reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jasmina ja moim też często robię inhalacje z soli fizjologicznej i jak mają mokry kaszel to mam takie dwa specyfiki które rozszerzają oskrzela i dodaję je do soli fizjologicznej i robię takie inhalacje. Mam mucosolvan i berodual- kiedyś jak córka miała zapalenie płuc i była w szpitalu to tam mi zalecono takie inhalacje z tych leków i tak jak nieraz mają mokry kaszel to zapobiegawczo im robię żeby nie poszło na płuca
A my byliśmy na spacerku bo pogoda prawie wiosenna dzisiaj. nic tylko z domku wyjść:-)

reklama
Aniab190 - do inhalacji mam lekarstwa Berodual i Pulmicort. Moj synek ma pulmicort zapisany narazie nastale bo ma podejrzenie astmy dzieciecej. Musze mu robic inhalacje 2 x dziennie, ale Jasminie to pierwszy raz zrobilam inhalacje i wybralam tylko wode fizjologiczna, ale powiedz myslisz ze moglabym jej podac ten Berodual?
Boje sie ze zaraz Jasmina zarazi Dawidka a on miesiac temu wyszedl ze szpitala bo mial obturacyjne zapalenie oskrzeli wlasnie z podejrzeniem astmy dzieciecej.

Jasmina moja lekarka to mi zawsze mówi że mogę na 2,5 ml fizjologicznej daję 5 kropli berodualu. On rozszerzy oskrzela dzięki czemu łatwiej małej się to wszystko wykrztusi:tak:

Hej.
U nas dalej choróbska :-(
Jutro idę do lekarza.
Majka jakby lepiej ale jeszcze kaszle i smarka, a Dawidek kaszle coraz bardziej, nawet w nocy i dlatego śpi z nami, i wydaje mi się że ten kaszel ma raz "mokry" a raz "suchy" :-(.
Daję mu Calcium ( chociaż to nie łatwe ), Cebionmulti i Euphorbium ( jeszcze raz dzięki Leika ).
A o syrop Melia jutro zapytam, oby to nie był oskrzela :no:, tak się martwię :-(

Ja jeszce wam muszę coś napisac: zaczynam zarabiac na marudzeniu:-D:-D:-D Dzisiaj mój wrócił jak na sobotę póżno i oznajmił że jutro też idzie. Zaczęłam narzekac a on do portfela i 100 mi wręcza. Ja w szoku bo zwykle mój nie miewa kasy a on mi na to że to od prezesa żeby za bardzo nie marudziła
sgrin.gif
Nie powiem z chęcią wydam, ale szczerze to bym wolała częściej męża widywac:dry: Mam nadzieję że prezes mi faktury nie wystawi
laugh2.gif

DOBREJ NOCKI!!!
Mój ma na mnie ten sam sposób :tak:, ale moje podejście do tego jest takie samo jak Twoje, kasą nie pogardzę ale wolała bym zamienić na jego obecność w domu :tak:.

Iwonke extra zakupy :tak:

Witam serdecznie wszytskie mamy siedzące w domu ;-):-) ja przeważnie jestem na wątku jak sobie radzicie ale dziś tak sobie do was zajrzałem :-D widzę że dużo się u was dzieje:sorry2:Pozdrawiam;-)

pirrllott witaj i zaglądaj do nas :-D
oj dzieje sie u nas, dzieje, jak w ulu! :tak:

a czemu suwaczki masz po rosyjsku?
Myślę że będę zaglądał do was;-)
A suwaczki mam po rosyjsku dla tego bo nie umiałem sobie sam ich zrobić (brak wprawy z suwaczkami):sorry2: więc poprosiłem koleżankę z wątku jak sobie radzicie a że ona jest fanką tegoż języka to zrobiła mi właśnie takie:-D

Witam serdecznie wszytskie mamy siedzące w domu ;-):-) ja przeważnie jestem na wątku jak sobie radzicie ale dziś tak sobie do was zajrzałem :-D widzę że dużo się u was dzieje:sorry2:Pozdrawiam;-)

Witamy tatusia:-):-)Zaglądaj do nas często bo potem jest mnóstwo nadrabiania:tak::-)
Witam też nową mamusie:-)

Skończone.Uffff Moge już do Was wrócić:-):tak:Jeszcze tylko umyć okna i uprać dywan ale to do zrobienia było i tak.Pięknie teraz w tym naszym pokoju:-):-)Mały dziś dorwał małe wiaderko z farbą i biegał z nim i próbował chowć.Komedia.Jak zgram filmiki to pokaże:-)
Ale dziś się wściekłam na Pawła, aż się popłakałam.Umówiliśmy się, żepo sprzątniu pójdziemy na wyprzedaże.Więc ja się uwijałam jak w ukropie.Paweł powynosił cześć rzeczy, w tym wózek do sąsiada.No i jak posprzątaliśmy to ja szczęśliwa chce się zbierać a tu okazuje się, że sąsiad wyszedł.Ale się poryczałam ze złości.No i z zakupów nici, a ja się tak nastawiłam:-:)-(

reklama
O jak malo czytania.No tak weekend to zawsze troszke luzu.Obiadek u tesciow byl pyszny,na orkiesterze nie bylismy ale do puszeczki wrzucilismy:) Wczoraj moje malenstwo tak mnie wieczorem zaczelo kopac ze nie moglam usnac :)

Witam nowego tate i mamusie na wateczku :) Oj dzieje sie tutaj,szczegolnie w tygodniu:)

Do góry