reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Dziewczyny a napiszcie jak wróciłyście do wagi z przedporodu, bo ja juz od roku próbuje i wciąż mi brakuje jakies 5 kg do wagi z "lat świetności" hehe i nie mogę tego zbić. Tylko nie piszcie zebym ćwiczyła , bo na to jestem za leniwa, a poza tym kręgosłup po tej cesarce mi doskwiera. Moze macie jakąś diete cud :)

Katrinm ja tez uwazam ze warto.A szczegolnie jak macie normalny stol obiadowy nie wiem w kuchni czy w pokoju i my jak jemy w kuchni to Vanesska teraz siedzi w takim krzeselku ktore dostawiam do stolu i z nami je obiad czy sniadanie....ja mam takie z regulacja wysokosci 3 stopniowa i tak samo z regulacja pochylasci 3 stopniowa.Siedziala juz w nim jak miala niecale 6 miesiecy,A ze jeszcze samodzielnie nie umiala siedziec dobrze wiec ustawione mialam na pochylo jakby w lezaczku i tak zaczely sie pierwsze karmienia sloiczkowe.Mysle ze dzieki temu krzeselku moje dziecko sie tak usamodzielnilo,Dawalam jej czesto samej jesc i teraz nie da sie nawet nakarmic przez mame bo ona sama i sama wiec super polecam.Tacki dwie tez mamy w krzeselku.

elusia ja w ciagu kilku miesiecy spadlam na wadze a nawet moja waga wskazywala 8 kilo mniej niz przed ciaza.Nie mialam zzadnbej diety cud.Poprostu karmilam piersia..........ssak mnie wyssal...:)

elusia sama bym chciała do wagi sprzed ciąży wrócić:tak:A tu jeszcze trochę brakuje:-(Niby mojemu mężowi nie przeszkadza ale ja lepiej bym się czuła:-)
Mojemu niby tez nie przeszkadza ale jak mówie ze musze sobie kupic jakies spodnie to mówi wtedy zebym jeszcze schudła i chodziła w tamtych sprzed ciązy!!! :sorry2:Ale ty masz jeszcze czas co to dopiero 5 miesięcy to ja jeszcze byłam wielka. A wogóle ile przytyłaś w czasie ciąży?

Elusia oj, ja na do wagi sprzed ciazy (tej z Mackiem) (50 kg) nie wrocilam -zostalomi jakies 8-9 kg. Ale przed zajsciem w druga ciaze odchudzilam sie do 55-56 kg. Po prostu staralam sie mniej jest, unikac slodyczy i takie tam. A teraz waze znow kolo 55-waga spadla sama przy karmieniu piersia. Ogolnie nie jest zle, gdyby nie ten flaczek (czytaj: brzuch).:baffled:

reklama
A to ja miałam zawsze wielkie piersi i mąż jeszcze jak Nadii nie było zazdrościł dziecku ze bedzie miała co jesc, a okazało sie ze po porodzie nie mialam wogóle mleka w tych wielkich mleczarniach i od początku musialam karmic sztucznie1

Do góry