie to wtedy już dostaje od lekarza antybiotyk.Ale póki jest sam kaszel to nigdy nie faszerujemy go mocnymi lekami:tak:

Witajcie.:-);-):tak::-D

Tak właściwie to jestem exmamą siedzącą w domu z dzieckiem.wróciłam juz do pracy ale nie na pełen etat.Czuję sie w obowiązku przywitać,czasami przeglądam ten watek ale jescze nic tu nie napisalam.Pełno mnie za to na mamach pazdziernikowych 2006.

reklama
Aniab190 - dzieki za podpowiedz z tymi lekami, sytuacje z Jasminka mam juz chyba opanowana, zobacze wieczorem i w nocy co sie bedzie dzialo. Zrobilam jej rano inhalacje z wody fizjologicznej 2,5 ml wlalam do inhalatora. Kaszel zamienil sie w mokry i lekko odrywajacy. Wole juz taki kaszel... Pewnie kazda mama tak ma ale ja to w nocy jak dziecko jest chore to prawie nie spie.

ika07 - witaj serdecznie

kurcze Dawid cos dzisiaj nerwowy jest, czekam kiedy zabek mu wyjdzie. Mysle ze w ciagu tygodnia powinien juz byc.

Do góry